Bitcoin kontra Bitcash – Allt du behöver veta

Boomen i kryptovaluta spriddes som en löpeld för inte länge sedan. Tusentals människor började investera i Bitcoin, och andra former av digital valuta som Bitcash, Ripple och Etherium började dyka upp. Även om kryptokursvalutor blir mer och mer vanliga, vad vet du verkligen om dem? 

Bitcoin kontra Bitcash - Allt du behöver veta

Bitcoin kontra Bitcash – Allt du behöver veta

I vår guide kommer vi att prata med dig genom historien om digital valuta, hur de fungerar, och vad är fördelar och nackdelar att använda olika typer av valuta som Bitcash mot originalet Bitcoin. Om du vill ha en kort överblick över cryptocurrency världen, gör dig bekväm för en snabb läsning.

Vad är Cryptocurrency?

kryptovalutaDet enklaste sättet att beskriva kryptor är att de är en form av digitala kontanter.

Precis som verkliga pengar, de har värde, förutom att de inte är bundna av a fysisk form, inte heller en central myndighet som kontrollerar eller förvaltar dem. 

Utvecklare från hela världen har etablerat cryptocurrencies och ett aktivt samhälle som upprätthöll och förbättrade dem genom blockchain-teknik (som kommer att diskuteras vidare.)

Innan vi fördjupar arbetet med cryptocururrency, är det bäst att veta varför de skapades i första hand.

Vad som orsakade uppkomsten av kryptokurser?

Cryptocururrency kom in i veckan för ett decennium sedan, och det utvecklades för att bekämpa finanskris skapat av det traditionella banksystemet. Många experter har jämfört den här perioden med Stor depression. Ja, det var så illa.

Amerikanska banker började dela ut lån till vänster och höger för att få fler kunder, men detta beslut orsakade deras undergång. Många människor kunde inte betala tillbaka dem och efter ett tag fick den låga tillströmningen av pengar bankerna att kollapsa och arkiv för konkurs.

Många människor tappade mycket av sina pengar, medan bankernas inflytande och makt började avta på grund av denna katastrof. Detta inspirerade ett team av begåvade individer att bilda en annan typ av finansiell tillgång som var mer säker. 

Bitcoin är född

BTC var den första framgångsrika formen av cryptocurrency. I motsats till vad många tror, ​​fanns det andra formade begrepp om digitala kontanter före Bitcoin uppfattning, men ingen var det lika populär eller så effektiv.

Bitcoin syftade till att förhindra eventuella problem som skulle uppstå från missförvaltning av konventionella pengar genom att införa flera användbara funktioner:

 • Integritet och anonymitet
 • Prisvärda transaktionsavgifter
 • Decentralisering
 • Snabbare transaktioner utomlands
 • Definitivt utbud = Mindre ekonomiska problem som inflation

Många andra fördelar kommer med att använda cryptocururrency, men dessa är de viktigaste.

Blockchain Technology

Varje cryptocurrency använder en teknik som heter blockchain, som, som du kanske gissat, består av en “Kedja av block.” Blocken är en form av poster grupperade tillsammans. De går vidare till nästa block så snart det maximala minnet nås i det föregående blocket. 

Du kan föreställa dig dem som rutor fyllda med data som visar varje framgångsrik kryptotransaktion och deras detaljer. Varje block har en tidsstämpel som visar dess tid för skapande och process.

En blockchain är i princip en decentraliserad form av en storbok som spänner över tusentals servrar, och varje person inom nätverket har en separat kopia av blockchain. Block måste behandlas omfattande för att bli en del av kedjan. Och detta fungerar som tidslinje för varje tidigare transaktion.

Forks

Vad sägs om Bitcoin Cash? Använder den samma sak blockchain som Bitcoin? Det korta svaret är ja. Det gör det genom att använda gafflar, där den ursprungliga blockchainkoden endast är uppdaterad på specifika noder.

Originalet förblir detsamma medan dessa uppdaterade noder skiljer sig från originalet till bilda nya blockchains. De formade mynten av dessa nya blockchains är olika och separata från originalet.

Du undrar kanske varför de här nya kryptokurserna skapades i första hand. Väl, Bitcoin är inte exakt ett perfekt system, och en del av samhället ville ha något bättre.

Bildandet av Bitcoin-kontanter

Bitcoin Cash eller BCH bildades på 1 augusti 2017, efter det att medlemmar i Bitcoin-gemenskapen var missnöjd med det ursprungliga protokollet. 

Efter en serie debatter bestämde de sig för att skapa en helhet ny cryptocurrency som har en blockgräns på 8 MB, där originalet endast hade 1 MB. De större blockstorlekarna tillät fler bearbetade transaktioner per block, vilka fördelar och nackdelar kommer att vara diskuteras vidare i.

Fluktuerande priser

Mycket som verkliga pengar, värdet på kryptokurser växer och sjunker med tid. De ändras beroende på hur mycket de krävs, adopteras och används. Vi kan analysera deras värdeförändring i förhållande till deras värde tillväxt och avkastning (avkastning på investeringar.)

Både Bitcoin och Bit-kontanter har ett visst värde. Bitcoin är den äldsta och mest etablerade formen av cryptocurrency mest värde och dominerar a stor del av kryptomarknaden (67,59% från och med 16 september 2019) medan Bitcash har bara 2,11%.Bitcoin marknadsandel

Bitcoin Cash var skapade bara för två år sedan. Medan de flesta antog att det skulle fånga en stor del av Bitcoin marknadsandel, har marknadsdominansen varit på en stadig nedgång sedan dess topp på 13 november 2017, 9,74%. 

Enligt CoinMarketCap är Bitcoin-priset nere 0,37% under den senaste 24-timmarshandelsperioden medan Bitcoin Cash är uppe 4,22%. Bitcoin har i allmänhet ett mer stabil prisfluktuation, som du kan se från diagrammet nedan.Bitcoin-diagram

Behövs hjälp?

Många tillgängliga webbplatser ger aktuell kryptomarknadsinformation tycka om CoinMarketCap, TradingView, och CryptoCompare om du vill följa cryptocurrency-trenderna själv.

Kryptomarknaden blir mer och mer överbelastad, med nya former av cryptocurrency som försöker klättra upp. Men Bitcoin är högsta som den bästa valutan, med Bitcoin Cash som följer efter 4: e plats. Betyder det att Bitcoin är den bästa formen för cryptocurrency? Inte nödvändigtvis.

BCH vs. BTC: För- och nackdelarna

Nu har du en liten uppfattning om vad båda är. Vad säger du att vi tittar på fördelar och nackdelar av var och en? Okej då. Nu går vi.

Bitcoin Cash

Vi kommer att starta det med nykomlingen. Varsågod:

 • fördelar

Den här är mycket billigare än Bitcoin, så det är lättare att få tag på. Dess transaktionsavgifter är också lägre. För närvarande har den en genomsnittlig transaktionsavgift på $ 0,00396, medan Bitcoin är $ 1.045. Bitcoin genomsnittliga transaktionsavgift lider av höga spikar (där det värsta är $ 63,85 den 22 december 2017). Å andra sidan har Bitcoin Cash varit konsekvent på lägre sida sedan befruktningen:

Att vara billigare och snabbare gör Bitcoin Cash mer handelsvänligt i allmänhet.

 • nackdelar

Medan en ökad blockstorlek ger fördelar har den en möjlig biverkning av minska nätverkets motstånd mot attacker utanför liksom centralisering.

Det har också lägre investerarnas förtroende jämfört med Bitcoin, och dess ”marknadsgenomträngning och antagningsgrad” är mindre dominerande. Detta härrör från det faktum att det är mycket nytt för cryptocurrency marknaden än Bitcoin.

Handel är mindre hållbar när det gäller tillgängliga handelspar – de kumulativa effekterna av dessa nackdelar sänka priset och antagandet av Bitcoin Cash.

Bitcoin

Nu för jätten i branschen. Här är fördelarna och nedskärningarna i Bitcoin.

 • fördelar

Som den ursprungliga källan fungerar Bitcoin som basvaluta för hela cryptocurrency-systemet. Detta är vad resten av kryptokurserna handlar mot och kan säljas på praktiskt taget alla börser (det har flest handelspar.) 

Det dominerar mer än hälften av hela kryptomarknaden (67,6%) och förblir den Guldstandard i en snabbt växande och mycket konkurrenskraftig industri. På grund av dess massiva användarbas och högre marknadskapital, Bitcoin behåller sitt värde mycket bättre än Bitcoin Cash.

Att ha de mest fullständiga noderna på kryptomarknaden gör det otroligt svårt att bli attackerad av centraliserade institutioner och regeringar.

 • nackdelar

Bitcoin är mycket dyrare och har högre transaktionskurser. Transaktioner är också vanligtvis långsammare. Detta gör det till ett fruktansvärt val för allmänna köp.

En annan mindre nackdel är att Bitcoin: s utvecklingsteam inte har en starkare förenad front jämfört med andra lag. Denna inre diskurs, tillsammans med den enorma användarbasen, kan komma att hamna hindrar dess förbättringsprocess

Investera med Cryptocurrency

Det är ganska lätt att säga att olika människor har intresse av att köpa cryptocurrency. Alla har sina skäl. Vare sig det är för anonymitet eller bara för att tjäna pengar, investerar i Bitcoin, Bitcash eller någon form av cryptocurrency kan vara en bra idé. Låt oss prata om några “var och hur.”

1. Var köper jag dem?

Vet du inte din väg? Jag hjälper dig med det. Låter först sparka av den med där du kan köpa cryptocurrency.

Cryptocurrency-utbyten

Dessa inrättningar kommer ofta med en avgift för att hantera transaktionen, så se till att göra ditt undersöka och hitta en som passar dig. Dessa två är de mer populära:

 • Coinbase

Detta är mycket populärt bland amerikanska baserade cryptocurrency-investerare eftersom det är relativt enkelt att länka ditt bankkonto. Coinbase debiterar a 0,5% spridning av köpet och en extra avgift som beror på vilken område du är i och typ av betalning du använde.

 • Binance

Ansåg vara världens största cryptocurrency-utbyte av volym, Binance tar ut en uttagsavgift och en extra 0,1% avgift för varje handel. Det finns rabatter tillgängliga, så se till att du letar efter dem. I Binance är kryptokurser vanligtvis bytte mot varandra. Men du måste välja att köpa dem med en kreditkort för ett pris.

Mäklareutbyten

Folk använder ofta mäklare för fördelarna med att ha större likviditetspooler, lägre halter och spridningsavgifter, och mer säljbara cryptocurrency-par. Här är två av de bästa kryptomäklarna:

 • Plus500 

Plus500 erbjuder många fördelar som många betalningsalternativ (som Paypal,) 100 $ lägsta insättningar, en alternativ för livechatt, och a snabb registreringsprocess.

 • eToro

eToro erbjuder många betalningsalternativ, en lägsta insättning på $ 200, och en utmärkt supportteam.

Andra sätt du kan investera i BTC

Vill ha mer? Du har det. Kontrollera följande.

 • Bitcoin ATM

Det fungerar precis som ATMS för fysiska kontanter. Coin ATM Radar har tusentals bankomater över hela världen US.

 • P2P-utbyten

Användare kan publicera annonser med angivelse av deras önskad växelkurs och betalningsmetod för Bitcoins. Andra användare kan svara på annonserna med möjlighet att träffas personligen och betala med kontanter eller med internet bank att handla direkt.

 • Gråskala fonder

Du kan få båda Bitcoin och Bitcoin Cash genom gråskala, en kapitalförvaltare för din digitala valuta. Medan dessa aktier kostar mer än myntets faktiska värde behöver du inte oroa dig för lagring eller genomföra extra säkerhet.

Några tips innan du låser in ditt köp

Innan du fattar något beslut, rekommenderar jag starkt att du tittar på följande tips. Jag är helt säker på att du kommer att ha ett annat perspektiv på saken:

 • Ha din grundläggande information i handen

Din SSS, bankkontonummer, ID-bild, lösenord till din digitala plånbok, etc. Kryptotransaktions- och registreringsprocesser kräver dina data, så det är bäst att vara förberedd.

 • Undvik att använda ett kreditkort

Finansiera dina investeringar med lån från högräntekällor är en dålig idé.

 • Var medveten om att kryptoinvesteringar inte har någon försäkring

Securities Investor Protection Corporation försäkrar inte Cryptocurrency vid stöld eller misslyckande (Vissa utbyten som Coinbase har dock en egen försäkring.)

 • Se till att transaktioner online görs med en säker och privat internetanslutning. (Prova ett trovärdigt VPN).
 • Om den utbytesplattform du vill inte erbjuder ditt föredragna cryptocurrency kan du helt enkelt köp Bitcoin först och byt ut det för din önskade valuta.

2. Hur lagrar jag mitt Cryptocurrency?

Du kan hålla dina valutor i två typer av digital plånbok:

Het plånbok

Etablerade leverantörer eller utbyten erbjuder denna typ av plånbok molnlagring som kan nås via internet. Utbytena erbjuder heta plånböcker vid anslutningen. Många föredrar att använda tredjeparts heta plånböcker som kan användas på olika plattformar. 

Transaktioner är vanligtvis snabbare för heta plånböcker. Men var medveten om att heta plånböcker med Bitcoin har en hög risk att bli hackad. Var noga med att välja en utbytesplattform som erbjuder försäkring, eller åtminstone extra säkerhet. 

Här är några populära källor för heta plånböcker:

 • Blockchain

Det kommer inte från valutaväxling, vilket minskar risken för att vara ett hackingmål. 

 • Coinbase

Det kommer med försäkringar som täcker förluster orsakade av hack, stöld, falska överföringar och säkerhetsöverträdelser.

 • Electrum

Unik programvara som låter dig lagra din valuta på din dator.

 • Mycelium

En mobil plånbok för både iOS och Android. 

Kall plånbok

Kalla plånböcker ger extra säkerhetsåtgärder att heta plånböcker inte har. De finns i form av bärbara enheter som kan lagra din valuta. Här är några populära leverantörer av kall plånbok:

  • Ledger Nano: I likhet med en flash-enhet kan dessa plånbok kosta $ 60- $ 120
  • Trezor: Mycket små kalla plånböcker som kostar $ 80- $ 170

Kom ihåg att använda starka lösenord också tvåfaktorautentisering för dina digitala plånbokskonton för valutaväxling.

3. Hur hanterar jag min investering?

Kom ihåg att varje investering har potentiella risker. Digitala valutor är föremål för relativt högre risker eftersom de är mycket nyare i spelet jämfört med andra etablerade former av investeringar som obligationer eller aktier. Här är några sätt du kan minska dessa risker:

 • Diversifiera din portfölj

Du har antagligen hört talas om detta förut, många investerare har använt detta taktiska sätt före födelsen av cryptocurrencies. Förbi investerar i många källor, du har en större chans att behålla dina investeringar där lukrativa valutor kan kompensera för misslyckade.

 • Spela spelet “Köp och håll”

Det är så enkelt som det låter. Köp lite cryptocurrency och bara vänta på att dess värde stiger. Detta betraktas som en passiv investeringsform som ofta överträffar dess aktiva motsvarighet. Det är också billigare på grund av lägre transaktionsavgifter.

Som nämnts i tidigare delar är marknaden för digital valuta extremt flyktig, med priser ständigt i ett flödestillstånd. Dessa få nyckelstrategier som vi nämnt kan hjälpa dig hantera din investering på en volatil marknad.

Visst kan det inte vara det snabbaste sättet att tjäna på dina investeringar på kort sikt, men det generellt presterar bättre på lång sikt. Detta är utmärkt för nybörjare som vill dyka in i kryptovalutas värld.

Bitcoin mot Bitcash – Slutsats

Det finns mycket att lära sig om hur arbetet med cryptocurrencies tycka om hur man skaffar dem, eller den risker förknippade med dem. Men vi hoppas att vår guide har gett dig lite förståelse för vad kryptokurser är, hur de fungerar och hur man säkert kan investera med dem.

Om det finns något som du inte kan svepa in i huvudet, låt oss ropa i kommentarerna nedan och vi ska kasta lite ljus på saken.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map