Onlinespel-säkerhet: har du fart 2020

Onlinespel är en massiv bransch år 2020. Det finns otaliga spelare på PC och konsoler över hela världen med en betydande mängd spelare som äger flera enheter. När det gäller onlinespel är det mycket sällan mycket som talar om cybersäkerhet. Trots att ett så stort antal människor delar sin privata information online är det väldigt liten faktisk dialog.


Onlinespel-säkerhet: är du uppdaterad 2019

Onlinespel-säkerhet: har du fart 2020

Men saker har förändrats mer nyligen. Enligt en ny rapport är över 75 procent av spelarna oroliga för sin online-säkerhet på alla konsoler. Uppgifterna tyder på att så många som 2/3 spelare känner någon som personligen har varit ett offer för en spel-cyberattack. Detta väcker naturligtvis oro för både spelare och företagsgiganter som de handlar med.

Stora hot mot cybersecurity för onlinespelare

Som svar har den globala spelindustrin börjat visa tecken på oro över det bländande säkerhetshotet. Men medan kuggarna i företagsmaskinerna vänder, riskerar vardagliga spelare att bli cyberhot. Låt oss titta på dessa potentiella hot och vad som kan göras för att undvika dem.

Virtuell data

Onlinespelindustrin är en skattkälla med information för alla som kan få tillgång till dem. Och jämfört med de andra striktare reglerade branscherna som finans, är speldata relativt enkelt inhämtade.

Vidare ger mikrotransaktioner som ingår i många spel nu de perfekta förutsättningarna för att stjäla massiva medel. Vidare är det ganska lätt att stjäla värdesaker i spelet som handelskort, tapeter osv. Även om detta inte ger en betydande stjäla, kan den samlas upp för att bli ganska stor också. Allt detta översätts till enormt värde om en hackare skulle kunna bryta sig till ett spelkonto.

Phishing-bedrägerier

Bedrägerier är en mycket vanlig funktion i alla onlinedomäner och spelindustrin är inget undantag. Om du är regelbunden med Reddit-spelforum eller till och med de på populära spelklienter som Steam, kanske du har hört talas om detta. Det är ganska vanligt på multiplayer-arenor för hackare att kapa konton för vinst.

Men inte alla phishingattacker är avsedda för en fullständig rengöring. Det är faktiskt många gånger mycket mer lönsamt för en hackare att mjölka ett konto under en månad eller år. Detta öppnar också fönstren för alla tillhörande konton för andra spelare som kan samarbeta med det komprometterade kontot.

Malware och säkerhetsbrott

Modding är ett populärt inslag i många spel över hela världen. Vissa moder görs faktiskt av spelarbasen och det kan kraftigt förlänga antalet timmar på vilket spel som helst. Vissa spel är nästan helt baserade på mods. Minecraft är ett mycket uppenbart namn i denna kategori.

Och även om detta är ett bra sätt att förbättra ett spel över tid, lämnar det också öppna många säkerhetsslingor. Dessa utnyttjas ofta av hackare för att injicera skadlig programvara i program. Som ett resultat får många infekterade datorer och spelkonsoler från att köpa och installera mods. Förlust av användarautentisering kan också öppna stora dörrar för utnyttjande och ofta kostar spelare mycket.

Vilka är några effektiva sätt att skydda dig själv under onlinespel?

Trots det faktum att det finns många faror som lurar där ute för intetanande spelare, är saker inte alla dystra. Det finns ett antal individuella goda säkerhetsrutiner som kan hjälpa till att förhindra en majoritet av cyberattacker på din spelkonsol och enheter. Låt oss titta på vad dessa är och vad de gör:

Komplicerade lösenord

Cybersäkerhetsåtgärder blir mer och mer robusta varje dag. Ändå finns det alltid en viktig svag länk i kedjan och det är mänskliga misstag. Inte överraskande inträffar ett betydande antal säkerhetsbrott på grund av vårdslöshet. Spelare har inte starka lösenord eller utövar inte standardlösenordssäkerhet. Detta lämnar dem öppna för attacker från de mest uppenbara och svåra att upptäcka kanaler. Som alla andra typer av konton bör dina spelkonton på klienter som Steam eller GOG alltid innehålla ett starkt lösenord. Det är inte heller en dålig idé att byta lösenord med några månader. Detta hjälper till att minska risken för online-överträdelse ganska mycket.

Kunskap om phishingattacker och skadlig programvara

Phishing-attacker är en annan vanlig metod som spelare komprometteras med. Detta händer oftast eftersom människor inte är medvetna om hur phishing-bedrägerier fungerar och faller lätt för dem. Samma sak gäller även malware. Många spelare är inte medvetna om hur de kan undvika skadlig programvara eller vilka källor de borde lita på. Det finns inget verkligt bevisat sätt att undvika dessa. För det mesta måste spelare lära sig att undvika dessa fällor. Detta innebär att förstå hur phishing-bedrägerier fungerar på spelwebbplatser eller klienter. De bör också lära sig vilka moddingkällor som är pålitliga och rekommenderade.

Multifaktor-autentisering

MFA är ett av de starkaste verktygen spelare har mot obehörig åtkomst. De flesta plattformar har idag minst tvåfaktorsautentisering med vissa som erbjuder MFA. Det är viktigt att det slås på för ditt konto. Om du gör det kommer du att lägga till ett extra lager av säkerhet i ditt konto och förhindra att någon kommer in. MFA är nu inte ett brottskydd men det är definitivt några steg upp från att ha en enda autentiseringsfaktor som ett lösenord. Varje spelare bör använda MFA på sitt konto helt enkelt för det extra säkerhetslager som det erbjuder.

Med hjälp av ett VPN

Det ultimata ansvaret att hålla ett konto säkert ligger hos deras ägare. Du måste förstå hur du kan använda din spelkonsol eller klient och använda smarta tekniker som VPN. VPN står för “virtuellt privat nätverk”. Det låter dig kryptera all din Internet-trafik; så att du skyddar dig från olika onlinehot inklusive DDoS-attacker. Du kan till och med använda ett VPN för att förbättra dina pingtider och minska latensen när du spelar online.

Det finns några dedikerade VPN för spel där ute som kan göra ditt liv mycket enklare. Överväg att investera i ett av dessa för att säkert och förbättra din online-spelupplevelse.

Slutsats

I takt med att världen drivs mot allt mer sammankopplade tjänster kommer spel att bli en av hörnstenarna i onlinehandeln. Företag inom detta område vaknar upp för faror som de kan utsätta sina kunder också. Förbättringar av användarsäkerhetsfunktioner och support samt backend-säkerhet indikerar detta växande erkännande.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map