Facebook stänger av Onavo VPN-app mellan sekretessproblem

Facebook drar i kontakten på sin snuskande Onavo VPN-app och kommer att få ett slut på obetalda marknadsundersökningsprogram. Betalda forskningsstudier kommer dock att fortsätta under förutsättning att användarna är medvetna om deras integritetsimplikationer. Onavo-appens Android-version har tagits bort från Play Store men kommer att förbli funktionell för befintliga användare under en tid.

Facebook stänger av Onavo-appen bland sekretessproblem

Facebook stänger av Onavo-appen bland sekretessproblem

Bakgrundsinformation Om Onavo

Facebook köpte Onavo VPN, en tredje parts tjänst, redan 2013. Det har varit det förvärvad av Facebook och har blivit en ny funktion i mobilappen. iOS-användare kan ladda ner sin egen VPN som heter Onavo Protect tillskrivas Facebook. Vi vet alla att Facebook har en möjlighet att spionera på användare och sälja deras data. Vi kan inte säga att vi inte såg detta komma med Onavo-appen. Efter att Apple tvingat Facebook till ta bort Onavo från iOS App Store och för att sluta använda Facebook Research verkar det sociala nätverket äntligen komma överens med dess spionprogram. Det var inte helt klart för oss vad Facebook planerar att göra med Onavos data fram till nu. 

Facebook Stäng Onavo

Facebook har tagit Onavo Protect VPN-appen från Google Play-butiken och kommer att sluta samla in användardata från dem som fortfarande äger appen. Även om Facebooks Onavo-webbplats fortfarande finns där, är länkar till Android- och iOS-apparna båda brutna. Facebook köpte Onavo, ett israeliskt företag, 2013. Den tog bort appen strax efter att den upptäckte att Onavo bröt mot sina insamlingsregler i augusti 2018.

Facebooks svar

En talesman på Facebook hävdade att de skiftar fokus till belöningsbaserad marknadsundersökning, vilket innebär att de kommer att avsluta Onavo-programmet. Enligt TechCrunch: “Facebook upphör omedelbart att hämta in data från Onavo-användare för marknadsundersökningar, men det kommer att fortsätta fungera som ett virtuellt privat nätverk på kort sikt för att låta användare hitta en ersättning.”

Med misstankarna om tekniska jättar och överhängande regleringar som leder till en mer intensiv granskning av sekretesspraxis har Facebook beslutat att ge användare ett verktyg som en VPN i utbyte mot att tyst undersöka deras appanvändning och mobila webbsökningsdata inte är en klok strategi. Istället kommer det att fokusera på betalda program där användare uttryckligen förstår vilken integritet de ger upp för direkt ekonomisk kompensation.

Om Onavo

De Onavo-app sopar upp användarnas data utan deras samtycke. Onavos ansvar involverade insamling av viktig information och information för Facebook. VPN-appen marknadsförde sig själv som ett sätt att begränsa användningen av bakgrundsapps. Men det erbjöd ett säkert VPN-nätverk för din personliga information. Onavo samlar information som apparna som finns på användarnas telefoner, tiden som används för att använda appar, mängden mobil- och Wi-Fi-data som används per app, besökta webbplatser, användares plats, enhet och nätverkstyp.

Om Facebook Research App

Facebook har också slutat rekrytera användare till “Facebook Research.” Även om Facebook inte har distribuerat appen till iOS-användare är den fortfarande tillgänglig för Android-enheter. Enligt TechCrunch trots att Facebook inte kommer att rekrytera fler användare kommer studier för Facebook Research-appen att fortsätta. Faktum är att Facebook Research-appen för iOS och Android erbjuder användare 20 $ per månad i presentkort i utbyte mot personuppgifter sedan 2016.

Apple var snabbt att ta bort Facebook Research-appen från sin butik efter att detaljer om den dykt upp. IPhone-tillverkaren hade problem med hur Facebook distribuerade appen. Företaget använde företagsutvecklarcertifikat avsedda för interna anställdas telefoner. Följaktligen blockerade Apple alla Facebooks interna iOS-applikationer från att fungera under en kort tid.

Onavo Stäng av

Många Facebook-användare känner inte till det faktum att det sociala nätverket spårar dem. Det finns inget garanterat sätt att du kan hindra Facebook från att spåra dina onlineaktiviteter på appen. Men du kan använda dig av försiktighetsåtgärder och tips som hjälper dig att vara säker och privat när du använder Facebook.

Förhoppningsvis kommer Facebook att vara mindre hemlighetsfullt med sina framtida marknadsundersökningsprogram och mer uppriktigt med sina användare om deras integritetspolicy. För att vinna tillbaka användarnas förtroende och förtroende har Facebook mycket brobyggande att göra.

Om du letar efter en ansedd VPN-app som inte bryter mot din integritet, ta en titt på vår lista över bästa VPN-leverantörer.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me