Bästa VPN för PPTP

Point to Point Tunneling Protocol, förkortat som PPTP är faktiskt det första VPN-protokollet som någonsin har använts. Det utvecklades som hjärnskölden till Microsofts Gurdeep Singh-Pall, som kom med det tillbaka 1999. Han tänkte för det att dirigera nätverkstrafik över osäkra nätverk som Internet, så att företag skulle kunna utveckla nätverk som kunde lita på på offentligt tillgänglig infrastruktur. Han pionjärer vad som sedan ledde till de olika VPN-protokollen som erbjuds av olika tjänster idag, även om hans uppfinning fortfarande har bibehållit dess användbarhet trots att han var decennier.


Bästa VPN för PPTP

Bästa VPN för PPTP

Ända sedan PPTP bildades redan 1999 har det funnits så många andra protokoll som har utvecklats och lanserats som gör detta specifikt mycket föråldrat. Frågan som förmodligen kanske springer i ditt sinne är varför erbjuds PPTP fortfarande, medan vi har mer avancerade protokoll som L2TP / IPSec och OpenVPN?

Bästa PPTP VPN sammanfattad

De flesta VPN-tjänsteleverantörer erbjuder fortfarande sina användare stöd för PPTP även om det är mindre säkert än OpenVPN och L2TP / IPSec-protokollet. Det kanske faktumet att det är lättare att installera har gjort det möjligt för PPTP att behålla sin popularitet. Här är våra favoritpickar när det gäller de bästa VPN: n för PPTP:

 1. ExpressVPN
 2. VyprVPN
 3. Cyberghost
 4. BulletVPN
 5. IPVanish

Varför PPTP fortfarande används

Till att börja med har PPTP eget stöd på nästan alla andra plattformar. Jämfört med alla andra protokoll är det det enklaste att installera och minskar också minsta hastighet när du använder din VPN-klient. Apple tappade dock PPTP-stöd från Mac, iPhone och iPad på grund av dess underlägsna säkerhet jämfört med andra protokoll. PPTP kräver inte heller så många resurser för att komma igång, och detta gör det till det mest föredragna VPN-protokollet, särskilt om enheten du använder den är din mobiltelefon. Jämfört med de andra protokollen, tappar inte PPTP ditt batteri lika mycket. Du sparar mycket energi genom att använda PPTP som ditt valda protokoll.

Hur PPTP Works

Nu när du vet varför människor fortfarande föredrar att använda PPTP, låt oss bli lite tekniska och titta på hur det fungerar. PPTP innebär i huvudsak skapandet av tunnlar (därmed Point to Point Tunneling Protocol) till VPN-klienten som används, som endast stöder två typer av informationsflöde. Det kan antingen vara kontrollmeddelanden som hanterar VPN-anslutningen eller datapaket (din användning av Internet) som går till eller från VPN-klienten. Detta är emellertid ett mycket grundläggande sätt att uttrycka det. Du kan lära dig mer om det och de andra VPN-protokollen här.

Trots andra VPN-protokoll som erbjuder riktigt bättre säkerhet jämfört med PPTP är protokollet fortfarande bra för att skydda din anslutning om du ansluter till ett WiFi-nätverk och påskynda din anslutning om du tillbringar en stor majoritet av din tid på att strömma online.

De bästa VPN: erna för PPTP

Som nämnts tidigare har PPTP ganska mycket stöd från många enheter och plattformar, men det finns fortfarande leverantörer som kan erbjuda VPN-protokollet med extra fördelar. Vi kommer att titta på några av de bästa VPN: erna för PPTP så att du har en uppfattning om var du ska titta i fall du hoppas använda detta VPN-protokoll.

1. ExpressVPN

ExpressVPN erbjuder ett brett utbud av protokoll, vilket gör det möjligt för kunder att välja mellan OpenVPN, SSTP, L2TP / IPSec och PPTP. Tjänsten är dock snabb att påpeka att att välja PPTP skulle innebära att din säkerhet online verkligen inte är nödvändig. Med det sagt, ExpressVPN tar också ut trycket från att du måste välja vilken tjänst du vill prenumerera på eftersom ExpressVPN-appen automatiskt kan välja vilken tjänst du borde prenumerera på.

ExpressVPN är en väl respekterad VPN-leverantör och har utmärkelsen för att bevisa det. Tjänsten har cirka 2000 servrar runt om i världen och lysande rekommendationer för sin kundtjänst. Baserat på de brittiska Jungfruöarna säkerställer ExpressVPN att kunddata inte övervakas genom sin nollloggningspolicy och försäkrar också användare att de kan byta servrar så mycket de vill. Säkerhet tillhandahålls genom 256 bitars AES-kryptering och abonnenter får ha upp till tre samtidiga anslutningar. Titta på vår ExpressVPN-granskning för fullständig information om vad ExpressVPN tillåter dig att göra.

2. VyprVPN

VyprVPN stöder också fullt ut användningen av PPTP, och detta framgår av de många tutorials som finns på deras webbplats för att installera det på olika typer av routrar, såväl som driftsplattformar. Tjänsten är baserad i Schweiz och har imponerande 700 servrar i sitt växande nätverk, varav alla är företagets ägda. Som en tjänst som inrättades redan 1994 har teamet bakom VyprVPN kunnat samla in mycket erfarenhet av hur marknaden fungerar, och detta har gjort det möjligt för sig att komma med sina egna innovationer.

VyprVPN krediteras för att utveckla Chameleon-protokollet, som kryper med metadata för att undvika upptäckt av användning av högt censurerade länder som Kina, Ryssland eller Turkiet genom Deep Packet Inspection (DPI). Tjänsten har också granskats av medier från granskare som anser att deras loggningspolitik inte är upp till nivå. VyprVPN har försökt att rensa saken genom att klargöra att endast detaljer som anslutningstider och mängd data som används registreras, och inte de webbplatser eller kanaler du tittade på. Mer om denna leverantör finns tillgänglig i vår VyprVPN Review.

3. CyberGhost

CyberGhost VPN integrerade officiellt PPTP i sin lista över tjänster redan 2012, och sedan dess har prenumeranter haft det bland listan över VPN-protokoll att välja mellan. De erbjuder till och med ett komplett PPTP-lösenord för att du ska kunna använda tjänsten och därigenom skiljer den från vad som redan finns. Detta är bara en av de utvecklingar som denna Rumänien-baserade leverantör har genomgått för att ge sina kunder bästa möjliga online-säkerhet. Med över 1300 servrar kan CyberGhost VPN använda 256 bitars AES-kryptering till sina kunder för att hålla dem säkra på nätet.

Tjänsten erbjuder också ytterligare tjänster som annonsblockering, automatiserad HTTPS-omdirigering, datakomprimering samt en app som finns i versioner som kan köras på Mac, iOS, Windows och Android. Appen kan också välja en server du ska använda om du bara vill surfa på webben anonymt, och den har också ytterligare verktyg som gör att du kan blockera spårning online och öka din surfhastighet. Det finns också ett bekvämt alternativ att “Skydda Wifi” om du använder ett offentligt nätverk för att ansluta till Internet. Du kan lära dig mer om dessa och andra CyberGhost VPN-funktioner om du läser vår CyberGhost VPN-recension.

Slutsats om den bästa VPN för PPTP

Låt inte någon ljuga för dig att PPTP är för gammalt för ett protokoll att använda. Det får fortfarande stora rekvisita för att vara det snabbaste VPN-protokollet att använda, men bara om arbetet du gör online är inte så känsligt. Titta närmare på var och en av de leverantörer som vi har nämnt genom sina individuella recensioner, så får du en bättre uppfattning om vilken typ av tjänst du kan förvänta dig när du registrerar dig hos dem.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map