Är din VPN-tjänst pålitlig? – Hur man vet

Med de många VPN-leverantörer som du enkelt kan hitta på Internet kan det vara lite svårt att veta om tjänsten du använder är verkligen pålitlig eller inte. Det har varit många fall där tjänster har varit kända för att i hemlighet föra register över sina kunders online-aktivitet, bara för att läcka den till tredje part för en angiven avgift. Tillhandahållare som dessa är ökända för att locka in sina kunder genom att marknadsföra en gratis VPN-tjänst och låta dem undra varför andra prenumeranter skulle gå med på att betala för en tjänst de kan få utan kostnad. Denna typ av tänkande fortsätter kraftigt att undergräva vikten av säkerhet online och lämnar användare sårbara för de risker som finns genom deras data som är lättillgängliga via Internet. Att använda en VPN är fortfarande ett av de bästa sätten för individer att säkra sin identitet online och även få tillgång till webbplatser och kanaler som de annars inte skulle kunna. Så hur kan man fastställa om en VPN-tjänsteleverantör faktiskt är pålitlig eller inte?

Är din VPN-tjänst pålitlig? - Hur man vet

Är din VPN-tjänst pålitlig? – Hur man vet

Hur man avgör om din VPN är pålitlig eller inte?

Eftersom VPN-marknaden är så stor som den är, drar leverantörer ofta sitt fokus mot delar av sin tjänst som försöker lugna sina kunder om hur säkert det är att hantera dem. Vi kommer att titta på några av dessa element i den här recensionen, så att du är väl utrustad för att mäta hur värt att prenumerera på en VPN-tjänst kan vara.

Plats för deras huvudkontor

Där en VPN-tjänst finns spelar en stor roll i att bestämma vilken typ av säkerhet du bör förvänta dig att få när du prenumererar på deras tjänst. Det beror på att det finns vissa platser runt om i världen där lagstiftningen gör det möjligt för antingen regeringen eller en tillhörande myndighet att tvinga tjänsten att skicka in poster som visar din aktivitet online. Om en VPN-leverantör är baserad i en sådan region, är det säkert att anta att du verkligen inte kommer att kunna njuta av din rätt till integritet när du är online. För att undvika att komma i kontakt med sådana leverantörer är det bäst att du ser till att ditt val inte är baserat i något av de länder som tillhör internationella övervakningsgrupper..

Internationella övervakningsgrupper

Dessa grupper identifieras huvudsakligen genom att hänvisa till antalet länder som bildar gruppen följt av termen “ögon”. Det finns för närvarande tre sådana allianser som finns;

  • 5 Ögon: bestående av Australien, Kanada, Nya Zeeland, USA & Storbrittanien.
  • 9 Ögon: bestående av alla ovanstående plus Danmark, Nederländerna, Frankrike & Norge.
  • 14 Ögon: bestående av alla ovanstående plus Tyskland, Italien, Spanien, Sverige & belgien.

Avtalet mellan dessa länder är att de kommer att samarbeta genom att dela information för att sniffa ut all kriminell eller terroristaktivitet som delas online. För att göra det har de behörighet att kräva information från både ISP- och VPN-tjänster. Detta kanske inte passar bra för alla som inte anser sig vara kriminella och fortfarande värderar sin rätt till integritet online. Det bästa sättet att undvika att befinna sig i en sådan situation skulle vara att söka efter en abonnent vars huvudkontor inte är baserat i något av dessa länder.

Loggningspolicy

Ett annat element du kan använda för att berätta om din VPN-tjänst är pålitlig eller inte är deras loggningspolicy. Olika leverantörer har olika policyer på plats, och det är i ditt bästa intresse att bara prenumerera på en som har den mest robusta politiken utan loggning som möjligt. Att göra det skulle betyda att du läser noggrant in den typ av tjänst som du har lovat av din leverantör och att få en förståelse för vad deras loggningspolicy innebär.

Till exempel kan du hitta en leverantör som tydligt anger deras avsikt att föra register över information som följande;

  • IP-adresserna du använde.
  • Datumen du loggade in på VPN-tjänsten.
  • Den typ av trafik som kan ha skickats via din VPN-anslutning.
  • Hur länge du var online.

När många av VPN-leverantörerna frågas om orsakerna bakom lagring av sådan information uppger de att de gör det för att skydda sina affärer från människor som kan använda sitt skydd för att bedriva olagliga aktiviteter online eller till och med för att slå ner aktiviteter som kan skada deras VPN-nätverk . Alla dessa svar ligger inom skälet, men med det huvudsakliga syftet med att vända sig till en VPN-tjänst för att säkerställa anonymitet på nätet, kan många användare hävda att de fortfarande inte skulle vara nöjda med att sådana detaljer registreras.

Recensioner online

Om du inte riktigt har tid att individuellt överväga alla funktioner som kommer med en VPN-tjänst och hur de alla gör leverantören värd att anmäla sig, skulle ett snabbare sätt att utvärdera dem vara genom att läsa upp vad både kunder och experter har att säga om sin erfarenhet. Det finns massor av webbplatser på Internet där detaljerade recensioner publiceras om servicenivån som erbjuds av en VPN-leverantör. När du har identifierat några trovärdiga och gått igenom deras recensioner kommer du att vara väl informerad om vilken typ av leverantör du kan lita på för din säkerhet på nätet.

Slutsats om hur du vet om din VPN är pålitlig

Nu när du har fått lära dig några tips och tricks bör ingenting hindra dig från en leverantör som har ditt bästa intresse i hjärtat. Om du fortfarande vill ha en direkt rekommendation från oss om vilken VPN-tjänst du ska testa, skulle vi råda om hur bra du vill ExpressVPN. Deras tjänst har varit känd för att vara toppklass och deras kundhjälpsteam välutbildade. Det är bäst om du lämnade några frågor eller kommentarer du kan ha i avsnittet nedan. Vi skulle gärna höra från dig & glad att svara.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me