Hur man ändrar DNS-inställningar på Nintendo Switch

Nintendos senaste robusta underhållningsverktyg har tagit över världen. Från “Let’s Go Pikachu och Eevee” till att tillåta Hulu-strömning har Nintendo Switch gjort allt. Som ni alla vet litar plattformen på Wi-Fi för att ansluta online. De flesta av er vet inte detta, men din anslutning kan visa sig vara mycket ineffektiv och inkonsekvent. För att lösa problemet rekommenderas starkt att optimera dina DNS-inställningar. Så här kan du göra det på Nintendo Switch.

Hur man ändrar DNS-inställningar på Nintendo Switch

Hur man ändrar DNS-inställningar på Nintendo Switch

DNS – En kort introduktion

Domännamnsystemet är det som hjälper din anslutning att lösa IP-adressen till den URL du försöker komma åt. Den översätter helt enkelt de skriftliga orden du har angett sin IP-adress så att webbläsaren kan förstå vad du försöker göra.

Det finns flera skäl till varför någon skulle vilja byta DNS-server som deras ISP beviljade dem när de prenumererar på sin tjänst. Vissa av dem kan vara opålitliga eller för överbelastade för att ett spel ska fungera anständigt på Nintendo Switch. Observera att du bör skriva ner dina aktuella DNS-inställningar om du behöver återgå till dem inom en snar framtid.

Så innan vi börjar är här de bästa gratis DNS-servrarna som du bör tänka på:

 • Google
  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4
 • OpenDNS:
  • 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

Hur man konfigurerar DNS-inställningar på Nintendo Switch

Nintendo Switchs DNS-inställningar är mycket enkla att anpassa. Men några av oss är inte så tekniskt kunniga att dra av det. Därför ska denna guide hjälpa dig att göra det enkelt:

 1. På din Nintendo Switch Hemskärm, Välj Inställningar.Byt inställningar
 2. Gå till “Internet” -> Internetinställningar.
 3. Välj din Wi-Fi-nätverk och Klicka på Ändra inställningar.Ändra Internet-inställningar
 4. Träffa “Manuell.”Byt till Manual
 5. Välja Primär DNS och håll i B för att radera. Gör samma sak med Sekundär.Primärt och sekundärt
 6. Ändra dem beroende på vilken DNS-server du har valt.
 7. Klick OK.
 8. Helt klar.

Varför ändra DNS-inställningar på Nintendo Switch?

Nintendo Switch ansågs bara vara ett spelverktyg som alla kan njuta av. Men när typen passerade, började Nintendo lägga till VoD-applikationer i sin butik. Vi fick gilla Hulu och Youtube att njuta av en fantastisk streamingupplevelse.

Har du någonsin sett ett plötsligt fall i din internetanslutning när du spelade eller tittade på en video? Ja, det kan hända om du använder din ISP: s servrar. På grund av överbelastning och topptider sjunker din internethastighet drastiskt och förstör online-spel och videoströmning. För att undvika det bör du använda metoden som jag lärde dig ovan för att ändra dina DNS-inställningar. Detta kommer att hjälpa på många sätt, lita på mig. Kolla in fördelarna med att manuellt ange DNS-inställningarna på din Nintendo Switch.

Bättre Internethastighet

Internethastigheter förlitar sig på hur bra din Internetleverantörs resurser är. Om din leverantör inte investerar bra i sina servrar kommer du förmodligen att möta det värsta som onlinespelare måste gå igenom – spelfördröjningar.

Genom att ändra din DNS kan du hamna med en server som mycket få människor använder. Detta förbättrar din internethastighet och undviker fördröjningar och fördröjningar när du är online.

Å andra sidan får streamare att titta på sin video utan att det frustrerande buffertecknet visas varannan minut. Två minuter är en överdrift. Ibland händer det var tredje sekund eller så. Därför bör du försöka undvika det genom att ändra din DNS-server.

Få åtkomst till geo-begränsat innehåll

Med lanseringen av Hulu och Youtube på Nintendo Switch fick streamare en trevlig vändning av händelser eftersom den kan använda plattformen för spel och titta på deras favoritprogram och videor. Nintendo Switch kan projiceras till din stora TV med ett tryck på en knapp. Så föreställ dig hur coolt det är att titta på Hulu.

Tyvärr är den strömmande jätten Hulu endast tillgänglig i USA. Samma sak gäller för några av Youtube-filmerna som bara är tillgängliga i vissa delar av världen. Men om du arbetar med en smart DNS-tjänst får du falska din online-plats och visas var som helst över hela världen. Smarta DNS-tjänster som ExpressVPN, BulletVPN och Unlocator ändrar delarna i URL: en som belyser var du bor. När du ändrar visas du varhelst servern du är ansluten till är baserad. Om det är i USA har du åtkomst till Hulu i ett fall.

Förresten, det finns samtal om att Netflix snart kommer att finnas tillgängligt på spelapparaten. Om det stämmer, är det bästa att göra med en smart DNS-tjänst för att komma åt det amerikanska Netflix-biblioteket.

Ändrar DNS-inställningarna säkert?

Säkerhet är något som strikt kommer med en VPN. Att ändra dina DNS-inställningar lägger inte till det extra skyddslagret som ni alla vill ha. Det kan öka din hastighet och ge dig tillgång till geobegränsat material, men det är allt.

Även om Googles servrar kan undvika skadliga webbplatser och nätfiskeplatser och förnekar DoS-attacker, men det räcker inte. För att skydda dig när du är online måste du installera ett VPN på din Nintendo Switch.

Att kryptera dina data med ett VPN kan sänka din internethastighet lite, men det är det pris du måste betala för din säkerhet. Om du inte har något emot att exponera dig för det öppna är Smart DNS ditt perfekta sätt att få perfekt internethastighet.

Säkerhet kommer först, alltid. Därför är här de främsta utmanarna i VPN-verksamheten.

Topptjänster som erbjuder smart DNS

Smarta DNS-tjänsters jobb är att kringgå regionala begränsningar. Det är allt. Ni vet alla vad som erbjuds på kanaler belägna utomlands. Dessa kanaler är dock utom räckhåll och endast tillgängliga där de har sitt ursprung. Om du investerar i följande tjänster kan du därför garantera dig en enastående streamingupplevelse på din Nintendo Switch.

ExpressVPN

ExpressVPN en toppleverantör inom VPN-branschen. Detta VPN-erbjudande är en trovärdig och pålitlig leverantör. När det gäller att koppla den till en Nintendo DNS kommer du att få en helt ny spelupplevelse. Det erbjuder MediaStream, som är dess egen smarta DNS-tjänst. Titta och spela online utan att behöva oroa dig för begränsningar respektive fördröjningar.

BulletVPN

BulletVPN erbjuder snabba snabba servrar runt om i världen. Inte mycket att gå på när det gäller antalet servrar, men platserna är ganska strategiska. Med smart DNS har streamers gett fantastiska recensioner om VPN: s tjänster.

Unlocator

Unlocator kan avblockera mer än 240 kanaler över hela världen. Från amerikanska Netflix till E !, alla kan hittas i dess kanallista. Senast kom denna rena smarta DNS-tjänst ut som en hybrid. Nu erbjuder den en VPN-tjänst som ingen annan. Det har ett enkelt och vänligt gränssnitt och det är coolt att titta på.

Hur man ändrar DNS-inställningar på Nintendo Switch

Om du har problem med att ändra din Nintendo Switchs DNS-server ska den här guiden hjälpa dig. Nu när du vet allt om Nintendo Switchs DNS och vad den gör, kommer du aldrig att se på din enhet på samma sätt som du gjorde innan den här guiden. Du har nu en optimerad spelplattform med möjlighet att kringgå gasspjäll och åtkomst till geobegränsningar över hela världen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me