Polar Fitness Global Aktivitetskarta avstängd över frågor om sekretess

Smartwatches och fitnessappar är rasande idag. Huruvida du verkligen är en fitnessentusiast eller inte, att äga ett fitnessband eller ett smartwatch är coolt. När allt kommer omkring är de det senaste inom smarta tillbehör. De tjänar syftet med en klocka, en kaloriräknare samt en app som motiverar dig att nå dina fitnessmål.


Polar Fitness Global Aktivitetskarta avstängd över frågor om sekretess

Polar Fitness Global Aktivitetskarta avstängd över frågor om sekretess

Allt är smart!

Dessa fitnessband och klockor kräver internet- eller WiFi-anslutning, och några av dem tillåter dig till och med att ta emot samtal och meddelanden när du är borta från din telefon. Eftersom de ser snygg ut, finns i olika färger och serverar flera syften.

Lika bekvämt som dessa enheter är, särskilt för dem som försöker komma i form, är säkerheten för dessa appar, band och klockor en oro, vilket nyligen har upplevt av det finska fitnessföretaget, Polar Fitness.

Företaget har beslutat att tillfälligt avbryta sin globala aktivitetskarta, Explore, efter olika rapporter om brister i appens sekretessinställningar. Felet gör det enkelt för alla att bestämma användarnas plats. Detta är mycket oroande eftersom bristen också hjälper till att upptäcka användarnas namn och adresser, inklusive dem i militär- eller underrättelsetjänsterna.

Detta geolocation-integritetsproblem har också hittats i många andra fitnessappar. De flesta är oroliga för webbplatsernas och nätverkens integritet.

Sällan funderar människor på säkerheten för de olika apparna de använder. Många har idag använt modern teknik och använder smarta enheter för att hålla koll på kalorier, titta på deras vikt och bli motiverade att hålla sig i form.

Hackare är inte heller långt bakom när de använder teknik för att skada människor. Fitnessappar är ett stort mål för hackare eftersom integritet och säkerhet inte är de första saker som användare av fitnessappar tänker på. 

Vad är Polar Fitness?

Polar är ett finskt fitnessföretag som har funnits sedan 1977 och är mest känt för sina pulsmätare. En pulsmätare är inte bara för dem med ett hjärtsjukdom; Det är också för dig som vill bränna mer kalorier och påskynda ämnesomsättningen.

Polar är ett känt fitnessföretag som också producerar GPS-aktiverade cykeldatorer, fitness- och springklockor och prestationsspårare. Polar Fitness-produkter är designade för alla typer av fysisk aktivitet, från simning, till yoga till korsträning för att spåra daglig aktivitet och kaloriförbrukning.

Polar-fitnessprodukter är kända för sin noggrannhet och hållbarhet. De används av alla kategorier av människor, från elitidrottare och simmare till fitnesspersonal till vanliga fitnessmedvetna individer.

Polar har också ett antal fitnessappar, inklusive Polar Flow och Polar Beat. Genom att ansluta dina Polar-fitnessklockor, pulsmätare och spårningsband till dessa appar på din smartphone kan du hålla koll på dina aktiviteter, kalorier och totala fitness.

Problemet i fråga är med Utforska-funktionen i Polar Flow-appen. Med den globala aktivitetskartan Utforska användare kan konsultera GPS i realtid för att hitta nya rutter, samarbeta med andra idrottare eller fitnessentusiaster och se individuella träningspass genom att välja tid, ruttavstånd och typ av aktivitet.

Vad är problemet?

Användare av Polar Flow-appen kan välja att ha sin information inkluderad i Explore, men kan också hålla sina profiler privata. Polar hävdar att markering av en profil som privat kommer att förhindra att tjänsten delar datumet med tredjepartsappar som Google och Facebook.

Undersökningen av sekretessbrottet konstaterade dock att uppgifterna från Polars karta lätt skulle kunna användas för att hitta känsliga uppgifter som militära webbplatser och även ta reda på användarens namn och adress. När man grävde djupare var det också möjligt att hitta användarnas namn och adress, inklusive militärpersonal och underrättelsetjänster runt om i världen.

Polar Explore-kartan registrerar varje användares aktivitet sedan 2014, och genom att sätta ihop informationen var det möjligt att ta reda på användarnas namn, exakt plats och hemadress.

Även användare som hade markerat sina profiler privata hade hela sin träningshistorik offentlig, vilket kunde låta vem som helst se deras ofta träningsplaceringar. Polar-webbplatsen har också betydande information om specifika platser, vilket kan låta alla normala individer med lite teknisk förmåga att ta reda på användarnas identitet.

Gjorde de nödvändiga förändringarna

Polar Fitness har bett om ursäkt för bristen och försäkrade att det inte fanns något intrång i integriteten. Det har avbrutet Explore-funktionen i Polar Flow-appen tills de kan ta reda på hur du skärper integriteten på appen.

Tidigare i år, en annan fitnessapp Strava, befann sig under skannern när det konstaterades att dess värmekarta låter någon ta reda på platser för militär- och underrättelsetjänstpersonal på avlägsna platser som Afghanistan och Turkiet.

Innan de använder någon app rekommenderas användarna att vara försiktiga med att dela personlig information som namn och plats.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map