Bästa VPN för IRC

IRC står för Internet Relay Chat; en av de äldsta formerna för textbaserad kommunikation. Det händer mellan ett antal datorer i ett nätverk. Tekniken är baserad på en klient / server nätverksmodell, och den används fortfarande bland ett antal entusiaster idag. För att kunna njuta av tjänsten måste du använda en pålitlig IRC-klient. Det här är program som du kan installera på din enhet som kommunicerar med chattservern för att vidarebefordra meddelanden. När du har konfigurerat kan du välja att starta en chattgrupp eller till och med gå med i en befintlig om du känner till kanalnamnet.

Bästa VPN för IRC

Bästa VPN för IRC

IRC-sårbarheter

Med IRC som ett så gammalt verktyg finns det några nackdelar med att använda det idag. För det första finns det inget stöd för videoanvändning, och användargränssnittet för de flesta klienter är mycket daterat. De få kunder som tillåter användning av tjänsten idag är långt och breda, med de flesta av dem som serverar en mycket liten användarbas. De återstående grupperna av användare som förlitar sig på tjänsten inkluderar arbetsgivare och organisationer som tycker att den är effektiv för intern kommunikation.

Att använda IRC presenterar en stor sårbarhet som de flesta klienter inte verkar göra mycket för att arbeta med. Detta är din integritet. När du använder IRC är din IP-adress lätt synlig för andra medlemmar i din chattgrupp. Detta gör det enkelt för dem att ta reda på din plats. Med det kända kan du vara riktad av skadliga användare och de kan starta DDoS-attacker på din anslutning. Du kan i slutändan förlora dina personuppgifter eller bli utpressad när åtkomst har beviljats Detta är en situation som du definitivt inte vill vara i eftersom du kan hamna i tillgången till din bank eller bli ett offer för identitetsstöld.

Hur du använder en VPN hjälper till med IRC

Det bästa sättet att lösa problemet är att använda ett VPN. Detta avser ett virtuellt privat nätverk. En VPN hänvisar till en leverantör som har en stor grupp servrar spridda över hela världen. Om du ansluter till dessa servrar blir din anslutning dold och data som överförs krypteras. När din anslutning är dold, blir din IP-adress också dold, och saker som din plats eller identitet förblir dold för alla andra utom dig.

Genom att använda ett VPN kan du också ändra servern som du är ansluten till. Med förmågan att byta servrar kan du “ändra” din plats beroende på vilket land servern är baserad i. Det har dess andra lista med fördelar, som att kunna få åtkomst till geobegränsade webbplatser och kanaler. Att använda en VPN ger dig också en säkerhetsnivå genom att dölja de aktiviteter du har upp till online.

En sådan tjänst förhindrar även din Internetleverantör att veta vad du gör. När du gör det här kan du lösa alla åtgärder som de kan använda för att hantera din anslutning. Dessa åtgärder kallas kollektivt throttling, och de inkluderar begränsning av din bandbredd eller sensur av din åtkomst till vissa webbplatser och kanaler. För att välja rätt VPN finns det ett antal saker du borde se upp för. Dessa inkluderar antalet servrar, säkerhetsnivå och mängd funktioner. 

Bästa VPN för IRC

Vi har gjort grunden för dig och vi har kommit på några av de bästa tjänsterna du kan prenumerera på. Titta nedan.

1. ExpressVPN

Våra toppkarakter går till ExpressVPN, en av de mest mångsidiga VPN-tjänsterna i branschen. Denna prisbelönta tjänst har nära 2000 servrar i sitt nätverk, baserat i över 90 länder. Detta inkluderar också ett antal stealth-servrar som du kan använda om VPN: n är förbjudna var du än befinner dig. Tjänsten tillhandahåller AES-kryptering av militär klass 256 bitar och erbjuder upp till 3 flera anslutningar per användarkonto. ExpressVPN erbjuder också en enkel VPN-klient som är enkel att navigera genom och stöder OpenVPN, SSTP, PPTP och L2TP / IPSec som VPN-protokoll.

ExpressVPN är baserat i Panama, och detta är en region som ingen datamyndighet har jurisdiktion över. Detta innebär att de inte behöver skicka över någon av sina användardata till någon, och detta bekräftas genom deras nollloggningspolicy. ExpressVPN har också en DNS-tjänst med nollkunskap som döljer din IP för att dölja din plats. Detta gör att det fungerar bra med IRC, och det ger också åtkomst till andra geo-restriktiva webbplatser. ExpressVPNs kundserviceteam är också alltid till hands för att hantera dina problem. De kan nås via sociala medier, e-post eller till och med livemeddelanden. Det här är bara några av de saker som gör ExpressVPN att tänka på. För en djupare inblick i vad som finns i butiken, titta på vår ExpressVPN Review.

2. IPVanish

IPVanish är en enkel leverantör som tillämpar en benhård strategi för integritet och säkerhet online. Tjänsten är baserad i USA och har mer än 1500 servrar under sitt paraply. Dessa servrar tillhandahåller tillsammans mer än 40 000 IP-adresser för sina användare. IPVanish anses starkt, särskilt av användare som tar fart och säkerhet som de mest primära problem. IPVanish erbjuder supersnabba servrar som kan HD-strömning, snabba bulknedladdningar och snabbt torrenting.

Om vi ​​talar om, är torrenting en aktivitet som IPVanish verkar ha uppmärksammat mycket på. Det tillåter både obegränsade P2P-filöverföringar och håller också din aktivitet anonym. Utöver allt möjliggör tjänsten också obegränsad bandbredd och obegränsad serverväxling. Tjänsten erbjuder upp till 10 samtidiga anslutningar, och detta nummer kan fortfarande ökas om du väljer att ladda ner tjänsten till din router. Att använda IPVanish är också ganska bekvämt eftersom du inte nödvändigtvis behöver ladda ner sin VPN-klient till din enhet. Du kan välja webbläsarutvidgningar eller SOCKS5-webbproxy för att dölja din anslutning när du är online. Du är välkommen att ta reda på mer information om denna leverantör genom att gå igenom vår IPVanish Review.

3. NordVPN

Sammanfattning av vår lista är NordVPN, en toppleverantör baserad i Panama som är din go-to-tjänst för allt skydd. NordVPN har upp till 4400 servrar i över 60 länder, vilket gör det mindre troligt att det finns problem med trängsel i ditt nätverk. Tjänsten erbjuder branschstandard 256 bitars AES-kryptering och inkluderar dubbel VPN i sitt paket för de som vill lägga till ännu fler lager till deras säkerhet. DoubleVPN-kryptering innebär att användare får dirigera sin trafik genom två servrar och därmed fördubbla krypteringsnivån.

NordVPN-användare kan också välja vilka servrar de föredrar att ansluta till. Detta beror på att tjänsten har servrar som är optimerade för specifika funktioner. De inkluderar spel, bulknedladdningar, HD-streaming och till och med torrenting. Tjänsten är utmärkt för IRC eftersom dess Smart Play-tjänst låter dig dölja din IP-adress. På så sätt kan du få åtkomst till geobegränsande webbplatser och kanaler eftersom du har din faktiska plats dold. NordVPN erbjuder också CyberSec-programvara för att hålla dig borta från annonser och skadlig programvara samt Tor över VPN för ännu mer anonymitet. Ta reda på om andra funktioner genom att gå igenom vår omfattande NordVPN Review.

De bästa IRC-klienterna för Android, iOS eller PC

Här är en lista över de mest populära IRC-klienterna just nu:

  • WeeChat
  • XChat
  • HexChat
  • Pidgin
  • irssi
  • Quassel IRC
  • Koversation

Sammanfattning av den bästa VPN för IRC

I så mycket som användningen har minskat är IRC fortfarande i bruk bland ett par väl genomförda organisationer. Genom att använda en VPN kan de lägga till ett lager av säkerhet för deras användning och se till att ingen kan fånga sin kommunikation.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me