Är ExpressVPN säkert att använda?

Under denna dag är det viktigt att ha ett säkerhetsverktyg som en VPN i ditt arsenal. Men inte varje VPN föds lika. Medan vissa VPN bara lovar sekretess och säkerhet, levererar andra. Om du undrar om ExpressVPN verkligen ger sina användare sekretess och säkerhet, läs vidare för att få ditt svar.

Är ExpressVPN säkert?

Är ExpressVPN säkert?

ExpressVPNs sekretesspolicy

Till att börja med har ExpressVPN en av de tätaste och mest transparenta sekretesspolicyn jag har läst igenom. De är mycket tydliga om hur de hanterar sina användares data. De förklarar till och med varje behov av att logga in data för att visa hur det inte påverkar den användaren:

Även om tjänsten tydligt anger att de förvarar loggar om registreringsprocessen, är de också tydliga i hur informationen används. ExpressVPN: s sekretesspolicy visar tydligt att även om de känner till att en användare har använt tjänsten, har de ingen aning om hur:

Sekretesspolicyn beskriver de säkerhetsåtgärder som vidtagits av ExpressVPN för att hålla sina servrar och användares data säkra,

”Servrar är inrymda i datacentra med starka säkerhetsrutiner. Inget av dessa datacenter kräver att vi samlar in eller lagrar trafikdata eller personlig information relaterad till din användning av VPN-tjänster. Om något datacenter skulle be oss om att logga in sådana data, skulle vi omedelbart upphöra med verksamheten med nämnda datacenter och hitta alternativ. “

Med andra ord kan du lita på att ExpressVPN erbjuder sina användare integritet som de kan räkna med. I själva verket kommer jag att visa dig ett verkligt exempel på deras integritetspolicy i handling lite längre i artikeln.

ExpressVPNs säkerhetsfunktioner

Det finns många funktioner från ExpressVPN som aktivt arbetar för att upprätthålla användarnas säkerhet. Här är några av de funktioner som arbetar för att säkra din internetanslutning:

Split Tunneling

En av funktionerna som denna tjänsteleverantör erbjuder är split tunneling. Den här funktionen ger användarna mer kontroll över deras omdirigerade data. I synnerhet kan användare välja den trafik de vill omdirigera. Med andra ord kan du behålla den säkerhetsnivå som krävs från ett VPN utan att kompromissa med din lokala nätverksåtkomst eller dina internethastigheter.

krypteringar

VPN: er krypterar dina data medan de reser från den säkra servern till din dator och tillbaka. ExpressVPN använder AES-256-krypteringar, “samma krypteringsstandard som antagits av den amerikanska regeringen”. Hittills har inte ens en superdator kunnat bryta miljarder kombinationsmöjligheter för denna kryptering.

Med andra ord, ingen tredje part, vare sig det är en ISP, statlig enhet eller WiFi-leverantör, kan komma åt dina data när du använder ExpressVPN.

IP-maskering

ExpressVPN döljer din IP-adress och ger dig en delad IP baserad på servern du ansluter till. Det betyder att du kommer att ha samma IP-adress som (eventuellt) tusentals andra användare. Med andra ord, den IP som du presenterar kommer inte att spåra tillbaka till dig.

Nollkännedom DNS

En av de stora säkerhetsfunktionerna som ExpressVPN erbjuder är deras DNS-funktion med nollkännedom. En DNS är hur en enhet “översätter webbadressen som en mänsklig typ av klickar till [en] sträng med nummer” som kan läsas av enheten. Till skillnad från andra VPN-leverantörer erbjuder ExpressVPN sin egen DNS-tjänst med sin VPN-tjänst. Eftersom leverantörens DNS också är krypterad eliminerar den eventuella säkerhetsproblem som erbjuds av en osäker DNS.

Med andra ord är ExpressVPN-användare säkra mot “censur, DNS-filtrering, phishing och annan manipulation”. För att lägga till det, eftersom DNS-förfrågan aldrig lämnar VPN-tunneln får du en snabbare responstid.

Real-Life Proof – ExpressVPNs sekretess i handling

2016 mördades den ryska ambassadören i Turkiet, Andrei Karlov, av den turkiska polisen Mevlüt Mert Altıntaş. Ett år senare uppgav de turkiska medierna att någon använde ExpressVPN: s servrar för att radera bevisen relaterade till mordet.

De turkiska myndigheterna grep därefter en ExpressVPN-server i ett försök att hitta data som länkar till identiteten på den som släppte bevisen. Trots deras integritetspolicy kunde ExpressVPN inte hjälpa de turkiska myndigheterna eftersom inga relevanta uppgifter hittades.

ExpressVPN släppte ett uttalande där man diskuterade problemet, förklarade sitt åtagande till sin nollloggpolicy och fördömer användningen av VPN-tjänster för olagliga aktiviteter.

Är ExpressVPN säkert? – Slutlig dom

Kort sagt, ja. ExpressVPN är både en säker och privat VPN-tjänsteleverantör. Du kan vara säker på att tjänsten du kommer att matcha påståenden på deras webbplats till ett T. Med ExpressVPN kan du vara säker på att du alltid får en säker VPN-anslutning.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me