Bästa alternativ för privat internetåtkomst

Det kan verka konstigt att jag skriver en artikel som föreslår alternativ till Privat internetuppkoppling, med tanke på att PIA har en av funktionerna som folk älskar mest: Det är billigt. Men som med alla VPN: er får du det du betalar för. Om du letar efter VPN som har det bättre global servertäckning, snabbare internethastigheter, och a säkrare plats, läs vidare och ta reda på vad som är bästa alternativ för privat åtkomst.

Bästa alternativ för privat tillgång till Internet

Bästa alternativ för privat tillgång till Internet

Varför till och med överväga alternativ för privat tillgång?

Privat internetuppkoppling kan vara ett VPN-populärt för sin överkomliga pris, men det betyder inte att det inte finns några saker som har kvar kunderna otillfredsställd. Många av PIA: s användarbaser har haft problem med några av frågor som diskuteras nedan. Så låt oss ta en titt på varför du skulle leta efter en ersättare VPN till PIA.

En avblockerare men ändå blockerad

Den här delen är för de som bor i Hong Kong. Om du använder PIA där bör du börja leta efter en alternativ direkt. Vi vet alla att Kina kom för sociala mediekonton och begränsade deras åtkomst inuti regionen, inklusive i Hong Kong. Men Stor brandvägg i Kina ställer upp sitt spel för att blockera vad som används för att avblockera dessa tjänster, VPN.

De som arbetar med Privat internetuppkoppling i Hong Kong är kan inte ansluta från och med nu. Tjänsten är helt blockerad. Åh, och för de med en etablerad anslutning tror du inte att du har lyckats lura din internetleverantör.

De spelar bara spel med dig. Din Internetleverantör kommer att visa dig att du är ansluten, men du kommer att göra det inte kan komma åt någon begränsad webbplats eller tjänst.

Långsam hastighet

PIA är känt för sitt servernummer, men inte dess serverhastigheter. Efter att ha genomfört flera tester på deras servrar har vi sett att PIA kan sakta ner ditt internet betydligt. Det gör det svårt att strömma eller ladda ner saker från internet.

Det är inte en bra funktion eftersom många användare blir frustrerade över långsam internethastighet. Som ett resultat kan de sluta välja att använda ett VPN alls, vilket vi alla vet är väldigt väldigt dålig.

Svag global täckning

Privat tillgång till internet kan skryta 3400+ servrar, men de finns inte riktigt över hela världen. Du kan till och med säga att PIA har det begränsade sina servrar till mestadels västvärlden, med några få undantag i Asien och Mellanöstern. PIA: s servrar täcker inte Afrika som helhet; inte heller det Ryssland eller Kina.

Även om detta inte kanske verkar vara så stort, men ju närmare du är servern, desto snabbare svarar servern. gamers specifikt kan välja att titta bort från PIA. Tjänsten stöder inte riktigt snabba spelservrar på platser nära några av de största online-spelmarknaderna (Asien, Mellanöstern, Ryssland).

Baserat i USA

Den här är en stort problem för PIA-användare, och av en god anledning. De Förenta staterna är mycket påträngande om att veta allt om alla (Hej, 5 ögon).

Har PIA med huvudkontor i USA betyder att det faller under USA: s jurisdiktion. Det betyder att det kan förordnas att domstolen ska börja hålla reda på kundens data närsomhelst. Om det är en gag-ordning, kommer användare inte ens att veta att PIA började logga in deras data, vilket inte är exakt vad du vill ha med ett VPN.

Ingen Live Chat-kundsupport

Som alla VPN-användare vet, ibland saker sluta arbeta. När det händer måste du veta att du kan vända dig till ditt pålitliga kundsupportteam och få de fixar du behöver så snart som möjligt. Med privat internetåtkomst är det inte riktigt hur det går.

PIA har inget livechattalternativ, vilket innebär att det bara tar in kundklagomål via e-post. Medan kundtjänstgruppen gör sitt bästa för att svara på alla supportbiljetter i tid, det är inte så snabbt som ett livechattalternativ.

Bästa alternativ för privat tillgång till Internet

Jag tänker inte ljuga, PIA är inte en dålig VPN-tjänst, men det kan göra bättre. Saken är att det finns VPN där ute som redan “gör bättre.” Så istället för att vänta på PIA för att samla sina handlingar (vilket också skulle höja priset på VPN), här är en lista över VPN-leverantörer som gör exakt vad du vill att de ska:

ExpressVPN

ExpressVPN-lock

Räcker ner den bästa VPN-leverantören där ute. ExpressVPN skulle kunna vara dyrare än andra VPN-leverantörer, men det är värt vartenda öre.

VPN har en global servertäckning (2000+ i 94 länder). Det anses vara en av de bästa VPN: erna för bibehålla dina internethastigheter, gör det till ett perfekt ladda ner / strömma VPN.

När det gäller integritet är ExpressVPN baserat i Brittiska Jungfruöarna, från USA: s jurisdiktion, där det finns inga lagar om datalagring. Det erbjuder andra sekretessfunktioner som t.ex. Kill Switch, som avslutar din internetanslutning om VPN-nätverket misslyckas. ExpressVPN ger också kunderna DNS- och WebRTC-läckeskydd, och flera säkerhetsprotokoll, Inklusive OpenVPN.

Slutligen har den en 5-stjärnigt kundsupport team du kan prata med via livechatt och e-post. Du kan läsa fullständig ExpressVPN-granskning här, men låt oss prata om hur det löser problemen du har haft med PIA:

Fördelar

 • Fem samtidiga anslutningar
 • Globalt servernätverk (3000+ i 90+ ​​länder)
 • MediaStreamer (Smart DNS)
 • Nollloggningspolicy
 • Kryptering av militär kvalitet
 • Support för livechatt
 • Mycket snabba hastigheter
 • Lättanvända appar

Nackdelar

 • Lite dyrt

Vi har också publicerat en jämförelseguide som ger dig bättre inblick i hur PIA prissätter mot ExpressVPN.

BulletVPN

BulletVPN Cover

Det andra valet för bästa alternativ för privat internetåtkomst är BulletVPN. BulletVPN är inte lika dyr som ExpressVPN, men det packar fortfarande ett slag med alla funktioner som den har att erbjuda.

Belägen i estland, BulletVPN behöver inte hantera lagar om datalagring eller det irriterande 5 ögon. Leverantören är inte så stor, men den påverkade sedan dess debut på marknaden. Det är också en av få VPN-leverantörer som kan åtkomst till Netflix, trots att det är nytt.

Även om BulletVPNs serverantal är ganska lågt jämfört med andra VPN på listan, är det fortfarande överskrider PIA genom att täcka mer av världen när det gäller servrar. PIA har nästan inga servrar utanför Europa och Nordamerika, medan BulletVPN ser till att ha en mer omfattande serverdistribution.

BulletVPN: s motto är “En kulans hastighet.” Med denna VPN, din internethastighet förändras knappt, vilket gör den idealisk för streaming eller Torrenting (som stöds av BulletVPN).

Slutligen har BulletVPN en alternativ för livechatt för kundsupport och ett team som går utöver för att hjälpa varje kund.

Vill du veta mer? Här är anledningen till att Bullet VPN finns i min lista över alternativ för privat internetåtkomst:

Fördelar

 • Servrar i mer än 30 länder
 • Snabba servrar för streaming och torrenting.
 • Baserat på Estland (inga lagar om datalagring)
 • Pålitligt support 24/7 livechatt
 • Kan komma åt Netflix
 • Kan enkelt arbeta runt den stora brandväggen

Nackdelar

 • Tre samtidiga anslutningar

NordVPN

NordVPN Cover

Ett annat bra alternativ för privat internetåtkomst är NordVPN. NordVPN anses inte bara vara en prisvärd leverantör, men det går också utöver att se till att din integritet upprätthålls.

NordVPN fokuserar mycket på säkerhet och integritet. Det är därför det ger dig två tekniker som ingen av de andra VPN: erna erbjuder. Först får du “Dubbel VPN,” som krypterar dina data inte en gång utan två gånger med två separata VPN-servrar.

När det gäller den andra har du det CyberSec, topptekniken, som förhindrar någon skadlig programvara, virus eller skadlig programvara från att invadera din enhet hela tiden.

Du kan läsa allt om deras funktioner, som 2048-bitars SSL-kryptering, i denna fullständiga recension. När det gäller att fixa PIA: s fem stora problem, NordVPN:

Fördelar

 • 5000+ servrar i mer än 60 länder
 • Optimerade servrar för streaming, P2P och tor
 • Baserat på Panama (inga lagar om datalagring)
 • Sex samtidiga anslutningar
 • Kundsupport i toppklass
 • SmartPlay (Smart DNS)

Nackdelar

 • Ojämna hastigheter på vissa servrar.

VyprVPN

VyprVPN Cover

Känd för sitt kameleonprotokoll, VyprVPN är den sista VPN på denna PIA-alternativlista. Denna VPN har hundratals servrar jorden runt, topp säkerhetsprotokoll, och en heck av a no-log policy.

Ja, denna VPN har inga loggar på dina surfaktiviteter. Inte för att det behövs ändå schweiz är ett av de länder som verkställer lagar till skydda sina invånares yttrandefrihet.

Om det inte räcker kan du kolla in allt många många funktioner här, och läs om hur det överträffar PIA här:

Fördelar

 • 700+ servrar i mer än 70 länder
 • Privatägda servrar
 • Mycket snabba hastigheter
 • Beläget i Schweiz, som har lagar som skyddar internetanvändarnas integritet.
 • 24/7 livechatsupport
 • Kameleonprotokoll
 • VyprDNS (Smart DNS Proxy)

Nackdelar

 • Samtidiga anslutningar baserade på prenumeration. (Tre / grundläggande, Fem / Premium)

Finns det gratis VPN-alternativ för PIA?

Den korta versionen: Nej. Även om PIA kanske inte är den bästa VPN-leverantören där ute, om du vill ersätta den med en gratis VPN, gör du inte dig själv några tjänster.

Som jag nämnde ovan, du får alltid det du betalar för när det gäller VPN: er. Om du inte riktigt betalar för någonting är du sannolikt det inte får något i gengäld. Gratis VPN är farlig att använda, och du bör styra så långt bort från dem som möjligt. Om du står fast mellan att hålla fast vid PIA eller gå för en gratis VPN, är PIA definitivt ditt bättre alternativ.

Varför är gratis VPN osäkra??

Det finns en en lång lista med skäl till varför gratis VPN ska undvikas till varje pris, av vilka några är:

 • Många gratis VPN-tjänster har dold skadlig programvara det är tänkt att stjäla dina data. De kan levereras till dig via skräppostmeddelanden, stjäla dina kreditkortsuppgifter, blockera åtkomst till dina enheter eller hacking till dina onlinekonton.
 • En betald VPN-tjänst som anger att den inte spårar dina data. En gratis VPN gör det dock inte. Gratis VPN är ofta än inte helt falska, liksom fler än 75% av dem samlar in dina uppgifter.
 • En gratis VPN-tjänst kunde sälja din bandbredd till annonsörer från tredje part. Faktum är att de flesta gratis VPN uppger tydligt att de delar användarinformation med systerföretag.
 • Gratis VPN-servrar är så överfulla att du nästan alltid måste möta långsam internethastighet.

Här är saken, jag får att löfte om ett gratis sätt att hålla dina data säkra och att få åtkomst till geo-blockerade webbplatser är stort. Det är också super orealistisk. Att vara värd och underhålla en server, till och med 1, är mycket dyrt.

Om en VPN inte tar ut en prenumerationsavgift för att kunna betala för den servern kan du satsa allt dina uppgifter är deras primära inkomstkälla.

Alternativ för privat åtkomst – slutliga tankar

Medan PIA är en stor VPN kan du få utan att betala mycket pengar, det fortfarande faller på olika aspekter. När det finns en så bred lista med Alternativ för privat åtkomst, varför hålla sig till PIA? VPN: erna som jag nämnt ovan har alla massor av olika funktioner som skiljer dem från andra VPN: er.

Jag föreslår att du går igenom deras individuella recensioner eller gör din egen forskning. Vad du än väljer, kom alltid ihåg det med ett VPN, du får vad du betalar för. Dessa få extra dollar kan kosta dig din integritet eller kanske värre. Välj och meddela mig i kommentaravsnittet nedan. Jag kanske kan hjälpa dig ännu mer.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me