Bästa VPN för split-tunneling

Om du tillbringar en betydande tid på Internet finns det en stor chans att du kanske har hört talas om VPN. Med det enkla verktyget för virtuella privata nätverk kan du dölja din trafik för alla som kanske är intresserade av vad du är online och säkerställer att du förblir anonym när du utför dina aktiviteter. Det finns många fördelar med detta eftersom du kan dölja information som skickas via din IP-adress, t.ex. din faktiska plats. Detta gör att du kan besöka geobegränsade platser och arbeta runt deras platskänsliga begränsningar.


Bästa VPN för split-tunneling

Bästa VPN för split-tunneling

Fördelarna med att använda ett VPN är ganska utbrett, och det faktum att de krypterar dina data kan hjälpa till att hålla hackare och spammare borta, men det är en speciell sak som att använda en VPN troligtvis kommer att påverka. Detta är hastigheten på din internetanslutning. Processen med att kryptera dina data tar upp en del av din bandbredd, vilket innebär att du har en något långsammare anslutning när du registrerar dig hos din leverantör som du väljer. Detta är faktiskt en del av anledningen till att många leverantörer baserar sin servicekvalitet på hur snabb din Internet-anslutning kommer att vara trots att du använder VPN.

Split Tunneling Explained

Även om det finns användare som insisterar på att alla deras data ska krypteras via ett VPN, finns det andra som kanske inte nödvändigtvis behöver tjänsten på alla sina enheter. Denna grupp användare skulle vara okej med att till exempel deras mobila enheter ansluter till Internet direkt istället för via en VPN-klient. De skulle fortfarande behöva sina huvudenheter för att använda ett VPN för säkerhet men skulle föredra att deras telefoner eller surfplatta får tillgång till Internet utan någon hjälp av en VPN. De är villiga att offra lite av sin säkerhet för lite extra fart.

Denna grupp av användare skulle ha stor nytta av en funktion som kallas split tunneling. Split tunneling är en tjänst som låter dig styra om du vill dirigera din enhet eller apptrafik via ett VPN eller inte. Split tunneling har också några fördelar som du kanske tycker är mycket användbara. Det låter dig:

 • Öppna enheterna i ditt lokala nätverk när du är ansluten till ditt VPN.
 • Få tillgång till både utländska och lokala webbplatser och tjänster på en gång.
 • Ladda ner och överföra dina data utan att använda all bandbredd som tilldelats din anslutning.

Split tunneling fungerar också mycket bra för en fjärrkonstruktion, eftersom de flesta företag litar på det för att skydda internettrafiken för sina utländska baserade anställda, och också för att kryptera deras anslutning till företagets nätverk.

Bästa VPN: n för splittringstunnling

Om du funderar på att säkra dina anställdas anslutning till företagets nätverk eller öka bandbredden i din anslutning medan du fortfarande förblir säker online, bör du förmodligen leta efter en VPN-tjänst som har delat tunneling som en av dess funktioner som stöds. Som de resursfulla människor som vi är, har vi redan gjort grunden för dig och identifierat de bästa VPN: er som du kan vända dig till för delad tunneling.

1. ExpressVPN

ExpressVPN stöder delad tunneling men erbjuder den bara för sina Windows- och Mac OS-användare. Om du inte tillhör någon av sidorna, tillåter de dig att få den installerad på din router. Men funktionen kommer med en mängd olika alternativ som gör att du kan tillämpa en av två konfigurationer. Du kan välja att antingen skydda alla anslutna appar och enheter utom några eller bara att välja dina enheter eller appar valda.

Bortsett från detta kan leverantören erbjuda utmärkt service genom sitt nätverk på 2000+ servrar och fortfarande möjliggöra både obegränsad bandbredd och obegränsad serverväxling.

Säkerhet tillhandahålls också väl genom det valda OpenVPN-protokollet och dess militära klass 256 bitars AES-kryptering. Samtidig användning stöds endast för upp till tre enheter, och leverantören stöder också P2P-fildelning. Att vara baserat på Brittiska Jungfruöarna innebär att tjänsten inte är skyldig att logga in användartrafik. Som belöning till sina lojala kunder uppmuntras ExpressVPN: s användare att hänvisa sina kollegor och få en månad gratis användning för dem och den nya abonnenten när de går med. Dessutom kommer Express VPN-användare också att dra nytta av sin automatiska Internet-kill switch och dess sortiment av stealth-servrar för åtkomst till webbplatser baserade i regioner där VPN-användning är förbjudet. Det finns mer om allt detta i vår ExpressVPN-granskning.

2. VyprVPN

Medan VyprVPN inte riktigt tillåter dig att komma under huven och konfigurera exakt vilka servrar du ska engagera sig när du hanterar hur dina data överförs, har den en Per-app-funktion som låter dig berätta för VPN att inkludera eller utesluta vissa appar. Om du vill hantera vilka enheter som täcks av VPN och vilka som inte är det finns det den här funktionen i VyprVPN Router-applikationen. Detta kan ha att du spenderar mer tid för att bli konfigurerad, men allt fungerar ändå bra.

Om VyprVPN slutar bli din valda leverantör har du tillgång till över 700 servrar distribuerade över hela världen. Alla av dem ägs av tjänsten, och detta undviker alla sårbarheter som kan orsakas av tredje parter i nätverket. Sekretess online garanteras genom sin 256 bitars AES-krypteringsstandard, liksom dess berömda Chameleon-protokoll. Den här exklusiva funktionen skrapar dina paketdata så att de inte kan fångas upp även genom djup paketinspektion som normalt utförs i länder som begränsar VPN-användning. En annan välkänd VyprVPN-funktion är deras meddelandekrypteringstjänst, kallad Cypher. Det här verktyget kan säkra meddelanden via kryptering från slutet till slut för dina Android- eller iOS-baserade enheter. Slutligen har VyprVPN också en väldesignad VPN-app, som är tillgänglig i versioner som är kompatibla med Windows, iOS, Android och Linux-baserade enheter. Titta på vår VyprVPN-granskning för att se exakt vad denna leverantör kan göra för dig.

Enhetsdelad tunnel

Som illustreras i videon nedan kan du använda ExpressVPNs enhetens delade tunnelfunktion för att bestämma vilka enheter du vill ansluta till VPN-servern och vilka du vill hålla ansluten till Internet utan VPN-skydd.

Slutsats om de bästa VPN: n för splittring

Som du ser är split tunneling en exklusiv funktion som inte erbjuds av så många leverantörer på marknaden. Om du registrerar dig till antingen ExpressVPN eller VyprVPN kommer du dock att kontrollera vad som skyddas av din VPN-tjänst och vad som inte gör det. Om du har några frågor du vill lägga fram till oss är du välkommen att lämna dem i kommentaravsnittet nedan. Vi kommer säkert att svara.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map