Hur man ändrar DNS-inställningar på Amazon Fire Stick

Fire Stick är en fantastisk enhet att använda när du är en ständig streamer. Men så utmärkt som det kan vara, undviker inte de problem som din internetanslutning kan möta. Eller finns det? I den här handledning kommer du att lära dig hur du ändrar dina DNS-inställningar på Fire Stick för att kringgå din internetleverantörs internetreglering och kringgå geo-restriktioner. Följ efter mig.


Hur man ändrar DNS-inställningar på Fire Stick

Hur man ändrar DNS-inställningar på Fire Stick

Hur man konfigurerar DNS manuellt på Amazon FireStick

Innan du ändrar dina DNS-inställningar, se till att skriva ner de aktuella serveradresserna eller inställningarna på ett papper. Det är mycket viktigt att du behåller dessa nummer för säkerhetskopieringsändamål, om du behöver återgå till dem när som helst. Om processen med att ändra DNS verkar överväldigande kan du också installera en VPN på din Fire Stick istället.

Du kan använda Googles offentliga DNS. Det är väldigt pålitligt och gratis.

 • 8.8.8.8
 • 8.8.4.4

Nu, precis som jag tidigare täckte Xbox One och PS4: s DNS-konfiguration, så ändrar du dina DNS-inställningar på FireStick:

 1. Slå på din Fire Stick.
 2. Gå över till inställningar -> Min Fire TV -> Handla om.Fire Stick About
 3. Du ser detaljerna om din anslutning. Notera dem.Fire Stick Network
 4. Gå nu till inställningar -> Nätverk på nytt.
 5. Klicka på din trådlösa anslutning och tryck på Glöm nätverket.Glöm lösenord
 6. Skanna igen för din anslutning och tryck på den.Fire Stick Rescan
 7. Ange ditt Wi-FI-lösenord men tryck på Avancerad den här gången.
 8. Kom ihåg anteckningen du tog tidigare, ja dags att skriva in den:
  • IP-adressIP Fire Stick
  • InkörsportGateway Fire Stick
  • Subnet Mask (Om den sista siffran var 0, skriv sedan in 24. Om det är 255, är 32 ditt nummer).Subnet Fire Stick
 9. Ange det nya Primär och Sekundär DNS (Du kan använda Google DNS eller OpenDNS)Fire Stick Change DNS
 10. Du är klar.

Byta DNS-servrar – Varför?

Det blir för frustrerande när du inte kan utnyttja den fulla potentialen för en enhet som Fire Stick. Plattformen har mycket att erbjuda när det gäller streaming. Från Amazon Prime Videos till BBC iPlayer kan alla vara tillgängliga under förutsättning att du bor i deras respektive ursprungsland. Inte bara det, utan under topptider är det nästan omöjligt att titta på en video utan att drabbas av buffrande problem.

Så mycket du vill strömma innehåll är din ISP: s dagliga vana att övervaka dina aktiviteter och stryka din anslutning. Jag kommer att prata om detta på djupet nästa, fortsätt rulla.

FÖRBÄTTRA ANSLUTningshastigheten

I det ögonblick en internetleverantör ger dig en internetanslutning får du en server som ska användas automatiskt. Kom ihåg att du inte är den enda som använder servern. Problemet här är att dessa servrar blir överbelastade och kan fungera långsammare när tiden går.

Lyckligtvis kan du undvika problemet genom att ändra dina DNS-inställningar. När du har manipulerat med din DNS kan du slutligen ansluta till en server med låg ping, vilket anses vara mycket bra. På det sättet kan du lösa den långsamma anslutningen som har ålagts dig.

Omgå Geo-restriktioner

Kärnan i Amazon FireStick är att det är en strömningsenhet. Men vilken nytta är en streamingplattform om du inte får tillgång till det bra? Har du någonsin undrat varför du inte kan titta på BBC iPlayer utanför Storbritannien? I den här branschen kallas det regionala begränsningar.

Blir inte. Du är här för att lära dig och jag är här för att vägleda dig. Du kan enkelt kringgå geo-blocken var du än är om du använder en smart DNS-leverantör. Det är en enkel uppgift om du vet hur du går runt. Det finns dussintals leverantörer som erbjuder smarta DNS-tjänster som UnlocatorBulletVPN, och ExpressVPN.

Så här fungerar allt. Smarta DNS-tampar med URL: er som visar var du befinner dig just nu. När det som exponerar din plats har ändrats verkar du surfa någon annanstans. På så sätt kan du strömma geobegränsat innehåll oavsett var du fysiskt kan vara.

Vad sägs om säkerhet?

Att ändra din DNS krypterar inte dina data eller döljer inte din IP-adress. Det betyder att du fortfarande är på din ISP: s radar oavsett vad. Så kort sagt är det inte säkert att ändra din DNS eller med andra ord, det ger dig inte ett extra lager av säkerhet.

Det är jobbet för ett internetverktyg som kallas VPN. Så om du vill skydda dig när du är online kan du bättre investera i ett virtuellt privat nätverk. Å andra sidan nämnde jag 2 VPN-leverantörer ovan som inkluderar Smart DNS i deras tjänster. Du kan använda dem om du vill ha det bästa från båda världarna nej? Om du inte känner dig igenom det här är här hur du kan installera VPN på Fire Stick.

Kom ihåg att du inte kan använda de två tjänsterna på en gång. Vill du ha säkerhet och integritet? Betala sedan med internethastighet. Behöver du kringgå begränsningar med en obehindrad anslutning? Exponera dig sedan om du inte är så säker. För att skydda dig när du använder FireStick, kolla in de bästa VPN: erna i följande tabell.

Smarta DNS-leverantörer

När du arbetar med en smart DNS-tjänst skickas din anslutning till en strömningswebbplats via en proxyserver. För tillfället blir din verkliga plats dold och kvalificerar dig som en internetanvändare där servern du anslöt till är belägen. Genom det kan streamingmedietjänster luras.

Om du till exempel ansluter till en Smart DNS-server i USA har du full tillgång till amerikanska kanaler. Det är så enkelt, lita på mig. Här är mina bästa smarta DNS-leverantörer:

ExpressVPN

Det är mycket möjligt det ExpressVPN är den snabbaste VPN där ute. Detta, i kombination med dess spektakulära avblockeringsfunktioner, gör det definitivt till mitt första val när det gäller streaming. Det talar om VPN-funktioner. Vad sägs om MediaStream? Denna VPN har sin egen smarta DNS som nästan kan spärra önskad strömningstjänst.

BulletVPN

BulletVPN är en Estland-baserad VPN-leverantör som har blivit en favorit på bara en kort tidsperiod. Det har dykt upp som en enastående VPN-lösning internetanvändarna. Men det som verkligen är iögonfallande här är att även om det är nytt i scenen ger det användare med smart DNS. Inte så många VPN-servrar, men vad du saknar på platser, du får på andra.

Unlocator

Unlocator är en ren Smart DNS-tjänst som bara skickar DNS-trafik relaterad till geolokalisering till önskad plats. Ingen hastighet kommer att reduceras när den är ansluten och den fungerar på flera plattformar inklusive PC, Mac, Apple TV, Roku, PS4, Xbox One, telefoner och till och med FireStick.

Konfigurera DNS på FireStick – Summing Up

Det här är en riktigt enkel guide, ni. Allt du behöver göra är att följa vad jag hade att säga noggrant och du kommer att se en helt annan FireStick-upplevelse. Låt inte din ISP: s strypning förstöra ditt strömmande humör. Inte ens geo-restriktioner kan avbryta dina planer för binge-tittande.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map