TunnelBear VPN Granskad 2020

Åtta år tillbaka nu, TunnelBear har varit verksamt från Toronto, Kanada. Den kanadensiska VPN, som började 2011 har vunnit popularitet runt om i världen med sitt uttalade löfte om ett “enkel, privat, gratis tillgång till öppet internet.”TunnelBear är väl utformad för användare med liten eller ingen kunskap om VPN: er och förklarar varför det erbjuder grundläggande funktioner. Det är anmärkningsvärt att den kanadensiska VPN har en humor som är tillskrivs björnar och deras miljöer – tillräckligt med fraser för att få din blodpump.


Tunnelbear Recenserad 2019

Tunnelbear Recenserad 2020

Snabbstatistik

Pengar tillbaka garantiInte tillgänglig
Tillåtna samtidiga anslutningar5 enheter
Stödda streaming-tjänsterStöds inte
Ingen loggpolicyJa
P2P tillåtetStöds inte
SmartDNSInte tillgänglig
krypteringAvancerad 246-bitars AES
autentiseringSHA-256
VPN-protokollOpenVPN, IPSec, IKEv2
SpecialfunktionerGhostBear, VigilantBear (Kill switch), Stealth-teknik
KundsupportInte tillgänglig
Serverplatser22+ länder
Antal servrar355+ servrar
Enheter som stödsWindows, macOS, iOS, Android
VPN juridisk jurisdiktionToronto, Kanada

Vi var nyfikna på VPN med tanke på dess verksamhetsbas. TunnelBear gör djärva påståenden om dess all-in-class säkerhets- och integritetsförmågor. Därför beslutade vi att genomföra denna omfattande granskning för att ta reda på vad VPN har att erbjuda. Håll med oss ​​i hela denna TunnelBear-översyn för 2020 och ta reda på varför TunnelBear är värt ett skott.

Prissättning och betalningsmetoder

Prissättning och betalningsmetoder

Prissättning och betalningsmetoder

TunnelBear erbjuder tre distinkta prenumerationsplaner inklusive Lilla, jätte, och Grizzly.

Den lilla planen

Det initiala “Liten” plan ger dig en gratis VPN-tjänst. Vi fick också veta att du genom att tweeta om VPN skulle få en extra 1 GB bandbredd. I kombination med dess begränsad bandbredd, TunnelBears “Lilla” plan ger dig inte tillgång till anslutning till deras australiska servrar. Du kan ändå göra det njut av alla funktioner det fartyget med TunnelBear – med tanke på att det är gratis.

Jätteplanen

TunnelBear s “Giant” -plan är tillgängligt för $ 9,99 per månad. Planen erbjuder dig obegränsad bandbredd plus alla funktioner och servrar distribuerad över 22+ länder runt världen. Det är också värt att lyfta fram att planen tillåter upp till fem samtidiga anslutningar.

Grizzly-planen

De “Grizzly” -plan är en årlig plan som går igenom kl 4,17 $ per månad, som översätter till en totalt 49,88 $ faktureras varje år. Planen låter dig njuta alla avancerade funktioner som finns tillgängliga i dess “Giant” -plan – men till en minskad långsiktig kostnad. Vi vill påpeka att det är det det billigaste och mest gynnsamma planen erbjuds av TunnelBear med tanke på det sparar dig upp till 50% av dina pengar. Dessutom tillåter “Grizzly” -planen fem samtidiga anslutningar – precis som motsvarigheterna.

TunnelBear för lag

På sidlinjen erbjuder den Toronto-baserade VPN en extra speciell “TunnelBear för lag” planen för sina privata användare. Planen är tillgängligt för institutioner och företag som behöver säkra sitt team oavsett plats. Denna plan sägs kostar 69 dollar per person, och det är det faktureras årligen.

Gratis rättegång

TunnelBear erbjuder inte en kostnadsfri testversion av sin tjänst direkt, men de har sin “Lilla” plan tillgänglig för sina privata användare istället. Men dess “TunnelBear for teams” erbjuder en 7-dagars gratisversion.

Betalningsmetoder

Den kanadensiska VPN accepterar en begränsad men pålitlig betalningsmetod. Förutom att acceptera alla stora kreditkort, och en säker Bitcoin betalningsmetod, TunnelBear har deras särskilda betalningssätt som heter ‘Jars of Honey. ‘ Tyvärr kan du inte betala via “Krus av honung” just nu.

Pengar tillbaka garanti

TunnelBear ger ingen återbetalningsgaranti eftersom de antar att det omfattas av deras fullständiga funktioner gratis ‘Lilla’ plan. Innan du bör se till att du har testat den fria versionen noggrant innan du förbinder dig till deras premiumplan.

servrar

servrar

TunnelBear tillhandahåller en nätverk med över 355 servrar väl fördelat över 22+ länder runt världen. Men det är ett relativt mindre nätverk jämfört med de flesta topp-VPN-er i branschen.

Oavsett det begränsade antalet tillgängliga servrar har den kanadensiska VPN ett jämnt distribuerat nätverk i alla större regioner globalt. En premium TunnelBear-plan låter dig ansluta till alla dessa servrar med tanke på Australisk server är endast tillgänglig för premiumanvändare endast. Dessutom ger alla betalda planer dig 5 samtidiga anslutningar, obegränsad serverväxling, och obegränsad bandbredd också. Tänk på att alla servrar använder delade IP-adresser för anonymitet.

Funktioner

VigilantBear (Kill Switch)

VigilantBear är TunnelBears unika kill switch-funktion. Det är ett värdefullt säkerhetsverktyg som kopplar bort dig från internet i fall din VPN-anslutning tappar. Detta säkerställer att dina data inte läcker ut och att din identitet utsätts.

GhostBear

GhostBear är en speciell dunkel teknik som vanligtvis betraktas som “smygläge.”TunnelBear använder funktionen för att maskera sin OpenVPN-trafik för att visas som en normal HTTPS-trafik i tät censurerade länder som Kina. Den här funktionen fungerar av genomföra en off proxy, att göra TunnelBear’s OpenVPN-trafik mindre upptäckbar genom nyfikna internetleverantörer, företag och regeringar.

Troligtvis kan GhostBear sänka dina anslutningshastigheter och därför föreslår vi att du bara sätter på den när det behövs. Annars har du möjlighet att använda det normala OpenVPNs användardatagramprotokoll (UDP), som erbjuder supersnabba hastigheter och en säker anslutning.

P2P-fildelning som inte stöds

Tyvärr stöder den kanadensiska VPN inte P2P-fildelning. Detta beror främst på dess verksamhetsbas – Kanada – som har strikta lagar mot strömning. Därför, om du är en torrentälskare, kanske detta inte är ditt VPN-val.

Sekretess och säkerhet

Integritet

TunnelBear har juridisk jurisdiktion i Toronto, Kanada. Och eftersom Kanada är ett av ”Five Eyes” -länderna – ger det VPN den dåliga bilden. Kanada har många lagar som strider mot sekretess på internet – precis som USA – såväl som online-frihet som inte garanteras om inte TunnelBear följer verkligen en strikt policy för icke-loggar.

På uppsidan gör TunnelBear djärva påståenden att de ger en “hård politik utan loggning.”Vi har gått igenom deras integritetspolicy i detalj och upptäckte att de bara lagrar‘ minimalloggar. ’Enligt deras uttalanden har den Toronto-baserade VPN följande information:

 • Kontoinformation
 • Personuppgifter samlas in vid betalning
 • Driftsdata

Enligt dem [TunnelBear]:

“TunnelBear samlar INTE uttryckligen in, lagrar eller loggar följande data:

 • IP-adresser som besöker vår webbplats
 • IP-adresser vid serviceanslutning
 • DNS-frågor när du är ansluten
 • All information om applikationer, tjänster eller webbplatser som våra användare använder när de är anslutna till vår tjänst. “

Att följa deras påståenden om att de aldrig samlar in din IP-adress när du ansluter deras tjänst innebär att TunnelBear inte kan avkoda din identitet.

Vi är övertygade om att deras integritetspolicy är så robust som den blir. Eftersom TunnelBear inte samlar in någon användares data, betyder det att vad du än är uppe när du surfar inte kan kopplas tillbaka till dig. Av någon anledning anser emellertid integritetsbuffertarna att Toronto-baserade VPN inte är säkert att använda och som sådan anser det vara en icke-starter.

säkerhet

Varje gång genomför TunnelBear extra åtgärder för att förbättra sina robusta säkerhetsstandarder för användare. VPN använder en All-in-Class 256-bitars Advanced Encryption Standard (AES) krypteringsteknik som är kopplad till den berömda SHA-256-autentisering. Krypteringstekniken erbjuds på alla klientappar bortsett från iOS 8 och dess tidigare utgåvor – där det 128-bitars AES-kryptering används vid sidan av SHA-1-autentisering.

Precis som konkurrenterna erbjuder TunnelBear tre anslutningsprotokoll inklusive OpenVPN, IKEv2, och IPSec. OpenVPN är tillgängligt i Windows-, macOS- och Android-klienterna, där det fungerar tillsammans med det trendiga RSA-4096-handskaket. Medan iOS version 9 och senare använder både IPSec- och IKEv2-protokoll tillsammans med RSA-2048-handskakningen. IOS-version 8 och tidigare använder IPSec tillsammans med RSA-1548-handskakningen. Perfect Forward Secrecy används också via Diffie-Hellman Key Exchange (DHE).

TunnelBear erbjuder inte PPTP – vilket anses vara ett föråldrat krypteringsprotokoll och ofta mycket osäkert. För att bevisa deras säkerhet och nivåer av integritetsförtroende slutförde TunnelBear nyligen sin första konsument-VPN-branschrevision – sett på deras webbplats.

Prestanda

Alla TunnelBear-klientappar är ganska effektiva och pålitliga. Under våra tester har vi inte upplevt några anslutningsfrågor som är anmärkningsvärda. dock, skrivbordsklienten tog ungefär 20 sekunder att ansluta jämfört med mobilklient som tog mindre än fem sekunder.

Hastighets test

För att ta reda på de faktiska hastigheterna som erbjuds av TunnelBear genomförde vi ett faktiskt hastighetstest. I vårt första test, som bildade vår baslinje, testade vi utan VPN-anslutning.

Hastighets test

Vi genomförde vårt första TunnelBear-hastighetstest, där vi anslöt till en server nära oss. Resultaten visas nedan var imponerande:

Hastighetstest 2

I vårt sista TunnelBear-hastighetstest anslöt vi oss till en avlägsen server och registrerade följande resultat:

Hastighetstest 3

Du kan se hur hastigheterna minskade när vi använde TunnelBear och hur betydligt de sjönk när vi anslöt till en avlägsen server. Anledningen till detta är kryptering och avstånd som är involverade när vi använde det Toronto-baserade VPN. Vi upptäckte dock att servrar i vissa länder presterade bättre än andra. Till exempel var både amerikanska och brittiska servrar mättade vid tidpunkten för denna översyn.

Enkel användning

Enkel användning

TunnelBear har en enkel att navigera, väl utformad webbplats. Informationen på hemsidan är ganska rak framåt och har begränsade länkar och kategorier; vilket gör det mindre förvirrande för normala användare.

Längst ner på webbplatsen hittar du användbara länkar som kommer att leda dig till viktiga områden som t.ex. Funktioner, appar, och Hjälp sektioner.

Komma igång med TunnelBear

Att komma igång med TunnelBear kan inte vara enklare. När du navigerar till hemsidan kan du välja att trycka på “Prova TunnelBear gratis ‘ för att komma igång. Webbplatsen har en unik förmåga att identifiera vilken typ av enhet du använder, och så kommer den att föreslå nedladdningslänken för rätt klient. Registreringen, nedladdningen och installationen av klienten bör ta mindre än 10 minuter.

När du är klar med registreringen måste du bekräfta ditt konto via en länk som skickas till din e-post. Förutom kreditkort kan du välja att betala för din plan med Bitcoin – rekommenderas alltid om du vill vara anonym.

TunnelBear-klientappar

Desktop-klient

Desktop-klienten är en tilltalande look och förenklas för förbättrad användarupplevelse. Du har också möjlighet att minimera appen för att bara visa anslutningsområdet.

Desktop Client

Logga in omedelbart på din stationära klient, TunnelBear identifierar automatiskt din fysiska plats och visar dig en karta. Du kan välja att ansluta automatiskt eller så kan du välja serverlistan genom att knacka på rullgardinsmenyn bredvid ‘Bil‘Anslut fras på översidan. Alternativt kan du också navigera i den exakta serverplatsen med hjälp av kartan. Kartan kan dock inte zooma in. Om du har synproblem kan processen därför visa sig vara tung.

Desktop Client

Att använda skrivbordsklienten är ganska underhållande eftersom TunnelBear gör varje process med en känsla av humor. VPN är ofta upptäckt för att använda ‘Björn“Relaterade fraser, till exempel”grizzly hälsningar, ‘tunnelgrävning ‘ och så vidare.

Desktop Client 3

TunnelBear ger dig också möjlighet att anpassa din VPN-anslutning – men erbjuder begränsade alternativ. Du kan välja att köra skrivbordsklienten vid start. Det finns också möjlighet att slå på “TCP åsidosättande ‘ funktion, som kommer att förbättra stabiliteten på mindre säkra anslutningar. Dessutom kan du under säkerhet välja att slå på Kill Switch-funktionen och GhostBear också. Du har också möjlighet att lägga till funktioner som tillförlitliga nätverk och mer.

Desktop Client 4

Hela anslutningen till en server tar max 20 sekunder.

Mobil klient

Mobil klient

TunnelBear mobilklient är också ganska utsökt. Appen är lätt att arbeta med; även normala användare kan gå runt klienten utan problem. Du kan komma åt server lista avsnitt genom att klicka på pil upp-ikonen vid nederst på appen. När du har valt din önskade server klickar du på Ansluta för att komma igång.

Du kan också komma åt Inställningssida genom menyikonenupp till vänster och gå sedan till Trusted Networks. Tyvärr testade mobilklienten [iPhone-klienten] vi testade med erbjuds begränsade anslutningsfunktioner.

Kompatibilitet

Kompatibilitet med klientappar

TunnelBear tillhandahåller VPN-klienter för alla större plattformar inklusive Windows, Android, iOS, macOS såväl som webbläsarförlängningar för båda Krom och Opera. Du kan ladda ner dessa appar före eller efter att du har registrerat dig på VPN. Dessutom kan du använda din TunnelBear på olika strömmande TV-lådor.

Kompatibilitet i Kina

Inte alla topp-VPN kan undvika de fasta brandväggarna i kraftigt censurerade länder som Kina, Ryssland och Iran också. TunnelBear har emellertid en dämpningsteknik som finns på GhostBear-funktionen. Funktionen är utformad för att hjälpa användare i den kinesiska marken att gå runt den stora brandväggen i landet. Och även om funktionen är mindre pålitlig kanske den inte fungerar ibland. Lyckligtvis har TunnelBear en gratis plan som du alltid kan testa med innan du uppgraderar till någon av premiumplanerna.

Kompatibilitet med Netflix

Tyvärr fungerar inte TunnelBear med Netflix US. I vår recension försökte vi ansluta till en amerikansk server, men vi fick ett strömningsfel.

Kompatibilitet med BBC iPlayer

TunnelBear låser inte upp BBC iPlayer också. Vi anslöt till den brittiska servern och försökte strömma en slumpmässig show, men vi fick också ett strömningsfel.

Kundsupport

Vi blev besvikna över att få veta det TunnelBear har ingen livechattjänst. Det betyder att det enda sättet du kan kontakta deras kundtjänst är genom biljettsystem.

För att komma åt kunskapsbas så väl som support sida, Klicka på Hjälp länk finns på toppmenyn eller sidfoten på webbplatsen. När du är på sidan kan du få åtkomst till information som Meddelanden, hur du kommer igång, faktureringsinformation, felsökning, och den kontakta oss länk.

Kundsupport

För denna översyn öppnade vi en supportbiljett för hjälp, men resultaten var missnöjda. Under mer än 24 timmar fick vi ingen kommunikation från supportteamet. Därför ledde vi till slutsatsen att TunnelBear har en praktiskt taget inaktiv kundsupport. Och eftersom VPN saknar ett livechatsystem hoppas vi att TunnelBear ännu ska investera mer i avdelningen.

Slutsats

Fördelar

 • Strikt policy för icke-loggar
 • Lätt att använda
 • Stealth-teknik
 • Automatisk dödsbrytare
 • Fungerar i Kina
 • 5 samtidiga anslutningar
 • Solid integritet och säkerhet
 • Snabba hastigheter

Nackdelar

 • Dålig kundsupport
 • Ingen P2P-fildelning
 • Låser inte upp Netflix, BBC iPlayer och mer
 • Baserat i Kanada
 • Begränsat servernätverk

Slutsats

TunnelBear är alltför en imponerande VPN som arbetar hårt för att tillhandahålla bästa möjliga service till sina användare. Men om du är en torrentälskare kan du tycka att TunnelBear är opålitliga eftersom de inte stöder P2P-fildelning. Dessutom låser inte TunnelBear upp stora strömningstjänster, vilket innebär att det kanske inte är en go-to för streamers. Kolla gärna vår lista med TunnelBear-alternativ om du letar efter en mer robust VPN.

På uppåtsidan lovar TunnelBear en solid privat och säker anslutning. Oavsett deras verksamhetsunderlag hävdar VPN att följa en strikt nollloggarpolicy. VPN erbjuder också en gratisversion, som ger dig en chans att testa tjänsten innan du förbinder dig till en betald plan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map