NordVPN Review – Bästa VPN-tjänst 2020?

NordVPN är ett Panama-baserat VPN som ofta betecknas av dess avancerade säkerhet, internetfrihet och fullständiga integritet. NordVPN är en premiumtjänst som levereras med massor av överlägsna funktioner, vilket gör det till en komplett VPN. VPN fungerar utmärkt med Netflix USA såväl som andra stora strömningsställen – ett stort plus.

Under 2017 offentliggjorde NordVPN dessutom offentligt att det nu arbetar i Kina – kredit till sin obfusceringstekniska funktion. Uppenbarligen är VPN känt för att lova ett “internet utan gränser”. Dessutom har NordVPN nyligen lagt till ett nytt prenumerationspaket som inte bara är överkomligt, utan det löper upp till tre år.

NordVPN Review - Bästa VPN-tjänsten 2020?

NordVPN Review – Den bästa VPN-tjänsten 2020?

NordVPN är en av de mest populära VPN-leverantörerna under 2020. I den här översynen kommer jag att titta på de olika funktionerna som NordVPN erbjuder. Jag kommer också att jämföra VPN-tjänsten med andra välkända VPN: s ExpressVPN, IPVanish, HMA, PIA, och VyprVPN. Jämförelsen är baserad på pris, support, återbetalningspolicy, serverplatser, integritet och säkerhet. Låt oss ta en titt på NordVPN granskning 2020.

Snabbstatistik

Pengar tillbaka garanti30 dagar
Tillåtna samtidiga anslutningar6 enheter
Stödda streaming-tjänsterNetflix US, BBC iPlayer, Hulu, HBO, Amazon Prime och mer
Ingen loggpolicyJa
krypteringDHE-RSA-AES-256 SHA-kryptering
SpecialfunktionerDubbel VPN, lök över VPN, dämpningsteknologi, Kill Switch, SmartPlay tech, CyberSec, DNS Leak Resolver,
Kundsupport24/7 levande stöd
Serverplatser61+ länder
Antal servrar5400+ servrar
ServerväxlarObegränsat
Enheter som stödsWindows, Linux, Mac, iOS, iPhone, iPad, iPod, Android, Apple TV, routrar, Fire TV, Smart TV, Spelkonsoler
VPN juridisk jurisdiktionPanama

Det tog oss dagar att sammanställa denna NordVPN-granskning, och vi fortsätter att uppdatera när tjänsten fortsätter att göra ändringar varje vaknande gryning. I den här recensionen försökte vi titta på alla funktioner som medföljer VPN, markera de områden vi känner att kan förbättras, samtidigt som vi redogör för varför NordVPN är värt ett försök.

NordVPN Pris och betalning

Prissättning

NordVPN har fyra planer att välja mellan. Precis som alla högst rankade VPN, erbjuder dess planer samma funktioner men skiljer sig åt under perioden.

NordVPN betalning och prissättning

NordVPN betalning och prissättning

Vi granskade alla prisplaner, och här är vad de innebär:

 • Det finns månadsplanen vilket är det dyraste och det går för $ 11,95 per månad.
 • Att komma nära är årsplanen som retails kl 6,99 dollar per månad, men du kommer att vara det fakturerade $ 83,88 varje år. Bara värt det om du behöver tjänsten i ett år.
 • Dess tvåårsplan säljer kl $ 3,99 varje månad och faktureras till $ 95,75 var 24: e månad. Det brukade vara den bästa planen, men du kan hålla fast vid den nyinförda planen.

Till sist, 3-årsplanen som nyligen lades till. Det är för närvarande den billigaste planen $ 2,99 per månad och är faktureras till 107,55 dollar var tredje år. Dessutom rekommenderar vi starkt denna plan.

Dom: När det gäller priser, NordVPN är mycket billigare än andra topp-VPN-leverantörer, särskilt på lång sikt.

Betalningsmetoder

NordVPN betalningsmetoder

NordVPN betalningsmetoder

Med de flesta topp-VPN-er som för närvarande har begränsade betalningsmetoder tar NordVPN ledningen med sina flera betalningsmetoder. Antagligen har NordVPN samarbetat med Norton Security för att säkert acceptera alla betalningsalternativ inklusive alla större kreditkort, AliPay, UnionPay, Crypto Valuta och andra många fler. Noterbart accepterar VPN inte längre PayPal som en betalning, och efter samråd med deras utmärkta tekniska support, här är vad Deacon [agenten vid den tiden] hade att säga:

”Tyvärr accepterar vi inte längre PayPal-betalningar. Beslutet att avbryta PayPal-support fattades för att ha full kontroll över vår kundköpupplevelse och mildra säkerhetsrisken. Nu kommer vi att kunna tillhandahålla ett enhetligt, själv värd betalningssystem, hantera all kundinformation och återkommande prenumerationer av oss själva istället för att skicka dem till tredje part. Vi är ledsna om detta har orsakat dig besvär. ”

Det är anmärkningsvärt att vi blev alltför imponerade av deras betalningsalternativ för cryptocurrency. Du kan betala för din plan med hjälp av de olika kryptovalutorna medan du bibehåller din integritet online – du behöver inte ange personlig information.

Återbetalningspolicy

NordVPN-pengar-tillbaka-garanti

NordVPN-pengar-tillbaka-garanti

NordVPN s 30-dagars pengarna tillbaka-garanti utan tvekan en betydande försäljningsplats. Detta innebär att du har hela 30 dagar på dig att testa VPN, och om du inom en period upplever ett problem som inte kan lösas, kan du alltid be om återbetalning. Tack vare den här pengarna tillbaka-garantin, du kan dra nytta av VPN: s rättegång utan att riskera ett öre.

Notera: Efter en lång diskussion med NordVPNs betalningssupportagent lärde vi oss att 30-dagars återbetalningspolicy inte gäller om du köper VPN: s plan via App Store eller Google Play Store. Det betyder att du måste be om återbetalning från butikerna manuellt.

NordVPN-serverplatser

NordVPN skryter med ett omfattande nätverk av servrar och platser – de flesta av alla topp VPN i branschen. VPN har över 5413 servrar som är väl fördelade över 61+ länder runt om i världen. Dessutom förutspår vi att serverdistributionen av detta VPN bara kommer att öka.

Vi sammanställde en lista över serverfördelningen med denna VPN:

 • 61 servrar i Afrika, Mellanöstern och Indien
 • 513 servrar i Asien och Stillahavsområdet
 • En skiva 2309 servrar på både Nord- och Sydamerikas kontinenter
 • Och en otrolig 2571 servrar i hela Europa.

Särskilt stödjer alla NordVPN-servrar både delade och statiska IP-adresser. Även om NordVPN tidigare inte lyckats identifiera de specifika serverregionerna, indikerar de nu regioner där servrarna finns.

Special servrar

NordVPN har en imponerande funktion som erbjuder olika dedikerade servrar beroende på vilken uppgift du vill utföra. Här är de speciella servrarna:

 • Anti DDoS: Dessa servrar har ett förbättrat stabilitetssystem som erbjuder oavbruten anslutning
 • Dedikerade IP-servrar: Dessa servrar är endast tillgängliga för användare på dedikerade IP-adresser
 • Dubbla VPN-servrar: Dessa servrar erbjuder dubbelkryptering. Det betyder att din onlinetrafik skickas genom två servrar – därför dubbel säkerhet.
 • P2P-servrar: Dessa servrar är optimerade för att strömma och säkra fildelning.
 • Lök över VPN: Denna typ av servrar omdirigerar din trafik först genom VPN innan den överförs till Tor-nätverket – vilket säkerställer en extra anonymitet.
 • Fördunklade servrar: Dessa är servrar dedikerade till användare i mycket censurerade länder. Servrarna fungerar genom att dölja VPN-trafiken så att den visas som vanlig HTTPS-trafik för att undvika begränsningar.

NordVPN-funktioner

Om du letar efter en VPN-tjänsteleverantör som erbjuder användare funktioner som inte är tillgängliga med andra, är NordVPN definitivt värt att kolla in.

SmartPlay-teknik

SmartPlay är en speciell Smart DNS för NordVPN som ofta automatiskt slås på när du kör en klientapp – vilket ger dig åtkomst till blockerade webbplatser och censurerat innehåll. VPN: s SmartPlay-teknik låter dig blanda de många fördelarna med en VPN, supersnabba hastigheter och imponerande stabilitet hos en smart DNS. För att inte tala om är funktionen enkel att använda. Det faktum att funktionaliteten initialt är integrerad vid basen på VPN-servern innebär att du inte behöver uppdatera eller aktivera manuellt.

DoubleVPN

Double VPN är en unik säkerhetsfunktion av NordVPN som garanterar ett dubbelt lager av säkerhet. Normalt, när du ansluter till ett VPN, omdirigeras din trafik till en VPN-server för kryptering innan den är spännande för internet. Men med dubbel VPN tunnelneras din trafik först till en första VPN-server, sedan omdirigeras den till en andra VPN-server innan du anländer till slutdestinationen. Funktionen garanterar dubbelkryptering.

Du bör dock veta att med dubbelt VPN kommer reducerade hastigheter. Dessutom är den här funktionen inte tillgänglig på alla NordVPN-servrar, men den är tillgänglig på en begränsad lista med dubbelhoppkombinationer som Kanada-USA, Nederländerna-Ryssland, Sverige-Nederländerna, Frankrike-Storbritannien, Nederländerna-Storbritannien och Hong Kong- Taiwan. Funktionen är särskilt användbar för användare i täta censurerade länder och områden där strikta cyberregler gäller.

CyberSec

CyberSec är en NordVPN-funktion som automatiskt blockerar misstänkta webbplatser för att säkerställa att din anslutning inte är sårbar för cyberattacker. Funktionen skyddar dig också från att falla för DDoS-attacker genom att hålla dig borta från botnetkontrollen. Dessutom fungerar CyberSec som en Ad-blockerare genom att förhindra oönskade popup-fönster, auto-play-innehåll och andra irriterande annonser på olika webbplatser.

Kill Switch

NordVPN har också en Kill Switch som finns i sina klientappar. Funktionen fungerar genom att koppla bort din enhet från internet varje gång din VPN-anslutning tappas. En Kill Switch är praktiskt när du vill lämna din enhet utan tillsyn och du inte vill riskera att bli utsatt. Dessutom kommer funktionen också att gynna dig när du växlar mellan VPN-servrar.

Medan Kill Switch-funktionen är vanlig bland VPN: n har NordVPN tagit det ett hak högre. VPN tillåter dig att döda internet för vissa appar och servrar på din enhet.

DNS Leak Resolver

En DNS-läcka kan vara dödlig om du är ute efter total online-sekretess när du är ansluten till ett VPN. Om en läcka skulle inträffa, betyder det att din DNS skickar okrypterad data till din internetleverantör, eller till några andra nyfikna ögon – vilket gör dig sårbar. För att gå igenom problemet har NordVPN en speciell DNS Leak Resolver-funktion som är integrerad i sina klientappar. Funktionen garanterar att ingen oavsiktlig data läcker ut via din DNS. Och även om användare kan ha ett klagomål om funktionens smidighet, verkade NordVPN ha löst problemet, med tanke på att vi fick noll DNS-läckor i vårt test.

Lök över VPN

Onion via VPN är en funktion som låter dig ansluta till Tor – en Onion Router – via en NordVPN-server. Funktionen gör att du kan ansluta till Tor-nätverket utan att behöva ladda ner Onion Browser. Därför för att få åtkomst till Onion Browser. Först måste du ansluta till en Tor-server i NordVPN-nätverket.

Tänk dock på att den här funktionen minskar anslutningshastigheterna. Därför är Onion via VPN endast användbart om du vill komma åt blockerade webbplatser och censurerat innehåll.

Sekretess och säkerhet

Sekretess och säkerhet

Sekretess och säkerhet

säkerhet

NordVPN är bland VPN: er som använder det som anses vara den bästa säkerhetsinfrastrukturen för en VPN av dess kapacitet. VPN använder det trendiga DHE-RSA AES-256 SHA-kryptering kombination på dess OpenVPN-protokoll. Detta innebär att NordVPN använder RSA-2048-kryptering och den HMAC SHA2-384 autentiseringsprotokoll för att garantera integritet. Dessutom använder VPN det berömda 3072-bitars Diffie Hellman nyckelutbyte (DHE) – perfekt för Perfekt framåtriktad sekretess.

För att förbättra din säkerhet erbjuder NordVPN begränsat dubbel-hop-teknik, som tillåter dubbel kryptering av dina data.

Integritet

NordVPN har laglig jurisdiktion i Panama – ett läge som är bäst lämpat för ett VPN. Dessutom förespråkar Panama-regeringen alltid för cybersäkerhet och online-frihet. Detta innebär att myndigheterna i Panama är emot att samla in användares data – därför mycket stöd för VPN: er. Landet är också utanför räckhåll för NSA, GCHQ och annan global byråövervakning. Alla dessa aspekter gynnar NordVPNs sömlösa verksamhet i sin strävan att följa en strikt icke-loggpolicy.

NordVPN-prestanda och hastighet

Vi var imponerade av prestandanivåerna NordVPN. Bortsett från mindre problem med Windows-klienten vid uppstarten upplevde vi inga anmärkningsvärda problem.

Hastighets test

Jämfört med andra topp-VPN: er är NordVPN-hastigheterna korta – men med goda skäl. De minskade hastigheterna tillskrivs ofta de imponerande lagren av säkerhet som VPN erbjuder. Ändå var vi tvungna att utföra flera hastighetstester för att lära oss exakt hur hastigheterna varierar på olika servrar. För att ge oss en referenspunkt utfördes vårt första hastighetstest utan en VPN-anslutning. Här är en skärmdump av resultaten vi fick:

NordVPN hastighetstest

Nu har vi anslutit till en server som inte var så långt från vår faktiska plats, och ögonblicksbilden nedan visar resultaten vi registrerade:

NordVPN hastighetstest

Därefter anslutade vi oss med dubbelhopp-funktionen. Och medan vi förutsåg minskade hastigheter visade resultaten sig vara bättre:

NordVPN hastighetstest 4

Slutligen anslutade vi oss till Tor via VPN-servrar, som vi förväntade oss att erbjuda de långsammaste hastigheterna – men hastigheterna vi spelade in var bara imponerande.

NordVPN hastighetstest 3

Tänk på att vi alltid tar våra resultat med ett saltkorn, det är inte dags att skriva av NordVPN. Över allt erbjuder VPN fortfarande obegränsad bandbredd. Därför är hastighetsgasregler inte ett ämne som tillskrivs denna VPN. NordVPN erbjuder emellertid inte split tunneling som gör att du kan använda VPN med andra säkerhetsverktyg.

Enkel användning

NordVPNs webbplats är dynamisk och de lägger till och med lägger till nytt innehåll på webbplatsen. En snabb titt på webbplatsen så kommer du att uppleva den premiumkänsla som följer med den. Webbplatsen annonserar alltid vad som antagligen är deras bästa prenumerationspaket för dagen – och det är alltid på en tid-counter. För att komma igång måste du komma åt ‘Mitt konto’ på toppmenyn. Hela processen med att registrera och köpa en plan tar mindre än fem minuter.

NordVPN-klientappar

Desktop Client

NordVPN: s desktopklient erbjuder en enkel och enkel användarupplevelse. Dessutom, med tanke på det massor av de funktioner som tillhandahålls av klientappen, är detta mycket imponerande.

NordVPN hastighetstest 3
Klicka på ‘Snabbanslutning’ -knappen ansluter dig automatiskt till bästa server beroende på din faktiska plats. Det bör ta mellan 15 till 20 sekunder att ansluta till en server.

NordVPN Client 2

Om du inte föredrar Snabbanslutning alternativet, kan du alltid välja att ansluta manuellt. För att uppnå det klickar du på servrar och bläddra nedåt för att se hela listan över tillgängliga serverplatser.

NordVPN Client 3Du kan också öppna inställningssidan där du kan leka med tillgängliga funktioner som passar din anslutning. Skrivbordsversionen erbjuder dig olika anpassningsalternativ beroende på vad du letar efter.

NordVPN-klient 5

Mobil klient

Mobilklienten har en liknande design och mestadels samma funktioner som dess stationära motsvarigheter. Att arbeta runt det är enkelt som stationära klientappar.

Kompatibilitet

Kompatibilitet med olika plattformar

NordVPN-kompatibilitet

NordVPN rankas bland de bästa VPN: n när det gäller kompatibilitet med olika plattformar och enheter. Bland några av de gemensamma plattformarna som stöds inkluderar Windows, Android, macOS, iOS, Linux, ChromeOS, DD-WRT och mer. Kompatibla webbläsartillägg inkluderar Chrome och FireFox. NordVPN stöder också enheter som Raspberry Pi, Spelkonsoler, Smart TV-apparater, Apple-enheter, routrar och mer.

För att hjälpa dig att ansluta så många enheter som möjligt under ditt konto tillåter NordVPN nu upp till 6 samtidiga anslutningar.

NordVPN-kompatibilitet i Kina

Kina är utan tvekan ett tufft land att använda ett VPN – och det är sant eftersom de flesta VPN inte arbetar i landet. Kina har en legendarisk “Stor brandvägg” vilket blockerar all OpenVPN-trafik – vilket gör de flesta VPN-värden värdelösa.

Icke desto mindre har NordVPN på något sätt hittat ett sätt att gå runt den stora brandväggen. VPN introducerade nyligen obuskerade servrar för Windows-klienten. De dolda servrarna har en integrerad stealth-läge-teknik i kombination med en obfuscation-teknik, som fungerar genom att maskera sin OpenVPN-trafik så att den visas som den normala HTTPS-trafiken – och därmed övervinna brandväggar.

Netflix US

Vi var mycket glada över att NordVPN blockerade Netflix USA utan enastående problem. Du kan använda VPN för att komma åt det breda biblioteket med innehåll som erbjuds av USA: s Netflix som annars inte är tillgängligt på Netflix-biblioteket för resten av världen. Dessutom finns innehållet även i Ultra-HD-kvalitet. Imponerande, rätt?

BBC iPlayer, Hulu och många fler

På samma sätt använder NordVPN sin SmartPlay DNS-funktion för att strömma BBC iPlayer, Hulu, HBO och andra stora strömningstjänster. Tänk dock på att du kan behöva kontakta VPN: s kundtjänst för att ta reda på de bästa strömningsservrarna för att få tillgång till innehåll på dessa butiker.

Kundsupport

NordVPN har ett fantastiskt kundsupportsystem dygnet runt. Särskilt imponerades av deras 24-timmars livechatsupport som har en verklig människa i andra änden. I vår recension pratade vi med en agent som var snabb, artig och gav oss ett detaljerat svar på alla frågor vi kastade på honom.

NordVPN Live Chat

Om du inte vill använda livechattverktyget kan du alltid prova deras biljetteringssystem. Ännu bättre kan du sortera för att använda VPN: s kategoriserade guider beroende på vilket problem du behöver hjälp i. Några av deras huvudsakliga supportkategorier inkluderar fakturering, anslutning, allmän information eller att komma igång. Det finns också ett vanligt förekommande avsnitt, felsökningsguider och en sökpanel där du kan söka efter praktiskt taget vad som helst om VPN.

NordVPN FAQ-avsnitt

NordVPN Free Trial

För närvarande finns det inget sätt du kan dra nytta av en gratis NordVPN-rättegång. Det fanns en tid då denna populära VPN-tjänst erbjöd en kostnadsfri 7-dagars rättegång. Men på grund av det faktum att användare skulle missbruka det är en gratis provperiod inte längre ett alternativ. Men du kan dra nytta av deras 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Slutsats

Fördelar

 • Komplett ingen-loggar policy
 • 24/7 kundsupport
 • Upp till 6 strömsanslutningar
 • 5400+ servrar
 • Anpassningsbar kill switch
 • Dubbel VPN
 • Dämpningsteknologi
 • Fungerar i Kina
 • Avblockerar Netflix US
 • Utmärkta hastigheter
 • Allt-i-ett-kryptering
 • 30-dagars återbetalningsgaranti

Nackdelar

 • Inget anmärkningsvärt

Slutsats

Vad NordVPN erbjuder är en funktionspakad premiumservice som främst är designad för en ultimat onlineupplevelse samtidigt som du håller dig privat och säker. VPN lever upp till hype genom sin utmärkta kombination av funktioner och funktioner. NordVPN är baserat i Panama, vilket är ett stort plus för sin strävan att hålla noll loggar. Dessutom är VPN också stabilt, pålitligt och fungerar bra med Netflix USA såväl som med andra stora strömningsställen.

Alla dessa är fantastiska funktioner som är tillräckliga för att du ska kunna uppleva internetens fulla potential. Dessutom har NordVPN de billigaste prenumerationsplanerna i VPN-branschen, tillsammans med en imponerande 30-dagars återbetalningsgaranti.

Kortfattat, NordVPN fästs en hel del lådor, om inte ens alla. Oavsett om du letar efter en prisvärd VPN-tjänst som kringgår regionala begränsningar på strömmande kanaler som Amerikanska Netflix eller bara vill skydda din integritet och online-säkerhet samtidigt har denna VPN-leverantör du täckt. Om du letar efter en långsiktig VPN rekommenderar vi definitivt att du använder NordVPN. Om du tror att denna VPN-tjänst inte uppfyller alla dina behov kan du alltid kolla våra topprekommenderade NordVPN-alternativ.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me