Använder VPN mer data än konventionell användning?

Virtuella privata nätverk (VPN) är den senaste rasen bland Internetanvändare. Med online-säkerhetshot som växer med dagen är det bara naturligt att människor vill hålla sig säkra när de använder Internet. En VPN är utan tvekan den mest populära säkerhetslösningen online idag. Det finns ett par frågor som de flesta VPN-användare ställer. Till exempel resulterar det i att ansluta till en VPN-server använda mer data än normalt? Eller hjälper ett VPN dig att ta sig runt din datatjänst för din internetleverantör? 


Använder VPN mer data än konventionell användning?

Använder VPN mer data än konventionell användning?

Vad är ett VPN?

För att göra det väldigt enkelt är ett VPN ett kodstycke som är installerat på din dator och på VPN-servern. Detta krypterar all trafik som flyter mellan din dator och servern. När krypteringen är klar kan VPN-servern skicka och ta emot data och kryptera dem innan de skickas till din dator. Ingen tredje part kan snöva på de data som skickas mellan klienten och servern.

För- och nackdelarna med VPN

VPN skyddar dina data, håller dig säker på offentliga nätverk och gör att du i vissa fall kan förbi geo-block. VPN: n har funnits länge men deras popularitet har ökat nyligen.

Ett vanligt klagomål när du använder ett VPN är att du måste välja mellan hastighet och säkerhet. Flera användare klagar över att användning av ett VPN påverkar hastigheten och resulterar i en långsam anslutning. Vad har en VPN att göra med hastighet? För att hitta svaret måste vi förstå hur ett VPN fungerar.

Använder en VPN-data?

Ja det gör det. Trots att trafiken flyter mellan din dator och VPN-servern använder den fortfarande internetanslutningen. Därför passerar all trafik först via din internetleverantörs servrar. Din internetleverantör kan inte läsa någon av dina data, men den kan beräkna din användning. Såvida du inte använder allmän WiFi, kommer din datakapell att användas av din VPN.

Använder en VPN mer data än normalt?

Ja, ett VPN använder mer data än normalt på grund av krypteringen. En VPN krypterar all trafik för att skydda dem mot hot på nätet, och detta ökar din dataanvändning med cirka 10 procent. Detta beror på att krypterade filer tar mer plats än okrypterade filer gör. Detta kallas krypteringskostnader. Det är av denna anledning som din dataanvändning ökar när du använder ett VPN.

Starkare VPN-kryptering ökar vanligtvis krypteringskostnaden. Om du använder en överlägsen VPN-tjänst med en starkare kryptering kommer den att använda mer data för samma fil än svagare kryptering. Och när en VPN använder mer data än normalt påverkar det också hastigheten. Ju starkare krypteringen är, desto mer kommer det att ta att ladda filer.

Kan jag använda VPN för att komma runt min ISP: s datakapacitet?

Det måste nämnas här att en VPN inte kan komma runt datahuvudet. Det styrs fortfarande av din Internetleverantör. Även om de inte kan läsa dina data kan de se hur mycket data du använder. Därför kommer en VPN med en stark kryptering alltid att använda mer data och ha en långsammare hastighet.

I vissa fall kan dock ett VPN också öka hastigheten. Detta händer vanligtvis när en internetleverantör stänger av vissa datatyper för att förbättra hastigheten. När du till exempel använder ett VPN kommer vissa internetleverantörer att bromsa HD-videor till sub-HD-kvalitet för att förbättra hastigheten. Även om detta påverkar videokvaliteten förbättrar det verkligen hastigheten.

Nackdelen med detta är att det är svårt för en Internetleverantör att skilja mellan typer av data när du använder ett VPN. Därför kan de inte bromsa endast vissa typer av data utan att bromsa all data. Olika VPN-protokoll har olika krypteringsomkostnader. Medan VPN: er som använder en 256-bitars kryptering har en högre krypteringskostnad, har de som använder en 128-bitars kryptering en lägre overhead.

Key Takeaways

Även om en VPN är ett otroligt verktyg för att säkerställa online-säkerhet, finns det vissa saker som den inte kan göra. Att ta sig runt din datakapacitet är en av dem. Om inte din Internet-leverantör använder selektiv strypning av data, är det inte möjligt att dina data bromsas ner för att förbättra hastigheten.

Ju starkare kryptering du använder, desto mer data kommer du att använda. Detta är en av de nackdelar som medföljer ett VPN, men du kan inte ignorera säkerheten det ger dig. Streamingfördelarna och säkerheten är fantastiska funktioner hos en VPN, vilket är de främsta orsakerna till att virtuella privata nätverk används så mycket.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map