Netflix VS Hulu: Vilken strömningstjänst är bäst?

Netflix och Hulu har funnits länge, tillräckligt länge för att dominera TV-tittande och mediaströmning. Många sladdskärare har grävt sin kabel och satellit på grund av dessa två strömningstjänster. Människor flyttar sig bort från traditionell TV och håller sig fast vid online-streaming. Vem behöver kabel när du kan komma åt ett stort bibliotek med innehåll till en lägre kostnad? Innan vi börjar bör du veta att båda tjänsterna kan användas på PC, Mac, Roku, PS4, Fire TV och Apple TV. Varje tjänst har vissa egenskaper som ger den en fördel framför den andra vad gäller pris, innehåll, kompatibilitet och gränssnitt. Om du tappade vilken tjänst du skulle välja bör du förmodligen läsa den här artikeln. Det hjälper dig att bestämma dig. Så låt oss ta en titt på vår Netflix vs Hulu 2018 jämförelse.


Netflix mot Hulu

Netflix mot Hulu

Netflix mot Hulu jämförelse tabell

Nedan hittar du en kort översikt av vad varje strömningstjänst erbjuder.

NetflixHulu
PrisFrån 8 $Från $ 7.99
Gratis rättegång30 dagar30 dagar
Enheter som stödsAlla större strömningsenheterAlla större strömningsenheter
Regionens tillgänglighetÖver hela världenUSA och Japan
Live TVNejJa
Nedladdningsbart innehållJaNej
reklamfilmerNejBegränsad
4K tillgänglighetJaJa
HDR-innehållJaJa
återbetalningNejNej
Samtidiga strömmarUpp till 4Upp till 2

Netflix vs Hulu djupjämförelse

Så, hur formar Hulu sig mot Netflix när det gäller innehåll, pris, visning offline och andra aspekter?

Aktuell TV

Hulu började först som en streamingtjänst för att hjälpa människor att komma ikapp med sina favorit-TV-program. Det äger det största biblioteket med aktuella TV-program och den enda tjänsten som låter dig titta på de senaste avsnitten av program som för närvarande sänds på TV. Du kan se det senaste avsnittet av Empire så snart det är tillgängligt. Det är inte detsamma för Netflix som du måste vänta ett år på showens hela säsong för att se alla avsnitt. Om du vill hålla dig uppdaterad och aktuell med TV är Hulu tjänsten för dig. Men om du föredrar att dra en all-nighter och binge watch hela Empire säsongen, kommer Netflix att göra dig bra.

Pris

Netflix

Netflix grundläggande $ 7,99-månadersplan erbjuder flera fördelar:

 • Du kan titta på din bärbara dator, TV, telefon eller surfplatta
 • Du kan titta på en enhet åt gången
 • Obegränsad tillgång till TV och filmer
 • Avbryt när som helst

 Netflix standard $ 9,99 per månad inkluderar:

 • HD-visning när det är tillgängligt
 • Du kan titta på upp till 2 visningsskärmar åt gångenNetflix premium $ 11.99-plan innehåller ytterligare funktioner som:
 • Ultra HD-visning när det är tillgängligt
 • Du kan titta på upp till fyra visningsskärmar åt gången

Hulu

Hulu erbjuder två enkla men effektiva planer:

 • 7,99 dollar per månad som innehåller reklam
 • 11,99 dollar per månad som är kommersiellt fri

Regionens tillgänglighet

Netflix finns nu i nästan alla länder runt om i världen. Du kan titta på dina favorit-TV-program på Netflix oavsett var du befinner dig för närvarande. Det bör dock noteras att tillgängligt innehåll skiljer sig från en region till en annan. Med andra ord är filmerna och TV-serierna tillgängliga på Netflix USA inte samma som på Netflix UK. Du kan ändra din Netflix-region med hjälp av en VPN-tjänst som t.ex. ExpressVPN.

Hulu är å andra sidan endast tillgängliga i USA och Japan. Uppenbarligen är den amerikanska versionen av Hulu huvud och axlar ovanför dess japanska motsvarighet. Amerikanska expater som bor utomlands kan inte heller få åtkomst till sina Hulu-abonnemang om de inte använder ett VPN.

Add-ons

Med Netflix finns det inga innehållstillägg. Det du betalar för är vad du får, du kan inte strömma innehåll från någon annan kanal eller tjänst. Så om du vill ha en show som inte är tillgänglig på Netflix, måste du ladda ner en annan app och prenumerera på en annan streamingtjänst för att se den. Du behöver inte ha en separat app för att titta på program från olika tjänster eftersom Hulu tillåter tillägg, det erbjuder faktiskt tre tilläggskanaler: HBO, Cinemax och Showtime.

 • Showtime är $ 8,99 per månad
 • Cinemax är $ 9,99 per månad
 • HBO är $ 14.99 per månad

original

Netflix får överhanden när det gäller originalprogrammering. De har fler original än du kan hålla reda på. Det har över 100 originella shower och mycket framgångsrika sådana, som Stranger Things, Orange Is The New Black, Narcos och House of Cards. Biblioteket är i grund och botten dedikerat till original och det fortsätter att bytas ut varje månad. Netflix uppdaterar kontinuerligt sitt innehåll och handlar om det gamla med det nya och det nya. Hulu, å andra sidan, är ganska låga på original. Men de lyckades få beröm för de program de har, inklusive Harlots och The Looming Tower, såväl som den kommande Stephen King-metadaptationen Castle Rock och Mindy Kalings fyra bröllop och en begravningsadaptation.

Live TV

För en månatlig betalning på 40 $ får du strömma kanaler nummer 1 inklusive sport och nyheter med Hulu. Den nya funktionen har gjort denna strömningstjänst till ett intressant förslag för sladdar som inte vill offra sin förmåga att titta på liveinnehåll. Live kanaler tillgängliga via Hulu Live TV inkluderar ABC, CBS, Fox, ESPN, Disney, Freeform och CNN.

Netflix verkar inte ha några planer på att lägga till en live-tv-funktion när som helst snart. Netflix CEO Reed Hastings hade nyligen uttalat ”Vi har så mycket vi vill göra i vårt område, så vi försöker inte kopiera andra, oavsett om det är linjär kabel, det finns massor av saker vi inte gör. Vi gör inte live-nyheter, vi gör inte live-sport. Men vad vi gör, vi försöker göra riktigt bra. ”

Så om live-tv är ett måste, finns det bara en vinnare för dig i den här kategorin och det är Hulu.

Rättegång

Både Netflix och Hulu erbjuder en 30-dagars kostnadsfri testperiod som ger användarna god tid att prova dem och göra ett val. Du kan också förlänga livslängden på den här kostnadsfria testperioden genom att helt enkelt be en kundtjänst för mer tid.

Offline-tjänst

Att ha ett offlinealternativ är perfekt för de långa flygningar som saknar underhållning under flygningen eller för dem som inte har en konstant WiFi-anslutning. Netflix har det alternativet för både iOS- och Android-operativsystem, vilket är ett stort plus för tjänsten. Dess prenumeranter kan ladda ner utvalda filmer och TV-program och titta på dem när de är offline. Hulu kommer att lansera sitt offlinevisningsalternativ för sitt filmbibliotek och TV-avsnitt under säsongen 2018-19 TV.

reklamfilmer

Det mest irriterande med TV-tittande är förmodligen de kommersiella pauser som dyker upp varje minut. Folk blev av med kabel- och tv-sändningar av en anledning, det sista som de behöver är att behöva sitta genom Walmart lägger till med en online-streamingtjänst. Netflix är medveten om att världen av online-streaming måste skilja sig från vanlig TV och för den är den fri från reklam. Med Hulu måste du dock betala ytterligare 4 $ för att få en annonsfri streamingupplevelse. Hittills har Netflix rekryterat vinnande poäng i denna kamp. Även om det inte skulle skada om Netflix annonserade för sin egen programmering. Det skulle i själva verket ge sina abonnenter möjlighet att upptäcka det innehåll det har att erbjuda.

Innehåll

När det gäller streaming är Netflix den regerande mästaren för att ha det djupaste och rikaste biblioteket. Netflix har allt från populära dokumentärer till stand-specialerbjudanden, talkshows och dramaserier. Trots att Hulu sänder NBC-, CBS-, MTV-, BBC-, Comedy Central- och FOX-program är det fortfarande lågt på programmering.

filmer

Netflix-filmer suger. Period. Vi måste ge Hulu den här gången, det vinner den här omgången. Det betyder inte att Hulus filmer ska dö för, men deras filmval är mycket bättre än Netflix. Netflix har vänt ryggen på filmer ända sedan det började investera i original. Nu när de har blivit mer TV-orienterade tror vi inte att deras filmdistribution kommer att starta när som helst snart.

Gränssnitt

Hulus gränssnitt är snyggt och ganska enkelt, medan Netflix är upptagen och typ av överväldigande. Det beror på att Netflix har mycket innehåll och inte har råd att marknadsföra varandra. De vill ge ett rättvist skott för alla sina show genom att låta abonnenterna göra valet för sig själva. Med allt detta säger Netflix det enkelt för användare att söka, bläddra och läsa upp på alla program innan de tittar på den, för att inte tala om, erbjuder förslag baserade på vad de har sett. I motsats till Hulu, som snyggt delar upp TV-program och filmer i rullgardinsmenyer. Den visar först vad abonnenterna senast har sett och listar sedan andra slumpmässiga kategorier. Med båda strömningstjänsterna kan användare lägga till serier, filmer och avsnitt till deras bevakningslista. Hulu-användare kan dock se sin bevakningslista, som meddelar dem när ett nytt avsnitt släpps eller när en show snart ska löpa ut. Och det är något Netflix inte gör.

enheter

Både Hulu och Netflix stöds av alla typer av enheter som:

 • Smarta TV-apparater.
 • Streaming mediaspelare.
 • Spel konsoler.
 • Set-boxar.
 • Blu-ray-spelare.
 • Smartphones & tabletter.
 • PC & bärbara datorer.

Du kan titta på Hulu på Android-telefoner och surfplattor, Apple TV (fjärde gen eller senare), Chromecast, Fire-surfplattor, Fire TV och Fire TV Stick, iPhones och iPads, LG TV (utvalda modeller), Nintendo Switch, Roku och Roku Stick ( utvalda modeller), Samsung TV (utvalda modeller), Xbox 360, Xbox One osv. Du kan titta på Netflix på Amazon Fire TV, Android TV-smarta enheter, Apple TV, Google Chromecast, Nintendo Wii, LG Electronics, Philips, Roku osv. I första hand är det svårt att hitta en enhet eller operativsystem som inte stöder antingen en av dessa tjänster.

Hulu eller Netflix?

Det finns många alternativ för videoströmning som Youtube, Sling TV och Amazon Prime. De syftar alla till att fängsla och ansluta tittarna med sina kvalitetsprogrammering och lockande erbjudanden, men bara ett fåtal av dem sticker ut. Som vem skojar vi? Vi vet alla att Hulu och Netflix har stulit showen. Dessa två strömmningstjänster är destinationer som TV-fans och sladdskärare söker. De är fortfarande de mest populära tjänsterna och kommer att fortsätta kämpa för sin plats i världen av streamingunderhållning. Nu vilken tjänst förtjänar våra pengar … det beror på vilka funktioner du tycker är mest praktiska och passar dig bäst. Båda är superkonkurrenskraftiga tjänster som hela tiden letar efter sätt att tillfredsställa sina prenumeranter och ge dem den ultimata streamingupplevelsen de kan begära. Du vet vad som löser det, det är Hulu och Netflix. På så sätt får du det bästa av båda världarna. Men vilken tjänst kontrollerar alla rutorna för dig? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map