Aktivera tvåstegsverifiering för ditt Google-konto nästan direkt

Internet blir skrämmande. Det är ingen överraskning att fler människor letar efter sätt att skydda sina onlinedata och konton. Vad många inte tycks veta är att Google har ett alternativ som lägger till ett lager av säkerhet till ditt konto som kallas 2-stegsverifiering. Läs den här artikeln för att lära dig vad det betyder och hur du kan aktivera den på Google.

Slå på tvåstegsverifiering på ditt Google-konto nästan direkt

Slå på tvåstegsverifiering på ditt Google-konto nästan direkt

Hur du aktiverar ditt Google-kontos tvåstegsverifiering

För att få bollen att rulla, kommer jag att visa dig hur du förvandlar Googles 2FA (tvåfaktorautentisering är ett vanligare sätt att säga tvåstegsverifiering) först. Efter det kommer jag att diskutera några saker du behöver veta om den här processen.

För att aktivera ditt Google-kontos alternativ för tvåstegsverifiering, följ dessa enkla steg:

  1. Logga in på ditt Google-konto och gå till inloggningen & Säkerhetsfliken eller gå över till Googles målsida för tvåstegsverifiering.
  2. Rulla ner till avsnittet “Logga in på Google” och klicka på fliken “Verifiering i två steg”.
  3. Klicka på “Komma igång”. Logga in på ditt konto igen.
  4. Välj vilken typ av verifiering du är mest bekväm med. Du kan få en Google-fråga på din telefon, använda en fysisk säkerhetsnyckel eller välja alternativet “textmeddelande eller röstsamtal”. Jag förklarar skillnaden mellan dessa alternativ nedan.
  5. Följ Googles instruktioner för att aktivera din tvåstegsverifiering.

De tre typerna av Google 2-stegsverifiering:

Google Prompt:

Detta är ett pålitligt och säkert alternativ för enskilda användare som verkligen är bekymrade över sitt kontos integritet. Om du väljer alternativet Google Prompt måste du ladda ner en app som heter “Google Authenticator”. När du vill logga in på ditt konto skickar Google dig en autentiseringsnyckel för engångsbruk i applikationen. Du använder den här nyckeln för att verifiera din inloggning.

SMS eller röstsamtal:

Ett enklare alternativ än Google Prompt, det kräver att du synkroniserar ditt telefonnummer med ditt konto. Beroende på vilken metod du föredrar, kommer Google antingen att sms till dig autentiseringsnyckeln eller vidarebefordra den till dig via samtal Medan ett enkelt alternativ föreslår jag att du går efter samtalsmetoden istället för SMS. Anledningen till detta är att SMS inte är helt säkert. Det finns många former av attacker som kan stjäla SMS-data direkt från din telefon. Trots detta kräver dessa attacker mycket ansträngning för angriparens räkning. Vanliga användare behöver inte oroa sig för det här alternativet. Om du är övre ledning, journalist eller politisk aktivist föreslår jag starkt att du håller dig långt borta från det här alternativet.

Säkerhetsnyckel:

Det här alternativet är den överlägset säkraste formen av 2FA du kan använda. Det här alternativet kan vara lite för mycket för den vanliga användaren. Googles alternativ för säkerhetsnyckel kräver en fysisk nyckel som du måste använda för att verifiera ditt konto. Detta är det perfekta alternativet för människor som är mer benägna att bli hackade, som journalister, politiska / sociala aktivister, verkställande direktörer, bankchefer osv. Det är nästan omöjligt att hacka det här alternativet (tekniskt är det möjligt men helt och hållet inte troligt).

Varför skulle du behöva tvåstegsverifiering

Det är ingen hemlighet att internet blir allt farligare. Vi hör regelbundet nyheter om nya attacker, både på de genomsnittliga användarna och på flera miljoner dollar. Ett av de enklaste sätten en hacker kan få åtkomst till din information är genom att “gå genom ytterdörren”, dvs. använda ditt eget lösenord för att logga in på dina konton.

I huvudsak är ett lösenord ett lager av säkerhet som förbjuder någon annan än dig själv att komma åt dina konton. Men människor är inte särskilt tillförlitliga när det gäller skapande av lösenord. Majoriteten av människor brukar använda lätt att komma ihåg, enkla eller vanliga lösenord. De flesta använder också samma lösenord (eller med små variationer) på mer än ett konto. Detta är ett av orsakerna till att ordboksattacker, ett mycket enkelt och rudimentärt sätt att få någons lösenord, fortfarande fungerar till denna dag.

Du kan göra ditt liv mycket enklare och mycket säkrare genom att helt enkelt inte vara en av dessa människor. Har aldrig ett lösenord som är mindre än 8 tecken långt, eller använd ditt namn eller namnet på någon släkting / vän / husdjur du har. Se alltid till att du har ett helt nytt och unikt lösenord för varje konto du skapar. Det finns många olika verktyg och appar som du kan hitta som hjälper dig skapa komplexa unika lösenord och hålla reda på alla dina olika kontouppgifter (dessa appar kallas Lösenordshanterare). Om du är orolig för att de konton har hackats kan du till och med skriva dina lösenord på ett papper och förvara dem i din plånbok hela tiden. Om det inte är digitalt kan det inte hackas, rätt?

Vanliga typer av tvåstegsverifiering

Teoretiskt kan det finnas en mängd alternativ för 2FA: er. Trots detta finns det fyra typer av verifieringar som oftast används. Google använder 3 av dessa verifieringstyper (SMS- / samtalverifiering, autentiseringsappar och fysiska säkerhetsnycklar). Den fjärde typen, känd som Push-baserad 2FA, liknar alternativet Autentisering-appen men erbjuder lite mer säkerhet. Push-baserade 2FA: er skyddar dig från phishing-bedrägerier … om du är uppmärksam. Vanligtvis kommer denna typ av verifiering att skicka ett meddelande om att någon försöker ansluta till ditt konto. Du måste personligen godkänna anslutningen för att detta ska ske. De flesta Push-baserade 2FA: er visar också en uppskattad plats för inloggningsförsöket, vilket innebär att du enkelt kan ta reda på om du hackas eller inte genom att se om platsen matchar din.

Aktivera Googles tvåstegsverifiering – slutliga tankar

För att uttrycka detta enkelt, måste du börja tänka på din online-säkerhet mycket mer. Googles tvåstegsverifiering är ett fast sätt för dig att lägga till ett lager av säkerhet till ditt Google-konto. Om du är en vanlig internetanvändare föreslår jag att du går med alternativet Autentiseringsprompt, eftersom det är det säkrare och mindre komplicerade alternativet att använda. För internetanvändare som verkligen vill ta sin online-säkerhet till nästa nivå, överväg att prenumerera på en VPN-tjänst för att säkra din internetuppkoppling och skydda dig från eventuella attacker.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me