ZDA Netflix proti kanadskemu Netflixu – v čem je razlika?

Včasih sem mislil, da so vse različice Netflixa v vsaki državi enake. Izkazalo se je, ne bi mogel biti bolj napačen. Govori se, da je Netflix US najboljši od vseh, in to sem tukaj, da bi ugotovil in dokazal. Naj se začne bitka različic Netflixa. Katera različica bo zasenčila drugo? In kako različni sta lahko ti dve različici?

Preučimo, kako Kanadski Netflix primerja z Netflix US v naslednjem članku. Na koncu bom razglasil zmagovalca.

Netflix US proti Netflix Canada

Vsak naročnik Netflixa se zaveda, da je treba gledati nacionalne filme za oddaje in filme, ki jih želijo. Vsaka država ponuja drugačno knjižnico zahvaljujoč se licenčnim vprašanjem. Kje torej to puščata Netflix Canada in Netflix US? Najpomembneje je, kako se Netflix Canada oblikuje v svetu pretakanja? Če ste mislili, da sta kanadski Netflix in ameriški Netflix enaka, ste se zmotili.

Ne samo da Ameriški Netflix ima veliko boljše oddaje in filme, imajo pa tudi na tisoče več oddaj in filmov. Netflix Canada ima približno 5.460 filmov in prikazuje skupaj, medtem ko Netflix USA ponuja več 5.609 naslovov. Dve različici se morda zdita enaki, številke pa dokazujejo drugače. Zdaj je edino vprašanje, ki mu ostane odgovoriti, katera različica je boljša. Netflix US proti Netflix Canada, ki je zmagovalec?

Netflix US – Netflix Canada – Primerjava

Poglejte, kako Netflix US se razlikuje iz Kanadski Netflix v kategorijah cena, vsebina in datum zagona v spodnji tabeli:

Netflix USANetflix Kanada
Datum predstavitveApril 1998September 2010
Cena7,99 USD / mesec8,99 USD / mesec
Filmi43393,998
TV oddaje13261.462
Vsebina 4KDaDa
Vsebina HDRDaDa

Ameriški Netflix – najboljša različica Netflixa obstaja?

Netflix US vsebuje 7000 naslovov v svoji knjižnici. 14. aprila 1998 je bila Netflix predstavljena kot prva spletna trgovina za izposojo DVD-jev na svetu. Podjetje je sestavljalo le 30 zaposlenih, ki so nudili 925 nazivov.

Aprila 2018 je ameriška knjižnica imela 4052 filmov in 1580 oddaj. Zvezdano križanje in Novo dekle sta serija, ki ju ni mogoče najti nikjer, razen v ameriški knjižnici Netflix. Dolgotrajni sitcom “Na zdravje” in enako dolgotrajno nadaljevanje, “Frasier” in “Californication” sta na voljo v ameriški storitvi, ne pa v Kanadi.

Kako do Netflix US v Kanadi

Kanadčani se že dolgo pritožujejo nad tem, kako njihova različica Netflix ne ustreza njihovim potrebam. Za tiste Kanađane, ki želijo del ponudbe ameriškega Netflixa, je treba uporabiti VPN. Če želite odblokirati Netflix US v Kanadi, boste morali povežite se s ponudnikom storitev VPN. To je najboljši način za deblokiranje vsebine po vsem svetu.

VPN je orodje, ki ustvari varen in šifriran predor prek ne tako varnega omrežja, kot je internet. Torej ne le, da VPN ščiti prehod vaših podatkov iz enega strežnika na drugega, ampak tudi spreminja, od kod prihajajo vaši podatki. Namesto da bi prišli s vaše fizične lokacije, se zdi, da se povezujete z internetom, od koder je strežnik, s katerim ste se povezali.

Naslednji koraki vas bodo vodili skozi postopek pridobivanja Netflix US v Kanadi:

 1. Najprej morate prijavite se za storitev VPN.
 2. Zdaj, ko ste ustvarili svoj račun VPN, prenesite in namestite aplikacijo VPN na napravi, na katero želite pretakati Netflix USA.
 3. Zaženite aplikacijo in povežite se s strežnikom VPN v ZDA.
 4. Ko se povežete z ameriškim strežnikom, boste dobili začasno Ameriški IP naslov zaradi tega je videti, kot da se nahajate v ZDA.
 5. Zdaj, ko imate Ameriški IP, ti lahko enostavno dostop do Netflix US kot da ste fizično v Ameriki.

Netflix Canada – Je to dobro?

Candian knjižnica ima 3.998 filmov in 1.462 oddaj. Kanadci imajo dostop do vrhunske vsebine, ki v ZDA ni na voljo. Na primer, “Star Wars Episode VII: The Force Awakens” je bil nekaj časa na voljo samo kanadskim naročnikom Netflixa.

Netflix širi svojo kanadsko vsebino. Skupaj s CBC je sodelovala pri produkciji “Anne” in “Alias ​​Grace”, nadaljevala pa je z dolgoletno komedijo “Trailer Park Boys.”

Kako do Netflix Canada v ZDA

Kandijski izseljenci redno obiskujejo ZDA in čeprav imajo dostop do ameriške različice Netflixa, se nekateri raje držijo svoje različice v rodnem kraju. Tako kot Netflix US je zunaj ZDA omejen na geo, Netflix Canda je v Ameriki nedostopna brez VPN.

VPN deluje tako, da uporabnikov ameriški IP naslov zamenja s kanadskim. Ko bo ta sprememba izvedena, bodo uporabniki ponudnikov internetnih storitev in Netflix Canada zaznali samo zahtevo iz Kanade. Kot rezultat tega lahko Kanadčani, ki se nahajajo v Ameriki, lahko dostop do kanadskih vsebin, tudi Netflix Canada. To je tisto, na kar se morate zavedati, da lahko gledajte Candian Netflix v ZDA:

 1. Za prvi korak moraš pridobite si naročnino VPN.
 2. Naprej, ustvarite svoj račun VPN, in nato naložite aplikacijo VPN.
 3. Zdaj, zaženite aplikacijo v kateri koli napravi po vaši izbiri.
 4. Poiščite VPN strežnik v Kanadi in se povežite z njim.
 5. Ta povezava bo vam začasno Kanadski IP naslov.
 6. Z videzom, da ste v Kanadi, boste enostavno pridobite dostop do Netflixa v Kanadi.

Upoštevajte, da vam vsi VPN-ji tega ne bodo dovolili dostop do kanadske knjižnice Netflix. Oglejte si naše najbolj priporočljive VPN-je za Netflix Canada, če želite bolje razumeti, s katerimi ponudniki se prijavite.

Najboljši VPN za Netflix

Uvrstili smo se ExpressVPN na vrhu seznama naših ponudnikov storitev VPN v tekmi za najboljši VPN za Netflix. Na konkurenčnem trgu je taka, da je storitev hitrost, varnost, in preprostost zaradi česar je ExpressVPN edinstven in poseben. Čeprav je zunaj veliko dobrih ponudnikov VPN, ExpressVPN ostaja najboljši izbor.

Lahko odblokirajte vse vrste vsebine z vsega sveta s svojimi zelo hitri strežniki v 94 državah. Poleg tega je ta ponudnik idealno za pretakanje. Če iščete druge ponudnike storitev VPN, vam lahko pomaga sestaviti boljšo predstavo o tem, za katero VPN morate iti dobite Netflix Canada ali Netflix USA na katerem koli mestu.

Netflix US proti Netflix Kanada – zmagovalec

Netflix je začel v ZDA in se nato razširil na druga področja. Najprej je dosegla Kanado, nato še nekatere latinskoameriške države. Kljub temu, da je Kanada drugi prejemnik različice Netflix, ima ameriški Netflix še vedno boljše predstave in da ima vse opravka s pogodbami in avtorskimi pravicami.

Samo to daje Netflix US prednost in jo postavlja nad vse ostale različice. To je brez možganov, zmagovalec je Netflix US. Kdo je po vašem mnenju zmagovalec? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me