Är Bitcoin säkert och lagligt att använda?

Cryptocururrency är ett fantastiskt nytt investeringsalternativ som vinner mark över hela världen. Trots några bakslag och hackinghändelser växer marknaden starkare än någonsin och fler och fler människor och institutioner börjar se cryptocurrencies som ett genomförbart investeringsalternativ. Men de största frågorna som kvarstår över hela marknaden handlar om säkerhet och anonymitet. Naturligtvis, innan de investerar sina svårtjänta dollar i ett cryptocurrency som Bitcoin, vill människor veta om det är säkert att göra det. Är Bitcoin säkert och lagligt att använda?

Är Bitcoin säkert och lagligt att använda?

Är Bitcoin säkert och lagligt att använda?

Är Bitcoin säkert och lagligt att använda?

Eftersom Bitcoin är baserat på Blockchain, som är synlig för alla som väljer att använda sig av en Bitcoin-programvara, finns det ett sätt att verkligen förbli anonym när man handlar genom detta populära cryptocurrency?

För att besvara dessa två frågor måste vi först förstå hur traditionella system för investeringar och betalningar fungerar. Så låt oss dyka in.

Bitcoin mot banker

När du tänker på en bankrörelse tänker du förmodligen på en centraliserad institution med olika grenar av staden, staten, landet eller världen, eller hur? Bitcoin är precis motsatsen till det. Traditionella banker, utlåningsinstitut och andra finansiella företag kräver att du har all nödvändig pappersarbete för att kvalificera dig för deras tjänster.

För att använda Bitcoin är dock allt du verkligen behöver en e-plånbok. Sedan kan du använda ditt kreditkort för att byta ut dina fiat-pengar mot Bitcoins. Det finns inget behov av namn, telefon, adress, e-post-id eller till och med en internetanslutning för att kunna använda Bitcoins. Det är därför, för människor som vill göra betalningar anonymt, är Bitcoin ett mycket bättre och säkrare alternativ än traditionella medier.

Ett faktum som ofta missförstås

En vanlig missuppfattning om Blockchain är att den låter dig se vem som äger hur mycket. Detta antagande är bara hälften sant. Du kan definitivt se vilken plånbok som innehåller hur mycket pengar, men det finns inget riktigt sätt att veta vem som äger plånboken och var de ligger.

Du kan hävda att om en Bitcoin-användare använder en internetanslutning, kan de spåras med relativt enkelhet. Sanningen är dock att eftersom Bitcoin-programvaran inte kräver att du har en aktiv internetanslutning, kan alla användare välja att förbli ospårbara.

En nackdel

Det finns emellertid ett problem med Bitcoin och det är att när en betalning har genomförts, kan både avsändaren och mottagaren känna till varandra e-plånbokadresserna. I själva verket, när du handlar, är du maskerad och din identitet avslöjas. Således är Bitcoin inte ett absolut anonymt transaktionssystem. Men vi kan alla vara överens om att det är mycket säkrare och anonymt än de flesta traditionella investerings- och transaktionsmedier.

Vägen ut

För de som är berörda av att förbli anonym av någon anledning finns det ett antal sätt att bli ospårbara. Dom är:

  • Altcoins
  • blandare
  • Kopplingsmarknader som Coinjoin

Låt oss titta på var och en av dessa mer i detalj så att du vet hur du kan använda dem för att förbli praktiskt taget anonym.

Altcoins

Altcoins är alla andra cryptocurrency som anses vara ett populärt substitut för Bitcoin. Du kan investera i sådana mynt genom dina Bitcoin-köp och genom att göra det göra det betydligt svårare för människor att spåra dig. Du kan också byta tillbaka dina altcoins för Bitcoins, vilket komplicerar processen ytterligare för alla snoopers.

Tänk på att du bara måste välja populära Bitcoin-ersättare som är tillräckligt utbredda för att inte sticker ut från andra transaktioner. Om du kan, gå till en altcoin som är särskilt allvarligt för användarnas integritet. Det är också bäst att agera i varierande, helst mindre mängder för att ytterligare dölja dina handelsaktiviteter.

blandare

Blandare är det näst bästa alternativet för Bitcoin-anonymitet eftersom de i princip innebär att handla samma mängd Bitcoins mellan två plånböcker. Eftersom mängden Bitcoins förblir densamma men deras spår online förändras är det svårt att veta vem som har använt en mixer, även för de två parterna som är involverade i det.

Det enda problemet med denna metod är att den här anläggningen mestadels tillhandahålls av centraliserade tjänsteleverantörer. Men om du känner till din teknik lite kan atombytor och andra kryptoverktyg användas för samma ändamål.

Joinmarkets

Dessa är i grunden en smältpott av Bitcoins och andra kryptokurser. Folk samlar sina investeringar och tar tillbaka samma belopp, endast med olika källkoder för varje mynt som skickas och tas tillbaka. Således är detta ett mer förvrängande sätt att anonymisera dina Bitcoins. En av nackdelarna med Joinmarkets är att de bara arbetar med de stora pojkarna eller populära kryptokurser som anses vara värda att bli nämnda i samma andetag som Bitcoin själv.

Hur man använder Bitcoins säkert?

Så nu känner du några viktiga anonymiseringstekniker. Nu kan vi ta itu med hur du kan säkra din plånbok mot myndighetsspionering, hackare och andra hot på nätet som du bör se upp för:

Diversifiera

Du kanske redan har två bankkonton. Så du bör göra samma sak med dina Bitcoins plånböcker. Gör minst två och ange användningen för varje.

Hålla sig uppdaterad

Bitcoin har sina egna säkerhetssystem och de uppdateras regelbundet. Se till att du har den senaste versionen för att ge viss grundnivå av säkerhet.

Aktivera tvåfaktorsautentiseringskoden

Detta är kanske inte Fort Knox-lösningen, men det kan vara nödvändigt. Få en tvåfaktors autentiseringsinställning. Du får antingen en unik kod eller har en biometrisk id som ett fingeravtryck.

Använd nya Bitcoin-adresser för varje ny transaktion

Den här fungerar för anonymitet så mycket som säkerhet. Om du använder nya källknappar, skulle det bokstavligen vara svårt som helvete att spåra dig, mycket mindre bryter din plånboks säkerhet.

Använd ett VPN

VPN tillhandahåller några av de mest robusta säkerhetsåtgärder som finns tillgängliga på internet idag. Skaffa en av de bättre betalda och håll dina Bitcoin-investeringar säkra och anonyma. För en djupgående granskning av de bästa VPN-skivor du kan använda när du betalar online med Bitcoin eller andra kryptokurser, kolla in denna recension.

Är Bitcoin lagligt att använda?

Det är svårt att slå ner människor som handlar med Bitcoin på grund av dess anonyma karaktär. Människor kan handla och handla med denna cryptocurrency utan att avslöja sin information. Den maximala kontrollen som en regering kan utöva är att inte låta människor använda Bitcoins för att köpa saker online. Kina gjorde just all virtuell valuta olaglig vilket innebär att du inte kan handla Bitcoin öppet i Kina.

Ryssland å andra sidan har legaliserat Bitcoin. De försöker också reglera Bitcoin-gruvdrift. Oavsett om det är lagligt att använda Bitcoin eller inte varierar från land till land, men generellt sett bör du inte få några juridiska problem för att köpa, sälja och investera i Bitcoin.

Är Bitcoin säkert och lagligt att använda? – Slutgiltiga tankar

Bitcoin som investerings- och transaktionsmedium kan ge stora fördelar, men du måste veta hur du använder det. Med all den information som vi har gett ovan och korrekt användning av samma, kan du verkligen bli anonym och njuta av underverken i säker Bitcoin-transaktioner utan oro.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me