Hola VPN Review – Varför du bör undvika det

Oavsett vilken säkerhetswebbplats, VPN-granskningswebbplats och gemenskapsbaserat säkerhetsforum vi gick till kom inget positivt ut när Hola VPN letas efter. Hola erbjuder både gratis och premiumtjänster och har nu mer än 200 miljoner användare i över 190 länder världen över. Men är de medvetna om VPN: s ineffektivitet? Svaret är nej. Det är därför vi tog på oss att granska alla funktioner Hola VPN har. Här är vad vi har.

Hola VPN Review

Hola VPN Review – Content Index

Snabbstatistik

Pengar tillbaka garanti 31 dagar
Tillåtna samtidiga anslutningar tre / gratis, tio / premium
Stödda streaming-tjänster Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime och mer.
Ingen loggpolicy Samlar in vissa data
kryptering Ingen kryptering, Peer-to-Peer Proxy Tunneling
protokoll Inga protokoll.
Specialfunktioner Unblocker
Kundsupport E-poststöd
Serverplatser Inga servrar
Enheter som stöds & webbutvidgningar Windows, Linux, Mac, iOS, macOS, routrar Chrome, Firefox
VPN juridisk jurisdiktion Israel
Gratis rättegång 3-dagars gratisversion för mobilanvändare

För-och nackdelar

Det finns knappast något behov av det här avsnittet Hola VPN har mer nackdelar än vi kunde räkna. Men det har ett par fördelar värt att nämna, men gör det inte värt att prenumerera på. Så här fick vi:

Fördelar:

 • Freemium-tjänst.
 • Mycket bra hastighet.
 • Avblockerar stora strömningskanaler.
 • Stödjer en majoritet av plattformar.
 • Annonsblockerare.

Nackdelar:

 • Samlar in användardata.
 • Använder inte kryptering (inte VPN)
 • IP-läckor registrerades.
 • Det stöder inte strömning.
 • Användare får använda varandras anslutning och IP-adress.
 • Rekommenderas inte av experter.
 • Dyrt premiumplan.
 • Mycket dåligt stödsystem.
 • Säljer användarbandbredd.

Applikationer och tillägg

Hola VPN hade dedikerade applikationer för Android och iOS och använder webbläsarutvidgningar för att stödja liknande Linux, Mac och Windows.

Vi var tvungna att se vad denna leverantör har att erbjuda när det gäller klienter och deras enkel användning. Apparna var inte så dåliga. Vi hade faktiskt inte svårt att navigera igenom dem eftersom det inte finns mycket att göra.

Ansluter till Förenta staterna tog bara sekunder. Vi förväntade oss inte något mindre som Hola VPN krypterade inte våra uppgifter, det ger oss bara någons IP-adress.

De Android applikation tillåter användare att välja en viss applikation de vill spärra eller kringgå regionala begränsningar på.

När vi till exempel startade appen hade vi alla våra appar på huvudskärmen, inklusive Netflix, Hulu, Amazon Prime och BBC Player med deras respektive lands flaggor på dem. Här är bilderna på vår anslutningsprocess:

Hola Android 2


Som vi har sett ovan valde vi Dinsey+ för att slutföra processen. Hola VPN valde omedelbart USA och lanserade appen när den upprättade en anslutning.

Återigen är applikationen inte dålig, men inte så bra. Det är enkelt och enkelt att använda, men det saknar de funktioner som gör ett VPN, ja, ett VPN.

Webbläsarförlängning

Med vår Mac-enhet laddade vi ner Chrome-förlängning för att se hur lätt det är att använda det. I det ögonblick som vi lanserade det presenterade tillägget en lista med webbplatser som vi kunde spärra i vårt land.

Men det som verkligen var spännande är att varje gång vi besökte en webbplats tryckte på tillägget, Hej upptäckte det och frågade oss om vi vill avmarkera det.


Det är helt enkelt, inget för stort med det. Om det inte är en Plus-tjänst anger tillägget att om användare vill dölja sin IP-adress måste de uppgradera.

Vi hade inga problem med att använda apparna och tillägget. Men medan han använde tjänsten, meddelade Hola oss att det kommer samla in loggar och personuppgifter, vilket vi alltid rekommenderar.

App Store-betyg

Vi utvärderar VPN-leverantörer utifrån vår expertis, kunskap och naturligtvis vår erfarenhet med leverantören.

Användarupplevelse är mycket viktig när det gäller att bedöma vad en VPN har att erbjuda, vilket tar oss till App Stores ‘betyg av leverantören.

Vi var tvungna att se vad 180 miljoner hade att säga om Hola VPN: s tjänster. Först, vi kollade in iOS-butik.

Enligt Apple butik, leverantörens klient har en 3,5 / 5 betyg baserat på 1.1K recensioner.Hola iOS-betyg

Betyget markerar det som genomsnitt och vi var tvungna att se varför. Vi kom över den här kommentaren:

”Jag installerade det här programmet så att jag kunde komma åt mitt e-postkonto från ett annat land. Det var lätt att installera och fungerade felfritt för mig. ”

Det finns mer var det kom från, men ändå fokuserade användarna bara på dess avblockerande förmågor. Anledningen till att dess betyg inte är så bra är att det inte erbjuder den säkerhet en VPN bör.

Android Store visade mer popularitet för klienten eftersom den har en 4.5 / 5 betyg, vilket är ganska bra med tanke på 1 miljon användare har granskat det.Android Hola

Android-klienten har mer än 50 miljoner nedladdningar, men vi kan anta att dessa användare alla är ute efter att kringgå geografiska begränsningar. För att inte tala, dra nytta av en gratis tjänst.

Slutligen kommer vi att prata om Chrome Store. En förlängning med en 5/5 betyg är definitivt inte en miss. En förlängning som skördar dina uppgifter borde dock inte vara så väl mottagen. Chrome Store-betyg

Tja, enligt de användare som laddade ner tillägget är det mer än väl mottaget som mer än 7 miljoner människor har installerat tillägget i sin Chrome-webbläsare.

Pilot

Pilot är en av de mest pålitliga källorna vi går till när vi vill granska en viss produkt. Det har de mest ärliga recensionerna på webben.

Vissa VPN försökte få sina betyg genom att sätta in falska recensioner på webbplatsen. Men Trustpilot fångade dem med sina händer i kakan, och i stället fick de demotering.

Om en webbplats som Trustpilot straffar ett VPN, kan du vara säker på att deras rykte förstörs. Om man talar om rykte är Hola VPN tydligen mycket populär.

Den har en 4.5 / 5 betyg baserat på 35 recensioner på Trustpilot. Det finns inte många recensioner att räkna med, men enligt kommentarerna är användarna nöjda. Några av dem är det.Trustpilot Hola

Vi nämnde redan hur opålitlig Hola VPN är, och vi vill notera att detta inte kommer att bli en positiv recension. Varför?

Här är någon på Trustpilot som håller med om våra åsikter:

”Jag rekommenderar dig starkt att hålla dig borta från detta. – Mycket oförskämt beteende. Gör ditt system sårbart och öppet för alla slags saker du verkligen inte vill titta på dig själv. Din dator tas enkelt över av inkräktare. Stjäl bandbredd. ”

  Bästa VPN för Chromebook

Killen vet vad han talar om när Hola VPN gör allt ovan. Vi kommer att kasta mer ljus på saken senare i Sekretess och säkerhet sektioner.

Serverdistribution

Ironiskt nog var vi tvungna att inkludera den här delen trots att Hola VPN inte har någon. Som vi sagt tidigare är Hola en självutnämnd VPN, vilket inte nödvändigtvis betyder att det är det.

Tekniskt sett är det inte som det omdirigerar användardata genom a Peer-to-Peer-nätverk bestående av dess fria användare eller prenumeranter.

Det erbjuder inte servrar att ansluta till. Istället skulle en användare ansluta via en annans enhet i ett annat land, det är det.

Eftersom VPN har mer än 180 miljoner användare, vi kan anta hur många länder som ingår i deras lista. För att vara exakt kan Hola-abonnenter förfalska sin plats till nästan 190 länder runt världen.

Att ändra vår IP-adress var ett besvär med Hola. När vi använde alternativet Protect, som är ett annat namn för att dölja IP-adressen, bad Hola oss att uppgradera till premium.

Också, när vi anslutit oss till vissa länder, vår IP-adress förblev densamma – ingen förändring alls. Men vi lyckades ändra vår IP-adress efter ett par försök.

Hola Plus-versionen lovar integritet och anonymitet, men det är inte vad vi såg under vår utvärdering.

Hastighetsprestanda

För en tjänst som krypterar inte dina data och används enbart för att kringgå begränsningar, bör det bibehålla anständig anslutningshastighet.Vad är Peer-to-Peer

Tekniskt använder vi Hola för att ta sig runt geobegränsningar och åtkomst till innehåll från utlandet, så strömning är ett alternativ som behöver snabba hastigheter.

Vi fortsatte och utvärderade tjänsten för att se om den ger de nödvändiga hastigheterna för att strömma onlineinnehåll med ett problem och det här är vad vi fick:

 • Först är detta vår internetanslutning utan att ansluta till Hola VPN.Ingen Hola-anslutning
 • Därefter anslöt vi oss till Storbritannien. Våra hastigheter upplevde ett litet fall, vilket kan hända med vår normala anslutning. EN 4% minskning är ett bra tecken för en snabb prestanda.Storbritannien Hola
 • Slutligen anslöt vi oss till Förenta staterna, och det är där saker faktiskt gick söderut. EN 60% minskning i vår internetuppkoppling visades tydligt och det beror antagligen på routingprocessen eftersom USA är en avlägsen destination från vår plats.Förenta staterna Hola

För att sammanfatta det, levererade Hola utmärkta hastigheter övergripande. Tekniskt sett är det inte en överraskning, med tanke på att den använder en proxytunnel utan någon kryptering som används för att bromsa den.

När det gäller den amerikanska anslutningen blev vi mycket besvikna när resultaten kom ut. Om det var en VPN-tjänst skulle vi förstå ett sådant fall. Men utifrån hur Hola fungerar finns det ingen ursäkt för de långsamma hastigheterna.

Det spelar ingen roll hur långt platsen är där vi är baserad, detta fall kan bara orsakas av kryptering, och Hola saknar det.

Avblockera förmågor

Trots att man marknadsför sig själv som en VPN-leverantör som erbjuder en gratis och en premiumplan, vi kommer fortfarande inte att kalla det så.

En VPN har dock förmågan att kringgå regionala begränsningar och få tillgång till innehåll över hela världen. Kan det självutnämnda VPN göra det?

Vissa test visade potential, men det är inte på något sätt som VPN fungerar. Det är förresten inte bra.

Vi kommer att nämna det senare i artikeln, men låt oss förklara lite här. När användare ansluter till ett visst land kommer de att ansluta via en bosatt enhet, att få deras IP-adress tillfälligt.

Så här kan Hola VPN lyckas kringgå regionala begränsningar. Vi körde deras tjänster (gratis och premium) genom ett par tester i nivå med stora strömningstjänster över hela jorden.

Dessa tjänster är svåra att få tillstånd av sina VPN-block. Hur presterar Hola VPN när det gäller att komma runt dessa blockeringsmekanismer? Låt oss ta reda på.

Netflix

Vi börjar med den mest populära av dem alla, strömmande jätten, Netflix. Kanalen är tillgänglig över hela världen. Men det är det geo-blockeringsmetoder innebär att tilldela vissa kataloger till specifika regioner.

Med andra ord, om användare är belägna i Förenta staterna (Har en amerikansk IP-adress), de kommer att ha andra titlar än de som bor i Storbritannien (Storbritanniens IP-adress).

Hittills är det största biblioteket det i Amerika, och det har varit huvudmålet för streamers under ganska länge nu.

Först försökte vi det fria Förenta staterna alternativ Hola VPN erbjuder. Inne i Android-appen, när vi klickade på Netflix-applikationen, hade USA en premie skylt bredvid den.

Men vi fortsatte med att pröva det fria ändå. Resultaten var som vi förväntade oss, ingen amerikansk katalog. Vi kunde faktiskt inte hitta Star-Crossed (endast USA-titel), till att börja med.

Det finns på mobilklienten. På Mac avslutades åtkomst till Netflix på tjänstens startsida. Det här är vad vi fick:

Hola Logga in Netflix

Så vi loggade in med vårt premiumkonto och allt förändrades. Vi anslutit oss till USA, fick en amerikansk IP-adress och Hola lyckades avblockera USA: s Netflix i vår region.

Här är en skärmdump av vår upplevelse när du strömmar Star-Crossed utanför USA med hjälp av Hola VPN:

Hola Netflix Unblocked

Tekniskt sett är vi praktiskt taget i USA som använder någons IP-adress. Men sanningen sägs, Hola VPN är mer än kan spärra USA: s Netflix, men bara om användare har ett premiumabonnemang.

Hulu

Hulu är en annan toppkonkurrent i det pågående strömmande kriget. Det har miljoner prenumeranter i Förenta staterna än så länge.

Till skillnad från Netflix är den dock endast tillgänglig i USA, ingen annanstans. Hulu använder också ett tufft VPN-block för att avsluta användarnas åtkomst om de fungerar för att strömma innehållet.

Återigen försökte vi gratisversionen av Hola VPN först. Men den här gången fanns det inte någon premiumetikett på USA-alternativet.

Vi anslöt, fick IP-adressen och Hola VPN lanserade vår Mobil Hulu-app direkt. Fick det kanalen att fungera? Svaret är ja och det visas på bilden nedan (även om det är en svart skärm på grund av upphovsrättsliga skäl).Hulu Hola VPN Free

Om den fria versionen lyckades avblockera Hulu, vi var inte så chockade över att se att dess premium gör samma sak. Följande är en skärmdump som visar hur vi kunde strömma när vi är anslutna till USA från premiumversion av Hola VPN.Premium Hola Hulu

Så i princip är Hola VPN också kompatibel med ännu en toppströmningskanal och kunde kringgå sina VPN-blockeringsmetoder.

Amazon Prime Video

Den här faller i Netflix-kategorin eftersom den tilldelar vissa kataloger för varje land den stöder. Som vanligt är det amerikanska biblioteket det rikaste och mest efterfrågade av alla.

  Bästa VPN för Belkin Routers

I den gratis Android-appen fanns det inga premiumtecken bredvid USA, så vi försökte det. När vi anslutit oss lanserade Hola vår Prime Video-applikation, vi valde showen och strömmade utan problem.Hola Prime-video

Återigen, om den kostnadsfria versionen kunde göra det, skulle premiumpremien inte ha några problem vad som helst. På vår Mac, vi använde premiumservern för att ansluta till USA.

Resultaten var desamma, dvs Amazon Prime US strömmade normalt i vår region.

BBC iPlayer

Nu gav detta oss några problem med att använda vår gratis Android Hola VPN. Trots att det finns ett alternativ i Storbritannien, blockerade det inte BBC iPlayer.

Bilden nedan visar felet vi fick:

“Detta innehåll är inte tillgängligt i ditt land.”Hola BBC iPlayer Blockerad

När vi klickade på BBC Player-app i sig märktes den brittiska anslutningen som premium, vilket tog oss till Mac Premium Service.

Vi besökte BBC iPlayers webbplats, klickade på Hola VPN och tappade som sagt på Unblock. Som ett resultat kunde vi strömma BBC iPlayers innehåll lätt. BBC iPlayer Hola Unblocked

Hola VPN är ett mycket bra alternativ om användare är villiga att strömma geo-begränsat innehåll utomlands. När vi körde testerna, uppspelningen gick också smidigt med alla kanaler ovan.

Inga buffring, kvalitetsfrågor eller något liknande har bevittnats. Det är ganska grundläggande. Vår trafik omdirigeras via andra användares enheter manipulerar inte vår internethastighet som det finns ingen kryptering finns.

Det har dock sina drastiska nackdelar, men vi lämnar det till sekretessavsnittet senare i artikeln.

Smart DNS

Som nämnts är Hola ett bra verktyg för att avblockera geobegränsade kanaler, men de borde inte kalla sig VPN.

Trots att de har dedikerade appar på mobila enheter och tillägg för datorer, utvidgar Hola kompatibiliteten till PS4, Xbox, Chromecast, Apple TV och till och med smarta TV-apparater med tillstånd av dess Hola PLUS DNS Proxy.

Den här tjänsten kan enkelt konfigureras på vilken enhet som helst och den hjälper lätt att kringgå regionala begränsningar. Det lägger inte till ett extra lager av skydd, men Hola VPN gör det inte till att börja med också.

Så får du bara extra enhetskompatibilitet i processen, som faktiskt inte är dålig.

P2P-stöd

Vi kommer att minska det. Enligt deras FAQ-avsnitt:

“Användning av Bittorrent i vårt nätverk är inte tillåtet och vi blockerar Bittorrent-trafik.”

Det handlar inte om att få tillåtas eller inte. Även om Hola tillåter det torrenta – Att använda sin oskyddade tjänst utsätter användare för olika risker.

Torrenting är en peer-to-peer-tjänst, precis som Hola. Det är exakt vad som gör det effektivt och extremt farligt på samma gång.

Säkra P2P-åtgärder kräver en VPN-kryptering, en solid och Hola har inte det. Vem som helst kan se IP-adressanvändarna använder eftersom de delar samma fil.

Så som en dom är det bra att Hola tillåter inte strömning. Användare kommer att göra sig själva mer skada än nytta med tjänsten. De är bättre på att använda en VPN som har dedikerade servrar för torrenting och P2P-åtgärder.

Hola VPN – Sekretess

Användares vem som inte är så tekniskt kunniga kan inte tänka på det när de väljer den gratis versionen av Hola. Vi är här för att belysa saken.

Först ska vi prata om tjänstens huvudkontor. Hola VPN: s huvudkontor är baserat i Israel. Nu vet vi att landet ligger utanför landet Fem ögonförening, men det finns ett slinga i det.

Det är välkänt att Israel inte är det bästa stället att vara värd för ett VPN i eftersom landet fortfarande samarbetar med länder som tillämpar lagar om datalagring.

Vad betyder det? Internetleverantörer och regeringen i landet samlar in användardata och dela det med andra länder.

Hola kommer inte med en ingen loggningspolicy, vilket är en anledning att titta åt andra hållet. Faktum är att tjänsten samlar in data (Mer information nedan) om sina användare.

När en användare är ansluten får han / hon en annan användares IP-adress – delade resurser. Nu, om någon bestämmer sig för att göra något olaglig, vem har skylden när en utredning äger rum? Den som tillhandahåller IP-adressen.

Att använda Hola gör användare mottagliga för alla slags cybercrimes utan att ens veta om det. Vi behöver inte anta saker, för det har redan hänt tidigare.

Den olyckliga incidenten

Tillbaka in 2015, Hola missbrukade sina fria användare eftersom de delade sina data med den betalda proxy-tjänsten Luminati. Kunderna behandlades som ett massivt botnet, medan Hola sålde dem till Luminati-prenumeranter.

Vad fick användare? Ingenting annat än problem och pricy invasion. Vad fick Hola VPN? Stora pengar. Leverantören fastnade så småningom, men det var lite för lite för sent.

En Luminati-användare hade redan utnyttjat situationen och lanserat en botnetattack på 8chan, den populära online-tavlan.

De flesta användare är fortfarande i mörkret eftersom de fortfarande använder tjänsten som om ingenting händer. Faktum är att Hola VPN fortfarande används för att begå skadliga som botnät, DDoS-attacker och mer. Hola används fortfarande för enkla botnät, DDoS-attacker och mycket mer.

Det finns fler problem att ta itu med, vilket tar oss till de kommande avsnitten i guiden.

De samlade uppgifterna

När vi startade appen, Hej meddelade oss att det kommer att samla in några av våra uppgifter. Vi var mycket nyfikna på att se vilken typ av information Hola samlar in från oss, vilket tog oss till deras integritetspolicy.

De insamlade uppgifterna inkluderar:

 • Loggdata: Webbläsartyp, webbsidor, tid på dessa sidor, åtkomsttider och datum.
 • Personlig information: Personlig information är information som kan vara av privat eller känslig karaktär och som identifierar eller kan identifiera dig. Uppgifterna inkluderar IP-adress, namn och e-postadress, skärmnamn, betalnings- och faktureringsinformation eller annan information
 • Installerade applikationer: Detaljer om applikationer som är installerade på användarens enhet.
 • Registrering via sociala nätverkskonto: Hola VPN har tillgång till användarens grundläggande information, inklusive socialt nätverkskonto, fullt namn, hemadress, e-postadress, födelsedatum, profilbild, vännerlista, personlig beskrivning och mer.

I grund och botten är det vi tillhandahåller Hola mer än vad vi förväntar oss av det när det gäller kvalitetstjänster.

Vi har uppmanat användarna innan att inte använda gratistjänster eftersom de samlar in sina data och äventyrar deras integritet online. Men Hola tog den till en annan nivå.

De har tillgång till appar installerade på en användares enhet, sociala mediekonton, hemadress, och så mycket mer som kan hjälpa till att identifiera dem.

Enligt våra standarder passerar det gränsen.

Hola VPN – Säkerhet

Återigen är Hola inte ett VPN, så det finns ingen extra säkerhet när du är ansluten. Det finns inget slags kryptering nuvarande, vilket gör användarna mottagliga för alla onlinehot där ute som kan rikta in sig på deras enhet.

Dessutom kan alla enheter på internet se användarens IP-adress, vad de gör på nätet, och så många fler.

  Bästa VPN för webbläsare

De flesta VPN-leverantörer i branschen använder AES 256-bitars kryptering, vilket är den starkaste krypteringen idag, som används av den amerikanska regeringen för att skicka känslig information säkert.

Utan det kan några hackare eller cyberbrottslingar se vad du skickar eller tar emot enkelt. Eftersom det inte finns någon kryptering, a dödsbrytare kommer inte att vara lika bra.

Vi kan förstå varför Hola inte har den här funktionen eftersom den inte är en riktig VPN, till en början. Men det gör inte tjänsten mindre oroande.

En positiv med att ha den så kallade VPN är att den har en annonsblockerare, vilket är där eftersom kryptering inte är det. Trots detta är tjänsten fortfarande mycket dålig när det gäller integritet.

Ingen tjänst kan kalla sig själv Virtuellt privat nätverk när Privat inte ingår i ekvationen.

I vår utvärderingsprocess räcker ovanstående inte. Vi utför andra tester och letar efter fler funktioner för att utvärdera det mer. Tjänsten är fortfarande dålig oavsett vilket resultat vi får under följande tester.

Virussökning

Tjänsten har ingen virus när vi skannade deras app, vilket är bra med tanke på att det inte skyddar dig från kommande.

Vi körde applikationen genom en virusscanning och den tändes i grönt baserat på 58 trovärdiga källor.Virus Scan Hola

Så i princip är Hola VPN: s app säker att installera, men den gör det inte säkert att använda.

DNS Leak Test

Den här var överlägset värst DNS-läckagetest vi uppträtt sedan vi började granska VPN-leverantörer. Låt oss förklara varför.

Först testade vi ett läcktest på vår Mac använder sig av Hola VPN Plus. Genom att ansluta till en brittisk plats bör vi ha fått en brittisk IP-adress.

Av någon anledning gjorde vi det inte. Istället erhöll vi en Rysk IP och våra DNS-servrar gick hela vägen till nederländerna.Hola VPN DNS Leak

Vi försökte mobilapplikationen för att se de resultat vi får. Först anslutade vi oss till en amerikansk plats. Tydligen läckte det vår IP-adress. Vår plats presenteras ovan, men ändå visas den DNS-servrar i USA.

Vi försökte en annan gång och resultaten var äntligen bra. Du kan se båda resultaten nedan:


Det tar mycket tid att se till att vår IP-adress inte exponeras, vilket markerar Hola VPN, igen, inte tillförlitligt.

Tredjepartsrevision

Säkerhetsexperter kan kasta mer ljus på vad en VPN saknar och vad den är bra på. Det är därför vi tar det till oberoende revision för att hjälpa oss i våra recensioner.

En VPN används för att dölja internettrafik, och med Hola är det inte fallet alls, särskilt när forskare från Trend Micro forskat i Hola VPN.

Enligt Trend Micro:

”Hola VPN marknadsförs som en community-VPN: Internetanvändare får höra att de kan hjälpa varandra att komma åt webbplatser fritt och utan censur genom att dela sina Internet-anslutningar. Det kan låta som ett ädelt initiativ, men i verkligheten utgör Hola VPN-tjänsten allvarliga risker för internetgemenskapen på flera sätt. ”

Gruppen uppger också att tjänsten tillåter tredje parter att köra kod i en användares system, vilket hjälper dem att spåra deras online-aktiviteter, och värre, ta över hela enheten utan att de vet det.

De sammanfattade det också och sa att:

“Hola VPN är inte en säker VPN-lösning – snarare är det en okrypterad webbproxy-tjänst.”

Det är inte bara webbplatser och gemenskapsföretag, utan även säkerhetsundersökningar säger att Hola är inte säkert att använda.

Warrant Canary

Vi säger vanligtvis att den här delen inte är så viktig om en leverantör följer en strikt policy för icke-loggning.

Men i Hola VPN: s fall kan allt som kan hjälpa lite fungera. Warrant Kanarieöarna är ett sätt att informera användare om att deras leverantör har fått en regering stämning.

Detta kan äventyra deras integritet eftersom leverantören ska skicka sina uppgifter till brottsbekämpning. Om Hola inte samlade in data skulle det inte vara ett problem eftersom de inte skulle ha något att ge bort.

Det är emellertid inte fallet och användare är alltid föremål för sådant integritetshot med eller utan regeringens inblandning.

Kundsupport

Mellan Hola VPN: s olika problem, risker och hot kan vi förvänta oss att deras kundsupport ska åtminstone jämna upp saker.

Tekniskt sett, jämfört med de andra problemen, borde detta vara minsta av våra bekymmer, men leverantörens kundsupport är en annan stor låt ned.

Vi kunde inte hitta deras supportavsnitt, det presenteras inte på något sätt som någon kan hitta det precis som andra VPN: n gör.

I själva verket är den undanstoppad på botten av deras officiella webbplats, och hoppas uppenbarligen att ingen besökare klickar på den.

För kundsupport kan användare skicka Hola VPN en e-post. De inkluderade även ett telefonnummer om de någonsin behövdes för hjälp.Stöd Hola

Självklart erbjuder tjänsten inget livechatt eller dedikerat biljettsystem. Dessutom verkar de angivna siffrorna inte ha något att göra med kundsupport. Så det är ännu en stor misslyckande.

Prissättning

Hola VPN annonseras som en gratis tjänst, men det erbjuder också ett betalt Plus-paket som lovar anonymitet och integritet (vilket inte är fallet förresten).

Om användare vill välja Holas Plus-tjänst, de hittar fyra olika alternativ tillgängliga. Här är Hola VPN: s tillgängliga prenumerationsplaner:

HolaVPN-prenumeration

 • Månadsvis: $ 11,95 / månad
 • Årligen: $ 83,88 per år ($ 6,99 / månad).
 • Tvåår: $ 95,75 faktureras vartannat år ($ 3,99 / månad)
 • Treår: $ 107,55 faktureras vart tredje år ($ 2,99 / månad)

Plus-planen är mycket dyr jämfört med vad tjänsten har att erbjuda. Faktum är att tjänsten är en dollar mindre än en av de bästa tjänsterna i branschen – ExpressVPN.

Åtminstone ExpressVPN har toppkrypterings- och sekretessfunktioner, samt möjligheten att avblockera alla strömningstjänster.

Betalningsmetoder

Betalningsmetoder inkluderar kreditkort och Paypal, liksom andra alternativ som Alipay, GiroPay, SOFORT och iDEAL.

Betalningsmetoder Hola

Ärligt talat förväntade vi oss inte att Hola VPN skulle erbjuda cryptocurrency. Det är bara att integriteten inte är sin sak, och det skulle inte börja bry sig om användarnas integritet nu.

Pengar-tillbaka-garanti och gratis rättegång

Att nå den här delen är alarmerande eftersom användare fortfarande tänker att det är en bra idé att välja Hola VPN.

Att betala pengar för en tjänst är en sak, och att betala med både pengar och personuppgifter är en annan.

Trots att det är en fruktansvärd tjänst hittills erbjuder Hola en 30-dagars återbetalningspolicy för nya prenumeranter. De kan alltid be om pengarna tillbaka om Hola inte var tillräckligt bra, vilket det inte är alls.

När det gäller en kostnadsfri prövning finns det inte om du inte använder gratis version sig. Inte alla funktioner och funktioner ingår, men det är inte många du kommer att sakna.

Hola VPN Review – Den slutliga domen

För att summera, Hola VPN måste vara undvek till varje pris. Hola VPN är en proxytjänst som maskerar sig själv som VPN.

Som vi nämnde glömmer Hola den privata delen i Virtuella privata nätverk och ändå går det runt att marknadsföra sig ett VPN.

Det är en allvarlig risk för integritet och säkerhet på nätet, och vi rekommenderar det definitivt inte. Om du letar efter pålitliga / faktiska VPN-leverantörer, kontrollera top Hola Alternatives.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me