8 tips för att få ut mesta möjliga av Spotify som du inte vill missa!

Streaming är den senaste digitala boom. Musikströmning var den första som kom in på marknaden, med YouTube som gjorde den populär i början. Sedan kom Pandora, SoundCloud och Spotify, som blev en gamechanger.


8 tips för att få ut mesta möjliga av Spotify

8 tips för att få ut mesta möjliga av Spotify

Spotify har blivit den go-to-musikströmnings-appen för de flesta musikälskare. Det som gör Spotify annorlunda är att artister och skivbolag kan tjäna pengar på sin musik på plattformen.

Flera musikartister, låtskrivare och kompositörer lanserar sin musik på Spotify redan innan de släpper sina album.

Spotify startades i Sverige 2006 och hade ödmjuka början. Men idag har den nästan kändisstatus och finns i de flesta länder runt om i världen, de nyaste deltagarna är Afrika och Mellanöstern.

Mer än bara musik

Spotify är endast tillgängligt som en mobilapp, antingen på Android eller iPhone. Appen är också tillgänglig för surfplattor. Alla grundläggande tjänster är gratis, men alla bra saker kommer till ett pris av $ 9,99 per månad. Men Spotify är mycket mer än bara musik.

Hur du får ut mesta möjliga av Spotify

Det finns flera olika sätt att använda appen och ta den bortom musik. Genom att integrera Spotify med andra appar kan du få ut mer av musiken och andra funktioner. Här är 8 sätt att använda Spotify till fullo.

1. Använda ett VPN

På samma sätt som streamingtjänster som Netflix varierar låtarna du kan lyssna på via Spotify från region till region. Det är därför du ibland stöter på en låt som inte är tillgänglig i ditt land. Genom att använda ett VPN som ExpressVPN kan du använda Spotify utan att vara bunden till någon speciell region.

2. Integration med Google Maps

Ja, Google finns överallt och nu är det också integrerat med Spotify. Om du gillar att använda Spotify för att spela din favoritmusik medan du reser eller kör och samtidigt använder Google Maps för att hitta din destination, kan du behöva fortsätta växla mellan de två apparna.

Det kommer inte att vara fallet längre med Google Maps-integration. Nu kan du fortsätta lyssna på dina favoritspår när du använder Google Maps för navigering. Allt du behöver göra är att länka ditt Spotify-konto till ditt Google Maps-konto.

När du öppnar Google Maps-kontot märker du Spotify-logotypen i det nedre hörnet. Genom att trycka på logotypen kan du börja spela din favoritmusik utan att lämna Google Maps-appen.

3. Morgonlarm

Om du brukar vakna upp till ljudet från en väckarklocka kan det snart bli tråkigt att vakna upp till samma gamla melodi varje morgon. Med Spotify kan du byta ut samma gamla larmton med en annan låt du väljer varje morgon.

Du kan göra detta genom att installera Googles väckarklocka och sedan integrera det med ditt Spotify-konto. Du kan välja vilken låt som helst från din spellista att använda är din larmton. Du kan också ändra låten (Kanye West, Ice Cube, Tim McGraw) för att vakna till annan ton varje morgon.

4. Integration av sociala medier

Spotify är mer än bara en musikströmningsplattform. Det fungerar också som sociala medier nätverk.

Du kan ansluta med andra på appen och dela och rekommendera musik och integrera dina sociala mediekonton för att kunna dela din spellista med dina vänner.

Genom att integrera dina sociala mediekonton med ditt Spotify-konto kan du låsa upp mer kul och spänning när du delar din musik och spellistor med dina vänner på sociala medier.

YouTube, Facebook (företaget som letar efter en ny VD), WhatsApp och Instagram är några av de sociala mediekontona du kan integrera med Spotify.

5. Personlig spellista

I början måste du leta upp spåren du vill lyssna på. Men när du väl är en vanlig användare skapar appen personliga spellistor baserade på dina lyssningsvanor och preferenser. Ju längre du använder appen, desto bättre känner igen Spotify dina musikinställningar. Det skickar till och med en kuraterad spellista varje måndag morgon.

6. Crossfade

Med crossfade-funktionen smälter en låt sömlöst in i en annan utan att lämna en tystnad däremellan. Denna funktion är perfekt för dig som inte gillar tystnaden mellan två låtar. Crossfade-funktionen låter dig också vara din egen DJ.

När du spelar låtar rygg mot rygg är en låt som matas in i en annan mycket mindre tråkig och ger också den perfekta stämningen på en fest.

7. Spotify på Apple Watch

Spotify är tillgängligt på både Android- och Apple-enheter, men fram till för några dagar sedan fanns det ingen särskild Spotify-app för Apple-klockan. Användare med Spotify-appen på iPhone kunde spela och ändra spår och justera volymen från sin Apple Watch.

För några dagar sedan fick Apple-användare en dedikerad Spotify-app för Apple-klockan vilket gör det så mycket lättare att spela och styra musik från handleden. Att få en dedikerad app för Apple Watch är en av de största resultaten för Spotify de senaste månaderna.

Nu kan du installera Spotify-appen direkt från din Apple Watch så enkelt som du gör på din smartphone. När du har appen på din klocka kan du använda den på mycket fler sätt så kunde du utan appen.

Du kan spela, hoppa över, pausa, bakåt och framåt spåren som spelas från klockan och också få åtkomst till nyligen spelad musik genom att dra åt vänster. Du kan också lägga till musik i ett bibliotek och spela musik från klockan till valfri kompatibel enhet. 4G-funktionalitet stöds emellertid inte, och inte heller sparar musik offline.

8. Rekommenderad musik

Glöm inte att titta längst ner på skärmen medan appen föreslår fler liknande läkemedel baserat på din smak och preferenser. Den rekommenderade musikfunktionen är ett sensationellt sätt att upptäcka ny musik. Börja bara inte sjunga musiken i bilen (eller var som helst) som Lila gjorde i den genomsnittliga komedi The Heartbreak Kid!

Slutgiltiga tankar

Vad tycker du om de bästa tips och tricks från Spotify? Kommer du att använda någon av dem? Tror du att vi missade något Spotify-hack? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map