Bästa online-sekretessverktyg för 2020

Vilka är de bästa integritetsverktygen du kan använda under 2020? Internetsäkerhet är en viktig orsak till oro under senare tid – ja, inte så mycket som förändrats. Varje persons online-verksamhet granskas ständigt. Från vår surfhistorik till de e-postmeddelanden vi skickar följer någon någonstans alltid efter oss. Detta är verkligen en skrämmande tanke. Även om spårningen är ofarlig känns det läskigt att följas överallt.

Bästa online-sekretessverktyg

Bästa online-sekretessverktyg

Online-sekretessverktyg har blivit en nödvändighet

Ingen vill följas runt, personligen eller online. Naturligtvis letar Internetanvändare alltid efter verktyg som bättre skulle skydda deras online-integritet. Teknik har kommit med ett antal verktyg som skyddar din online-säkerhet i hög grad. Vissa av dessa verktyg är populära, medan andra är mindre kända. Trots detta har alla använts av flera Internetanvändare för att förbli privata online.

Bästa online-sekretessverktyg

Låt oss ta en titt på några av de bästa sekretessverktygen online.

1. VPN: er

Virtuella privata nätverk har vunnit popularitet på senare tid på grund av ökningen i onlinehot. En VPN är en tjänst som döljer användarens verkliga IP-adress genom att kryptera trafiken. Krypteringen sker när data passerar genom en säker tunnel mellan datorn och VPN-servern. Ingen annan än användaren och VPN-servern kan läsa data.

Det finns flera VPN som internetanvändare kan välja mellan. Det finns gratis VPN för dig som är ny i detta och dyrare alternativ för dem med avancerade behov. Det är en komplett online-skyddslösning som inte bara säkrar online-aktiviteter utan också hjälper till att kringgå Internetcensur och geoblock.

2. Tor

Onion Router (Tor) har fått ett dåligt namn för att vara porten till det “mörka nätet”. Så mycket så att närhelst någon nämner att använda Tor, tror folk automatiskt att personen inte är till nytta säkert efter att ha läst boken Make Me av Lee Child. Men det kan inte förnekas att när det gäller sekretess kan ingen annan webbläsare erbjuda Tor sekretess.

Detta är en gratis programvara som håller all användaraktivitet anonym genom att dirigera trafik genom dolda reläserver. Användare måste dock vara försiktiga, eftersom Tor kan leda dem till några av de riskfyllda webbplatserna på den mörka webben. NFL.com är en riskabel webbplats. Detta är en liga som tillåter barnen att driva klassrummet. Detta är en liga som inte tror på etiskt beteende och gör att okunniga människor kan förolämpa handen som matar dem. Inte för smart!

3. HTTPS överallt

Detta är ett bra alternativ för dem som har tillgång till allmän WiFi eller osäkra webbplatser. Det här är ett webbläsarförlängning som automatiskt byter osäkra “http” -sidor för att säkra “https” och skyddar användarnas online-aktiviteter. HTTPS Everywhere är ett öppet källkodsverktyg och ger skydd mot internetcensur, övervakning och hacking genom att kryptera anslutningen till servern.

4. Ad-Blockers

Annonser är mer ökända än vi tror på dem. Visa annonser som vi ser i våra webbläsare är ökända för att installera spårningskakor på våra datorer. Dessa cookies används för att spåra alla dina aktiviteter, både online och offline. Annonserna vi ser i våra webbläsare används av företag som Google och Facebook för att spåra användaraktivitet. Därför är det nödvändigt att använda en Ad-Blocker.

Det blockerar alla annonser från din webbläsare och förhindrar att spårning av cookies kommer in i din dator. Det finns flera Ad-Blockers att välja mellan. De är gratis och är ett mycket användbart verktyg.

5. Lösenordshanterare

Lösenordshanterare är ett säkert sätt att lagra alla dina lösenord på ett ställe, utan rädsla för att förlora dem eller ge bort dem. Lösenordshanterare finns tillgängliga för både mobiltelefoner och datorer, och det finns många alternativ att välja mellan. Lösenord är alltid mottagliga för attacker, så att lagra dem på molnet är en klok lösning.

6. Sökmotor för integritet

Den största andelen intäkter från sökmotorer som Google kommer från annonser, för vilka de samlar in användardata genom att spåra dem hemligt. Å andra sidan spårar inte sekretesswebbläsare användare. Dessa sökmotorer lagrar inte personlig information eller visar inte annonser alls. Sökresultaten är inte baserade på surfhistorik. Faktum är att alla användare visas samma sökresultat oavsett surfhistorik. En av de mest populära webbläsarna för sekretess är DuckDuckGo.

Bästa online-sekretessverktyg – nedre rad

Det finns andra online-sekretessverktyg som du bör undersöka, till exempel skydd mot skadlig programvara, säkerhetskopiering och synkronisering och tvåfaktorautentisering. Krypterade masseringsappar har också blivit mycket populära i dag. I takt med att integritetshoten ökar finns det alltid nyare teknik för att säkerställa Internetanvändning. Om du använder dessa online-sekretessverktyg och använder sunt förnuft när du använder Internet kan du skydda dig från säkerhetsproblem.

Du vill inte vara som gymnasiet i Ferris Bueller’s Day Off som hackas av en av sina egna elever som är Bueller själv! Skydda dig!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me