Roku lanserar strömningsabonnemangsbutik

Enligt tidningen Variety planerar Roku att starta en egen streamingabonnemangsbutik snart, något som liknar Amazon Channels, en populär tjänst som finns på Fire TV-enheter. Alla som använder en Roku-enhet kan anmäla sig och titta på videor utan att behöva ladda ner en app för varje. Mängd fortsatte att lägga till att tjänsten vid någon tidpunkt i framtiden kommer att tjäna intäkter genom betalade prenumerationer inom en dedikerad kanal för att göra allt dess innehåll tillgängligt utan att behöva använda flera appar.

Roku lanserar strömningsabonnemangsbutik

Roku lanserar strömningsabonnemangsbutik

Vad planerar Roku att göra

Tidigare presenterade Roku CBS All Access och HBO Now (True Detective var fantastiskt!) På sina enheter genom sina egna dedikerade appar. Surret är att Roku bara inte kommer att samla in innehåll från olika leverantörer.

Tvärtom kommer det att tillåta användare att bläddra och registrera sig för tjänsterna från plattformen också. På många sätt liknar det Amazons kanaler, men det senare är endast tillgängligt för Prime-medlemmar.

Det är emellertid inte känt om Roku endast kommer att begränsa sin marknad till elit- och premiummedlemskap. Företaget har enligt uppgift utvecklat sin faktureringsplattforms nästa version som heter Roku Pay. Poku Ray kommer också att göra det enklare för abonnenterna att göra sina betalningar.

Relaterad: Vad är den bästa VPN för Roku?

Faktum är att Roku inte är det enda företaget som följer Amazon. Det rapporterades nyligen av Bloomberg att Apple också skulle starta sina videotjänster inom sina TV-appar. Men Apples tjänst kommer sannolikt inte att lanseras före 2019, medan Roku’s snart kommer att träffa marknaden snart. Det finns dock ingen officiell bekräftelse från Roku på frågan. Rokus prenumerationstjänster har hittills varit tillgängliga via sin kanalbutik.

Prenumeranter som ville ha tillgång till någon av dessa tjänster behövde ladda ner den dedikerade appen, som kallades kanal i Roku-vernacular, till deras respektive strömningsenheter och därefter registrera sig antingen via Roku-webbplatsen eller deras individuella TV-apparater.

I framtiden planerar Roku att föra samman ett antal sådana betalda tjänster på samma kanal, vilket underlättar prenumerationen. Beskyddare kommer också att få den extra fördelen att få åtkomst till allt premiuminnehåll utan att behöva ladda ner och tillämpa specifika appar.

Som Amazon

Rokus inställning liknar underligt på samma sätt som Amazon Prime Channels, som lanserades 2015. Det senare gör det möjligt för konsumenter att registrera sig för över 235 tjänster för videoabonnemang. När du registrerar dig för en viss betald kanal, presenteras inte innehållet med någon separat app, utan bredvid Amazons katalog över Prime Videos.

Den enkla enkelhet som Channels arbetar med har gjort Amazon till en stor kraft i den klocka-som-du-liknande prenumerationsbranschen.

Enligt en studie gjord av Diffusion Group uppskattas det att Amazon för närvarande säljer mer än 50 procent av alla HBO-abonnemang som är online i USA, vilket överträffar återförsäljare som Google och Apple med mindre serviceaktörer som också gör kanaler till en viktig komponent av deras respektive företag.

Relaterad: Hur man får amerikanska kanaler på Roku?

Rokus affärsmodell

Den grundläggande affärsmodellen och strategin för Roku har alltid varit att växa sin kundbas genom att låta abonnenterna ha mer och mer överkomliga enheter för streaming som också ömsesidigt gynnsamma partnerskap med tillverkare av TV-apparater, följt av att tjäna pengar på den utvidgade kundbasen genom tjänster och annonser. Dessutom har Roku också vissa intäktsdelningsavtal med utvalda betalda strömningstjänster.

Den största intäktsspinnern är dock reklam. I själva verket, under det första kvartalet av innevarande budgetår, överträffade Rokus tjänster och annonsintäkter sina hårdvarorelaterade intäkter för första gången.

En effektiv strategi som Roku har antagit för att öka sina annonsintäkter är via Roku-kanalen, en annonsstödd och gratis tjänst. Denna kanal håller på att samla katalogtitlar från de ledande Hollywood-studiorna som även andra olika innehållsleverantörer som arbetar online. Dessa inkluderar MGM, Lionsgate, Warner Bros och Sony som även oberoende innehållsleverantörer som FilmRise, Popcornflix och American Classics.

I april 2018 lade Roku till ABC-nyheter, Cheddar och andra program till sin kanal (hur är det med fantastiska shower som The Shield, The Wire, The Good Wife och Bosch?). Detta drag har framgångsrikt gjort det till en av de tio mest populära kanalerna på alla Roku-enheter. Men vid denna tidpunkt är det fortfarande oklart om Roku-kanalen kommer att integrera betalda prenumerationstjänster direkt Kanal eller lansera via en separat kanal.

När kanalen är igång skulle premiumkanaler som HBO, Starz !, och Showtime vara tillgängliga från denna enda och dedikerade kanal istället för att byta separata appkanaler.

Förenkling

Även om Roku-biblioteket och app-butiken är enkla att arbeta med, när leverantörerna slås samman, skulle det vara lättare för kunder att hitta innehåll utan att behöva komma ihåg vilken studio eller nätverk det tillhör. Eftersom Roku bara kör en app eller kanal åt gången, behöver användare inte lämna en app för att komma in i en annan på hemskärmen eller kanalbutiken.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me