Как да гледате Amazon Prime Video на Chromecast

Възможно ли е да гледате Amazon Prime Video в Chromecast с вашия iPhone, iPad, Android, компютър или Mac? Услугите за стрийминг набират популярност по целия свят. Широката гама от телевизионни предавания, филми, документални филми и свободата да ги гледате по всяко време и навсякъде са накарали хората да бъдат прикачени към услуги като Netflix и Amazon Prime.

Как да гледате Amazon Prime Video на Chromecast

Как да гледате Amazon Prime Video на Chromecast

Разбира се, те не са безплатни и изискват малко техническо ноу-хау, за да започнат, но това не е спряло хората – особено младото поколение – да излъчват любимите си предавания на своите компютри или мобилни устройства и да им се наслаждават на отивам.

Възможно ли е да гледате Amazon Prime Video на Chromecast?

Ако притежавате Google Chromecast, вероятно сте виждали, че не можете да предавате видеоклипове на Amazon Prime на него.

Причината? Самата Amazon казва, че Android и Chromecast са несъвместими с Amazon Prime и Instant Video услуги. Това е лоша новина за Prime абонати, които искат да предават предавания в Chromecast. Повечето от тях приемат, че трябва да закупят Fire TV на Amazon или Fire TV Stick, за да могат да гледат незабавни и премиерни видеоклипове. Но има изход.

Предимства на Amazon Prime

Prime дава не само достъп до музика, филми и телевизионни предавания, но и до отстъпки и безплатна доставка. Основните абонати получават достъп до различни сделки и отстъпки за продуктите и услугите на Amazon. Prime Video има ексклузивни телевизионни предавания (House of Cards, The Wire, Gold Rush, всичко невероятно), филми (Sicario, Transformers, Star Trek Beyond, Fast 8, Horrible Bosses и т.н.) и документални филми, които не можете да гледате никъде другаде , Ако 99 долара ви се струват твърде скъпи, можете да преминете към месечния план на $ 10 на месец.

  Bästa Amazon Prime Originals kommer 2023

Какво е Google Chromecast?

Chromecast на Google е малко устройство, което можете да включите към HDMI порта на телевизора с помощта на USB кабела, който се доставя с устройството. Докато телевизорът ви има HDMI порт, той трябва да е достатъчен. Ще ви трябва и смартфон или компютър, който също е свързан със същата WiFi мрежа като Chromecast. Към момента Chromecast може да се използва за достъп до YouTube, Google Play, Netflix и Hulu, но не и Amazon Prime.

Как да гледате видеоклипове на Amazon Prime в Chromecast?

Добрата новина е, че нямате нужда от допълнителни устройства, които да предават Amazon Prime, ако вече имате Android TV или устройство Chromecast или просто компютър с браузър Chrome. Следвайки няколко прости стъпки, можете да предавате любимите си премиерни предавания на устройство без допълнителни разходи. Ето как да го направите:

  1. Изисквания: Ще ви трябва устройство с Chromecast и да го свържете към вашия компютър или лаптоп, който е свързан със същата мрежа и използвате браузъра Chrome на Google. Тази статия предполага, че вече имате Prime членство, тъй като без това не е възможно да получите достъп до Prime видеоклипове.
  2. От браузъра си Chrome отидете в акаунта си Amazon Prime на Amazon.com. След като щракнете върху стрелката на падащото меню Prime, изберете Watch.
  3. Избраното от вас видео ще започне автоматично да се възпроизвежда, освен ако нямате списък за изпълнение. Поставете пауза на видеоклипа, докато го свържем с устройството Chromecast.
  4. В браузъра си Chrome намерете иконата на Chromecast в горния десен ъгъл. След като щракнете върху него, изберете вашето устройство Chromecast от списъка. От падащото меню Cast to drop изберете Cast Tab.
  5. Видеоклипът ще започне да се възпроизвежда на екрана, който сте избрали за устройството си с Chromecast.
  6. Разделът Cast има редица опции, които можете да използвате, за да зададете вашите предпочитания за гледане. Първо, можете да избирате три качества за видео: Стандартно (480p), високо (720p) или изключително качество (това също е 720p, но има по-висок битрейт). За достъп до настройките трябва да кликнете върху бутона Cast и след това да натиснете бутона „settings“ (който прилича на предавка). Можете не само да промените качеството на потока, но и да заглушите и включите звука с помощта на бутона за сила на звука. Тъй като в раздела Cast няма опция за регулиране на нивото на силата на звука, трябва да използвате дистанционното за вашия телевизор.
  How to watch Amazon Prime Video outside USA – VPN vs DNS Proxy

Тъй като Chromecast работи за почти всички сайтове за пара, можете да предавате поточно всякакъв вид видеоклипове с него, независимо от формат или качество. За да прекратите сесията, просто затворете прозореца на браузъра си или изберете Stop Casting от бутона Cast.

Недостатъци на поточните видеоклипове в Chromescast

Предаването на браузър не е идеалната опция при поточно предаване на видеоклипове. За разлика от специализираното приложение, което ви позволява да стриймвате видеоклипове с 1080p, най-много сте останали на 720p, когато играете с браузъра си. Ако сте свикнали да гледате видеоклипове с високо качество, ниското качество, пикселацията, лошото аудио и отпадането на сигнала може да бъде досадно.

Освен това трябва да поддържате компютъра или телефона си свързани през цялата сесия, изтощавайки батерията. Ако зареждате батерията, докато сесията продължава, има вероятност от прегряване на вашите устройства. Всичко това може да направи поточните видеоклипове на Amazon Prime в Chromecast по-малко от перфектно решение.

Най-доброто VPN за Amazon Prime Video

Подобно на Netflix, Amazon Prime Video предлага на абонатите различни филми и телевизионни предавания в зависимост от региона, в който потребителите живеят в момента. Американската версия на Instant Instant Video далеч не е най-добрата поради богатата библиотека от видео съдържание, достъпно за поточно предаване. Ако понастоящем пребивавате извън САЩ, можете да използвате VPN, за да деблокирате American Amazon Prime. Ето най-добрите доставчици на VPN услуги, които можете да използвате за достъп до geoblocked съдържание от чужбина.

Ще бъде ли официално поддържан Amazon Prime в Chromecast в бъдеще?

Amazon не възнамерява да предоставя премиерни видеоклипове на устройства с Android или Chromecast в най-скоро време. Следователно, при липса на съвместими устройства като Blu-Ray плейър, Fire TV или интелигентен телевизор, стриймингът на Prime видео в Chromecast е единствената ви надежда.

  How to Watch Amazon Prime Video on Chromecast
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me