Fake Amazon Order Confirmation – Ny uppsättning av trojanattacker

Fick du den falska e-postbekräftelsen via Amazon? I så fall hoppas jag att du inte har kontrollerat din beställning! Det finns en ny trend med phishing-e-postmeddelande som sprider bank-trojaner till vänster, höger och centrum. Läs vidare för att lära dig mer.

Fake Amazon Order Confirmation - Ny uppsättning av trojanattacker

Fake Amazon Order Confirmation – Ny uppsättning av trojanattacker

Bekräftelsen av falska Amazonas – hela historien

Säkerhetsforskare vid EdgeWave upptäckte att en ny phishing-kampanj har kommit in i våra inkorgar, precis i tid för högsäsongen. Online-shoppare luras att ladda ner och installera en trojansk keylogger på sina enheter. Trojanen gömmer sig sedan i bakgrunden, loggar dina tangenttryckningar och stjäl viktig bankinformation.

Intressant nog, medan ämnesraden för det falska e-postmeddelandet är mycket övertygande, är den faktiska e-postadressen inte. Eftersom många människor kontrollerar ämnet och ignorerar e-postmeddelandet verkar emellertid bedrägeriet fungera.

Först får du ett e-postmeddelande från en adress som ser ut så här:

”[Email protected]” @ colchonesrelax.com.co

Med en ämnesrad som denna:

“Amazon Beställning # 15401238066-002647”

E-postmeddelandet i sig ser exakt ut som en äkta Amazon-beställningsbekräftelse. I e-postmeddelandet hittar du det beräknade leveransdatum, leveranshastighet och betalningsöversikt. Du hittar ingen beskrivning på de artiklar du har köpt. Du blir dock ombedd att kontrollera beställningsinformationen.

När du har klickat på knappen laddar du ner ett orddokument med titeln order_details.doc. När du öppnar dokumentet och klickar på “aktivera redigering” utlöser du Trojan, kallad Emotet, att starta.

Tips om att hålla dig säker mot phishing-bedrägerier när du handlar online

Denna phishing-bedrägeri är mycket övertygande, vilket gör den otroligt farlig. Det finns saker du kan göra för att upptäcka en phishing-bedrägeri i din e-post, men det finns också åtgärder du kan vidta för att skydda dig mot skadlig programvara som de levererar. Helgdagarna är vanligtvis en tid då många vänder sig till online-shopping, så risken för att äventyra dina bankuppgifter ökar. Här är några saker du kan göra för att hålla dig säker när du handlar online:

Kontrollera e-postadressen

Det första du bör se upp är e-postadresser. Om du får ett e-postmeddelande från en källa eller av en anledning som du inte vet, kontrollera adressen. Oftast än inte är en misstänkt adress lätt att upptäcka. Det kan vara allt från en mycket oprofessionell adress till ett okänt domännamn.

Om du finner något misstänkt, ta bort e-postmeddelandet. Klicka inte på några länkar som finns i den e-postmeddelandet.

Kontrollera källsajten

Låt oss anta att du har fått ett e-postmeddelande som liknar det falska e-postmeddelandet om bekräftelse på Amazon. I så fall är det enklaste sättet att ta reda på att det är en bedrägeri att logga in på ditt Amazon-konto utanför Amazons officiella webbplats. Istället för att klicka på den infekterade länken för att se dina beställningsuppgifter, logga in på ditt faktiska konto. Eftersom detta är en bedrägeri kommer du att upptäcka att den kommande beställningen inte existerar.

Problemet är löst, du har tillfredsställt din nyfikenhet utan att äventyra din integritet.

Handla alltid med ett VPN

Slutligen, alltid packa upp din online shopping eller e-bank när du använder ett VPN. Du bör faktiskt aktivera ditt VPN varje gång du ansluter till internet.

Låt mig förklara.

Förkortning för Virtual Private Network, en VPN kommer både att kryptera dina data och omdirigera din trafik genom sina egna säkra servrar. På så sätt skapar det en tunnel där all din internettrafik går igenom. Eftersom servrarna är helt privata kommer ingen extern part att kunna fånga upp den. Med andra ord kommer en VPN att hindra Trojan från att kunna rapportera din information tillbaka till hackaren.

Detta ger dig god tid att säkert köra en malware skanning och karantän / ta bort Trojan. Det kommer också att se till att ingen kan spionera på dig, övervaka din aktivitet eller stjäla dina data.

För att tänka på att allt genom att använda ett VPN medan du shoppar online kan du till och med landa några söta rabatter som du inte visste att du kunde få.

Bästa VPN för shopping online

Vår VPN-expert, Charles, har redan skrivit en mycket detaljerad recension om VPN: er som gör online-shopping till en absolut glädje. Om du inte känner för att läsa en annan artikel är här hans toppval:

Charles fann att ExpressVPN fungerar bäst när man handlar online. Allt från dess militärkryptering till dess massiva serverantal hjälper användare att hitta de ideala shoppingpriserna i den säkraste miljön. Du kan till och med testa det i 30 dagar utan att göra ett verkligt åtagande genom att dra nytta av dess 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Om du inte hittar ExpressVPN som leverantör för dig, finns det andra fantastiska alternativ du kan välja mellan:

Fake Amazon Order Confirmation – Final Tankes

Semestersäsongen är alltid obehaglig online, särskilt eftersom dåliga skådespelare gillar att dra nytta av de tider där de flesta människor loggar in sin bankinformation. Av det skälet är det mycket viktigt att du är extra uppmärksam på dina online shoppingvanor. Se till att du följer våra tips och försök att vara så vaksam som du kan, särskilt när det gäller phishing-e-post.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me