Avast Privacy Invasion: Revilled & Proven

Med så många onlinehot idag är det mycket svårt att lita på dina datorprogram. Vi trodde dock aldrig att den här tankegången skulle gälla Antivirus mjukvara, än mindre en av de bästa där ute, Avast. Den här gratis antivirusprogramvaran används av miljontals människor världen över på sina datorer och mobiler. Men vad händer om det bästa är att behandla din personlig information på det värsta sättet någonsin? Är världens populära antivirus ett spionprogram nu? Låt oss ta reda på.

Avast säljer användarinformation till tredje part

Avast – Antivirus till Anti-Privacy Software

Det är inte så förvånande som alla tror. Vi vet alla att gratisprodukter faktiskt inte är gratis, särskilt när de är programvara. Trots att det är den perfekta skölden för onlinehot har det blivit en hotar sig för användarnas integritet.

Uppenbarligen säljer ett av världens favorit-antivirus mycket känsliga webbsökningsdata till många av världens största företag. All denna data analyseras av Hopp skott, ett företag som är det 65% ägt av Avast. 

Jumpshot handlar om analys, och om du använder Avast kan du vara säker på att företaget vet det allt du gillar, köper eller visar intresse för.

Som vi nämnde är Avast och Jumpshot säljer dina data till stora företag Till exempel Google, Microsoft, Yelp, McKinsey, Pepsi, Condé Nast, Home Depot, Intuit och många fler.

I själva verket är här ett exempel på vad Jumpshot vet när det gäller konsumenter som besöker stora ”muromgärdade trädgårdsmarknader”:Jumpshot Data Collection

Det är helt öppet nu. Avast säger att den har mer än 435 miljoner aktiva användare per månad, och Jumpshot medger att den har samlat in data från över 100 miljoner enheter.

Jumpshots webbplats erbjuder uppdateringar och instrumentpaneler varje vecka som visar konsumentinformation om stora företag. Till exempel ger det diagram på Amazons totala trafik och omvandlingar, 20 toppköp av produkter, ledande Amazon-resistenta kategorier och till och med toppköp av skönhetsprodukter gjort online.

Om de inte samlar in dina uppgifter, hur får de annars den information som behövs för en sådan analys?

De är trots allt transparenta

Vi säger inte att det är bra att samla in användardata, men i Avasts försvar berättade de redan för oss att de skulle göra något sådant. Först, låt oss fokusera på dess integritetspolicy. Följande är några av uppgifterna Avast får tag i om du använder deras produkt:

Appen varnar oss

De påminner hela tiden sina användare, antingen gamla eller nya, att deras produkt kommer att samla in data om de drivs med. Avast COO Ondřej Vlček förklarar:

”Vi är medvetna om att vissa användare inte vill ha någon information – oavsett hur generisk och depersonaliserad den är – som ska användas i marknadsanalys. Det är därför vi tydligt anger under installationen av våra produkter vilken information vi samlar in och vad vi gör med den, och erbjuder våra användare möjligheten att välja bort att samla in den informationen. “

Tekniskt är det sant när du installerar deras PC-version av Anti-virus, ett varningsmeddelande dyker upp innan du kan fortsätta med installationsprocessen.Avast datadelning

Så det är i grunden upp till dig att avgöra om du tillåter dem åtkomst till dina data eller inte. De är helt öppna. Nu när Jumpshot nämns i “Lägga märke till” ovan, låt oss se vad uppgifterna är de-identifierade och aggregerade.

Vad Avast hävdar – Avidentifieringsprocess

Till att börja med använde vi orden maj och kan när vi bedömde Avasts handlingar. Men nu är det helt ute. Antivirusföretaget adresserade sina användare i frågan och motiverade praxis som fullständigt ofarligt för användarnas identitet.

Enligt Avast:

“Uppgifterna är helt identifierade och aggregerade och kan inte användas för att personligen identifiera eller rikta dig in.”

De hävdar att de tar bort kundernas webhistorik med personliga detaljer innan de lämnar dem. Som ett resultat bevaras användarnas integritet, företaget får betalt och marknadsförare på nätet får bitar av konsumentuppgifter för att hjälpa dem att sälja fler produkter.

En talesman för hemdepot uppgav att:

”Vi använder ibland information från tredjepartsleverantörer för att förbättra våra affärer, produkter och tjänster. Vi kräver att dessa leverantörer har rätt rätt att dela denna information med oss. I det här fallet får vi anonymiserad publikdata som inte kan användas för att identifiera enskilda kunder. ”

Det kan tyckas som en win-win-situation, men personuppgifter delas fortfarande, vilket alltid väcker oro bland internetanvändare. Till och med företagets VD, Ondřej Vlček, tog på sig att ta upp frågan och kasta lite ljus på saken:

Avidentifiering – i djupet

Den första processen kallas strippning, där allt PII-parametervärden (personlig identifierbar information) tas bort från rådata. Jumpshot tillämpar en algoritm för att bestämma vilka parametrar som har PII-värden och vilka inte.

Parametrarna som saknar PII-värden är vitlistad, och deras värden bevaras. De som inte blir vitlistade avskaffas emellertid i processen och får skrivs över av ordet “BORTTAGAD.”

På en shoppingwebbplats som Amazon innehåller webbadressen före strippning en del PII:

Koda:

https://www.amazon.com/gp/buy/addressselect/handlers/edit-address.html?ie=UTF8&addressID = jirptvmsnlp&addressIdToBeDeleted =&enableDeliveryPreferences = 1&från =&isBillingAddress =&numberOfDistinctItems = 1&showBackBar = 0&skipFooter = 0&skipHeader = 0&hasWorkingJavascript = 1

Algoritmen ersätter automatiskt PII med ordet REMOVED för att skydda våra användares integritet, så här:

Koda:

https://www.amazon.com/gp/buy/addressselect/handlers/edit-address.html?ie=UTF8&addressID = BORT&addressIdToBeDeleted =&enableDeliveryPreferences = 1&från =&isBillingAddress =&numberOfDistinctItems = 1&showBackBar = 0&skipFooter = 0&skipHeader = 0&hasWorkingJavascript = 1

Nästa, det finns aggregering. Detta säkerställer att ingen omvänd konstruktion är möjlig på den aggregerade informationen – det finns inget som kan leda tillbaka till en specifik användare. Ondřej Vlček förklarade ytterligare:

“För att ytterligare skydda våra användares sekretess accepterar vi bara webbplatser där vi kan observera minst 20 användare. Detta säkerställer att ingen omvänd konstruktion är möjlig på den aggregerade informationen – det finns inget som kan leda tillbaka till en specifik användare. All aggregerad data lagras sedan i en RDBMS (för närvarande PostgreSQL) databas per bas och nyckelord.

Avidentifiering – Av-anonymiserad

Som vi redan täckt säljer Jumpshot informationen de samlar in från Avast till stora märken och leverantörer av e-handel för att hjälpa dem lära sig vad konsumenterna och var konsumenterna köper produkter.

Oavsett om det är från Google, Amazon, en ad från en nyhetsartikel, eller a post på Instagram, vara säker, de vet. Medan de hävdar att ingen av uppgifterna är kopplad till en persons namn, e-post eller IP-adress, det finns en sak att tänka på.

Avidentifieringen i sig är ofarlig, men med lite arbete kan vem som helst göra det av anonymisera uppgifterna. Varje användarhistorik tilldelas en identifierare; det är vad vi kallar en Enhets-ID.

Det är en samling siffror och bokstäver som hjälper dig att identifiera varje individs mobil, surfplatta eller PC i världen. Om du inte är medveten om termen, titta nedan:

 • iOS, enhets-ID heter namnet på “Identitet för annonsörer” (IDFA eller IFA för kort).
 • Android, du kan hitta enhets-ID i din Inställningar – Google – Annonser – Annons-ID.

I allmänhet kan användarens information om tidsstämpel, enhets-ID, tillsammans med de insamlade URL: erna enkelt analyseras för att bestämma hans / hennes verkliga identitet.

Du kan identifieras

Vi kommer att ge dig ett slumpmässigt exempel på vad a enda klick vill ha på bilden nedan:

Nu kanske det inte ser ut som mycket eller skadligt alls, men enhets-ID har en enorm roll i spåra din sanna identitet. Teoretiskt sett kan ingen fästa enhets-ID till en specifik användare, utan företagshemsida de köper ett objekt från definitivt kan.

Vi tar Amazon som ett exempel (som bilden visar ovan). Amazon kan bestämma exakt vilken Amazon-användare som köpt en iPad Pro på exakt tid och datum.

Som ett resultat är det anonyma enhets-ID som du ser en person (en känd användare). Vad Jumpshot har på den här enhetens ID-aktivitet från andra inköp av e-handel är nu inte längre anonym.

Det är en enkel korsreferens. Vissa uppgifter här och sone där, kombinera dem tillsammans, så får du en identifierad användare. Gunes Acar, en integritetsforskare som studerar spårning online, sa följande:

”De flesta av hoten från de-anonymisering – där du identifierar människor – kommer från förmågan att slå samman informationen med andra data. Kanske (Jumpshot) -data i sig identifierar inte människor. Kanske är det bara en lista över hashade användar-ID och vissa URL-adresser. Men det kan alltid kombineras med annan information från andra marknadsförare, andra annonsörer, som i princip kan komma fram till den verkliga identiteten. ”

Ser, de-identifiering kanske inte ens fungerar om någon onlineenhet sätter upp användarnas data. Detta kan vara ett problem senare om du fortsätter att använda Avast produkter.

“All Click Feed”

Jumpshot erbjuder en mängd produkter som samlar in webbläsardata på så många olika sätt. Till exempel har den en produkt som fokuserar på sökningar som människor gör. Om du till exempel använder Google, samlar produkten in nyckelord du använder och resultat du klickade på.

Vi måste nämna en annan produkt, som spårar varje video som användare tittar på Youtube, Facebook och andra sociala medieplattformar.  Dessutom finns det andra som analyserar utvalda e-handelsdomäner för att hjälpa marknadsförare att få en uppfattning om hur användare når dem.

När det gäller Alla klickfoder, detta inträffade redan 2018 med Omnicom Media Group. Företaget tecknade ett kontrakt med Jumpshot för att få varje klick som Jumpshot har samlat in från Avast-användare

Om Jumpshot påstår sig anonymisera sina kunders data, är det precis där de fastnar med sina händer i kakan. Företaget bör sälja informationen utan enhets-ID. Det är för att skydda mot trianguleringen Personligt identifierbar information

Som en del av affären med Omnicom är Jumpshot dock tyvärr, leverera informationen tillsammans med enhets-ID: er som tillhör varje klick.

Omnicom äger inte en större internetplattform, men de gör det förvärva Jumpshot-data genom ett dotterbolag som går under namnet Annalect.

Jumpshot respekterar användarnas integritet, som de nämnde tidigare. Men respektera åt sidan, pengar talar i sådana situationer. Omnicom har nu tillgång till dagliga klickströmdata på 14 marknader, inklusive Storbritannien, USA, Indien, och mer. I gengäld, Jumpshot får 6,5 miljoner dollar.

Det är vägen större än vi tror

Att skörda användarinformation för riktade annonser från stora företag är välkänt, men det faktum att dessa riktade annonser har ett mycket större syfte, det är där frågetecken börjar stiga.

Annonser har förvandlat internet till en övervakning mardröm. Alla sociala medier plattformar samlar in dina data och riktar dig med annonser relaterat till det du visar intresse för.

Andra tvingade riktade annonser involverar politik. Detta kan vara mycket förstörande eftersom ingen vet var annonserna kommer från eller hur legitima de är. Därför uppmanades Google och Facebook för cirka två månader sedan under valet i Storbritannien avbryta politiska annonser tills från deras plattformar tills efter omröstningen är avslutad.

Twitter rörde sig också mot riktade annonser. Du ser, precis som Avast, andra plattformar säljer också dina data för intäkter. Men under sådana val måste vissa av dem öka.

Väl, Jack Dorsey gjorde och postade en Tweet som meddelade förbud mot politiska annonser:

”Vi har fattat beslutet att stoppa all politisk reklam på Twitter globalt. Vi anser att politiskt budskap ska nås, inte köpas. ”.Jack Dorsey Tweet

Google också förbjudet politisk reklam två veckor före valdag. Vid det israeliska och kanadensiska valet blockerades också politiska annonser direkt under valperioden. Det är vad vi kallar Val tystnad.

Det är bara hälften av det. De oskadliga omröstningar du gillar att delta i är också en del av en större plan. När det gäller internet är statistiken viktig. Dessa enkäter kan vara mycket effektiv i val. De kan hjälpa helt att vända tidvattnet till någons fördel som de kan rikta in dem i mitten som ännu inte fattat ett beslut. 

Kan du förhindra datainsamling?

Jo, det är möjligt om du vet hur du går igenom det. Till att börja med kommer vi att täcka Ansökan. Efter det kommer vi över till hur du kan stoppa spårning av data när du använder Avast webbläsarförlängning. Här är vad du behöver göra:

 1. Aktivera först Avast Anti-Virus-app och gå över till inställningar.Avast-hemskärm
 2. I Inställningssida, navigera till Allmän följd av Integritet.Avast Inställningar Sekretess
 3. Därefter, i slutet av sidan, hittar du allt som är relaterat till datainsamling.Avast Sekretessinställningar (1)
 4. Ta bort allt så att Avast inte samlar in dina data och lagrar dem.Stäng av Collection Avast
 5. Slutligen kan du nu använda Avast för att skydda dig själv utan äventyrar din integritet.

Du vet nu hur du inaktiverar datainsamling när du använder Avast-applikation. Därefter täcker vi hur du stänger av den om du arbetar med en förlängning. Så här gör du:

 1. I din webbläsare, vilket troligen är Krom, Klicka på Avast-ikonen längst upp till höger på skärmen.Aktivera Avast-förlängning
 2. Klicka på Växelsymbol att navigera till Inställningar avsnitt.Ange Avast-inställningar
 3. Rulla ner tills du ser Avsnitt om sekretess.Avast Browser Extensions sekretess
 4. Nu heller avmarkera alla eller aktivera “Blockera automatiskt alla spårare.”Avast Untick Sekretess
 5. Avast kommer inte längre att lagra dina data eftersom du nu har stängt av det alternativet helt.

Det är mycket lätt att följa stegen ovan och inaktivera Spårningsalternativ. Men om du vill garantera din integritet och undvika Avasts datainsamling, avinstallera bara hela programvaran.

Avastägda företag för att hålla ett öga på

Nu när du vet att din integritet är i fara bör vi kasta lite ljus på Avasts dotterbolag. Om Avast samlar in dina data, kan du vara säker på att följande gör det också:

 • AVG Technologies
 • Piriform
 • Hopp skott
 • HideMyAss!

Ett av de bästa sätten att säkra dina data och dölja din identitet online är genom att använda ett virtuellt privat nätverk. Trots att erbjuda sådan tjänst på egen hand, äger Avast också HideMyAss, en av de populära VPN: erna i branschen.

Vi har redan granskat HideMyAss. Men vi kommer att ge dig en kort förklaring om det medan vi diskuterar integritet. Om du tycker att HideMyAss är bättre än Avasts teknik, tänk igen.

Leverantören har några större integritetsfrågor, där insamling och delning av data har blivit en vana för denna tjänst. För ett tag sedan heter en hacker Cody Kretsinger greps av FBI för att hacking in Sony Pictures webbplats.

Detta visar att HideMyAss behåller loggar över sina användares surfaktiviteter trots att något annat anges. Om du läser recensionen vi gjorde på HideMyAss, du hittar allt du behöver när det gäller invasion av sekretess.

Tja, som de säger, “Äpplet faller inte långt från trädet.”

Avast stänger dotterbolaget?

Nu när människor vet att Avast skördar bläddringsdata och säljer dem till annonsörer uppgav företaget att det skulle vara det stänger av dotterbolaget ansvarig för allt.

Avast VD Ondrej Vlcek säger att företaget avslutar sitt Jumpshot-dotterbolags datainsamling och verksamhet “med omedelbar effekt.” Här är hans fullständiga uttalande:

“Att skydda människor är Avasts högsta prioritet och måste vara inbäddade i allt vi gör i vår verksamhet och i våra produkter. Allt motsatsen är oacceptabelt, ”skrev Vlcek. “Av dessa skäl har jag – tillsammans med vår styrelse – beslutat att avbryta Jumpshot-datainsamlingen och avveckla Jumpshots verksamhet, med omedelbar verkan.”

Vi vet fortfarande inte om detta träder i kraft omedelbart eller inte, men det är åtminstone en början. Å andra sidan måste vi tänka på alla uppgifter den redan har samlat in. Vad händer nu? Gör de ta bort den eller behålla den för framtida användning?

Företaget nämner inte heller några planer för att överföra företagets ”Hundratals” drabbade anställda. Med andra ord kan det finnas hundratals som tappar sina jobb mycket snart. 

Avast Privacy Invasion – Slutliga tankar

Avast är verkligen en av mer populära och allmänt använda antivirus i världen. Men det förbättrar din enhets säkerhet gratis, men det är det siphoning all din personliga information.

Sekretessfrågor och online-riktade annonser förändrar världen. Nu har du allt du behöver veta om hur Avast samlar in dina data. Du har också lärt dig hur du kan undvika det. Handla enligt vad du lär dig idag och äventyr aldrig din integritet igen, även om det är för din säkerhets skull.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me