11 sätt att säkra dina sociala mediekonton

Smarttelefoner och handhållna enheter har blivit normen nuförtiden. Med dessa enheter och snabb Internetanslutning har det blivit enklare än någonsin för människor att dela värdefulla stunder av sina liv med sina vänner och familj, på Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Snapchat, eller annan sociala nätverk. Det är kraften i sociala medier. Bara några klick räcker för att publicera och sprida dina meddelanden. Trump vet allt om det, och han skapar redan jobb som USA inte har sett hända på flera år men det är ett annat ämne. Samma lätthet har också gjort det enkelt för hackare och cyberbrottslingar att få tillgång till dina sociala mediekonton. Använd inte ordet Lösenord som ditt lösenord, rätt!?

11 sätt att säkra dina sociala mediekonton

11 sätt att säkra dina sociala mediekonton

11 steg för att säkra dina sociala mediekonton

Om du inte har tänkt på det tidigare, här är 11 sätt att säkra dina sociala mediekonton och skydda både din integritet och din säkerhet.

Ändra ditt lösenord för sociala mediekontor regelbundet

Gå in i vanan att byta ditt lösenord för sociala mediekonton varje månad. Skapa ett alfanumeriskt lösenord och se till att du använder ett annat för varje konto. Undvik att använda lösenord som namn, födelsedatum och annan sådan information som hackare enkelt kan få tillgång till och kompromissa med dina sociala mediekonton..

Eftersom det kan vara svårt att komma ihåg lösenord, använd en lösenordshanterare för att generera och lagra lösenord.

Tryck på knappen för en tvåfaktorsautentisering

Även om tvåfaktorautentisering har funnits i flera år, är det på senare tid som det har blivit extremt populärt. För att få åtkomst till ditt sociala mediekonto gör du genom tvåfaktorautentisering att du anger en annan information. 2FA, eller flerafaktorautentisering, sägs vara säkrare än lösenord och ger dig därför trygghet, även om hackare stjäl ditt lösenord för sociala mediekonton. I själva verket hävdar cybersäkerhetsproffs det tvåfaktorautentisering kan också skydda dina konton om du har en skadlig programvara på ditt system.

Kontrollera dina e-postmeddelanden om misstänkta inloggningar

De flesta plattformar för sociala medier blockerar alla inloggningsförsök som de anser misstänkta och skickar omedelbart ett e-postmeddelande till kontoinnehavaren som informerar dem om detta försök och ber dem att ändra sitt lösenord. Så, hålla ett nära öga på din e-post och om du får ett e-postmeddelande om att en hackare försökte komma åt ditt sociala mediekonto, ändra ditt lösenord direkt.

Klicka inte på förkortade URL: er

Tänk två gånger på att klicka på förkortade länkar, även om du får den från en pålitlig källa. Ibland kan det hända att du gör det, men om dina antenner går upp, stäng webbsidan utan att klicka på något på sidan. Detta drag skyddar dig från klickjackning som hackare använder för att få tillgång till profiler på sociala medier och annan känslig information.

Du kan använda följande webbplatser för att kontrollera korta webbadresser innan du klickar på dem.

  • CheckShortURL
  • Unfurlr
  • GetLinkInfo

Var medveten om din integritet

Kom ihåg information du publicerar på sociala medier förblir för evigt. Så skriv inte något som kan ge cyberbrottslingar tillgång till ditt liv. De kan använda det för social ingenjörsvindel. Du kan ändra din integritetsinställning på dina sociala mediekonton, så att bara vänner och familj ser informationen du publicerar. Du kan hindra inlägg från att vara tillgängliga en och annan.

Logga ut från sociala mediekonton

Om du tenderar att använda din mobiltelefon eller någon annan handhållen enhet för att få åtkomst till dina sociala mediekonton är det försiktigt logga ut innan du gör någonting. Appar som du har laddat ner eller RFID-baserad teknik kan äventyra dina sociala mediekonton.

House Clean Your Apps

Dina sociala mediekonton kan ha appar som du kan ha fått tillgång till när du surfar. Titta på dina appar och ta bort allt du inte längre använder eller kommer inte ihåg att du har laddat ner. Appar är ett sätt som hackare använder sig av attacker på sociala medier på sociala mediekonton.

Acceptera vänförfrågningar selektivt

Du kommer att få många förfrågningar på sociala medier från människor som vill “vän” dig. Var försiktig vars begäran du accepterar. Hackare och cyberbrottslingar använder ofta denna taktik för att få ditt förtroende och sedan få tillgång till dina konton.

Använd HTTPS för att logga in på dina sociala mediekonton

Använd inte någon annan URL för att logga in på ditt sociala mediekonto. Se till att du använder HTTPS-URL: er för att komma åt dina konton. Detta förhindrar åtkomst till information medan den överförs i cyberspace. Använd VPN som en extra säkerhetsåtgärd också när du surfar på webben.

Stäng gamla konton för sociala medier

Om du har ett socialt mediekonto som du inte längre använder, stäng det. Riskera inte att lämna några personuppgifter på kontot eftersom denna information kan nås av hackare för att få tillgång till dina andra sociala mediekonton.

Använd inte automatisk inloggningsfunktion

Spara inte dina lösenord och inloggningsuppgifter i din dator webbläsare. Om någon hackar in din dator eller handhållen enhet kommer det att ge dem obunden tillgång till dina sociala mediekonton. I stället gör det till en punkt att alltid logga in och logga ut efter varje session.

11 steg för att säkra dina sociala mediekonton

Webbplatser för sociala medier är en underbar nätverks- och kommunikationsplattform. Sociala mediekonton kan dock hackas om du inte tar rätt säkerhetsåtgärder. Förutom att ha lämplig anti-malware-programvara, följ dessa sätt att säkra dina sociala mediekonton.

Det finns några dåliga människor där ute. Du behöver inte titta på den fantastiska och spännande filmen Blackhat för att veta det!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me