7 sätt att hacka-bevisa din smartphone och säkra dina data

Låt möta det. Oavsett hur smarta vi är för att skydda våra privata uppgifter på nätet, finns det alltid någon smartare. Experthackaren är alltid på jakt efter den digitala djungeln och väntar på den orörda möjligheten att stöta på vår konfidentiella information och stjäla den. Det stulande, onödigt att säga, är att antingen rensa ut våra bankkonton eller bjuda på mycket, mycket konfidentiell information. CIA har nyligen bevisat att ingen av oss skyddas helt från hackattacker. Så det är vad vi behöver göra för att ta maximalt skydd. Oavsett om du använder en iPhone, iPad eller Android, här är 8 sätt att hacka din smartphone.

7 sätt att hacka-bevisa din smartphone och hålla dina data säkra

7 sätt att hacka din smartphone & Håll dina data säkra

Så här hackar du din smartphone

Ständigt uppgradera programvara & firmware

Håll koll på alla programuppdateringar och installera dem på både din smartphone och dator. Naturligtvis medför uppdatering störande ändringar i datorns gränssnitt som du har vant dig vid. Men daterad programvara är precis vad hacks letar efter och älskar. Så att inte uppgradera öppnar kryphål för dem. Se till att uppdateringarna du använder kommer från officiella källor.

Använd inte inofficiella verktyg för att “rota” din telefon (iOS kallar det “jailbreaking”), såvida du inte är helt säker på din aktivitet. Tekniska skyddsåtgärder kan tränga igenom på rotade telefoner och det är enkelt att snoopa på dina konfidentiella data.

  Vad är NGAV - jämfört nästa generation mot traditionellt antivirus

Välj dina appar noggrant

När du installerar en smartphone-app kanske du måste ge den tillåtelse att få åtkomst till dina filer, kamera eller avlyssning på din mikrofon. Så tänk hårt innan du säger ja, eftersom dessa kan bli missbrukade. Detta är särskilt tillämpligt för Android-användare eftersom dess app-vetting process är ganska lätt jämfört med Apples. Dessutom, med Android som också låter dig installera appar som tillhandahålls av tredje part, skapar det också en dörröppning för falska appar för att infiltrera din telefon. Så bara installera inget från okända webbplatser.

Gör det tufft för inkräktare att infiltrera

Den som stjäl din telefon kommer sannolikt att orsaka stora problem. Så håll den låst när du inte använder den. Den djupa nyheten är att både iOS och Android är låsbara via en 6-siffrig kod. Alternativt, alternativ som ansiktsigenkänning eller fingeravtryck kan användas för att skydda din konfidentiella information. Var också försiktig med alternativet för “smart unlock” som låser upp telefonen automatiskt när du är hemma eller när smartwatch är i närheten. Dessa tillåter en tjuv helt och hållet att kringgå din personliga upplåsningskod.

Gör bestämmelser att spåra & Lås din telefon

Även om det kallas negativt tänkande, måste du vara praktisk och alltid ha i åtanke att det finns alla möjligheter att din telefon blir stulen. Samtidigt måste du se till att informationen som lagras i den är säker, oavsett vad. Vissa avancerade telefoner har denna framstående funktion där alla data raderas automatiskt efter att tjuven gör ett par misslyckade och felaktiga försök med lösenordet.

En annan sterling-tjänst som tillhandahålls av både Google och Apple är “hitta min enhet”. Det här kan hitta din stulna telefon på en karta samtidigt som du fjärrlåser eller raderar data. Som Apple-användare kan du komma åt detta via iCloud-webbplatsen. Du kan aktivera den här tjänsten på din telefon genom att gå till Inställningar > icloud > Hitta min iPhone. Google.com/android/devicemanager är ID där Android-beskyddare kan komma åt den här tjänsten.

Förmyndare inte automatisk inloggningsfunktioner

Auto-inloggning säker är en bekväm funktion, eftersom virtuella tangentbord gör lösenordsskrivning en uppgift. Det stavar också fara som en hacker för att få åtkomst till alla dina konfidentiella onlinekonton, bara behöver öppna din webbläsare. Använd därför inte telefonens automatisk inloggningsfunktioner. Om du alls gör det, använd en app för lösenordshantering som anger att du regelbundet anger ett huvudlösenord.
Avstå inte från att använda samma lösenord för mer än en tjänst eller app eftersom om det specifika lösenordet identifieras, kan det användas för att få tillgång till all din privata information. Detta är tillämpligt även om du är helt försiktig med att hålla din smarttelefons säkerhet en högsta prioritet när hackare infiltrerar onlinetjänster regelbundet för att skicka användaruppgifter, som sedan testas på andra olika webbplatser. Du kan skapa starka slumpmässiga lösenord på några sekunder med detta användbara verktyg.

  Hur säkert är inkognitoläge?

Håll enskilda appar låsta

Ett starkt lösenord eller kod kan förhindra att tjuvar kommer in i den, men om din telefon är stulen fysiskt, vad gör du då? Fördelen med Android är att enskilda appar kan låsas, vilket säkerställer att även om tjuven kommer förbi låsskärmen kan han inte komma åt din bankapp eller din e-post utan att ange det andra lösenordet.

Android: s operativsystem har inte denna kapacitet, men det finns ganska många gratisappar tillgängliga och som tillhandahåller det. AVG AntiVirus Free är en sådan app. iOS-användare kan dock inte låsa enskilda appar direkt, men kan använda mapplås – tillgängligt gratis i App Store – vilket kan ge lösenordsskydd för dina mappar och dokument och därmed minska avsevärt den totala mängden konfidentiell information som är tillgänglig för en nätbrottsling.

Använd VPN

VPN står för virtuella privata nätverk. Genom att ansluta till en VPN-server kan du kryptera all din Internet-trafik och skydda dina känsliga data från potentiella hackare och avlyssnare under processen. Att använda en VPN är avgörande om du ofta ansluter till offentliga WiFi-hotspots på restauranger, kaféer, flygplatser, skolor eller sjukhus. Dessa gratis WiFi-hotspots är särskilt mottagliga för cyberbrottsattacker. Du kan enkelt ladda ner och installera en VPN-app på din iOS- eller Android-enhet. Ta en titt på de bästa VPN-tjänsterna för 2023 i denna omfattande översyn.

Hur man kan hacka bevis på din smartphone – Sammanfattning

Den tid vi spenderade på webben med våra smartphones växer kontinuerligt. Oavsett om det är att skicka e-postmeddelanden, kontrollera våra sociala mediekonton eller bankbalansen eller göra onlineköp. De flesta tar tyvärr inte nödvändiga åtgärder för att skydda sina uppgifter när de använder sina telefoner, varken på grund av lat eller okunnighet. Sätt inte din känsliga information i fara. Hacka din smartphone genom att använda tricks och tips som vi föreslog ovan.

  Hur man sparar pengar när du handlar online med VPN
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me