US Netflix proti avstralski Netflix – Je ameriška različica boljša?

Netflix se je spremenil v svetovni vir zabave. Obvezno bo ustvariti kakovostne izvirnike, ki niso na voljo nikjer drugje. In to mislimo dobesedno. Čeprav je Netflix mogoče najti v več kot 200 državah, je vsaka različica drugačna. Tako Netflix US, kot tudi Netflix Australia so napolnjeni z nekaterimi najvidnejšimi naslovi iz zadnjih nekaj desetletij, ki se ponašajo z veliko naslovi z ocenami Internet Movie Database (IMDb) v razponu 8.0 in več. Zaradi težav z licenciranjem je veliko teh filmov na voljo samo v eni od storitev, ne pa v obeh. Kakor mislite, kako mislite, da se ameriški Netflix in avstralski Netflix oblikujejo? Ugotovimo razlike v spodnjem članku.

Netflix US – Netflix Australia – Primerjava

Netflix ZDANetflix Australia
Datum predstavitveApril 1998Marec 2015
Cena7,99 USD / mesec9,99 USD / mesec
Filmi4.0521599
TV oddaje1.580445
Vsebina 4KDaDa
Vsebina HDRDaDa

Netflix Australia – Ali je to velik posel?

Začetek predstavitve Netflix Australia in Nova Zelandija je bil očitno le začetek. Leto pozneje je pretočni velikan razkril svoj cilj mednarodne širitve. Netflix Australia se je začel 24. marca 2015, začelo pa se je s slabo knjižnico, vendar se je skozi čas razvijalo. Od takrat je postala konkurenca nekaterim večjim mednarodnim katalogom televizij in filmov. Januarja 2018 je knjižnica Netflixa zrasla za 114% s 2400 naslovi TV in filmov v nasprotju z 1120 naslovi, s katerimi se je začela.

Kako do Netflix Australia v ZDA

Američani ne morejo dostopati do Netflix Australia, kar pomeni, da ameriški uporabniki ne morejo dostopati do njega brez ponudnika storitev VPN. Če želite dobiti Netflix Australia v ZDA, se morate prijaviti za VPN. VPN ustvarja digitalni predor, prek katerega vaša naprava dostopa do interneta. Nato preusmeri vašo povezavo prek določenega strežnika v Avstraliji. Posledično vam bo na voljo avstralski IP naslov. kar pomeni, da boste lahko dostopali do vseh ameriških vsebin, vključno z Netflix Australia. Sledite naslednjim korakom, da dobite Netflix Australia v ZDA.

  1. Najprej se morate prijaviti za storitev VPN.
  2. Zdaj, ko ste ustvarili račun VPN, prenesite in namestite aplikacijo VPN na napravo, na katero želite pretakati Netflix Australia.
  3. Zaženite aplikacijo in se povežite s strežnikom VPN v Avstraliji.
  4. Ko se povežete z avstralskim strežnikom, boste dobili začasno Avstralski IP naslov zaradi česar je videti, da se nahajate v Avstraliji.
  5. Zdaj, ko imate avstralski IP, lahko preprosto dostopate do Netflix Australia, kot da ste fizično v Avstraliji.

Netflix ZDA – najboljša regija na Netflixu?

Ne preseneča, da je ameriški Netflix v svoji knjižnici dobil najboljšega kataloga s 4052 filmi in 1580 oddaj. Netflix je bil predstavljen 14. aprila 1998, kot prva svetovna spletna trgovina za izposojo DVD-jev, na voljo pa je le 30 zaposlenih in 925 naslovov. Splošno je znano, da ima Netflix US boljšo knjižnico na kilometre predvsem zato, ker je bil Netflix ustanovljen v ZDA in je država kupila vse pravice za oddajanje najbolj priljubljene vsebine. Filme, kot so “Till Death Do Us Part, 101 dalmatinci, 89 in 13 kamer”, je mogoče najti samo v ameriški knjižnici in ne v avstralski.

Kako do Netflix US v Avstraliji?

Netflix US lahko dobite v Avstraliji enako kot v avstralski Netflix v Ameriki z VPN. Navidezno zasebno omrežje je najvarnejši način deblokiranja vsebine po vsem svetu. Napravo, ki jo uporabljate, poveže z ameriškim strežnikom. VPN preusmeri promet prek tega strežnika in vam tako da ameriški IP naslov. S tem IP-jem lahko dostopate do vseh vrst vsebin s sedežem v ZDA, vključno z Netflix US. Sledite naslednjim korakom Netflix US v Avstraliji.

  1. Najprej se morate prijaviti za storitev VPN.
  2. Zdaj, ko ste ustvarili svoj račun VPN, prenesite in namestite aplikacijo VPN na napravo, na katero želite pretakati Netflix US.
  3. Zaženite aplikacijo in se povežite s strežnikom VPN v ZDA.
  4. Ko se povežete z ameriškim strežnikom, boste dobili začasno Ameriški IP naslov zaradi tega je videti, kot da se nahajate v ZDA.
  5. Zdaj, ko imate ameriško IP, lahko preprosto dostopate do Netflix US, kot da ste fizično v Ameriki.

 Razsodba

Naročniki Netflixa v Avstraliji so lahko uživali v številnih ekskluzivnih serijah in urah kakovostne televizije in filmov, kar pa Netflix Australia ne pomeni boljšega od Netflix US. Storitev v Avstraliji ni popolna in potrebuje veliko dela, saj ji primanjkuje veliko naslovov, ki so na voljo v ameriški knjižnici Netflix, od priljubljenih novih oddaj do brezčasne klasike. Saj ne, da je šlo za zahteven klic, toda Netflix ameriški škrat Netflix Australia glede vsebine in kakovostne televizije. Ali menite, da smo se pravilno odločili? Sporočite nam, katera različica se vam zdi najboljša v spodnjem razdelku za komentarje.

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me