Är Torrenting lagligt och säkert att använda?

Är strömmande lagligt i USA, Storbritannien, Kanada, Tyskland, Frankrike, Australien, och resten av världen? Man skulle fråga varför ska man torrent och riskera och gå igenom de problem som följer? Kanske för att åtkomst till den digitala världen gratis och med en låg möjlighet att fastna är en hjärtvärmande inbjudan i sig. 

Är Torrenting lagligt och säkert att använda?

Är Torrenting lagligt och säkert att använda?

Internetanvändare skulle vara dumma att inte dra nytta av en sådan möjlighet. I vissa länder som Storbritannien, Tyskland och Japan böjs nedladdning av olagligt innehåll, medan de i länder som Schweiz, Spanien och Polen förbises. Kan du strömma utan att fastna? Är torrent till och med lagligt?

Det är verkligen inte viktigt eftersom vi är här för att berätta för dig att du kan komma undan med torrenting oavsett var du är i världen. Du kan undvika allvarliga lagliga förgreningar och torrent bort med VPN, som är kompatibla med Mac, PC, Android, iOS, iPhones och iPads. I guiden nedan kommer vi att täcka de olika aspekterna av torrenting. Är Torrenting olagligt? Vad händer när du fastnar att torrentera upphovsrättsskyddat material? 

Vad är Torrenting?

Torrenting är delning av filer med en Torrent-programvara. Det är ett protokoll som stöder delning av peer-to-peer-filer. Så i princip är det ett sätt att ladda ner data och distribuera data / elektroniska filer över Internet. I stället för att ladda ner en fil från en enda källserver, kan torrentanvändare ladda ner små bitar av filen som de vill ha från de olika datorerna som är anslutna till Torrent-programvaran de använder.

Varför Torrent?

Nåväl, utom det populära skälet till det att folk kan titta på filmer eller lyssna på musik gratis, torrent folk för att undvika tekniska problem som hastighet och bandbredd.

  Är Avast Antivirus säkert att använda? En övergång från programvara till spionprogram

Är Torrenting olagligt?

Innan vi går längre är förmodligen frågan om torrenting är laglig eller inte din största oro. Så vi är här för att säga att torrentering är tekniskt lagligt, tills det är upphovsrättsskyddat material, bara då är det inte längre. Nedladdning av upphovsrättsskyddade filmer och låtar med hjälp av Torrent rynkar pannan och kan leda till allvarliga konsekvenser.

Hur fungerar Torrenting?

Nedladdning av en tung fil kan vara internetanvändares värsta mardröm, men det upphörde att vara ett problem när Torrenting kom in i bilden. Vad Torrenting gör är att underlätta nedladdning av filer som kräver hög bandbredd och hastighet. Den bryter ned filen och distribuerar den på olika platser för att till sist dela dem ihop när filen har laddats ner.

Sådd och igling, så fungerar Torrenting. På grund av det faktum att hela Torrenting-processen är baserad på fildelning är en torrentanvändare berättigad till frö och leech. Detta innebär att, precis som du kan ladda ner en fil från andra, du troligtvis kan ladda upp en för andra att ta också. Filen du läckte (laddade ner) kom från en svärm av olika källor, och din fil kommer att fröjas (skickas) till andra Torrent-användare. Mitt i fildelningsprocessen är klientprogramvaran som hanterar användarnas anslutningar till frö- och leechfiler.

Hur skulle du bli fångad?

Tro det eller inte, det finns företag som övervakar / skyddar upphovsrättsskyddat material, och de får namnet “Copyright Trolls”. IP-adresserna för de torrenting är synliga och upptäckbara för dem som använder en Torrenting-klientprogramvara. Allt som Internet-leverantörer och copyright-troll behöver göra är att övervaka aktiviteten för dem som laddar ner eller laddar upp material via sina IP-adresser.

Vad händer om du blir fångad?

koppla av. Chanserna för att du går till domstolen för torrentering är smala, men du önskar att frågorna hanterades vid domstol när du upptäcker de upprörande böterna för upphovsrättsintrång. Graden i vilken påföljder utfärdas varierar beroende på landets lagar och det material som finns tillgängligt.

  Varför HTTPS är viktigt ur online-säkerhetssynpunkt

Internetleverantören kommer att skicka ett brev där du kräver att du avbryter dina aktiviteter. Din anslutningshastighet kommer att drabbas som en följd av dina ogynnsamma metoder. I extrema fall utfärdar andra länder tre fängelsestraff och otroligt stora böter.

Tips för säkerhetsförtryck

Här är några enkla att följa riktlinjer du kan implementera för att hålla dig på den säkra sidan när du torrent.

 • Välj din Torrent-programvara klokt.
 • Håll dig borta från att strömma de senaste utgåvorna.
 • Använd ett VPN för att strömma.
 • Välj en ansedd VPN.
 • Använd en antivirusprodukt.

VPN Torrenting

Användare måste skydda sin identitet med hjälp av ett VPN när de torrent. Om du använder ett VPN (Virtual Private Network) läggs inte bara ett lager av anonymitet till ditt nätverk och torrenting, utan döljer också din plats där torrenting kan vara obehörigt. En VPN ändrar din IP-adress genom att omdirigera all din internettrafik via en server på en plats du väljer. En VPN krypterar all data på sätt som ISP: er eller copyright-troll inte kan spåra dina onlineaktiviteter. Så här använder du ett VPN för att torrent säkert:

 1. Registrera dig för en VPN-tjänsteleverantör.
 2. Klicka på länken för att ladda ner VPN-programvaran.
 3. Installera VPN-programvaran.
 4. Anslut till en av servrarna i ett annat land.
 5. Nu när du bläddrar med en annan IP-adress finns det inget sätt att ISP: erna eller Copyright-trollen vet vad du gör.  

Att välja ett VPN

VPN som du väljer måste:

 • Förvara inte loggar över användarnas internettrafik
 • Kör med höga hastigheter
 • Har servrar i länder där lagar om lagring inte gäller

Bästa VPN för Torrenting

Vi har redan publicerat en djupgående granskning av de bästa leverantörerna av VPN-tjänster som du kan använda för att ladda ner torrentfiler anonymt. Nedan hittar du en lista över de bästa VPN: n för Torrenting från och med 2023.

  Blir du doxad? Så här kan du hålla dig säker

ExpressVPN

Detta är en av de populära VPN-tjänsterna som du definitivt kan använda för Torrenting och allmän webbanvändning. Den erbjuder mycket säker 256-bitars AES-kryptering. Det faktum att det har servrar i 78 länder fungerar också i dess fördel (förmodligen inte Nordkorea, när ska någon göra något åt ​​det landet?). ExpressVPN har bred operativsystem och enhetsstöd. Det är också idealiskt om du inte vill tänka på programvara, men vill använda torrenter anonymt. Glasyren på kakan är att den inte har någon loggning av användardata. Standardprotokollet som används är OpenVPN, men du kan också använda L2TP och SSTP. Alla dess servrar stöder P2P.

NordVPN

Baserat i Panama är NordVPN också idealisk för användare av tung torrent och P2P-tjänster. Det kommer också med försäkran om noll loggning och det finns 256-bitars AES-kryptering. NordVPN erbjuder också en dubbel VPN-funktion. Hastigheterna är generellt bra men kan variera ibland. Du kan också använda DNS-läckskydd och delad IP-adress. Den obegränsade bandbredden gör affären bara sötare.

IPVanish

Om du använder torrent och behöver komma åt webbservrar från olika platser är det klokt att välja en VPN-tjänst som IPVanish. Det kommer också minus problem med dataloggning. Det finns 256-bitars kryptering och stöd för protokoll som L2TP och OpenVPN. IPVanish erbjuder delade IP-adresser och bandbredd är obegränsad.

Är Torrenting olagligt – Torrent klokt

Även med de många riskerna som följer med torrentering tycker användare fortfarande att det är värt att skjuta. De tror knappast att nedladdning av en enda fil skulle sätta dem i hårda besvär, även med den vetskapen att att ladda ner upphovsrättsskyddat material är ett stort nej enligt lag.

Man kan lycka med och slippa av med strömmar beroende på det land han / hon bor i, och naturligtvis de säkerhetsåtgärder han / hon har vidtagit för att undvika run-ins med myndigheten. Det faktum att strömning inte är olagligt till att börja med öppnade dörren för många användare att utnyttja det. Smarta användare skulle torrent bort från upphovsrättsskyddat material, men kunniga användare skulle torrenta upphovsrättsskyddat material med VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me