Varför använda ett VPN med VoIP-tjänster? Vilka är bäst?

Vad är VoIP exakt? Det är inte förvånande att de flesta inte vet vad den här termen betyder trots att de använder den här tekniken varje dag.

Bästa VPN: er för VoIP-samtal

Bästa VPN: er för VoIP-samtal

Det fanns en tid då fjärrkommunikation inte alls var lätt eftersom Internet inte fanns och telefonsamtal var dyra. Det var innan den privata sektorn räknade ut lösningar på dessa frågor.

Spelet förändrats

Att ringa långa telefonsamtal var ganska otänkbart eftersom de var orimliga. Det var anledningen till att då, då, brev var så vanliga. Men “Voice over Internet Protocol” -tjänster förändrade kommunikationens hela ansikte.

VoIP står för Voice over Internet Protocol. Låter det komplicerat? Det är det inte, för varje dag använder de flesta av oss någon form av den andra av VOIP-samtal. Skype, Google Hangouts, WhatsApp är alla former av VoIP-samtal.

De har varit populära i flera år eftersom de är bekvämt enkla att använda. De är också extremt prisvärda än konventionella telefonsamtal. Att till exempel ringa ett normalt telefonsamtal från USA till Storbritannien kan kosta $ 1 per minut.

Men om du använder Skype för att ringa ett sådant samtal kommer det att kosta dig så lite som en cent per minut vilket är en bra affär. Eftersom Internet är lättillgängligt idag och de flesta är utrustade med smartphones och bärbara datorer är det problemfri och billig att ringa fjärrsamtal via VoIP.

Kort sagt, “Voice over Internet Protocol” är en telefontjänst som levereras via internet och konverterar röstinmatning till en digital signal. Om den som ringer och mottagaren pratar på samma plattform är samtalet gratis.

I vissa länder är dock VoIP-samtal förbjudna. Detta gäller till exempel Förenade Arabemiraten. Människor där måste ta sig till ett virtuellt privat nätverk för att få tillgång till tjänster som Skype, Hangouts och WhatsApp. Innan vi diskuterar de bästa VPN: erna för att få åtkomst till VoIP, låt oss se varför VoIP-tekniken är så populär.

Popularitet för VoIP

Det finns miljoner orsaker till att VOIP-tekniken har använts av miljoner människor runt om i världen. VoIP erbjuder funktioner som inte är möjliga okonventionella telefonsamtal. VoIP-teknik kan användas för att ringa röst- och videosamtal.

Denna revolutionerande teknik har gjort det möjligt att hålla kontakten oavsett hur långt avståndet är. Några av de definierande funktionerna i VoIP-tekniken är:

Kostnadseffektivitet

Vi vet alla att det skulle vara dyrt att ringa ett vanligt telefonsamtal till någon på andra sidan världen. Detta har emellertid underlättats med VoIP-teknik, som är lättillgänglig överallt där det finns en internetanslutning.

Det spelar ingen roll hur långt platsen du ringer; så länge din internetanslutning är stark kommer samtalet att vara sömlöst. Om du och personen du ringer till exempel är på Skype kostar samtalet ingenting.

Men om du ringer från Skype till ett vanligt mobiltelefonnummer kommer samtalets kostnad att vara så låg som en cent per minut. Sådan överkomliga priser kan inte tänkas i vanliga telefonsamtal.

portabilitet

VoIP-samtal har inga geobegränsningar. Om du använder en vanlig telekomoperatör för att ringa ett telefonsamtal måste du aktivera roamingtjänster om du vill komma åt tjänsten i något annat land.

Men om du använder Skype Hangouts WhatsApp eller någon annan tjänst som använder VOIP-teknik, kan du ringa samtal från och till alla delar av världen oavsett din plats.

Så länge du har en bärbar dator eller en mobil enhet som kan ansluta till internet kan du enkelt och smidigt njuta av “Voice over Internet Protocol” -samtal. I de flesta fall kommer dina datakostnader att förbli desamma oavsett plats du ringer från.

säkerhet

VoIP-tekniken är mycket mer avancerad än vanliga telefonsamtal, och säkerheten de erbjuder är också bättre. VoIP-samtal är säkra eftersom anslutningen är krypterad och inte kan hackas. De appar som används för att ringa dessa samtal är mycket krypterade och skyddade från obehörig åtkomst.

Bästa VPN: er för att blockera VoIP-tjänster

Många är VPN-leverantörer ute på marknaden idag. Var och en av dem lovar stark säkerhet, höga hastigheter, snabba nedladdningar och förstklassiga tjänster. Att hitta den bästa VPN som kan användas för VoIP innebär att vissa funktioner blir mer viktiga över de andra, inklusive saker som hastighet och serverfördelning. Med det sagt, låt oss ta en titt på några av de bästa VPN: n för VoIP-tjänster.

1. ExpressVPN

ExpressVPN gör underbara saker för VoIP-användare. Företaget har ett stort nätverk på 145 servrar i 94 olika länder, många att välja mellan. Om du alls är orolig för att förlora samtalskvalitet är ExpressVPN definitivt vägen att gå. ExpressVPN har dessutom en noll trafikloggningspolicy som hjälper till att hålla dina data från tredje parts händer. En 256-bitars AES-kryptering förhindrar internetleverantörer och hackare från att snuffa på privata konversationer och låter dig använda valfritt VoIP utan att oroa dig för säkerhetsproblem. Läs mer om ExpressVPN i den här artikeln.

2. IPVanish

Precis som namnet antyder, IPVanish gör dig osynlig online. Tjänsten finns för att marknadsföra ett gratis och öppet internet, vilket gör det möjligt för användare att kringgå censurfilter och överträffa regeringsblockader enkelt. Tjänstens nätverk täcker 850 servrar i 60 olika länder med över 40 000 IP-adresser mellan dem. Detta ger en enorm mängd frihet för VoIP-användare som behöver en solid anslutning utan fördröjning. För mer information om denna leverantör, läs detta artikel.

3. NordVPN

NordVPN är en extremt högkvalitativ VPN-leverantör som är lämplig för att blockera VoIP. Företaget driver ett stort nätverk med över 1 000 servrar i 56 olika länder. NordVPN konfigurerar också många av dessa servrar för optimal hastighet. Denna leverantör gör några fantastiska saker med integritet och online-säkerhet, särskilt med sin dubbla VPN-funktion. VoIP-konversationer som drar nytta av denna dubbelpackade kryptering är ofördelbara, även för massiva superdatorer. Mer om NordVPN här.

4. BulletVPN

Det bästa med BulletVPNTjänst är den integritet du får njuta av genom att ha din anslutning krypterad. Om du bryr dig om din personliga information och inte har tredje part att lyssna på dina samtal är BulletVPN vad du behöver. Om du också funderar på andra leverantörer, se till att titta bra på de funktioner de erbjuder och jämföra dem med de krav du har. Dra fördel av Bullet VPN: s 30-dagars återbetalningsgaranti. För mer funktioner om BulletVPN, läs följande artikel.

Varför använda ett VPN för VOIP-tjänst?

I vissa länder är VoIP-tjänster en del av människors vardag, men i andra länder är sådana tjänster inte tillåtna. Vanligtvis är länder med en förtryckande regim vanligtvis de som förbjuder användning av sådan teknik.

Några av de länder där VoIP-tjänster är förbjudna är Kina, Förenade Arabemiraten, KSA, Oman, Nordkorea, Kuwait, Libyen och Mexiko.

Om du vill använda video- eller röstsamtal-appar i dessa regioner måste du få åtkomst via ett virtuellt privat nätverk. VPN: er har förmågan att blockera alla typer av appar och tjänster, oavsett om de är regionlåsta eller under regeringskontroll.

Idag föredrar människor att använda en VPN-tjänst tillsammans med en VPN-tjänst eftersom de två kombinerade erbjuder betydligt större fördelar.

Hur VPN blockerar VOIP-tjänster

Virtuella privata nätverk inte bara blockerar VoIP-tjänster utan ger också ett extra lager av säkerhet. Tjänster för “Voice over Internet Protocol” är krypterade och samtalen skyddas vanligtvis från obehörig åtkomst. Fortfarande finns säkerhetshot alltid. Inställningar av VoIP-samtal som blir hackade är inte okända.

Därför säkerställer en VPN att kommunikationen blir lättare samtidigt som den ger enkel tillgänglighet i alla regioner.

I länder som Kina är både VPN- och VoIP-tjänster inte tillåtna. Även om detta definitivt gör det svårt att få tillgång till de tjänster du vill, är det inte omöjligt att hitta ett VPN som låter dig avblockera röst- och videosamtalstjänster.

Omarbetade VPN-leverantörer som ExpressVPN har fortfarande möjligheten att avblockera begränsade tjänster i länder som Förenade Arabemiraten, Kina och Ryssland. Innan du väljer en VPN-tjänst för att blockera VoIP-appar bör du ta reda på om de verkar i alla regioner.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me