Varför de flesta VPN-filer misslyckas med att kringgå Netflix Geo-begränsningar

Om du gillar att strömma dina favoritfilmer och TV-program måste Netflix vara högt på listan. Trots mångfalden av innehåll som det erbjuder finns det en enorm nackdel med att använda Netflix: kvaliteten på innehållet beror helt på den plats du bor på. Så om du bor i Indien, Nya Zeeland, Nigeria, Skottland, Idaho och så vidare, du kommer inte att kunna se några vänner eller How I Met Your Mother-avsnitt på Netflix, medan människor som bor i USA kommer att få färre BBC-program än människor i Storbritannien vilket inte betyder mycket för oss riktigt men.

Varför de flesta VPN-filer misslyckas med att kringgå Netflix Geo-begränsningar

Varför de flesta VPN-filer misslyckas med att kringgå Netflix Geo-begränsningar

VPN till Bypass Geo-Block

Visst, denna geo-begränsning är den största smärtpunkten för Netflix-användare. Men det finns också ett smart sätt att kringgå blocket: att använda virtuella privata nätverk (VPN). Detta system gör att användare kan dölja sina verkliga platser med proxyservrar i olika länder. Till exempel kan en användare i Storbritannien titta på program på Netflix America genom att använda en VPN-anslutning via en server i USA.

Men inte längre. Med Netflix förbud mot proxyservrar har det blivit allt svårare att kringgå geo-restriktioner. Du kanske inte kan ändra din Netflix-region till USA eller något annat land för den delen, inte ens när du använder VPN.

Vad är geobegränsning?

Inte allt av Netflix innehåll är tillgängligt globalt. Detta beror på att när innehåll (filmer som Transformers, Blackhat, Logan Lucky eller TV-program som 24, Prison Break, The Wire, The Shield och så vidare) auktioneras, får bara de länder som är de högsta anbudsgivarna tillgång till dem. . En show är endast tillgänglig i landet som lyckades köpa rättigheterna till det.

Medan VPN-metoden fungerade bra i början – att se en spridning i antalet VPN-användare – tog det inte lång tid innan Netflix började slå ner på proxyservrar. Den mest populära metoden för att slå ner proxyer och VPN är svartlista.

Svartlista VPN och proxy?

De flesta användare ansluter till webbplatsen via en bostads- eller affärsinternetanslutning, som drivs av en detaljhandelsleverantör som AT&T, Cox eller Comcast. Å andra sidan, när användare ansluter till en VPN-server är de lätta att ta reda på eftersom dessa proxyer inte finns i detaljhandelsnätverk eller i bostadsområden. VPN-servrar finns vanligtvis i expansiva datacenter på hyrda servrar och använder en speciell ISP för att kunna hantera den stora trafikvolymen. Netflix kan blockera anslutningar helt enkelt genom att kontrollera varifrån den kommer.

Med den här metoden blockerar Netflix åtkomst till strömmande innehåll på webbplatsen om användare ansluter med en svartlistad IP-adress. Netflix kopplar dessa svartlistade IP-adresser till proxyservrar. Detta görs genom att kontrollera användarens IP-adress med listan över svartlistade IP-adresser, och om den matchar kommer antingen användaren att blockeras permanent eller tillåta strömma innehåll bara i sin egen region.

Svartlista VPN-server-IP: er har sin nackdel

Det finns ett problem med den här metoden, som många användare som inte använder en proxy har mött. Svartlista identifierade falskt många IP-adresser som proxyservrar, vilket ledde till offentlig skräp. Svartlistning lyckades också blockera endast ett litet antal eller användare, medan besväret från Netflix del är mycket mer.

Vanligtvis kan fel i VPN-konfiguration exponera slutanvändarens verkliga plats. Det bör inte glömmas att Netflix är ett multimiljardollarföretag som använder överlägsen teknik för att fungera. Dess expertteam är definitivt intresserad av några lite kända sårbarheter hos VPN: er som gör det lättare att avslöja dem.

Det finns andra ledtrådar som Netflix använder för att ta reda på proxyservrar. Den största giveawayen är när en användare byter servrar ofta. Om han en minut är på en amerikansk server och nästa ögonblick på en UK-server blir det en bit kaka för Netflix att inse att han använder en proxy.

VPN-tjänsteleverantörer som fortfarande fungerar

Så det här handlade om VPN som inte går förbi geo-restriktionerna. Men det finns tjänster som fortfarande är säkra. ExpressVPN är en av dem.

Det finns andra VPN-tjänsteleverantörer som Netflix ännu inte har blockerat. Många onlineströmmar använder dessa VPN för att få åtkomst till geoblockerat innehåll. Om du letar efter en långsiktig fix för att titta på American Netflix utanför USA, kan du bli besviken. Netflix svartlistar fortfarande regelbundet nya VPN-servrar. Detta innebär att VPN-tjänsteleverantörer kontinuerligt måste installera nya servrar. Användare har troligtvis ingen paus i sikte förrän Netflix gör alla program tillgängliga över hela världen.

Varför de flesta VPN inte misslyckas med att förbikoppla Netflix-block – slutliga tankar

Netflix har fortfarande inte kunnat helt förbjuda alla VPN: n i den pågående whack-a-mol. Man undrar över Netflix plötsliga förbud mot proxyservrar, och det är vettigt att de var under press från rättighetsinnehavarna. Inte bara förblir tittarnas begränsade när det finns regionspecifika block, utan uppmuntrar också till skrupelfria metoder för att se otillgängligt innehåll.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me