Är gratis VPN säkert? Varför använda gratis VPN kan vara riskabelt

Är gratis VPN säkert? Vi är oftast lockade av fria saker. Gratis gåvor, gratis data, gratis appar. Få människor väljer att betala för något när det finns en gratis version tillgänglig. Gratis saker är inte alltid dåliga. Varför inte prova något nytt? Så länge det inte biter dig! Det finns dock tillfällen då gratis tjänster kan vara lätta på fickan, men senare kostar dig tungt. Gratis virtuellt privat nätverk är en sådan tjänst som har både gratis och betalda alternativ.

Är gratis VPN säkert? Varför använda gratis VPN kan vara riskabelt

Är gratis VPN säkert? Varför använda gratis VPN kan vara riskabelt

Vad är VPN?

En VPN skyddar din digitala kommunikation genom att kryptera dina anslutningar och dölja din information från andra. I den tekniska utvecklingsåldern, när cyberbrott ökar, är det mycket viktigt att vara säkert på Internet. En VPN är ett fantastiskt verktyg för att skydda din information från cyberbrottslingar. Men det är en tjänst som inte är billig, vilket leder till att många trycker på knappen för gratis VPN-tjänster.

Är gratis VPN-tjänster säkra?

Kort sagt, nej. Folk antar att gratis och betalda VPN-tjänster erbjuder samma kvalitet, men de gör det faktiskt inte. Det är som är alla filmer lika? Nej! Är Kill Bill lika med Transformers? Nej! Är Meet the Parents II lika med Star Trek Beyond? Nej! OK, du får bilden. Dessutom finns det dolda faror i gratis VPN-tjänster som de flesta användare inte kan känna igen. Dessutom kan många gratis VPN också vara falska.

Låt oss titta på de största riskerna med att använda ett gratis VPN:

Dold skadlig programvara

Det är svårt att undgå skadlig programvara idag som det är svårt att undkomma höga skatter om du bor i Kalifornien eller New York – det är därför som så många riktiga amerikaner lämnar dessa stater men det är ett annat ämne! De finns överallt, och de finns i olika former, och de har ett syfte: att tjäna pengar på att fuska dig eller hacka in din information.

Användare litar på ett VPN för att hålla sina onlineaktiviteter säkra, men många gratis tjänster har dold skadlig programvara som kan stjäla dina data. Detta kan göras genom att skicka e-postmeddelanden till dig, stjäla dina kreditkortsuppgifter, göra din enhet otillgänglig eller hacking till dina onlinekonton. Flera gratis VPN-tjänster har dolt skadlig programvara i dem, men människor vet ofta inte om det.

Hidden Tracking

I allmänhet är det inte meningen att en VPN ska logga in användardata. Men gratis VPN loggar inte bara användardata utan spårar också dina aktiviteter online. Din privata information kan säljas till tredje part av VPN-tjänsten. Enligt en studie samlar mer än 75 procent av gratis VPN-användare användardata, samtidigt som de lovar fullständig säkerhet.

Gratis VPN: er äventyrar dina data, snarare än att skydda dem. Det finns inget sätt att veta om tjänsten är falsk eller äkta, eftersom den är gratis. I stället för att hålla dina data säkra, säljer gratis VPN: er ut dig.

Tredje parts åtkomst

Många gratis VPN: er tydligt på sina webbplatser att användarinformation delas med tredje parts tjänster. De försäkrar användarna att denna information alltid är anonym, men det finns inget sätt att veta om det är sant. Tredjeparts tillgång till dina uppgifter är farligt och riskerar din privata information. Genom att låtsas samla in användardata för laglig överensstämmelse, säljer gratis VPN-er faktiskt din information till okända tredje parter som är fria att använda den men de vill.

Trafik läcker

Trafikläckor inträffar när din IP-adress läcker ut ur VPN-tunneln och avslöjar din identitet och information. En VPN ska göra det motsatta, dvs. kryptera dina data. Gratis VPN: er är nästan alltid ansvariga för trafikläckor. När din IP-adress och din privata information inte är säker, finns det ingen mening med att använda ett VPN.

Tyvärr har många betalade VPN också trafikläckor. Detta fastställer att du inte är helt säker online oavsett vilken VPN du använder.

Bandbreddstöld

Ett mycket vanligt problem med att använda gratis VPN är bandbreddstöld. Många gratis VPN: er stjäl användarbandbredd och säljer sedan den till tredje part. Andra som använder din stulna bandbredd genom tredje parts tjänster kanske aldrig vet vad de gör är bedrägligt. Under tiden förlorar du bandbredd och kompromissar med säkerheten.

Browser kapning

Du kanske har märkt osäkra webbplatser som omdirigerar dig till partnersidor eller skadliga webbplatser utan din tillåtelse. Föreställ dig att en VPN-tjänst gör det åt dig när den lovade att skydda dina data. Denna bedrägliga aktivitet kallas kapning av webbläsare när VPN omdirigerar dig till någon annan webbplats istället för att ta dig dit du ville gå. Många av dessa kan också vara skadliga och du kan hämta ett virus och infektera din enhet.

Är alla gratis VPN: er osäkra?

Inte alla gratis VPN är osäkra, men många av dem är det. Det bästa sättet att skydda din onlinekommunikation är med en underbar, betald VPN. Betalda VPN: er som respekteras och är rättvisa) och i verksamhet under lång tid, ger service av hög kvalitet och har utmärkt kundsupport. Å andra sidan kan gratis VPN inte lita på med privat information. Eftersom de är fria finns det inga löften.

VPN-tjänsteleverantörer som du kan lita på

Att underhålla VPN-servrar runt om i världen kostar en enorm summa pengar. Det gör även kundservice och VPN-apputveckling. Det är inte konstigt att en VPN-prenumeration kan ställa in dig upp till 10 dollar per månad. Det är verkligen häpnadsväckande att vem som helst skulle erbjuda VPN gratis utan att vilja ha något i gengäld. I slutändan får du det du betalar för: Extra integritet, säkerhet och ett restriktionsfritt internet. Här är riktiga VPN-tjänsteleverantörer som alla är pålitliga.

Är gratis VPN säkert? Sammanfatta

Om du måste använda gratis VPN-skivor ska du alltid undersöka väl från i förväg. Leta upp recensioner online, fråga andra som använder gratis VPN och läs villkoren noggrant. Om du fortfarande är osäker, tryck på knappen för ett betalt VPN, särskilt om du ofta gör banktransaktioner online. Gratis VPN är helt enkelt inte en risk värd att ta. Många ansedda VPN-tjänster erbjuder en pengar-tillbaka-garanti, så använd det för att se om tjänsten passar dig.

Online-säkerhet är avgörande nu (som alltid!). Se till att den du litar på för att skydda dig inte hamnar i riskzonen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me