Behöver du en offline Messenger för bättre säkerhet?

End-to-end-kryptering fungerar tills någon planterar en bakdörr till en pålitlig programvara. Att ha fullständig integritet som är 100% -guaranteed är inte ens ett alternativ längre. Vem som helst kan fortfarande ha fysisk tillgång till din dator eller mobilenhet trots dig vidta alla försiktighetsåtgärder och installera alla cybersecurity-programvara. Men vad är det? lösning? Är en Offline Messenger rätt sätt att lösa problemet? Låt oss ta reda på.

Behöver du en offline Messenger för bättre säkerhet?

En apps bakdörr? Vad är grejen?

BakdörrDu kan inte veta om en Ansökan du använder har inte en speciellt utformad bakdörr. Det ger i sin tur alla med tillgång till den här funktionen åtkomst till din filer och konton också.

Det är inte ett problem att den genomsnittliga användaren inte kan avgöra om det finns en bakdörr eller inte.

Såvitt en ansökan inte är det öppen källa, och det mesta inte är programvara, det blir en utmaning även för professionella cybersecurity-experter och mjukvaruutvecklare. De kommer inte att kunna hitta en bakdörr i programvaran som de inte har tillgång till programmeringskod.

Många whistleblowers runt om i världen har erfarenhet av saken från första hand. Utomstående fånga upp och spåra deras kommunikationer genom utnyttjande av bakdörrar eller skadlig programvara installerat på deras enhet.

Först då kommer problemet med att myndigheter kan förhindra tillgång till vissa plattformar för sociala medier eller online kommunikationskanaler sammanlagt.

Nyligen demonstranter i Hong Kong upplevde alla ovanstående problem och komma till en lösning som kan fungera.

Handla Internet för säker kommunikation

Protesterande Hongkongers insåg att deras meddelandenappar är snopade på. Det var när de bestämde sig för att gå utanför nätet att utbyta meddelanden utan att någon spårar dem.

Lösningen kommer med peer-to-peer nätverksappar. Vi pratar om liknande Bridgefy och FireChat. Dessa appar litar inte på att Internet skickar och tar emot meddelanden.

Dessa appar fungerar genom att använda kommunikationsprotokoll som Bluetooth- eller Wi-Fi-telefonradio. Du kan emellertid bara kommunicera direkt med andra enheter inom korta intervall “mellan 60 och 100 meter”.

Med hjälp av denna teknik kan du relativt snabbt skicka och ta emot meddelanden i trånga utrymmen som en modern megapolis. Om du använder mobilnätverk och en plötslig blackout inträffar kommer det inte att påverka dig.

Metoden fungerar för både offentliga och privata chattgrupper. Du måste ha ett kritiskt antal enheter som kör respektive meddelandeprogramvara för att fungera.

För en offentlig chattgrupp kan det ta lite tid tills meddelandet levereras över långa avstånd. Det beror främst på att du behöver enheter för att vara i fysisk närhet – men det fungerar fortfarande.

Hur fungerar Wi-Fi Direct

Du kan förresten byta ut kontorsenheter mot smartphones. I infografin nedan kan du få en uppfattning om hur Wi-Fi Direct fungerar för online-meddelanden.Wi-Fi Direct

Det är faktiskt en mycket säker metod att utbyta meddelanden. Användarna i mitten har inte tillgång till ditt meddelande och deras enhet överför det automatiskt.

Den person som agerar som en mellanhand behöver inte vara i din kontaktlista; meddelandeprogrammet är det inte peer-to-peer-kommunikation men skapar istället en nätverk att utbyta meddelanden.

Uppenbarligen är detta inte en metod för säker kommunikation över mycket långa avstånd i realtid. Det är dock oberoende av Internet-servrar eller nätverksservrar, eftersom ditt meddelande överförs via radiovågor eller Bluetooth.

Du har fortfarande ingen fullständig säkerhet i den utsträckning som någon slutanvändarenhet kan äventyras. Men du har förmågan att utbyta meddelanden privat utan att lita på populära sociala nätverksappar som Facebook, WeChat, Telegram eller Skype. Även om du inte har tillgång till internet helt, kan du fortfarande använda en sådan meddelanden-app.

Är offlinemeddelanden säkra?

Offline-logotypInnan vi besvarar denna fråga måste vi veta skillnaden mellan en messenger-app som kan skicka meddelanden utan att ha en Internet anslutning och en messenger-app som behöver inte en Internet-anslutning för att skicka meddelanden.

WhatsApp är till exempel en meddelanden-app som sparar meddelandet lokalt på din enhet.

Efter det försöker det anslut till WhatsApp-servrarna att skicka det när du har en anslutning till Internet.

Därefter försöker det att skicka meddelandet upprepade gånger tills den avsedda mottagaren ansluter till Internet och får ditt meddelande.

Detta är en offline meddelandetjänst i den meningen att du inte behöver vara online för att skicka ett meddelande. Men du behöver internetuppkoppling för att meddelandena ska vara utbyts, fastän.

Å andra sidan appar som Bridgefy, FireChat, Signal eller Server Mesh behöver inte Internet för att utbyta meddelanden Peer-to-peer Wi-Fi Direct eller Bluetooth.

Du behöver bara hitta en enhet i närheten som är redo att kommunicera med en av dessa protokoll och du är bra att gå.

Som sagt, chansen för någon snooping på din offline-messenger som behöver en internetanslutning för att skicka och ta emot meddelanden är lika med chansen att någon avlyssnar din kommunikation via andra Internet-kommunikationskanaler. Det är inte ett problem med kryptering eller säkerhet; det är ett mycket problem anslutningsmetod.

End-to-end-kryptering löser problemet med att någon av misstag eller avsiktligt läser dina meddelanden. Men det löser inte det grundläggande problemet med utbyta meddelanden när någon stänger av Internet-servrarna på en viss plats. Därför går vi från problemet med Integritet till nästa nivåproblem där du har rätt att kommunicera.

OK! Men är de säkra men?

Låt oss återgå till frågan om offline-budbärare är säkra. Det korta svaret är “nej”. De är inte helt säkra även om du använder teknik för direkt kommunikation mellan enheter.

Mesh-nätverk och teknik för direkt enhet-till-enhet-kommunikation är bra på att leverera meddelandet. De är lika säkra som den genomsnittliga messenger du använder för att chatta med vänner och familj online.

Till exempel kan du placera en snooping-enhet nära ett mål och få hans eller hennes meddelanden kan du plantera skadliga program på en målenhet, eller så kan du använda en bakdörr i någon annan programvara för att ta kontroll över en målenhet. Men du kan inte förhindra att ett meddelande levereras så långt som mottagaren har fysisk åtkomst till ett nätverk.

Avslutande ord

Tyvärr använder människor nätnätverk inte när Internetinfrastrukturen är nere utan till undvika censur och utbyta meddelanden fritt. Å andra sidan är detta inte ett problem med någon teknik utan av politiska verkligheter i en eller annan del av världen.

Vad du behöver veta om offline-budbärare och direkta kommunikationsprotokoll för enheter är att de lägger till lite integritet för dina kommunikationer men skydda inte din enhet mot riktade attacker eller snooping.

Vad de också erbjuder är förmågan att kommunicera oavbrutet även om din Internetanslutning är nere eller om du inte vill använda Internet. Har du något att lägga till? Kan du hitta andra fördelar med att använda offline-budbärare? Låt mig veta i kommentarerna nedan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me