10 Netflix-hemligheter som du inte kände

Hur utvecklingen av Internet och relaterad teknik förändrar hur människor söker underhållning är fantastiskt. För att titta på filmer efter eget val är det inte längre nödvändigt att gå till en teater eller lita på den så kallade idiot box. Med uppkomsten av strömningstjänster som Netflix, att titta på de bästa filmerna eller träffa TV-program har blivit en cakewalk. Från sin ödmjuka början som en DVD-uthyrningstjänst har den vuxit från styrka till styrka och har diversifierats till TV- och filmproduktion. Medan Netflix används av miljontals användare över hela världen, är få av dem medvetna om några intressanta fakta om streamingtjänstgiganten. Låt oss ta en titt på 10 Netflix-hemligheter du kanske, eller kanske inte, vet om.

10 Netflix-hemligheter som du inte kände

10 Netflix-hemligheter som du inte kände

10 Netflix-hemligheter som du inte visste om Netflix

Nedan listas några till stor del okända fakta om Netflix:

Netflix lager

10 Netflix-hemligheter som du inte kände

Netflix har flera lager, men väldigt få människor är medvetna om var dessa lager finns. De kan inte spåras med vanliga kartappar. Även företagets leveransbilar är förklädda mycket bra. Anledningen till en sådan extrem sekretess och integritet är de diskar som företaget besitter är mycket dyra och de har inte råd att förlora dem till varje pris. Det är därför företaget ser till att de inte kan förläggas eller stulas under transport.

Netflix vs Blockbuster

Netflix vs Blockbuster - 10 Netflix-hemligheter du inte visste

Netflix vs Blockbuster – 10 Netflix-hemligheter du inte visste

Har du någonsin tänkt hur människorna som skapade Netflix fick idén inledningsvis! Reed Hastings, VD för företaget, utvecklade idén 1997. Han skulle enligt uppgift debiteras av Blockbuster, då ett ledande företag, på 40 $ som en sen avgift. Detta fick honom att starta ett företag. Kanske ingen kunde föreställa sig att hans ansträngning kommer att visa sig vara så framgångsrik. Blockbuster skulle inte heller acceptera betalkort, inte klokt!

Netflix’s Best Kept Secrets

10 Netflix-hemligheter som du inte kände

Netflix’s Best Kept Secrets

Det finns flera organisationer, inklusive MNCs i världen som har strikt anställdspolicy. För att upprätthålla företagshemligheter och inre fakta gör organisationerna anställda att teckna avtal och villkor. Netflix gör att de anställda svär för största hemlighet för DVD-lagerplatser. Det är faktiskt ganska logiskt eftersom intrång i information kan leda till allvarliga konsekvenser.

Krig mot piratkopiering

10 Netflix-hemligheter som du inte kände

Netflix War Against Piracy

För strömmande jättar som Netflix eller någon annan enhet som levererar innehåll via webben är piratkopiering Achilles ‘häl. Toppfilmproduktionshus förlorar miljontals dollar på grund av olaglig nedladdning, Torrent-webbplatser och piratkopiering. För att slå ner piratkopieringsnätverk som stjäl innehållet, håller Netflix koll på Bittorent och liknande webbplatser. Detta förklarar varför Netflix-innehåll från tid till annan blir tillgängligt på P2p-webbplatser och VPN-appar.

Rektangulära kuvert?

10 Netflix-hemligheter som du inte kände

Netflix rektangulära kuvert

Netflix skickar rektangulära kuvert till kunder. Har du någonsin tänkt varför de inte använder fyrkantiga? Detta är inte en viktig fråga men det faktiska skälet är kostnadsminskning. Courierföretagen tar mer ut för de fyrkantiga kuverten. Med tanke på Netflix enorma och ständigt växande kundbas kommer även en liten skillnad i paketkostnader att visa sig vara ett enormt belopp för företaget.

Först någonsin..

Skådespelare, regissörer, sångare och tekniker vinner prestigefyllda filmutmärkelser som Golden Globes som vissa fortfarande tittar på men många andra inte. Men visste du att Netflix är den första någonsin onlineprogrammeringstjänsten som tog en tv-utmärkelsen via Golden Globes! Det vann faktiskt tre Golden Globes. Inte många strömningstjänster online kan matcha denna post, eller hur? Om Golden Globes bara kunde sluta hata på de flesta amerikaner, skulle det vara fantastiskt!

Ödmjuka begynnelser

Netflix började inte sin resa som en webbaserad leverantör av streamingtjänster. Det var 2007 som det vågade sig till webbaserad videoströmning. DVD-abonnenterna fick begränsat digital strömningsomfång baserat på deras planer. Företagets digitala katalog hade bara 1 000 titlar då.

High Def!

10 Netflix-hemligheter som du inte kände

Kan de flesta studior byta till FullHD och ännu högre upplösning, kan Netflix vara långt efter? Naturligtvis måste företaget hoppa på HD-bandvagnen. För närvarande är mer än 85 procent av programmen och nästan 90 procent av filmerna i samlingen 1080p. Med tiden växer också innehållet i 4K-kvalitet. Vem vill hur som helst titta på vanlig TV?

Netflix Calling

10 Netflix-hemligheter som du inte kände

Netflix Calling

Det kanske låter ganska otroligt eller något lustigt för dig, men i slutet av 1990-talet gjorde Netflix-personalen hussamtal. Detta gjordes för att utvärdera hur kunder interagerade med sina appar för att välja titlar. De ställde kunder i närheten av företagets Kalifornien platsfrågor via telefon och kunder samarbetade för det mesta. Det är inte vad många nystartade företag skulle göra idag, men det visar sig att det går bra att komma ibland.

Netflix-hemligheter du borde veta

Även om Netflix nu är en global streamingtjänst, varierar innehållet du får titta på i stort beroende på var du för närvarande bor. Medan amerikanska Netflix-prenumeranter har tillgång till några av de bästa filmerna och TV-serierna, till exempel, har Netflix binge-tittare i Indien, inte så tur. Vad de flesta inte vet är att du kan ändra din online-plats med VPN. Således, avblockera USA: s Netflix även om du för närvarande bor i Storbritannien, Australien, Kanada, Mexiko, Tyskland, eller någon annanstans runt om i världen.

Läs vår bästa 4 Netflix VPN-granskningsguiden för att få en bättre uppfattning om hur man gör kringgå regionala begränsningar.

10 Netflix-hemligheter som du inte visste – sammanfattar det

Netflix, de populära online-streamingtjänsterna har några intressanta nyanser som få känner idag. Den har många fjädrar i locket inklusive en Golden Globe-vinst och ett stort bibliotek med HD-kvalitet. Företaget tillämpar också sekretess på toppnivå för att skydda dess värdefulla tillgångar och innehåll. Netflix kommer förmodligen inte att anställa Hillary Clinton för att hålla sina hemligheter säkra! Om det finns Netflix-hemligheter som du tror att vi missade, vänligen meddela oss genom att lämna en kommentar nedan. Vi skulle gärna höra dina tankar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me