Bitcoin срещу Bitcash – всичко, което трябва да знаете

Бумът на cryptocurrency разпространи се като див пожар не много отдавна. Хиляди хора започнаха да инвестират в Bitcoin, и други форми на цифрова валута като Bitcash, Ripple и Etherium започна да изскача. Въпреки че криптовалутите стават все по-често срещани, какво всъщност знаеш за тях? 


Bitcoin срещу Bitcash - всичко, което трябва да знаете

Bitcoin срещу Bitcash – всичко, което трябва да знаете

В нашето ръководство ще ви говорим чрез история на цифровата валута, как работят, и какви са предимства и недостатъци на използване на различни видове валута като Bitcash срещу оригинала Bitcoin. Ако искате кратък преглед на света на криптовалутата, направете си удобен за бързо четене.

Какво е криптовалута?

CryptocurrencyНай-лесният начин да се опишат криптосите е, че те са форма на цифрови пари в брой.

Точно като реални пари, те имат стойност, с изключение на това, че не са обвързани с a физическа форма, нито централен орган, който ги контролира или управлява. 

Създадоха се разработчици от цял ​​свят cryptocurrencies и активна общност, която ги поддържа и подобрява blockchain технология (което ще бъде обсъдено по-нататък.)

Преди да се задълбочим в работата на криптовалутите, най-добре е да знаем защо те са създадени на първо място.

Какво предизвика появата на криптовалутите?

Криптовалутите се появиха преди няколко десетилетия и бяха разработени за борба с финансова криза създаден от традиционната банкова система. Много експерти оприличиха този период с Великата депресия. Да, беше толкова лошо.

Започнаха американските банки раздаване на заеми наляво и надясно за да спечелят повече клиенти, но това решение предизвика техния спад. Много хора не можаха да им ги върнат и след известно време ниският приток на пари доведе до срив на банките и преписка за несъстоятелност.

Много хора загубили голяма част от парите си, докато влиянието и силата на банките започнаха да намаляват поради това бедствие. Това вдъхнови екип от талантливи личности да формират различен вид финансов актив по-сигурни. 

Биткойн е роден

БТК беше първата в историята успешна форма на криптовалута. Противно на общоприетото схващане, имаше и други формирани концепции за дигитални пари в брой преди замисъла на Биткойн, но никой не беше толкова популярни или като ефективни.

Биткойн имаше за цел да предотврати всякакви проблеми, които биха възникнали от лошо управление на конвенционалните пари чрез въвеждане няколко полезни функции:

 • Поверителност и анонимност
 • Достъпни такси за транзакции
 • децентрализация
 • По-бързи транзакции в чужбина
 • Крайното предлагане = По-малко финансови проблеми като инфлация

Много други предимства идват с използването на криптовалути, но това са най-важните.

Блокчейн технология

Всяка криптовалута използва технология, наречена blockchain, която, както може би се досещате, се състои от a “Верига от блокове.” Блоковете са форма на записи, групирани заедно. Те преминават към следващия блок веднага след достигане на максималната памет в предишния блок. 

Можете да си ги представите като кутии, пълни с данни показваща всяка успешна криптовалута и техните подробности. Всеки блок идва с времева марка, показваща своите време на създаване и процес.

Блокчейнът е основно а децентрализирана форма на книга, която обхваща хиляди сървъри и всеки човек в мрежата има отделен копие на blockchain. Блоковете трябва да бъдат подробно обработени, за да станат част от веригата. И това служи за хронология за всяка минала транзакция.

Форкс

Какво относно Биткойн кеш? Използва ли същото blockchain като Bitcoin? Краткият отговор е да. Това става чрез използването на вилици, където е само оригиналният блокчейн код актуализиран за конкретни възли.

Оригиналът остава същият, докато тези актуализирани възли се отделят от оригинала до образуват нови блокчейн. Формираните монети на тези нови блокчейн са различни и отделни от оригинала.

Може би се чудите защо тези нови криптовалути са създадени на първо място. добре, Bitcoin не е точно перфектна система и част от нейната общност искаше нещо по-добро.

Формирането на биткойн кеш

Биткойн кеш или BCH е формиран на 1 август 2017г, след като бяха членове на общността на биткойн неудовлетворен с оригиналния протокол. 

След поредица от дебати те решиха да създадат цяло нова криптовалута който има ограничение за блок 8MB, където оригиналът имаше само 1МБ. По-големите размери на блока позволиха повече обработени транзакции на блок, предимствата и недостатъците на които ще бъдат обсъдени по-нататък във.

Променливи цени

Подобно на парите в реалния живот, стойността на криптовалутите нараства и пада с време. Те се променят в зависимост от това колко се искат, приемат и използват. Можем да анализираме стойността им промяна във връзка с тяхната стойност растеж и възвръщаемост на инвестициите (възвръщаемост на инвестициите.)

Както Bitcoin, така и Bit пари имат определена стойност. Биткойнът, като най-старата и утвърдена форма на криптовалута, притежава най-ценна и доминира над a голяма част от крипто пазара (67,59% към 16 септември 2019 г.), докато Bitcash държи само 2,11%.Пазарен дял на биткойн

Биткойн кеш беше създаден само преди две години. Макар че повечето от тях предполагат, че ще спечелят голяма част от пазарния дял на биткойн, пазарното доминиране е в постоянен спад от своя пик на 13 ноември 2017 г., в 9,74%. 

Според CoinMarketCap цената на биткойните намалява 0,37% през последния 24-часов период на търговия, докато Bitcoin Cash се повиши 4,22%. Като цяло биткойн има повече стабилно колебание на цените, както можете да видите от диаграмата по-долу.Биткойн диаграма

Нужда от помощ?

Много от наличните сайтове дават актуална криптовалутна информация като CoinMarketCap, TradingView, и CryptoCompare ако искате сами да следвате тенденциите на криптовалутата.

Пазарът на криптовалути става все по-претоварен, с нови форми на криптовалута се опитват да се изкачат в редиците. Но Bitcoin царува върховно като най-добрата валута, като биткойн кеш следва след това 4-то място. Това означава ли, че биткойн е най-добрата форма на криптовалута? Не е задължително.

BCH срещу BTC: плюсовете и минусите

Сега имате лека идея за това какво са и двете. Какво ще кажете, че разгледаме предимства и недостатъци на всеки от тях? Добре тогава. Да тръгваме.

Биткойн кеш

Ще започнем с новодошлия. Ето:

 • Предимства

Този е много по-евтин от биткойн, така че е по-лесно да се захванете. Таксите за транзакциите му също са по-ниски. В момента тя има средна такса за транзакция от $ 0,00396, докато Биткойнът е $ 1,045. Средната такса за транзакции на Bitcoin страда от високи скокове (с най-лошото) 63,85 долара на 22 декември 2017 г.). От друга страна, Bitcoin Cash е постоянно на долна страна от създаването му:

Като по-евтино и по-бързо прави Bitcoin Cash като цяло по-удобен за търговия.

 • Недостатъци

Докато увеличеният размер на блока предлага предимства, той има възможен страничен ефект от намаляване на устойчивостта на мрежата към външни атаки както и централизация.

То също има по-ниско доверие на инвеститорите в сравнение с биткойн и неговата „степен на навлизане на пазара и приемане“ е по-малко доминираща. Това произтича от факта, че той е много нов на пазара на криптовалути от биткойн.

Търговията е по-малко жизнеспособна по отношение на наличните търговски двойки – кумулативните ефекти от тези недостатъци по-ниска цена и процент на приемане на Bitcoin Cash.

Bitcoin

Сега за гиганта в бранша. Ето достойнствата и недостатъците на Bitcoin.

 • Предимства

Като първоначален източник, Bitcoin действа като базова валута за цялата криптовалутна система. Това е, с което се търгуват останалите криптовалути и се търгува на практика на всяка борса (Тя има най-много двойки за търговия.) 

Той доминира над половината от целия пазар на криптовалути (67,6%) и остава този Златен стандарт в бързо развиваща се и много конкурентоспособна индустрия. Заради своята масивна потребителска база и по-висока пазарна капачка, Биткойн запазва стойността си много по-добре от Биткойн кеш.

Имайки най-пълни възли на пазара на криптовалути, това го прави невероятно трудно да се атакува от централизирани институции и правителства.

 • Недостатъци

Биткойн е много по-скъпо и има по-високи проценти на транзакциите. Обикновено транзакциите също са по-бавно. Това го прави ужасен избор за общи покупки.

Друг малък недостатък е, че екипът за разработка на Bitcoin няма по-силен сплотен фронт в сравнение с други отбори. Този вътрешен дискурс, съчетан с огромната му потребителска база, може да завърши възпрепятства процеса на подобрение

Инвестиране в криптовалута

Доста лесно е да се каже, че различните хора имат интерес да купуват криптовалута. Всеки има своите причини. Независимо дали става дума за анонимност или просто за печалба, инвестиране в биткойн, Bitcash или всякакъв вид криптовалута може да бъде добра идея. Нека да поговорим за някои „къде и как“.

1. Къде да ги купя?

Не знаете пътя си наоколо? Ще ти помогна за това. Нека първо го стартираме където можете да закупите криптовалута.

Обмен на криптовалута

тези заведения често идват с такса за обработка на транзакцията, така че не забравяйте да направите своето проучете и намерете това, което ви подхожда. тези две са по-популярните:

 • Coinbase

Това е много популярно сред инвеститорите в криптовалути, базирани в САЩ, защото свързването на банковата Ви сметка е сравнително лесно. Coinbase такси a 0,5% спред на покупката и допълнителна такса, която зависи от коя област ти си в и вид плащане, което сте използвали.

 • Binance

Смятан за най-голямата борса за криптовалута в света от сила на звука, Binance начислява такса за теглене и допълнителна такса 0,1% такса за всяка търговия. Налични са отстъпки, така че не забравяйте да ги проверите. Криптовалутите обикновено са в Binance разменени един за друг. Все пак трябва да избирате да ги купувате с a кредитна карта за цена.

Брокерски борси

Хората често наемат брокери за ползите от това по-големи басейни за ликвидност, по-ниски фишове и такси за разпространение, и по-търгуеми двойки криптовалути. Ето два от най-добрите крипто брокери:

 • Plus500 

Plus500 предлага много предимства, като многобройни опции за плащане (като Paypal,) 100 долара минимални депозити, а опция за чат на живо, и a бърз процес на регистрация.

 • eToro

eToro предлага много начини на плащане, а минимален депозит от 200 долара, и отличен Подкрепящ отбор.

Други начини, по които можете да инвестирате в BTC

Искам още? Имаш го. Проверете следното.

 • АТМ с биткойн

Работи точно като ATMS за физически пари. Монета ATM Радар има хиляди банкомати в цялата нас.

 • P2P Обмени

Потребителите могат да публикуват реклами, в които заявяват своите желания валутен курс и начин на плащане за биткойни. Други потребители могат да отговорят на рекламите с възможност да се срещнат лично и да плащат пари в брой или използване онлайн банкиране да търгувате директно.

 • Сиви скали

Можете да получите и двете Bitcoin и Bitcoin Cash чрез сиви скали, мениджър на активи за вашата цифрова валута. Докато тези акции струва повече от реалната стойност на монетата, не е нужно да се притеснявате съхранение или изпълнение допълнителна сигурност.

Няколко съвета, преди да се заключите в покупката си

Преди да вземете решение, горещо ви препоръчвам да разгледате следващи съвети. Съвсем сигурен съм, че ще имате различна гледна точка по въпроса:

 • Имайте под ръка основната си информация

Вашият SSS, номер на банкова сметка, лична снимка, пароли до вашия цифров портфейл и др. Процесите на транзакции и регистрация за крипто изискват вашите данни, така че е най-добре да сте подготвени.

 • Избягвайте използването на кредитна карта

Финансиране на вашите инвестиции от заеми от източници с висока лихва е лоша идея.

 • Имайте предвид, че криптовалутите нямат застраховка

Корпорация за защита на инвеститорите в ценни книжа не застрахова Cryptocurrency в случай на кражба или повреда (Няколко борси като Coinbase обаче имат собствена застрахователна полица.)

 • Уверете се, че онлайн транзакциите се извършват с a сигурна и частна интернет връзка. (Опитайте достоверна VPN).
 • Ако платформата за обмен, която искате, не предлага предпочитаната ви криптовалута, можете просто купете първо биткойн и го обменете за предпочитаната валута.

2. Как да съхранявам моята криптовалута?

Можете да запазите валутите си в два вида цифров портфейл:

Топъл портфейл

Утвърдените доставчици или борси предлагат този вид портфейл чрез съхранение в облака до които можете да получите достъп чрез интернет. Борсите предлагат горещи портфейли при присъединяване. Мнозина предпочитат да използват стопански портфейли на трети страни които могат да се използват в различни платформи. 

Обикновено транзакциите са по-бързо за горещи портфейли. Но имайте предвид, че горещите портфейли с биткойн имат висок риск от хакване. Не забравяйте да изберете платформа за обмен, която предлага застраховка или поне допълнителна сигурност. 

Ето няколко популярни източника за горещи портфейли:

 • Blockchain

Това не идва от обмяна на валута, което намалява риска ви да бъдете хакерска цел. 

 • Coinbase

Той идва със застраховка, която покрива загубите, причинени от хакове, кражби, фалшиви трансфери и нарушения на сигурността.

 • Електрум

Уникален софтуер, който ви позволява да съхранявате валутата си на вашия компютър.

 • Мицел

Мобилен горещ портфейл както за потребители на iOS, така и за Android. 

Студен портфейл

Студените портфейли осигуряват допълнителни мерки за сигурност че няма горещи портфейли. Те се предлагат под формата на преносими устройства, които могат да съхраняват вашата валута. Ето някои популярни доставчици на студен портфейл:

  • Ledger Nano: Подобно на флаш устройство, тези портфейли могат да струват $ 60- $ 120
  • Трезор: Много мънички студени портфейли, които струват $ 80- $ 170

Не забравяйте също така да използвате силни пароли двуфакторна автентификация за вашите сметки за цифров портфейл за обмяна на валута.

3. Как да управлявам инвестицията си?

Не забравяйте, че всяка инвестиция идва с потенциални рискове. Цифрови валути са изложени на относително по-големи рискове, тъй като те са много по-нови в играта в сравнение с други установени форми на инвестиции като облигации или акции. Ето няколко начина, по които можете намалете тези рискове:

 • Разнообразете своето портфолио

Вероятно сте чували за това преди, много инвеститори са използвали този тактически начин преди раждането на криптовалутите. от инвестиране в множество източници, имате по-голям шанс да поддържате вашите инвестиции, където доходните валути могат да компенсират неуспешните.

 • Играйте играта „Купете и задръжте“

Това е толкова просто, колкото звучи. Купете си малко криптовалута и просто изчакайте стойността му да се повиши. Това се счита за пасивна форма на инвестиция, която често превъзхожда активния си партньор. Освен това е и по-евтино поради по-ниски такси за транзакции.

Както бе споменато в предишните части, пазарът на цифрова валута е изключително непостоянен, с цените постоянно в състояние на поток. Тези няколко ключови стратегии, които споменахме, могат да ви помогнат управлявайте инвестицията си в нестабилен пазар.

Разбира се, това може да не е най-бързият начин да печелите от вашите инвестиции в краткосрочен план, но като цяло се представя по-добре в дългосрочен план. Това е чудесно за начинаещи, които искат да се потопят в света на криптовалутите.

Bitcoin срещу Bitcash – Заключение

Има какво да научите за работата на cryptocurrencies като как да ги придобием, или рискове, свързани с тях. Но се надяваме, че нашето ръководство ви даде някакво разбиране за това какво представляват криптовалутите, как работят и как да инвестирате безопасно с тях.

Ако има нещо, което не можете да увиете, обадете ни се в коментарите по-долу и ние ще хвърлим малко светлина по въпроса.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map