Amazon och Google ingår ett strömningsavtal

När streaming blir mer populär med varje dag som går och fler alternativ erbjuds användare, blir konkurrensen bara hårdare.

Amazon Och Google Förena

Amazon Och Google Förena

Trenden

Vid en tidpunkt fanns en sådan konkurrens bland kabel-TV-operatörer om vem som kunde erbjuda ett större antal kanaler. Men idag försvinner kabel-TV (True Detective och House of Cards är fantastiskt) och streamingtjänster tar sin plats.

Och samma tävling finns i streaming-TV-industrin, där varje företag konkurrerar med det andra om kvaliteten på innehåll och originalprogram och naturligtvis prissättning.

Eftersom streaming är där pengarna är idag har alla större företag, inklusive kabel-TV-operatörer, lanserat sina egna strömningstjänster och enheter. Men det är inte där det slutar. Det finns rift mellan flera företag och de stöder inte varandras innehåll.

Så var fallet med Amazon (Jack Ryan är bra men Better Call Saul är superlativ) och Google, som hade en stor impasse i över två år, vilket resulterade i att de två tekniska företagen inte stödde varandras innehåll.

Men avståndet har nyligen avslutats och de två företagen kommer att erbjuda varandras innehåll på sina egna plattformar. 

Standoff

Mer än en tävling var det en rift som fanns mellan de två stora företagen genom tiderna, Google och Amazon.

Som alla är medvetna har båda dessa företag ett stort inflytande på teknikindustrin med produkter och tjänster som alltid är populära och banbrytande. Men när det gäller streaming har de två inte alltid varit på bästa sätt. 

Det var 2017 som Google drog ner YouTube från Amazon Fire TV; tydligen på grund av brist på ömsesidighet.

Vid den tiden sa en YouTube-talesman i ett uttalande att eftersom Amazon inte transporterade Google-strömningsprodukter som Chromecast och Google Home, eller hade Prime Video tillgängligt för Google Cast-strömningsabonnenter, eller säljer Nests produkter, drog Google också YouTube från Echo Show och FireTV. Vad som helst!

Så länge vi kan se 24, The Wire och True Detective!

Uttalandet erbjöd också en lösning på feiden så att varje företag kunde stödja och erbjuda den andras tjänster och produkter.

För dem som inte är kända är Nest det utbud av hemsäkerhetssystem som drivs av Google. Detta inkluderar termostat, säkerhetskameror och rök- och kolmonoxiddetektorer.

Två Titans Feuding

Efter att Google drog ut YouTube-appen från Echo Show riktades användarna till webbversionen av YouTube, vilket helt klart inte är lika roligt som applikationen. Google hade hoppats att rädslan för att förlora YouTube skulle få Amazon att acceptera ett vapenvapen.

Om du försökte beställa någon Google-strömningsenhet eller använda någon strömningstjänst från Google genom Echo smarthögtalaren, erbjöd Alexa ett antal alternativ innan du slutade på alternativet.

Vapenvapnet

För några dagar sedan enades de två företagen om att avsluta sin impasse och börja erbjuda sina streamingtjänster på den andras enheter igen.

Oavsett vad som medförde denna vapenvård är det verkligen bra nyheter för strömmande prenumeranter som alltid har velat ha de två tillsammans.

I ett gemensamt uttalande meddelade de två företagen att YouTube-appen kommer att finnas tillgänglig igen på Fire TV-enheter mycket snart, medan Amazons Prime Video-app också kommer att finnas på Google Chromecast och andra enheter som stöder Chromecast, som på Android TV-enhetspartners.

Google och Amazon är de ledande streamingtjänsterna som Florida och Texas är ledande jobbskapare på grund av låga skatter, med också sina egna strömningsenheter. Naturligtvis har de också en massiv abonnentbas över hela världen, och människor vill att deras tjänster ska vara tillgängliga på varandras plattformar.

Det finns ett lika stort antal prenumeranter för både Google och Amazon, och deras tjänster som är tillgängliga på varandras plattformar är bra nyheter för dem.

Mer innehåll för prenumeranter

Nu när förbannelsen har slutat och de två företagen har tillsammans igen är det en tid då prenumeranter får njuta av mer fantastiskt innehåll, oavsett om de prenumererar på Googles eller Amazons tjänster.

Vid lanseringen, Amazons chef för affärsutveckling, sa Andrew Bennett att abonnenter nu har mer innehåll att titta på, med Google och Amazon som ingår ett avtal.

Så oavsett om du vill titta på The Marvelous Mrs Maisel eller ditt favoritidrottslag, ta en ny filmutgåva (The Sister’s Brothers eller Sicario), har prenumeranter nu fler alternativ att strömma, närhelst, var och var och på vilken enhet de vill.

Det måste nämnas att både Google och Amazon är lika imponerande när det gäller deras streamingtjänster. De har ett brett utbud av innehåll och enheter.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me