Hacker-giraffen hänger sin hatt – PewDiePie-hackare slutar!

Mina damer och herrar, det verkar som om vi inte kommer att se ett annat #PewDiePie-hack när som helst snart. Mottar dödshot och, till synes, en påminnelse om att vad de gjorde är faktiskt olagligt, hackare The Hacker Giraffe och j3ws3r stöder officiellt.

Hacker-giraffen hänger sin hatt - PewDiePie-hackare slutar!

The Hacker Giraffe hänger sin hatt – PewDiePie hackare sluta!

The Hacker Giraffe – Full Story

Nu känner du förmodligen namnet “Hacker Giraffe”. Han är den hackare som ansvarar för PewDiePie-hackarna som är inriktade på skrivare, smarta TV-apparater och Chromecast-enheter.

Det verkar som om vi kanske sett den sista av dessa hacks, men eftersom både Hacker Giraffe och hans “associerade”, j3ws3r, har slutat. På torsdag publicerade de ett meddelande till Pastebin om deras abrupt slut:

”Så här är vi. I slutspel. Jag är ledsen för att du lämnat så plötsligt, och jag är ledsen för alla er som förväntade dig fler tutorials, guider eller någonting. Jag kan inte göra det här. Det kanske inte ser ut så, men det ständiga trycket att vara rädd för att bli fångad och åtalas har hållit mig upp och gett mig all slags rädsla och panikattacker.

Hacker Giraffe stängde också av både sin twitter och sin Patreon, vilket gör det ganska uppenbart att han kanske inte kommer tillbaka alls. Medan hans twitter kanske var nere, var detta den sista tweeten han gjorde:

Detta var tweeten innan antingen de raderade hans sida, eller så gjorde han det själv.
�� # hackergiraffe pic.twitter.com/6UID7fGAaK

– Socker & Citroner {¡} ♀️ (@RachetTwitta) 3 januari 2019

Även om det ser ut som hackarens avsikter kan ha varit ädla, var deras metod verkligen inte laglig.

Varför ädla avsikter kanske inte är tillräckligt

Om du inte är bekant med den här typen av terminologi finns det vit hatthackning. Detta är en typ av hacking som aktivt försöker hitta sårbarheter och buggar innan dåliga aktörer gör det.

Med andra ord praktiserar säkerhetsforskare lagligt White Hat-hacking. Vad Hacker Giraffe gjorde, även om det var tekniskt lika, var fortfarande olagligt.

Ja, chockerande, att hacking till enheter på global basis bara för att du kan är olagligt.

Nu, hur de flesta medier diskuterar detta flyger inte bra med mig. Se, det kan inte bestrids att det som dessa hackare gjorde var olagligt. Men det är inte heller rättvist att helt avskaffa det faktum att de tvingade människor runt om i världen att notera hur säkra deras IoT är.

Låt mig vara tydlig om detta en gång till: det var definitivt olagligt. Det som stör mig mer än någonting är att uppmärksamheten verkligen riktar sig till “Prenumerera på PewDiePie” -pannorna som de drog av under hackarna. PewDiePie är en hemsk YouTuber, som av någon anledning fortfarande har det högsta antalet prenumeranter på YouTube. Nyligen verkar det som om en indisk musikvideokanal, T-serien, kommer att bryta PewDiePies regeringstid.

Om vi ​​kommer att tänka på detta logiskt, är det första att notera att PewDiePies fanbase mestadels komprometteras av tonårspojkar. Troligen är Hacker Giraffe och j3s3r egentligen inte vuxna och hade ingen aning om vad de fick sig in i. Återigen, troligtvis trodde de att det skulle vara okej att se att deras avsikt var ädelt. Jag menar, titta bara på den här tweeten:

Dear @pewdiepie @JoshPescatore @KEEMSTAR vi behöver hjälp. Artiklar fortsätter att rullas ut och säger att det här är all PewDiePie-propaganda. Hela poängen med @HackerGiraffe och jag strävar efter var att visa och fortsätta att visa hur sårbara enheter vi kan sätta @pewdiepie där som ett litet skämt

– j3ws3r �� (@ j3ws3r) 3 januari 2019

Kanske skulle saker och ting ha gått ner annorlunda om de bestämde sig för att använda något annat än PewDiePie som sin prank. Felix Kjellberg (PewDiePie) har gjort och sagt några hemska saker tidigare, och han är inte alls kontroversiell.

The Hacker Giraffe – Final Tankes

Åh pojke, här går ingenting.

Jag tror faktiskt inte att dessa barn (för det är så jag ser det) förtjänar vad media gör. Jag tror inte heller att de borde straffas “till fullo i lagen”, även om de definitivt förtjänar att lära sig sin lektion eftersom det de gjorde var olagligt. För att vara ärlig, skulle jag vilja se artiklar diskutera det här fallet utan att märka det som något annat än ett “SUB TO PEWDS!” hacka. Det verkar ganska tydligt att den delen av det hela var ett skämt. I tonårspojkarnas sinne (ja, det tror jag verkligen), det var roligt.

Vad tycker ni om den här situationen? Finns det något som jag kanske har missat som skulle förändra mitt sinne? Låt mig veta i kommentaravsnittet nedan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me