5 De säkraste plattformarna för sociala medier i världen

Sociala media är en integrerad del av det moderna livet. Med alla fördelar som sociala medier ger oss tar det något betydande bort. Säkerhetsproblem som kretsar kring sociala medier har ökat ända sedan de kom på internet. Just inom detta decennium har det varit många stora sociala medier sekretess kontroverser. Så det är vettigt att skydda ens online identitet och få ut det mesta av vad sociala medier har att erbjuda. Med det sagt, här är 5 av bästa säkra sociala medieplattformar just nu:

Bästa säkra sociala medieplattformar

5 säkra sociala medieplattformar du använder just nu

Om du går ut från ditt hem kan du knappast hitta någon som inte har ett konto på Facebook och Twitter. Instagram är stora pengar för marknadsförare och modeller, och du kan till och med göra en karriär från dem. Justin Bieber är inte den enda Youtube stjärna för att träffa branschen stort! 

Populära plattformar som Facebook kan äventyra din integritet online. På senare tid har Facebook rapporterats använda din kamera för att invadera det omhuldade privilegiet. Och låt oss inte glömma det skandal tillbaka 2018.

edin

Linkdin ikonLinkedIn är utan tvekan den mest populära professionella sociala medieplattform i världen idag. Det erbjuder båda gratis och betalda kontoinställningar och används av otaliga proffs över hela världen. För att vara exakt kan du förvänta dig mer än 575+ miljoner användare globalt.

Eftersom nätverket riktar sig till proffs och företag har det en ganska robust säkerhetsmekanism. Det ger också rekryterare att nå ut till potentiella anställningar genom sina aktiva jobbalternativ. 

Med allt som sagt missar LinkedIn några mycket viktiga funktioner. Krypterad meddelanden är fortfarande inte tillgänglig på webbplatsen och appen. Detta kan äventyra potentiellt konfidentiell kommunikation mellan två parter.

Vidare har den en ganska detaljerad dataanvändning sekretesspolicy funktion. De flesta kommer att välja att inte gå igenom det. Så du har människor där som kanske inte känner till hur deras data används.

Twitter

Twitter-ikonenTwitter är bland de Stora 3 av den sociala medievärlden och bland de säkraste. Från och med 2019 har plattformen mer än 321 miljoner aktiva användare. Det har också konsekvent höjt fältet på Integritet liksom online-rättigheter för användare sedan det började.

Liksom med andra sociala medier kan du inte få några av de tweets du gjorde tillbaka. Det är möjligt att dina tweets aldrig kommer att raderas. Vissa fall har visat att tweets från över ett decennium var det lagras i cachar.

Som sagt, för den grundläggande användaren erbjuder Twitter en hög grad av säkerhet och massor av alternativ för säkerhet och integritet. Dessa klarar sig inte alltid bra mot många attacker skapade av hackare, men det gör fortfarande ett anständigt jobb. Som sagt, användarens bedömning rekommenderas när du är på den här sociala medieplattformen.

Reddit

Reddit ikonOm Facebook är höjdpunkten i globala sociala medier, Reddit är online underbuken. Detta spretande nätverk av trådar innehåller otaliga bitar av kritisk information, åsikter och insikter hittades ingen annanstans. Med över 330 miljoner månadsaktiv användare, det finns ingen information som kan undgå dig.

Det bästa med Reddit är att det är det praktiskt taget anonym. Även om det inte erbjuder någon form av kryptering, att spåra en affischs identitet är inte en lätt uppgift. 

Samtidigt kan Reddit vara en plats där du kan stöta på giftigt beteende. De flesta som inte känner sig på internet hittar Reddit svårt att navigera.

Fortfarande, om du letar efter en säker, ospårad och öppen plattform för sociala medier, Reddit är där du vill vara.

WhatsApp

WhatsApp-ikonenWhatsapp är tekniskt sett en meddelanden-app, men kan också fungera som en social medieplattform.

För detta ändamål erbjuder det starka P2P-kryptering, inbyggda säkerhetsfunktioner, noll datainsamling, och flera andra fördelar.

Det är ganska uppenbart varför den här appen måste vara så hög uppe i säkerhetsavdelningen. WhatsApp har mer än 1,5 miljarder aktiva användare varje månad, vilket gör den till den mest populära mobila messenger-appen världen över.

På baksidan använder den det ens telefonnummer, vilket kan vara ett stort avslöjande för alla hacker. Nu har Whatsapp nyligen gjort tie-ups med Facebook, och detta kan leda till vissa säkerhetsproblem. Som leder oss till den senaste skandalen som WhatsApp var tvungen att genomgå det senaste året.

Mer än 1400 WhatsApp-användare började få skadliga telefonsamtal. Dessa användare inkluderar en “betydande” del av den högprofilerade regeringen och militära tjänstemän spridda över 20 länder. Det har rapporterats att deras telefoner har hackats med någon form av skadlig programvara säljs av NSO Group, ett israeliskt cybervapenföretag.

WhatsApp väckte en talan mot det hackingsverktyg som skapades av det israeliska företaget. Men för tillfället, var försiktig innan du besvarar några samtal eller delar något onödigt meddelande med dina vänner.

Kombinera sociala medier profiler med siffror är en ganska omfattande inblick i varje person. Så det finns ett visst behov av att använda Whatsapp försiktigt, särskilt om du kopplar det till din FB-konto.

Telegram

Säkra sociala medieplattformar - Telegram IconOm du tog WhatsApp och förstärkte det med säkerhetsfunktioner för sekretess, du skulle få Telegram. Från och med 2018 hade den molnbaserade mobilmeddelanden-appen Telegram slut 200 miljoner aktiva användare varje månad över hela världen

Den här meddelanden-appen betraktas som en av säkrasteiOS och Android app butiker. Förutom att erbjuda bra P2P-kryptering, det ger också många textalternativ.

Bland de viktigaste är självförstörande alternativ, som låter dig ställa in en timer på meddelandet. När timern slocknar är meddelandet raderas och blir inte återvinningsbar.

Liksom med Whatsapp behöver Telegram ditt telefonnummer för att ansluta dig till kontakter. Men när du väl har fått det finns det ingen datainsamling bortom det absoluta minimum. Nu använder du brännare SIM eller till och med Burner.com att använda enstaka anslutningar och använda Telegram säkert.

Hur man använder sociala medier säkert?

Det finns så många olika metoder att göra skydda ditt sociala mediekonto. Men för att göra det måste du rikta in dig på de viktigaste faktorerna som kan riskera din integritet. Nedan hittar du de viktigaste delarna i ditt konto som måste skyddas och skyddas. Här är de.

Lösenord

Ditt lösenord är det första och viktigaste försvarslinje på ditt onlinekonto. Du behöver ställa in ett starkt lösenord för alla sociala mediekonton.

Helst du bör ha ett separat lösenord för varje konto. Detta kan bli svårt att komma ihåg, så att använda en lösenordshanterare kan fungera. Även lösenfraser som innehåller saker som siffror och symboler är vanligtvis mycket säkrare än bara brevbaserade.

Ibland kan du inte ta reda på vilket lösenord du vill välja eller skapa. Det är därför du har applikationer och verktyg för att göra uppgiften åt dig. Jag talar om Starka lösenordgeneratorer.

Du kan använda det här verktyget för att tilldela dig själv en heck of a starkt lösenord för dina konton, vilket gör det nästan omöjligt för någon hacker att gissa och skaffa ditt svåravkodade lösenord.

E-post

Det är lätt att hacka e-postmeddelanden, och om du har ett länkat socialt mediekonto, var försiktig. Phishing-mejl poserar som din FB eller Instagram e-postmeddelanden kan visas i din inkorg.

Det bästa sättet att hantera dessa är att helt enkelt ta reda på vad du ska leta efter i phishing-e-postmeddelanden. Om du vet hur du kan upptäcka dem kan du göra det undvika dem med relativt enkelhet.

Ett annat sätt att undvika sådana system är att besök den officiella sidan. Om du fick ett e-postmeddelande från ditt sociala mediekonto, klicka inte på länken presenteras inuti. Gå bara till den officiella sociala mediesidan och kolla den där.

Plats

Platsbaserad tjänster har blivit en hörnsten i sociala media i dag. Men de utgör ett betydande hot för din säkerhet och integritet.

Generellt sett är det bäst att behålla dina sociala medier platstjänster är avstängda. Det kan vara svårt ibland, men det kommer att hålla dig från att spåras överallt. Dessutom kan du också skydda dina vänner och familj genom att göra så.

Sociala medie-appar du bör undvika

Även om topparna ovan är mer än tillräckligt för att säkra dina sociala mediekonton, skulle jag vilja prata om de plattformar du behöver för att se det andra sättet när det nämns. Några av dem är mycket populära som Snapchat.

Denna sociala medie-app är väldigt kul att använda, men den kommer inte utan vissa säkerhetsbrott. Tillbaka 2014 hackades appen för att läcka privata bilder från användare. Resultatet var förödande som 90 000 explicita bilder skördades. Detta är bara ett exempel. Låt mig nu visa vilka sociala medie-appar du bör undvika för att skydda din integritet och i vissa fall dig själv:

  • snapchat
  • tinder
  • Viska
  • Omegle
  • Blendr
  • Houseparty
  • tumblr
  • Bigo Live

Vad håller sociala mediers framtid för individuell integritet?

Sociala media är en inneboende del av våra liv nu. Det är osannolikt online-säkerhet kommer att bli mer robust utan att du ger det ditt direkt och konstant uppmärksamhet. Se till att du vet hur du gör det skydda dig själv online och vidta rätt åtgärder för att säkra din online sekretess.

Säg mig, har jag missat någonting? Finns det några appar för sociala medier vill du att jag ska lägga till? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me