Att välja en bra VPN: 10 faktorer att tänka på!

Med den senaste tidens ökning av rapporter om cyberbrott och regeringsövervakning har vikten av VPN ökat stadigt. Det finns ingen brist på onlinehot som bara väntar på ett möjlighetsfönster. Det stora antalet sätt dina personuppgifter kan äventyras har fått många att välja pålitliga VPN-tjänster. Antalet alternativ på denna marknad har dock också lett till mycket debatt om vilka VPN som är bäst. Varje företag vill att du ska tro att deras VPN är det enda du bör välja. Det är allmänt överens om att betalda VPN: er är mycket bättre än gratis. Men det finns fortfarande lite samförstånd om vad som gör en bra VPN. Uppenbarligen skulle du vilja registrera dig med en VPN som är billigare än andra, men du kanske ger upp några viktiga funktioner utan att veta. Därför är inte priset på en VPN-prenumeration den enda faktorn att beakta när du väljer en VPN-tjänsteleverantör.

Att välja en bra VPN: 10 faktorer att tänka på!

Att välja en bra VPN: 10 faktorer att tänka på!

Att välja en bra VPN: 10 faktorer att tänka på!

Här har vi utvärderat de vanligaste användarnas behov och kommit med en lista över de viktigaste faktorerna att beakta. Den här listan hjälper dig att förstå vad du kan förvänta dig av ditt VPN och vad du bör skydda dig mot. Låt oss börja:

1. Hastighet

Ett vanligt klagomål som många VPN-användare gör är den märkbara avmattningen i internethastigheter. Det finns många faktorer som spelas här som avståndet mellan dig och servern, din egen enhet och den ursprungliga serverhastigheten. Att välja ett bra VPN handlar verkligen om att veta hur många servrar de har.

Dessutom påverkas din totala hastighet av närheten till servern du väljer. Ju närmare det är, desto bättre är din hastighet.

2. Maximalt antal anslutningar

Tidigare använde människor bara VPN på sina datorer. Nu när fler och fler får tillgång till internet på sina mobila enheter och surfplattor behöver de ett VPN som täcker samtliga enheter.

Om en VPN bara tillåter en enhet på en licens betyder det att du måste köpa flera licenser för att skydda alla dina enheter. Men låt oss säga att du får ett VPN som skyddar 5 enheter på en licens, du kan säkra alla dina enheter genom att betala bara en gång.

ExpressVPN tillåter för närvarande användare att upprätta 5 samtidiga anslutningar medan IPVanish tillåter upp till 10.

3. Device Support

Inte alla VPN-tjänster kan stödja alla typer av enheter. Så din VPN kanske fungerar bra på din Mac men levererar inte på din Windows Phone. Denna plattformsfunktion är mycket viktig för dig som har enheter från olika företag. De bästa leverantörerna av VPN-tjänster är tillgängliga på alla plattformar.

När du funderar på vilket VPN du ska välja, se till att ta en titt på de plattformar som de stöder. Du vill inte ha ett prenumeration som bara fungerar på din Mac ensam.

ExpressVPN, BulletVPN och IPVanish är de enda VPN som har en VPN-app som är kompatibel med Amazon FireStick, till exempel.

4. Tillgängliga servrar

Det här är en ganska komplicerad övervägning som man huvudsakligen bör ta med eftersom verifierbarhet är svår. Många VPN-användare inser genom tråkiga erfarenheter att deras VPN-tjänsteleverantörer bara har några servrar att erbjuda.

Dessutom är serverns aktiva status mycket viktigt här. Det spelar ingen roll om VPN-tjänsten har flera servrar om de inte är aktiva. Så kolla in antalet servrar du får med tjänsten och hur tillgängliga de är innan du köper ett prenumeration.

5. Politik och praxis

Många första gången VPN-användare gör misstaget att välja en tjänst utan att kontrollera deras policy. Det här kan vara en farlig sak eftersom du litar på VPN med din personliga information. Din VPN-tjänst måste ha ett kristallklart policyförklaring och ska säkerhetskopiera den med faktiska spårregister.

Premium-VPN-tjänsteleverantörer som BulletVPN och NordVPN erbjuder abonnenter en 30-dagars återbetalningsgaranti. Det betyder att du kan prova VPN i en hel månad, säkert medveten om att du alltid kan få tillbaka pengarna om du inte är helt nöjd. Vissa VPN har till och med gratis studier. Dessa försök är dock vanligtvis bara tre dagar långa. IPVanish har å andra sidan en strikt 7-dagars återbetalningspolicy.

Så kolla prestandahistoriken för din tjänst innan du prenumererar. Leta efter saker som skuggägande, svag integritetspolicy, orealistiska erbjudanden, överaggressiva sponsorer, intrång i dataöverträdelser etc..

6. Anslutning

Anslutningsmöjligheter är lätt ett av de centrala övervägandena att ta när man väljer ett bra VPN. Anslutningen i sig beror på signalstyrkan och tillgängligheten. Endast om båda dessa faktorer är sorterade kan du få en smidig surfupplevelse.

Medan styrka är baserad på serverplats och antal anslutningar, avser tillgänglighet ett antal anslutna enheter. Båda faktorerna måste komma ihåg när du väljer ditt VPN för att säkerställa att du får valuta för dina pengar.

7. Torrentvänlighet

Många använder VPN-tjänster helt enkelt för att komma åt torrentwebbplatser som annars är förbjudna. Hela poängen med att få ett VPN är att kunna komma åt saker du annars inte kan. Torrenter är toppen av denna lista för många människor.

Även P2P-anslutningar är viktiga här. För dem som vill dela data fritt är detta en mycket viktig övervägning. Så innan du går och väljer ett VPN måste du se till att de kan stödja dina torrenting och fildelningsåtgärder diskret.

De flesta VPN-tjänsteleverantörer stöder P2P-protokoll, men vissa gör det inte. Om du vill registrera dig med ett VPN för anonym nedladdning av torrent, håll dig borta från VyprVPN och HideMyAss VPN.

8. Geografisk mångfald

Det är ingen hemlighet att vad du kan göra med internet i Storbritannien, du antagligen inte kan göra i Turkiet. För att kringgå de nationella lagar som påläggs internetfaciliteter är VPN en viktig teknik. Men deras effektivitet beror på tillgången på servrar i olika länder.

De bästa VPN-tjänsterna har flera servrar i olika länder. Detta gör att deras användare kan komma åt alla typer av data utan att bryta mot deras lands lagar. Välj ett VPN med denna faktor i åtanke.

9. Kundsupport

Varje onlinetjänst kräver en stark kundsupport som kan hjälpa dig att felsöka. Utan detta kan du inte förvänta dig att dina problem ska lösas. De bästa VPN-tjänsterna har bra kundsupport som finns dygnet runt. De flesta VPN: er har ett relativt slakt stödsystem som kan kategoriseras som dåligt. Och vissa har ett bokstavligt stöd som inte finns. Tänk på vilken typ av stöd du kommer att få med ditt VPN eftersom det kan visa sig vara ett stort problem i framtiden.

10. Säkerhet

Vi sparade den viktigaste faktorn för sist eftersom alla känner till den här. Ändå är detta en viktig övervägande. Som tumregel, gå aldrig gratis VPN: er. Du kommer att förlora mer med dem än du vinner. Bland betalade VPN: er finns det också en mängd olika alternativ. Du bör dock välja dem som erbjuder de mest robusta tunnelprotokollen.

Bästa VPN baserat på dessa faktorer

När alla ovanstående faktorer beaktas blir det relativt enkelt att skilja mellan bra och dåliga VPN-tjänsteleverantörer. Här är vår lista över de bästa leverantörerna av VPN-tjänster.

Hur man väljer ett bra VPN – Slutsats

Att välja rätt VPN-tjänst är mycket viktigt för din online säkerhet och till och med fysiska och ekonomiska välbefinnande. Se till att ta hänsyn till alla ovanstående faktorer och forskning noggrant innan du beslutar om en. Detta kommer att säkerställa maximalt värde för pengarna och den kompletta onlinesäkerhet som du verkligen förtjänar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me