CastHack – Senaste #PewDiePie-hack visar Chromecast- och routerbugg

Två hackare som heter Hacker Giraffe och J3ws3r hackade nyligen till tusentals Chromecast-strömningsenheter. Medan CastHack egentligen inte gjorde något skadligt, så avslöjade hackarna en gemensam routersårbarhet och ett Chromecast-fel som inte har åtgärdats sedan 2014. Läs vidare för hela historien.

Chromecast hackat!

Chromecast hackat!

Vad är CastHack?

CastHack är namnet som Hacker Giraffe och J3ws3r gav sitt senaste hack. De tog över Chromecast-strömmen på över 65 000 enheter och utsatte sårbarheter på totalt 72 341 enheter. De strömmade en pop-up som informerade användaren om att de hackas och att deras enhet är sårbar samtidigt som de bad folk prenumerera på den ökända YouTuber, PewDiePie.

Pop-up instruerade också målen att gå till CastHacks helt egen webbplats för att förstå vad hacket handlade om och hur man hindrar det från att hända igen.

CastHack var inte riktigt en skadlig attack på någon. Det var inte heller första gången Hacker Giraffe beslutade att avslöja en sårbarhet genom att använda den för att hacka till något. Bara förra gången uppgav hackarna att de ville att folk skulle förstå hur sårbara de egentligen är.

CastHack - Senaste #PewDiePie-hack visar Chromecast- och routerbugg

CastHack – Senaste #PewDiePie-hack visar Chromecast- och routerbugg

Huruvida känslan är sant eller inte spelar ingen roll eftersom de visade några viktiga sårbarheter. Den första är farorna med att aktivera UPnP på din router, den andra är ett säkerhetsfel som Google helt enkelt inte fixade.

Den goda nyheten är att om du fixar sårbarheten på din router är Chromecast mycket mindre troligt att det hackas. Fortfarande är faktumet att säkerhetskonsultföretaget Bishop Fox hittade felet tillbaka 2014. År 2016 hittade ett brittiskt cybersecurityfirma Pen Test Partners felet igen.

Med andra ord, detta är ett säkerhetsfel som har funnits i ungefär fem år nu, och ingen har gjort något åt ​​det. Den enda skillnaden detta hack visade var att de kunde komma åt nätverken enheterna var på fjärrstyrning.

Hur du säkra din router

Som jag nämnde ovan har vi inte riktigt kontroll över om våra Chromecast-enheter har en sårbarhet eller inte. Vi har dock kontroll över våra routrar. För att inte bli offer för en hack som CastHack är det här du bör göra:

  1. Inaktivera UPnP.
  2. Stoppa vidarebefordran av portar på portarna 8008, 8443, 8009.
  3. Installera ett VPN på din router.

De två första punkterna är ganska enkla och föreslås till och med av våra välvilliga hackare. För att inaktivera UPnP och stoppa vidarebefordran av portar på de valda portarna måste du först logga in på routerns konfiguration. Varje router är lite annorlunda, men vanligtvis hittar du dem under Blandat. eller Övrig. Om inte, kontrollera din routers handbok för instruktioner.

Den tredje punkten är lite mer intensiv än de två första. Se, ändra din routers UPnP-inställningar skyddar dig mot attacken som diskuterats ovan. Att installera ett VPN på din router hjälper dig att säkra alla enheter som är anslutna till den routern och sedan några.

Nu är installationsprocessen inte alltid lätt och kräver viss teknisk kunskap. Vi har skrivit en hel serie guider för olika VPN-installationsprocesser för några av de mest använda routrarna, som jag föreslår att du kolla in. Om du vill ha mer en uppfattning om vad denna process innebär kan du kolla in den här allmänna handboken.

Om du inte vill göra det eller inte litar på att du kan lösa processen på egen hand kan du helt enkelt gå ut och köpa en router med ett VPN som redan finns på det!

Bästa VPN för Chromecast och routrar

Om du vill säkra alla dina enheter och se till att din internetanslutning inte kan hackas, tänker du antagligen redan på vilket VPN du ska få.

Både jag själv och våra VPN-experter håller med om att ExpressVPN ska vara din go-to router VPN-leverantör. Denna leverantör erbjuder en oklanderlig tjänst, har marknadens bästa kundsupportteam och har en lång lista med instruktionsvideor för VPN-installation som täcker en mängd olika routermärken och modeller.

Du behöver inte ta mitt ord för det, prova det under en hel månad genom att dra nytta av ExpressVPN: s 30-dagars återbetalningsgaranti.

Om du inte känner att det här är VPN för dig kan du gärna kolla in de bästa rekommenderade VPN: erna för Chromecast istället:

CastHack – Slutliga tankar

Där har du det, damer och herrar, berättelsen bakom CastHack och hur du kan hindra det från att hända med dina enheter. Kom ihåg att alltid uppgradera alla dina enheter för att inte missa några viktiga säkerhetsuppdateringar.
Låt mig veta i kommentarerna vad du tyckte om CastHack och berätta om du har några fler knep för att säkra din internetanslutning!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me