Как да промените настройките на DNS на Amazon Fire Stick

Fire Stick е чудесно устройство за работа, когато сте постоянен сървър. Въпреки това, колкото и да е отлично, няма да се избегнат проблемите, с които вашата интернет връзка може да се сблъска. Или има? В този урок ще научите как да промените настройките си за DNS на Fire Stick, за да заобиколите изпускането на интернет на вашия доставчик на интернет и да заобиколите гео ограниченията. Следвайте ме.

Как да промените настройките на DNS на Fire Stick

Как да промените настройките на DNS на Fire Stick

Как да конфигурирате ръчно DNS на Amazon FireStick

Преди да промените настройките на DNS, не забравяйте да запишете текущите адреси или настройки на сървъра на лист хартия. Много е важно тези номера да запазите за архивиране, в случай че трябва да се върнете към тях по всяко време. Ако процесът на смяна на DNS изглежда затруднителен, можете също така да инсталирате VPN вместо вашия Fire Stick.

Можете да използвате публичния DNS на Google. Много е надежден и безплатен.

 • 8.8.8.8
 • 8.8.4.4

Сега, както по-рано покрих DNS конфигурацията на Xbox One и PS4, ето как променяте настройките си за DNS в FireStick:

 1. Включете своя Fire Stick.
 2. Преминете към Настройки -> Моята пожарна телевизия -> относно.Fire Stick About
 3. Ще видите подробностите за връзката си. Забележете ги.Fire Stick Network
 4. Сега, отидете на Настройки -> мрежа отново.
 5. Кликнете върху безжичната си връзка и натиснете Забравете за мрежата.Забравена парола
 6. Прегледайте отново връзката си и натиснете върху нея.Fire Stick Rescan
 7. Въведете вашата парола за Wi-FI, но натиснете напреднал този път.
 8. Спомнете си бележката, която сте направили преди, да време да го въведете:
  • IP адресIP Fire Stick
  • вратаЗащитна пръчка на Gateway
  • Подмрежна маска (Ако последната цифра е 0, тогава въведете 24. Ако е 255, тогава 32 е вашият номер).Подмрежа Fire Stick
 9. Въведете новото първичен и Вторичен DNS (Можете да използвате Google DNS или OpenDNS)Fire Stick Change DNS
 10. Готови сте.

Превключване на DNS сървъри – защо?

Става твърде разочароващо, когато не можете да използвате пълния потенциал на устройство като Fire Stick. Платформата може да предложи много, що се отнася до стрийминга. От Amazon Prime Videos до BBC iPlayer, всички могат да бъдат достъпни, ако живеете в съответната държава на произход. Не само това, но по време на пик е, че е невъзможно да гледате видео, без да страдате от проблеми с буферирането.

Колкото и да искате да предавате съдържание, ежедневният навик на вашия доставчик на интернет е да следи вашите дейности и да ограничава връзката си. След това ще говоря за това задълбочено, продължавайте да превъртате.

ПОДОБРЯВАНЕ НА СКОРОСТТА НА ВРЪЗКА

В момента, в който интернет доставчикът ви осигури интернет връзка, вие получавате зададен сървър да използва автоматично. Не забравяйте, че не сте единственият, който използва сървъра. Проблемът тук е, че тези сървъри се претоварват и може да функционират по-бавно с течение на времето.

За щастие, променяйки настройките на DNS, може да избегнете този проблем. След като подправите DNS, може да се свържете със сървър с нисък ping, което се счита за много добро. По този начин можете да преодолеете бавната връзка, която ви е наложена.

Обиколни гео ограничения

Същността на Amazon FireStick е, че е поточно устройство. Каква полза обаче е стрийминг платформата, ако нямате достъп до добрите неща? Някога се питахте защо не можете да гледате BBC iPlayer извън Обединеното кралство? Е, в тази индустрия, която се нарича регионални ограничения.

Не се притеснявайте Вие сте тук, за да научите, а аз съм тук, за да ви напътствам. Можете лесно да заобиколите геоблоковете, където и да се намирате, ако използвате доставчик на Smart DNS. Това е лесна задача, ако знаете пътя си. Има десетки доставчици, които предлагат Smart DNS услуги като UnlocatorBulletVPN, и ExpressVPN.

Ето как работи всичко това. Умни DNS подправят URL адресите, които показват къде се намирате в момента. След като промените това, което показва местоположението ви, ще изглеждате, че разглеждате другаде. По този начин можете да предавате поточно съдържание с географско ограничение, независимо от това къде бихте могли да бъдете физически.

Какво ще кажете за безопасността?

Промяната на DNS не криптира вашите данни и не скрива вашия IP адрес. Това означава, че все още сте на радара на вашия интернет доставчик, независимо какво. Така че накратко, промяната на DNS не е безопасна или с други думи, не ви носи допълнителен слой сигурност.

Това е работата на интернет инструмент, наречен VPN. Така че, ако искате да се защитите, докато сте онлайн, тогава по-добре инвестирайте във виртуална частна мрежа. От друга страна, споменах 2 доставчика на VPN по-горе, които включват Smart DNS в своите услуги. Можете да използвате тези, ако искате най-доброто от двата свята не? В случай, че не знаете как се заобикаляте, ето как можете да инсталирате VPN на Fire Stick.

Не забравяйте, че не можете да използвате двете услуги наведнъж. Искате ли сигурност и поверителност? След това заплатете със скорост на интернет. Необходимо е да заобиколите ограниченията с неувредена връзка? След това се излагайте, ако не сте замислени за сигурността. За да се предпазите, докато използвате FireStick, вижте тези най-добри VPN-та в следната таблица.

Интелигентни доставчици на DNS услуги

Когато работите със Smart DNS услуга, връзката ви към поточен уебсайт се изпраща чрез прокси сървър. В момента истинското ви местоположение се затъмнява, което ви квалифицира като интернет потребител, където се намира сървърът, с който сте се свързали. Чрез това може да се излъжат поточни медийни услуги.

Например, ако се свържете със Smart DNS сървър в САЩ, ще имате пълен достъп до американските канали. Това е толкова лесно, повярвай ми. Ето моите топ доставчици на Smart DNS:

ExpressVPN

Напълно възможно е това ExpressVPN е най-бързият VPN там. Това, комбинирано със своите ефектни възможности за деблокиране, определено го прави първият ми избор, когато става въпрос за стрийминг. Това говори за VPN функции. Какво ще кажете за MediaStream? Тази VPN има собствен Smart DNS, който е почти способен да деблокира всяка желана услуга за стрийминг.

BulletVPN

BulletVPN е базиран в Естония VPN доставчик, който се превърна в любим само за кратък период от време. Той се очертава като изключително VPN решение на интернет потребителите. Но това, което наистина е привлекателно е, че въпреки че е ново на сцената, той предоставя на потребителите интелигентен DNS. Не толкова VPN сървъри, но това, което ви липсва на места, печелите в други.

Unlocator

Unlocator е чиста Smart DNS услуга, която изпраща само DNS трафик, свързан с геолокация, до необходимото място. Никаква скорост няма да бъде намалена при свързване и тя работи на няколко платформи, включително PC, Mac, Apple TV, Roku, PS4, Xbox One, телефони и дори FireStick.

Конфигурирайте DNS на FireStick – Обобщаване

Това е наистина просто ръководство, момчета. Всичко, което трябва да направите, е да следвате това, което трябваше да ви кажа внимателно и ще станете свидетел на съвсем различно изживяване на FireStick. Не позволявайте на дросела на вашия доставчик да ви развали настроението. Дори гео-ограниченията не могат да анулират плановете ви за гледане.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me