Bästa VPN för streaming i HD eller 4K UHD

Vad är den bästa VPN för streaming? Streaming i High Definition hade länge varit ett privilegium för bara de som hade råd med de högsta bredbandspaketen för nästan två decennier sedan. Nu kan emellertid alla som handlar med en trovärdig ISP-leverantör stöta upp sitt paket till en bredbandstjänst utan att orsaka så mycket av en tand i fickan. Eftersom höghastighetsinternet får fortsätta att minska kostnaderna, gör det det enklare för majoriteten att undvika problem som är förknippade med en långsam internetanslutning. Trots dessa framsteg lockar streaming i High Definition en hög sekretessrisk, liknande de flesta andra bredbandsintensiva aktiviteter du troligtvis kommer att utföra online. Det är möjligt att skydda dig mot dessa risker, men bara om du kan identifiera en värdefull VPN-leverantör att prenumerera på.


Bästa VPN för streaming i HD eller 4K UHD

Bästa VPN för streaming i HD eller 4K UHD

Övervunna ISP-throttling genom ett trovärdigt VPN

Bortsett från risken för din integritet kan din anslutning också störas av din Internetleverantör i ett försök att begränsa din bandbreddförbrukning. Detta resulterar i att dina videoklipp tar längre tid att ladda eller till och med ladda ner, oavsett om du strömmar från YouTube, Amazon Instant Videos eller Netflix.

En pålitlig VPN-tjänst borde kunna hjälpa dig att övervinna detta, och ett av elementen som tillåter det är kryptering. Om ditt VPN-abonnemang är aktivt kommer din ISP inte att kunna skilja mellan din trafik och de andra användarnas trafik, vilket gör det svårt för det att ses som om du strömmar på HD-videor, och därmed förhindrar någon form av spjäll från deras slut.

Om din internetleverantör av någon anledning fortfarande kan styra den typ av trafik som går igenom din enhet, har vi ett antal tips som du kanske vill försöka förhindra detsamma:

 1. En idealisk lösning, även om den är lite mer teknisk, skulle vara att inkludera ytterligare ett krypteringslager. Detta kan göras ganska snabbt på Linux, även om det skulle ta lite längre tid att göra en SSH-tunnel på Windows.
 2. Du kan försöka växla portar, till exempel till antingen TCP-port 80 eller TCP-port 443. Dessa portar är ofta övervakade, så det skulle vara bra att förhindra någon form av strypning.
 3. Om du inte är säker på SSH, kan en SSL-tunnel kanske vara ett bättre alternativ. De två är inte så olika, men SSL-tunnlar erbjuds lättare av ett antal VPN-leverantörer som NordVPN. Om det inte ingår i ditt, kan du lika ladda ner stunnelprogramvaran och fortsätta därifrån.

Vad du ska göra för att förbättra din bufferthastighet

Om ISP-trottling med någon slump inte är den exakta orsaken till din anslutnings minskade hastighet, finns det fortfarande ett par saker du kan göra för att påskynda saker:

 1. Det är inte ovanligt att ta reda på att din enhet inte har något stöd för visning av High Definition, och det är troligt problemet om din enhet råkar stammas istället för buffert när du strömmar sådana videoformat. Du kanske vill spela samma format på din dator eller bärbar dator om du verkligen måste titta på dessa videor.
 2. Där finns ett par VPN-protokoll som anses vara mer avancerade än andra, och deras framsteg hjälper till att minska hastighetsmarginalen som minskas genom att använda ett VPN. Du kommer att upptäcka att standard för de flesta leverantörer är OpenVPN, men om du har det bra med att äventyra lite av din integritet för bättre hastigheter, rekommenderar vi att du testar PPTP eller L2TP / IPSec som dina föredragna protokoll.
 3. En annan fråga som kan bromsa ner saker kan vara en opålitlig trådlös anslutning. Om din signalstyrka fortsätter att ändras, kan din hastighet också fortsätta att variera. Det bästa sättet att lösa detta skulle vara att ansluta direkt till en router, eller om möjligt använda en Ethernet-anslutning. Dessa två har varit kända för att vara mycket mer stabila än trådlösa anslutningar.
 4. Även om detta är mer ett sista alternativ, kan du ändra ditt VPN-leverantör faktiskt lösa ditt problem. Dina långsamma hastigheter med din nuvarande leverantör kan bero på att deras servrar inte är så nära din plats. Ett VPN-nätverk med en närmare server kan leda till ökade hastigheter.

Bästa VPN för streaming

Nu när vi har täckt vad du bör göra för att få en bättre strömningshastighet, låt oss ta en titt på vilken typ av VPN-tjänster du borde kunna lita på för att inte hålla din hastighet låg:

1. ExpressVPN – Vår bästa rekommendation

ExpressVPN är en leverantör som har några av de mest väl distribuerade servrarna bland alla spelare på VPN-marknaden. ExpressVPN har över 1 500 servrar i cirka 94 länder. Täckningen är ganska tillförlitlig, och hastigheterna är verkligen tillräckligt bra för att strömma ultra HD-innehåll. Du kommer också att kunna mäta hastigheten på vilken server du är ansluten till och bestämma om du vill ändra eller inte. Matters kryptering är också väl tillgodoses, där användare får njuta av en 256-bitars AES-kryptering. Det finns också en noll-loggningspolicy, DNS-läckskydd och en internet-dödsbrytare för att hålla anslutningen säker.

2. NordVPN

NordVPN är ganska populär bland internetanvändare, särskilt på grund av dess kapacitet att hantera upp till 6 samtidiga anslutningar. Detta innebär att du får njuta av HD-visning på din surfplatta, mobil, bärbar dator, smart TV eller någon annan enhet du kan ha, förutsatt att de stöder sådana format. NordVPN-användare kan ansluta till över 2 000 servrar distribuerade över hela världen. Tillsammans med en väl respekterad policy för noll loggning bör NordVPN-användare inte ha något att oroa sig för sin integritet. Tjänsten erbjuder också dedikerade servrar som möjliggör dubbelkryptering, förbättrade nedladdningshastigheter för P2P och tillgång till amerikanska Netflix.

3. IPVanish

Med ett blygsamt servernätverk på över 850 servrar i mer än 60 länder, IPVanish är väl rustad för att säkerställa snabba belastningshastigheter för användare som vill spendera större delen av sin tid på att strömma HD-videor online. De har också cirka 40 000 IP-adresser för användare att välja mellan, och en avancerad 256-bitars AES-kryptering för att skydda alla dess användare från hackare och spammare. Du kommer också att kunna dra nytta av deras nollloggningspolicy och oavbruten support för nedladdning av torrent. DNS-läckageskydd och en automatisk dödsbrytare för att stänga av din internetanslutning om din VPN misslyckas kommer som standard.

4. VyprVPN

Enkelt en av de mest innovativa leverantörerna på vår lista, VyprVPN vidtar många åtgärder för att öka din integritet, säkerhet och anonymitet online. Det faktum att de helt äger all hårdvara gör dem desto mer pålitliga. Användare drar nytta av ett unikt utbud av funktioner som Chameleon, som arbetar kring former av djup paketinspektion, ofta distribueras av regeringar och Internetleverantörer. Deras servernätverk är också blygsamt, cirka 700 i mer än 70 olika länder. Kryptering är heltäckande, med användare som kommer att arbeta under 256-bitars AES-datakryptering.

5. PureVPN

Sist men inte minst har vi PureVPN, en hälsosam säkerhetslösning för internet, där du får uppleva funktioner som du troligtvis inte kommer att erbjuda av andra leverantörer. Några av dem inkluderar webbfiltreringsalternativ, antivirusskannrar, skydd mot skadlig programvara, anti-phishing-funktioner och en inbyggd ad-blockerare. 256-bitars kryptering kommer som standard på alla deras supersnabba 750 servrar, spridda över mer än 141 länder. PureVPN-appen har versioner som passar för olika populära plattformar, och deras nollloggningspolicy följs strikt av VPN-tjänsten.

Bästa VPN för direktuppspelning – Bottom Line

Om du vidtar åtgärder på några av de pekare som vi har erbjudit i den här recensionen kommer saker som buffring och avbruten strömning att vara en saga historia. Nu när du vet att din Internet-leverantör är mycket kapabel att bromsa din hastighet efter att ha infiltrerat på din integritet, finns det ingen bättre anledning att prenumerera på en trovärdig VPN-tjänst. Om du gör det kommer du att förbättra dina streaminghastigheter kraftigt och hålla din aktivitet och din personliga information dold för alla som vill fånga din anslutning. Håll dig säker, skaffa dig ett trovärdigt VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map