Bästa VPN för att förhindra ISP Throttling

Många leverantörer av Internet-tjänster är kända över hela världen för att ha för avsikt att fånga in användarnas information för att antingen sälja den till tredje part eller att de ofrivilligt delar den med regeringen. Detta är vanligtvis fallet i länder där regeringen har mycket politiskt inflytande, och som ett resultat finns det en hel del innehållsbegränsningar, datakapacitet och orättvis innehållsreglering. I mer milda situationer kan internetåtgången bromsas, vilket betyder att dina webbsidor och kanaler tar mycket längre tid att ladda och buffra. Att använda ett virtuellt privat nätverk hjälper dig att förhindra din Internetleverantör att bromsa din Internethastighet, vilket resulterar i massor av buffring när du till exempel strömmar innehåll online. Du kan också känna effekterna av att din Internetleverantör stryker din Internethastighet när du laddar ner filer. Med allt detta i åtanke, här en bästa VPN för att förhindra ISP-throttling-granskning.

Bästa VPN för att förhindra ISP Throttling

Bästa VPN för att förhindra ISP Throttling

Om du är ny med hela konceptet om din anslutning som får stryk eller buffras, kommer jag att förklara de två nedan så att du är på väg framåt.

Throttling förklarade

Throttling hänvisar till alla mekanismer som kan appliceras mot dig för att bromsa din anslutningshastighet. I så mycket som en VPN-tjänst inte kommer att kunna lösa de begränsningar som din Internet-leverantör kan placera, kommer du att få ett antal fördelar med att använda tjänsten.

Det finns huvudsakligen två typer av begränsningar som du kanske tycker att tillämpas av din leverantör:

1. Innehållsbaserad throttling

Detta händer när din Internetleverantör begränsar trafiken till en viss webbplats genom att begränsa din åtkomst till den. Ett exempel skulle vara när videoströmning via en webbplats som Netflix är begränsad. Din internetleverantör har ett sätt att ta reda på vilken typ av innehåll som en majoritet av användarna i sitt nätverk förbrukar och de kan skilja mellan olika trafikformer. De använder denna information för att reglera internethastigheten och så kan användarna märka olika hastigheter under olika tidsperioder.

En VPN låter dig arbeta runt den typen av strypning eftersom uppgifterna du ser via Internet blir krypterade. En bra VPN låter dig också se alla former av begränsat innehåll och överträffar hastigheterna som du kan vara begränsad till. När du har prenumererat på en trovärdig tjänst borde innehållsbaserad strypning inte fortsätta att vara ett problem för dig.

2. Användningsbaserad strypning

Användningsbaserad strypning kan inträffa på två speciella sätt, antingen när en datakapgräns överskrids, eller när en användare engagerar sig i mycket högvolym på internetanvändning kanske genom HD-strömning eller flera filnedladdningar.

Du kommer att upptäcka att olika internetleverantörer har olika sätt att hantera användare som går förbi deras datagräns. Vissa kan sänka din anslutningshastighet när du har gått förbi en viss gräns, medan andra bara kan debitera dig för den mängd data du använder förbi din tilldelade gräns. Din VPN-tjänst kommer inte riktigt att kunna påverka din hastighet om den bromsas ner.

Fallet är detsamma som när din internetleverantör märker att du använder en mycket hög datamängd eller när det är ovanligt hög trafik från din anslutning. Eftersom en VPN i sin natur minskar din hastighet på grund av kryptering kanske du inte kan arbeta runt den här typen av hastighetsminskning, särskilt om det kommer från din Internet-leverantör..

Förhindrar en VPN-tjänst strypning / buffring?

Det gör det, men det finns vissa fall där du kanske inte får det att fungera. En trovärdig VPN-tjänst borde vara oupptäckbar av de flesta Internetleverantörer och därför kringgå all innehållsspecifik buffring och strypning. Om din internetleverantör är en av dem som håller noga med att hålla koll på vad som händer i deras nätverk, kan de kanske ta reda på det när du använder en VPN-tjänst. Om de gör det kan de besluta att antingen sätta begränsningar för din VPN-trafik, eller till och med för hela din anslutning.

Detekteringen av din tjänst beror mycket på vilken typ av VPN-protokoll som erbjuds av dina leverantörer. Gamla sådana som PPTP gör det mycket lättare att upptäcka och minska din trafik, men nyare som OpenVPN har antingen 128 eller 256 bitars kryptering vilket gör det verkligen svårt att göra det.

Bästa VPN för att förhindra ISP Throttling

Låt oss nu komma in på några av de bästa VPN-skivorna du borde kunna vara beroende av för att förhindra buffring.

1. ExpressVPN

Vår högsta rekommendation går till ExpressVPN, eftersom det råkar vara en av de bästa leverantörerna på marknaden. Hastigheterna som erbjuds här är svåra att hitta någon annanstans, och krypteringsnivåerna är tillräckligt höga för att försäkra varje kund om sin integritet när de är online. Tjänsten har en strikt policy utan loggning, stöder anonyma betalningssystem och har hög standard när det gäller VPN-protokoll. Det är vårt bästa val för att undvika internetcensur och ISP-strypning trots att de debiterar något högre än de flesta VPN-leverantörer.

2. NordVPN

Det andra på vår lista är NordVPN, en leverantör som också är känd för att erbjuda en tjänst som är värd att betala för, till ett pris som inte gör för mycket skada på din plånbok. De har en 2-årig prenumerationsplan som går för 3,29 USD per månad, vilket du inte hittar hos många leverantörer på marknaden för närvarande. Att vara baserat i Panama innebär också att de inte kommer att regleras av lagar om datalagring, så att du förblir säker med vetskapen om att dina uppgifter förblir privata. Om du vill prova dem erbjuder de en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti där du är säker på att få din återbetalning om det visar sig att du inte gillar tjänsten.

3. StrongVPN

Vår sista utmanare är StrongVPN, en leverantör som också har funnits på marknaden ett tag nu och som har byggt sitt rykte som en pålitlig leverantör över tid. Hastigheterna som erbjuds är imponerande, även om tillgången till populära begränsade kanaler som Netflix kan vara avsevärt begränsad. Servernätverket är stort och det lovar åtkomst till en mängd webbplatser, kanaler och direktsändningar. Årsplanen kostar $ 5,83 i månaden, ett mellanklasspris för en högkvalitativ service jämfört med vad som erbjuds på marknaden.

Slutliga kommentarer om den bästa VPN för att förhindra buffring

Buffering är ett knepigt koncept särskilt när vi tittar på att förhindra det genom användning av en VPN-tjänst eftersom det finns vissa gränser som din leverantör inte kommer att kunna överträffa. Med detta sagt bör en trovärdig och snabb VPN-tjänst som ExpressVPN fortfarande kunna låta dig göra det bästa av din nuvarande situation och hålla din anslutning säker igenom. Om du har några frågor eller kommentarer du vill ställa eller dela, posta dem i avsnittet nedan så svarar vi gärna.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me