Vad är Exobot?

Vi är här för att prata om en sofistikerad skadlig programvara som allvarligt kan smitta din telefon. Det har sina ögon inriktade på din ekonomiska information och kan skada dig på de värsta sätt som kan tänkas. Exobot är skadlig programvara som kan beröva dig din online sekretess och cybersäkerhet. Lägg till det, gör en körning för det med dina pengar. Läs mer om det i den här artikeln.

Vad är Exobot?

Vad är Exobot?

Vad är Exobot?

Medan Exobot inte är en karaktär från en film eller någon cool funktion du vill äga. men det är säkert verkligt. Om något är tanken på det freakishly läskigt. Exobot är ett botnet, en skadlig programvara som är specifik för att göra det möjligt för en tredje part att komma åt en infekterad enhet. I ett nötskal är Exbot en trojan som gömmer sig i en skadlig app. Det gömmer sig i falska bankappar för att locka dig i fällan. Återigen upprepar vi att denna skadlig programvara är mycket sofistikerad och kan ändras till nya hot.

Hur steg Exobot

Exobot började göra vågor som stängde året 2016. Malware-ägaren sålde den till någon som slutade läcka källkoden på en offentlig skala. Vi vet fortfarande inte varför han gjorde vad han gjorde. Koden för skadlig kod steg till popularitet i hackerforum för nästan ett år sedan. Nu 2019 har forskare genomfört studier på Exbot och har släppt enorma analyser av det.

Vad gör Exobot?

Anta att du laddar ner en Android-bankapp som verkar vara verklig. För att göra saken värre får du appen utanför Google Play Store. Det finns inget sätt du kan säga att den här trojan-snörda appen har planer på att stjäla din privata information. Nu är din Android-enhet infekterad. Det är här Exobot kommer att börja med en överläggningsattack. Den skadliga programvaran utförs genom att lägga till ett osynligt lager ovanpå appens användargränssnitt. Så när du anger din bankinloggning och lösenord är fönstret du inte kan se vad som samlar in den informationen från dig. Den levererar sedan den till hackarna. Så de blir ägare till dina bankuppgifter och kan skada dina konton.

Tidigare trojaner

BankBot är en av Android-trojanerna som har hänt under de senaste åren. I slutet av 2016 läckte dess källkod online, vilket var ett stort problem året efter. anledningen till att Exobot är så skrämmande är att det sänker barriären för icke-tekniska brottslingar att delta i bankens trojanska verksamhet.

Exobot på en global skala

Exobots författare utformade det på ett sätt som det kan anpassa sig till vanor och trender i olika länder. I huvudsak riktar sig skadlig programvaran mot PayPal, det mest populära online-betalningssystemet runt om i världen. Den anpassar sig också till dussintals regionala bankappar och finansiella tjänster. Författare har också utrustat skadlig programvara med möjligheten att inaktivera stora mobila antiviruslösningar som BitDefender och Avira.

Säkerhetshotanalytiker på WatchGuard säger, Emil Hozan säger: ”I allmänhet skulle de mer framträdande globala apparna som PayPal och BitDefender vara ett större hot följt av regionspecifika tjänster. Varje region har sina “amerikanska” Bank eller relatabel finansiell tjänst, och detsamma gäller antivirusprodukter. Med andra ord, det största hotet skulle vara tjänsten med flest abonnenter. ”

Kommentar till Exobot

Hozan lade till “Det som gör Exobots källkod betydande, även i dag, är att den ger en etablerad grundstruktur för nyare skadlig programvara att bygga på. Istället för att börja från början kan författare av skadlig kod använda denna kod för att bygga vidare. Vi har sett detta hända otaliga gånger med andra källkodsläckor från skadlig kod som Zeus och, nyligen, Mirai. I allmänhet skulle de mer framstående globala apparna som PayPal och BitDefender vara ett större hot följt av landsspecifika tjänster. Varje region har sin egen “U.S. Bank eller relatabel finansiell tjänst, och detsamma gäller antivirusprodukter. Med andra ord, det största hotet skulle vara tjänsten med flest abonnenter. ”

Varför hotar Exobot?

Exobot kan automatiskt rikta in sig på cirka 150 webbplatser som Amazon, Facebook, PayPal och Western Union. Om det inte är skrämmande, vad är det? Återigen är denna skadlig programvara sofistikerad. Denna malware kan lura dig såväl som att undvika upptäckt från vanliga verktyg för nätverksanalys. Dessutom kan Exobot inaktivera vissa antivirusprogram som Avast och BitDefender. Dessutom kan den infektera enheter med de senaste versionerna av Android.

Undvik Exobot

Observera att skadlig programvara normalt inte dyker upp på dina enheter. Faktum är att det har sina sätt, vilket ofta görs genom att posera som en legitim app. Med den informationen lär du dig att du aldrig ska få appar från opålitliga källor. Ändå är det inte att säga att alla appar från Google eller Appstore är perfekta eller säkra. Tänk på att Apple är strikt när det gäller att hämta innehåll det erbjuder. Om du är säker på att du har laddat ner en officiell app, släpp inte ett lättnadssug ännu.

Istället bör du se efter vilka typer av behörigheter den vill att du ska godkänna. Många appar har absolut inga företag som får åtkomst till delar av din enhet som kan äventyras. Du bör också se upp för phishingattacker som kommer via e-post och texter. Scammers blir mycket mer detaljorienterade i sina senaste försök och kan göra falska e-postmeddelanden verkliga. Vi rekommenderar att du inte klickar på några länkar eller bilagor eftersom det också kan sätta dig på snabbspåret till en infekterad enhet.

Förhindrar Exobot

Det finns inga officiella appbutiker som erbjuder absolut skydd hittills. Oavsett vad, skadliga appar får ofta sina försvar. Säkerhetsexperter rekommenderar att MFA (Multi-Factor Autentication) aktiveras för känsliga applikationer. MFA kräver att användare måste slutföra ett extra steg när de loggar in på sina konton som att köra en fingeravtryckscanning, ange ett engångslösenord eller ansluta en fysisk nyckel. MFA gör det mycket svårt för hackare att bryta sig in på onlinekonton.

Vad är Exobot? – Slutgiltiga tankar

Du behöver inte vara en smart cyberkriminell med programmeringsfärdigheter med Exobot. Anledningen är att koden redan är skriven. Det är detta som gör Exobot farligt. Krokar som normalt inte skulle engagera sig i så sofistikerade metoder att stjäla från dig kan enkelt ta del i det. Exobot gjorde det till en enklare uppgift för dem.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me