8 tips för att fixa långsam VPN-anslutningshastigheter

Det finns en missuppfattning där som får dig att tro att använda VPN kan leda till en långsammare webbsökningsupplevelse. Internet har blivit en så integrerad del av våra liv att det nu är omöjligt att föreställa sig hur vi någonsin lyckats leva utan det. När teknologin utvecklas kommer vår tillgänglighet till internet också att förbättras. För exempel, överväga fallet med smartphones och trådlösa routrar. De håller oss uppkopplade 24 × 7.

7 tips för att fixa långsam VPN-anslutningshastigheter

8 tips för att fixa långsam VPN-anslutningshastigheter

Snabb VPN eller tomma löften

Besök alla leverantörers webbplats så lovar du superhöga hastigheter. Men är dessa löften verkliga? Inte alla VPN-företag erbjuder samma hastighet. Vissa VPN: n är bra för att strömma videor och andra är inte så bra. Hur vet du vilken VPN-leverantör du tycker är bäst erbjuder rätt hastigheter?

Vi låter dig veta hur du testar VPN-hastigheter. Men innan du börjar, se till att du väljer ett VPN som erbjuder en återbetalningsgaranti. Detta är viktigt eftersom om du inte gillar hastigheterna för ett visst företag, bör du kunna få dina pengar tillbaka. De bästa VPN-företagen erbjuder upp till 30-dagars återbetalning så du bör vara redo att prova utan någon risk.

Hur man testar VPN-hastighet?

Här är vad du bör göra för att avgöra hur snabb din VPN-anslutning faktiskt är.

Första steget

Till att börja med bör du veta hur du testar hastigheten på ditt nätverk. Speedtest.net kan hjälpa dig här. Besök bara Speedtest.net-webbplatsen och börja testet. Det börjar pinga ditt nätverk och låter dig veta nedladdnings- och uppladdningshastigheterna för ditt nätverk på nolltid.

  Att hålla konton för sociala medier säkra med VPN

Se till att du inte använder en Wi-Fi-anslutning. Trådlösa anslutningar ökar risken för konflikt och minskar därmed dina ultimata hastigheter. Kontrollera om möjligt hastigheten med en Ethernet-kabel på skrivbordet eller mobildata på din telefon.

Förberedelse

Innan du börjar testet, se till att endast kritiska applikationer körs, till exempel ditt antivirus. Avsluta alla andra applikationer eftersom de kan utnyttja din enhets resurser.

Du kan kontrollera alla bakgrundsapplikationer som körs på systemet och avsluta dem.

Hur man testar

Kontrollera hastigheten på din enhet utan att använda ditt VPN. Du kan göra det genom att besöka Speedtest.net eller liknande webbplatser. ExpressVPN har också ett hastighetstest integrerat i sin VPN-applikation. Notera hastigheten. Starta nu ditt VPN och testa hastigheten igen. 

  1. Gör detta flera gånger om dagen för att ta reda på om hastigheten sjunker vid specifika timmar.
  2. Kör VPN på flera servrar. De flesta VPN: er ger bra hastigheter på sina amerikanska och brittiska servrar.
  3. Tänk också på att användning av olika VPN-protokoll också kommer att orsaka en variation i hastighetstester.

Observera att hastigheten sjunker före och efter anslutning av VPN. Anslut också till servern nära dig. Om du till exempel är i Sverige kan du ansluta till en svensk server för att se hastigheterna du får. Lokala servrar erbjuder i allmänhet bättre hastigheter. Om du får långsam nedladdning och uppladdningshastigheter, kolla den här guiden om hur du kan förbättra VPN-hastigheter.

Olika servrar för olika syften

Vissa VPN-leverantörer har speciella servrar för specifika ändamål. Till exempel kan din VPN-leverantör erbjuda strömningsservrar för att titta på onlinevideo och spelservrar för onlinespel.

Enligt dina krav sänker de krypteringsnivån för att öka hastigheten. Istället för att ansluta till ett specifikt land kan du försöka ansluta till deras speciella servrar. Detta ger dig ökade hastigheter.

Behovet av extra säkerhet när du går online

Även om konstant tillgång till internet säkert ger många fördelar, utgör det också en mängd potentiella faror. Lyckligtvis är människor nu medvetna om dessa hot och vidtar lämpliga åtgärder för att hålla sig säkra.

  Vem skapar datavirus och varför?

Cyberbrott har blivit ett verkligt hot mot vår säkerhet och integritet. Den som använder internet kan bli rov för det. För att skydda deras data från cyberbrottslighet använder många internetanvändare nu virtuella privata nätverk eller VPN: er.

VPN: er håller våra data säkra på Internet genom att använda kryptering

VPN skyddar din data och integritet mot cyberbrottslingar. När du utför en online-banktransaktion eller skickar ett privat e-postmeddelande via ett trådlöst nätverk kan cyberbrottslingar med viss teknisk kunskap enkelt fånga dina uppgifter. VPN förhindrar att detta händer genom att kryptera din trafik. Även om hackaren lyckas fånga din dataström kommer han inte att kunna dekryptera den. Genom att lägga till ett extra lager skydd kommer en VPN att se till att din känsliga information inte når fel händer.

Kommer en VPN att bromsa din Internet-anslutning?

Detta händer inte alltid men det är en möjlighet. Ett VPN kan bromsa dina anslutningshastigheter av flera skäl.

VPN-servrarna kan vara upptagna

Gratis VPN är nästan alltid överbefolkade. Det betyder att för många använder dem men att de inte har tillräckligt med bandbredd. Om du är på en gratis server kommer du definitivt att möta hastighetsproblem. Betalda VPN: er som ExpressVPN och NordVPN erbjuder dock höga hastigheter som är bra även för onlinespel och videoströmning.

VPN-protokoll

VPN använder olika protokoll för att kryptera din information. Beroende på vilken säkerhetsnivå du väljer kan dina anslutningshastigheter minska. Om du väljer en högre krypteringsnivå, till exempel 256-bitars kryptering, kommer din anslutningshastighet definitivt att sjunka. Men 256-bitars kryptering betyder kryptering och säkerhet på hög nivå. 128-bitars krypteringen är något mindre säker; det kommer dock inte att ha någon verklig inverkan på dina anslutningshastigheter.

Du måste hitta rätt krypteringsnivå för ditt ändamål. Om du öppnar känsliga webbplatser är det en bra idé att använda OpenVPN med 256-bitars kryptering men om du planerar att strömma videor kommer kryptering på låg nivå att vara ett bättre val.

Din maskinvara kan inte stödja krypteringen

Om du använder en gammal enhet kan krypteringen konsumera för mycket av din CPU-ström. Detta kommer att bromsa inte bara internetanslutningen utan också maskinens övergripande funktion. Om du har en gammal maskin, se till att du uppgraderar din hårdvara.

  Varför det är riskabelt att använda hotell WiFi och hur du kan vara säker

Du väljer en server som är för långt borta

Avståndet mellan din faktiska plats och den fysiska platsen för VPN-servern du ansluter till kan också bromsa dina internethastigheter. Det är känt att långt borta servrar erbjuder lägre hastigheter än lokala servrar.

Hur man hanterar långsam VPN-anslutningshastigheter

Om du upplever hastighetsproblemet hela tiden, här är några felsökningssteg som kan hjälpa.

Välj en Premium VPN-tjänsteleverantör

I många fall är de långsamma nedladdningshastigheterna du upplever när du surfar på webben med VPN V ett resultat av överbelastade VPN-servrar. Om du använder ett gratis VPN kommer du mer än troligt att drabbas av långsam VPN-anslutningshastigheter. För att få snabbare hastigheter, registrera dig med en VPN-tjänst som erbjuder användare premium VPN-servrar.

Ändra VPN-porten eller protokollet

När du använder VPN ansluts programvaran till VPN-servrarna på ett specifikt portnummer med ett specifikt protokoll. Vissa nätverk begränsar anslutningshastigheten för vissa protokoll eller portar. Fortsätt ändra port / protokoll tills du hittar den snabbaste kombinationen.

Välj en annan server

Välj en server som inte är för långt borta. Detta ökar automatiskt dina hastigheter. Att välja en annan server kan också hjälpa dig att övervinna eventuella överbelastningsproblem.

Välj en kabelanslutning

Om du använder en Wi-Fi-anslutning kan din hastighet begränsas. Det beror på att trådlösa anslutningar överför data över en delad kanal. Detta kan resultera i långsammare hastigheter. Trådbundna anslutningar å andra sidan stöder högre hastigheter. Trådbundna anslutningar är också säkrare än Wi-Fi-anslutningar.

Starta om routern / modemet eller växla enheter

Minnesläckor kan leda till att din router eller modem saknar med tiden. Du kommer att kunna övervinna hastighetsproblemet genom att bara starta om routern / modemet. Vissa enheter kan inte erbjuda hög hastighet eftersom de belastas av den tunga krypteringen av en VPN-tunnel. Gamla generationens Android- och iOS-enheter, NAS och routrar tillhör denna kategori. I sådana fall är det bäst att byta till en enhet med en snabbare processor.

Försök att inaktivera den lokala säkerhetsprogramvaran tillfälligt

Din antivirus- eller brandväggsprogramvara kan minska hastigheten på din VPN-trafik. Inaktivera din säkerhetsprogramvara tillfälligt för att se om det hjälper.

Försök att ansluta från en annan plats

Det är möjligt att det finns ett problem med din anslutning till din internetleverantör. Det är lätt att bestämma detta. Försök bara ansluta till internet från en annan plats som din grannas hem eller ett kafé.

Starta om din enhet

Din enhet kan ha slut på minne eller resurser och det kan vara orsaken till “trötthet”. Omstart kan förbättra din anslutningshastighet.

Hur man hanterar långsam VPN-anslutningshastigheter

Det är troligt att du inte märker någon verklig förändring i dina anslutningshastigheter när du använder ett VPN. Om din internetanslutning är snabb är din VPN-anslutning också snabb. Så länge du har en snabb och stabil anslutning är någon avmattning försumbar. Och om du stöter på problem med långsam hastighet, följ tips som nämns i det här inlägget.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me