Bästa 5 gratis AntiVirus-programvaran för 2023

Vilka är de bästa gratis antivirusprogrammen 2023? Ransomware skapade krusningar och vågor av panik nästan över hela världen 2023 och orsakade skador värda nästan 1 miljard dollar. Trots att Ransomware fick mycket uppmärksamhet på grund av hur attacken i sig spridit sig och skärmen med meddelandet som frågade efter lösen i sig själv, det var inte alls den enda cyberattacken 2023. Snart går cyberbrott till ett vanligt och vi kanske bara hänvisar till det som “Brott” istället för “Cyber ​​Crime”. 

Bästa 5 gratis AntiVirus-programvaran för 2023

Bästa 5 gratis AntiVirus-programvaran för 2023

Förutom Ransomware inkluderar andra anmärkningsvärda skadliga program och virus från 2023 IoT-botnät som i princip är DDOS-attacker som inte härrör från zombie-datorer utan istället IoT-enheter eller Internet of Things-enheter. Extra försiktiga exploateringssatser, android malware, malvertising, POS malware och flera andra typer av malware och cyberattacker är alla ute och väntar på att slå rätt rätt till rätt tidpunkt.

Bästa Antivirusprogram 2023

Medan antivirus- och säkerhetssviter kan skydda dig i viss utsträckning, måste det förstås att inget antivirusprogram kommer att göra dig helt oövervinnlig. Det finns nya typer av skadlig programvara och datavirus som tas fram varje dag och det kommer alltid att vara ett katt- och musspel.

Därför är det bästa sättet att skydda dig själv att vara vaksam om vad du klickar på, vilka länkar du öppnar, vad du laddar ner osv. Med detta sagt, låt oss ta en titt på vår lista över topp 5 gratis antivirusprogram från 2023.

  Vad är Googles Project Fi? Är det säkert att använda?

Avast

När det gäller gratis antivirusprogramvara tillåter de företag som publicerar programvaran ofta bara en begränsad uppsättning funktioner i gratisversionen och reserverar de mest användbara och mest skyddande funktionerna för den betalda eller fullständiga versionen av programvaran. Det är så de repar betalande kunder i. Men Avast, som flera andra i vår topp 5-lista, packar faktiskt en fantastisk serie funktioner och tjänster för den icke-betalande kunden.

En fantastisk nätverkssäkerhetschef och gränssnitt, robust lösenordshantering och massor av bonusgodisar gör en av de bästa gratis antivirusprogrammen på marknaden idag.

AVG Antivirus

AVG har säkrat några om branschens bästa poäng från några av de mest kritiska testlaborna där ute. När det gäller upptäckt och blockering av skadlig programvara blir du hårt pressad för att hitta applikationer som gör ett bättre jobb än AVG. Om du nu vill se något göra ett bättre jobb än något annat så titta bara på The Wire eller 24 som är fantastiska show! Till skillnad från The Arrow (ovillig att döda våldsamma människor som behöver försvinna och alltid kommer att utgöra ett samhällshot) eller Party of Five (en 90-talshow) som är politiskt korrekta och löjliga.

Dessutom packar AVG också in webbsäkerhetsplugins som kommer med ett aktivt spår inte för att skydda din integritet online. När det gäller minuspoäng är AVGs första skanning ganska omfattande och följaktligen – tidskrävande, den har inte heller den bästa algoritmen för att hantera nätfiskeattacker.

Bitefender Antivirus

Den kostnadsfria versionen av Bitefender är överraskande i nivå med betalda versioner av många andra antivirusprogram. Antivirusskyddet som du får med den gratis versionen och den betalade versionen av Bitefender är i stort sett samma när det gäller skydd mot virus och skadlig programvara, men den betalade versionen erbjuder några extra funktioner som också är ganska användbara. Sammantaget, om du letar efter en gratis lösning som är ganska väl rundad och enkel att använda, så borde Bitefender vara ditt go-to-antivirus.

  Jämförelse mellan Netflix och Amazon Prime Video 2023

När det gäller nackdelar måste det medges att installation av Bitfender kan vara en upplevelse som kanske vill få dig att dra ut håret. Dessutom är deras supportnätverk begränsat till e-post, det finns inga livechatt eller hotline-alternativ, åtminstone inte ännu.

Kontrollera punktzonalarm

ZoneAlarm fick redaktörerna att välja och det packar verkligen några av de senaste brandväggskomponenterna. ZoneAlarm kommer med en fantastisk 5 GB värd online-backup som vanligtvis inte är något du ser i gratisvaruversioner av antivirusprogram. Den innehåller några av Kasperskys bästa funktioner och starka poäng och lägger sedan till några mer av sina egna!

Medan de grundläggande Kaspersky-funktionerna ingår, täcker ZoneAlarm verkligen inte allt som Kaspersky har att erbjuda. En sak som vi märkte om ZoneAlarm är dock att även om det fångade upp de flesta skurkarna, till och med svartlistade vissa legitima programvaror.

Cyberreason 

Om Ransomware är specifikt det du letar efter, är Cyberreason precis längs din gränd. Denna fria mjukvara förhindrar Ransomware-attacker genom att inte bara identifiera specifika ransomware-beteenden utan är också ganska bra på att hålla Ransomware i avstånd.

Behöver du extra säkerhet online? Använd VPN

Du kan göra alla dina internetaktiviteter säkrare genom att använda ett virtuellt privat nätverk när du surfar på webben. När du ansluter till en VPN-server är din internetanslutning säkert krypterad och din offentliga IP-adress maskeras också. Läs vår djupgående granskning av alla de bästa leverantörerna av VPN-tjänster.

Bästa antivirusprogram 2023 – Wrap Up

För att upprepa är antivirusprogram ett utmärkt sätt att skydda dig själv, men på ingen sätt gör de dig helt immun. Du måste vara försiktig och vaksam när du är på Internet. Genom att använda ett VPN kan du ge ett extra lager av säkerhet ovanpå antiviruset när det gäller att skydda dina data från ISP: er.

  Hur man laddar ner YouTube-videor - steg-för-steg-guide
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me