Att hålla konton för sociala medier säkra med VPN

Hackare älskar sociala medier och du kan inte skylla dem för det. Sociala medier är en guldgruva av alla typer av personlig information. Sedan deras start har sociala medieplattformar alltid varit en hacker glädje. I själva verket behöver de inte ens vara hackare för att få din information – det är okej där ute. Lite stalking kan avslöja allt.

Detta var inte ett stort problem i sociala medias tidiga dagar eftersom inte många använde dem. Men nu har nästan alla konton på flera sociala nätverk och hackare är ivriga att utnyttja potentialen på Facebook, Twitter, Instagram och andra sociala nätverksplattformar..

Att hålla konton för sociala medier säkra med VPN

Att hålla konton för sociala medier säkra med VPN

De problem som finns

En studie 2016 utförd av University of Phoenix visade att 84% av de vuxna i USA är aktiva på minst en plattform för sociala medier. Och precis som populariteten hos sociala medier har ökat under åren, så har antalet cyberbrottslingar som rovar på sociala användare.

Enligt samma undersökning sa nästan två tredjedelar av ”socialt aktiva” amerikanska vuxna att deras sociala profiler hade hackats. Nästan 86% av dem sa också att de inte publicerar för mycket personlig information på sociala medier av rädsla för att hackare får tillgång till den.

De flesta använder sociala medier för att hålla kontakt med familj och vänner, dela foton och stödja orsakerna de bryr sig om. De förstår inte riktigt hur värdefull deras data är för utomstående. Du kanske tror att du inte har något att dölja och inte är orolig för några hackare som kryper upp på din profil. Men sanningen är att varje bit av din data är värdefull.

  4 vanliga VPN-problem och hur du fixar dem

De flesta användare är inte medvetna om hur mycket skada tekniken kan göra för deras integritet. När du till exempel laddar ner ett gratis spel eller ett program kommer spelet eller programvaran förmodligen att be dig om tillstånd att ansluta till dina vänner. För att förenkla det ytterligare kan spelet fråga dig om det kan ha tillgång till dina Facebook-vänner eller kontakter. Om du tillåter åtkomst har du skapat ett nytt nätverk som åtminstone några av dina vänner kan dela med andra. Med hjälp av denna enkla teknik kan en hacker få tillgång till dina kontakter. De kan också ta reda på mer information om din onlineaktivitet, shopping eller surfainformation.

Hur kan du hålla dina sociala profiler säkra?

Lösningen är att använda ett virtuellt privat nätverk. En VPN kan göra mycket mer än att erbjuda obegränsad tillgång till internet. Det kan också skydda din integritet och anonymitet online.

Cyberkriminella undersöker alla möjliga sätt att stjäla dina data. De besöker inte bara dina sociala profiler för att upptäcka dina gillar och preferenser. De hackar också dina sociala mediekonton för att få tillgång till ditt personliga liv. Antag inte att du är för vanlig för att någon ska hacka dig. Alla med till och med lite data har ett värde i cyberspace. Och alla hackare kan få tillgång till dina data med bara lite kunskap om hacking och rätt verktyg.

Läs här hur Facebook använder dina data för att tjäna pengar.

När du använder ett VPN kan du surfa anonymt på webben. VPN-leverantören döljer din verkliga IP-adress och leder din trafik genom deras säkra, krypterade tunnlar. På så sätt hindrar en VPN hackare från att spåra dina onlineaktiviteter eller få tillgång till dina konton.

  Hur du ändrar din IP-adress på Mozilla FireFox

Sociala medier är beroendeframkallande. Folk loggar in på sina konton varje gång de har tillgång till en Wi-Fi-anslutning utan att inse farorna som finns. Att använda ett VPN kommer att se till att dina online-sessioner är säkra och privata hela tiden. Populära VPN: n fungerar på nästan alla enheter och plattformar så att du inte behöver oroa dig för kompatibilitetsproblem.

Hackare är inte den enda oro

Om du bor i ett förtryckande land och vill publicera dina åsikter online, se till att du skapar ett konto med ett annat namn och använder ett VPN för att hålla dig dold. Länder som Saudiarabien har strikta lagar och du kan gripas för att ha publicerat dina åsikter online. Se till att du använder en pålitlig VPN och inte en gratis.

Här är några fler tips för att hålla dig trygg och säker på internet.

  • Använd starka lösenord som innehåller bokstäver, siffror och specialtecken
  • Ge inte tredjepartsappar tillgång till dina sociala mediekonton.
  • Var försiktig med att använda geotaggar.
  • Granska sekretessinställningarna för dina sociala mediekonton.
  • Ge inte ut för mycket information offentligt som kan skada din säkerhet
  • Använd tvåfaktorautentisering.
  • Se upp för phishing-bedrägerier.

Hur man håller konton för sociala medier säkert med VPN – nedre rad

Om du har för vana att få åtkomst till dina sociala konton i osäkrade offentliga Wi-Fi-nätverk utsätter du din privata information. Skydda dina data och sekretess med en VPN-tjänst. En VPN kommer att kryptera din trafik och hålla dina onlinesessioner privata. Det kommer att hålla dig skyddad från hackare och andra myndigheter som kan skada dig.

  Behöver du en offline Messenger för bättre säkerhet?
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me