Най-добри алтернативи за биткойн през 2020 г.

Кои са най-добрите алтернативи за биткойн? В коя криптовалута е най-добре да инвестирате през 2020 г.? Не може да се отрече, че криптовалутите са изминали дълъг път от пускането на Bitcoin. Тъй като новите технологии се разработват всеки ден и предлагат по-здрави защитни функции, няма недостиг на възможности за инвестиция, от които да избирате. Въпреки това, с толкова голям набор от алтернативи, може да бъде малко объркващо да разберете къде да заложите парите си. Ето списък с най-добрите замествания на биткойн въз основа на тяхната популярност и ефективност на пазара.

Най-добрите алтернативи за биткойн

Най-добрите алтернативи за биткойн

Най-добрите биткойн алтернативи

Въпреки че Bicoin със сигурност е най-популярната форма на криптовалута, тя не е единствената. Има много други цифрови валути, с които хората търгуват. Ето най-добрите от тях.

Ethereum

Ако има някаква криптовалута, която е близо до конкуренцията на популярността на биткойн на днешния пазар, това ще бъде Ethereum. Тази валута бавно и стабилно набира популярност в близкото минало. Но въпреки че е втората най-обичана криптовалута след Bitcoin, и двете криптовалути служат за различни цели. За разлика от идеологията на прости транзакции, базирана на биткойн, Ethereum функционира като децентрализирана платформа за разработване на приложения. Някои биха казали, че това естествено е превъзходна алтернатива на биткойн, но много хора не са съгласни.

Докато Ethereum предоставя множество опции за интелигентни договори, той също е значително по-сложен. Освен това фактът, че стойността на Ethereum се основава на приложенията, които се разработват чрез него, прави инвестициите малко по-несигурни. На всичкото отгоре ETH споделя нестабилността на Bitcoin. Тъй като ETH не иска да замени биткойн, но да начертае своя собствен курс, зависи от вас да решите дали той е подходящ за вас или не.

тире

Dash е една от онези криптовалути, която дава приоритет на анонимните транзакции над всичко останало. Валутата постигна много напред в пазара след старта си и сега се счита за една от по-сигурните възможности за инвестиция.

Той също така предлага много по-голяма скорост на транзакциите от биткойн. Друго голямо нещо за Dash е, че той предлага две нива на сигурност на инвеститорите и техните транзакции. По принцип той плаща на доброволците за отписване от транзакции и по този начин се превръща в самоподдържаща се система.

С всичко казано, изглежда, че Dash няма потенциал да се конкурира с Bitcoin, камо ли да го надмине. Дори при двустепенната система на управление тя не може да гарантира пълна безопасност на транзакциите. Тъй като в основата си разчита на същата технология на блокчейн като Bitcoin, той също е податлив на същите заплахи като Bitcoin. Dash е добра опция за инвестиции за тези, които търсят малко по-добра функция за сигурност от Bitcoin и също така дават възможност за по-бързи транзакции. За дългосрочна инвестиция обаче тази криптовалута може да не е първото пристанище.

Litecoin

Ако Bitcoin е златото на криптовалутния свят, то Litecoin е среброто. Тази криптовалута отдавна се счита за близка до Bitcoin и предлага много подобрена система за транзакции и търговия. Litecoin беше една от трите криптовалути, приети от Coinbase около средата на 2017 г. и оттогава монетата се радва на доста голяма популярност сред крипто инвеститорите.

Тук споменаваме Litecoin, защото той предлага по-добра структура и система от биткойн, благодарение на технологията си Segregated Witness или SegWit. По този начин тя направи значително допълнение към списъка си от предимства. Сега той може да се справя с групови транзакции лесно и на по-ниски разходи за транзакция. Това са някои фактори, които сериозно подкрепят Litecoin като жизнеспособна алтернатива на Bitcoin в близко бъдеще.

Monero

Monero е нова криптовалута в блока (веригата) и обещава да бъде една от най-добрите за анонимна онлайн търговия. За разлика от Bitcoin, чийто блокчейн е повече или по-малко прозрачен и може да бъде достъпен от всеки, за да види съответните журнали за транзакции, Monero изобщо не разполага с това средство.

По същество тя пречи на хората да знаят транзакциите, извършени от други хора и по този начин осигурява по-голяма сигурност на потребителите. Дали това е добро нещо или не, все още е за дебат. Но фактът е, че инвестирането в Monero всъщност може да реши много от проблемите с поверителността, които хората вземат предвид, когато инвестират в други криптовалути. Ако анонимността е името на вашата игра, Monero може да бъде идеалната опция за инвестиция в криптовалута за вас.

вълничка

Ripple е идеална криптовалута за международни транзакции. Той предлага на инвеститорите възможност за бързи трансгранични транзакции при минимални транзакционни разходи. Предвид големия потенциал на международния пазар на криптовалути, инвестиция в Ripple може да доведе до големи изплащания, ако пазарът остане относително стабилен. И макар Ripple да не е най-добрата криптовалута на пазара, която да инвестира в момента, тя има множество функции в своя полза, които я превръщат в основен паричен инструмент за международни плащания.

Най-добрите алтернативи за биткойн – финални мисли

Имате го. Това са най-добрите алтернативи на биткойн на пазара в момента. Въпреки това, тъй като новите криптовалути се въвеждат на пазара, винаги съществува възможност за нова криптовалута да се появи като следващ набор от тенденции. Ако сте сериозен инвеститор в криптовалута, бъдете в крак с най-новите разработки и инвестирайте според преобладаващите тенденции, ползи и недостатъци на различните криптовалути на пазара днес. С казаното, много вероятно е 5-те монети, които сме изброили тук, да бъдат сред най-добрите избори за заместване на Bitcoin във вашия инвестиционен портфейл за криптовалута. Можете ли да бъдете следващият милионер за криптовалута?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me