Adware-infekterade appar hittades i Google Play Store … Återigen

Återigen hittade en säkerhetsforskare adware-infekterade appar i Google Play Store. Tidigare denna månad fick vi reda på att en halv miljon Android-användare påverkades av skadlig programvara från nedladdade appar, och nu har vi några fler att lägga till. Lukas Stefanko, en säkerhetsforskare på ESET, hittade nio nya Android-appar som är fria med adware. Hittills har över 8 miljoner människor drabbats. Läs vidare för hela historien.

Adware-infesterade appar hittades i Google Play Store ... Återigen

Adware-infesterade appar hittades i Google Play Store … Återigen

Nya Adware-infesterade appar – Hela historien

Säkerhetsforskare, Lukas Stefanko, hittade nio nya appar som var infekterade adware i Google Play Store den här veckan. Allvarligt nog har dessa appar laddats ner av cirka 8 miljoner användare över hela världen. En av apparna, särskilt “Remote Control for TV and Home Electronics”, har bara en chockerande 5 miljon installationer.

9 falska appar som innehåller #Adware-funktionalitet som finns på Google Play med över 8 miljoner installationer.

Oönskad kod är gömd i "fungerar ej" appar som en gång har lanserats, döljer sig från användarens visning och visningsannonser.
Alla dessa appar är falska utan utlovad funktionalitet. pic.twitter.com/Lc0N2BuUWv

– Lukas Stefanko (@LukasStefanko) 11 januari 2019

Detta är inte första gången forskare hittade infekterade appar med skadlig kod i Google Play Store i år. I början av 2019 fick vi reda på att det fanns cirka 85 appar som var infekterade med skadlig programvara i Store. Dessa appar påverkade totalt 9 miljoner användare. Skillnaden i förhållandet mellan appar till berörda användare beror främst på att apparna inte var spel den här gången. De var istället alla fjärrkontrollappar för smarta apparater. Men samma som tidigare, apparna gjordes av samma utvecklare, Tools4TV, och tas nu bort från Play Store.

Lista över påverkade appar

Här är namnen på adware-infekterade appar som Stefanko hittade:

  • Fjärrkontroll
  • TV-fjärrkontroll
  • TV-fjärrkontroll
  • Fjärrkontroll för luftkonditionering
  • Fjärrkontroll för tv gratis
  • Fjärrkontroll för luftkonditionering
  • Universal TV-fjärrkontroll
  • Fjärrkontroll för bilen (prank)
  • Fjärrkontroll för TV och hemelektronik

Hur du skyddar din telefon från inprogrammerade appar från adware

Det är mycket lättare att säkra din telefon och förhindra adware än att räkna ut att du har skadlig programvara och sedan ta bort den. Det är därför det är verkligen viktigt att du håller dig på topp med din telefons säkerhet. Detta gäller dubbelt sant för Android-användare. Till skillnad från iPhones är de inte utvecklade och tillverkade av samma företag. Detta leder till många sårbarheter eftersom det inte finns någon enhetlighet med Android-enheter. Här är några tips du bör följa för att hålla din telefon, både Android och iOS, skadlig från skadlig kod:

1. Installera inte en app du inte behöver

Vanligt och enkelt, det finns inget behov att fylla din telefon med farliga appar. Försök att göra det till en vana att bara ladda ner appar du absolut behöver och litar på. Om du måste ladda ner en hel del appar måste du åtminstone se till att du bara använder appar från pålitliga företag / varumärken. Hämta aldrig en app innan du går igenom recensionerna. Många människor kommer att stämma om det finns problem med appen.

Du vill också lära dig att styra behörigheterna du ger dina installerade appar. Om en app ber om mer än den behöver finns det något misstänkt på gång. Om till exempel en väderapp ber om tillåtelse att få åtkomst till din mikrofon är det inte en app du vill ha. Ge inte appar tillåtelse att få åtkomst till mer data än de behöver för att fungera.

2. Använd Anti-Malware-programvara

Nästa sak du behöver för att börja göra det genom att investera i bra programvara mot skadlig programvara. Ja, jag vet att vi alla är vana med att använda gratis programvara online, men de är väldigt farliga. Det är dags för oss alla att börja använda en trovärdig betalad tjänst.

Anti-malware kommer att kunna blockera adware och hjälper till att förhindra de flesta skadliga infektioner. Kom ihåg att hackare ständigt kommer med ny skadlig programvara, så se till att du alltid uppdaterar din anti-malware. Det är bara så att du kan dra full nytta av din anti-malware programvara.

3. Uppdatera din telefon i tid

Samma som med anti-malware måste din telefon också uppdateras i tid. Vanligtvis försöker bugjägare och säkerhetsundersökningar hitta sårbarheter i en iOS efter att den har lanserats. Detta är för att säkerställa att de senaste uppdateringarna är så säkra som möjligt. När en sårbarhet har hittats och rapporterats, fixar Android problemet och rullar ut en säkerhetsuppdatering. Nu, med iPhones, tvingas användare att uppdatera sina telefoner efter en liten fönsterperiod. Android-användare har inte det privilegiet, eftersom det inte finns någon “Android” -tillverkare. Det är upp till dig att följa uppdateringarna.

4. Använd ett VPN

Slutligen kan du använda ett VPN som ännu ett tilläggsskyddslager till din telefon. I den här situationen kommer en VPN att komplettera alla andra åtgärder du vidtagit.

Kort för Virtual Private Network, en VPN är en cybersecurity-enhet som krypterar all din data och omdirigerar all din trafik. När du använder VPN dirigeras din trafik igenom en VPN-server, tunnelerar din kommunikation och förfalskar din IP.

När det gäller skadlig programvara kan VPN skydda dig mot DDoS-attacker samt hindra skadlig programvara från att skicka data från din enhet till angriparens server. På plussidan ger det dig också möjligheten att avblockera geo-blockerat innehåll, vilket är ett ganska sött tillägg till ett supersäkra verktyg.

Jag föreslår personligen att du använder en stark och trovärdig VPN, som ExpressVPN. Du kan läsa allt om ExpressVPN i vår djupgående granskning, eller kolla in våra andra toppval nedan:

Adware-infesterade appar i Google Play Store – Slutliga tankar

Jag hoppas verkligen att jag har lyckats övertyga dig att vara mer uppmärksam på vad du installerar på din telefon. Användardata är en eftertraktad sak, och alla från regeringar, annonsörer och hackare vill ta hand om det. Det finns inget behov för dig att göra det lättare för dem, har jag rätt? Dessa steg tar faktiskt inte mycket tid att implementera och förstör verkligen inte Smartphone-upplevelsen, så jag rekommenderar starkt att du ger dem ett försök.

Låt mig veta i kommentarerna nedan om det finns några tips som du tycker att jag borde ha inkluderat i listan!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me